Muhabbit

11 Sene Önce Bugün 10.000 Adet Bitcoin İle Pizza Alındı!

11 yıl önce bugün, şu anki değeri ile 365 milyon $ olan 10 bin BTC’ye 2 pizza alındı!

Bitcoin

bitcoin

Bugün uluslararası Bitcoin Pizza Günü! BTC’nin ilk ticari işlemi 10.000 BTC‘ye alınan iki adet pizzadır. Bugün Bitcoin’in ilk ticari işleminin 11’inci yıl dönümü.

İlk ticari BTC işlemi 22 Mayıs‘ta yapıldı. Birkaç şirket, bu tarihi olayı Bitcoin Pizza Günü adı altında kutlayacak.

22 Mayıs 2010’da Laszlo Hanyecz, Florida’daki iki Papa John’s pizzası karşılığında 10.000 BTC takas etti. Yıllar sonra, 365 milyon $’la dünyanın en pahalı pizza dilimleri haline geldi.

Tabii 1 ay önce Bitcoin, 60 bin $’a geldiğinde pizzalarda 600 milyon $’a ulaşmıştı.

Bitcoin Pizza Günü Kutlaması

Papa John’s, Jacksonville’deki bayilerinden herhangi birinde ilk 50 müşteriye 10.000 dilim pizza dağıtarak bugünü kutlamış olacak.

Yine de kutlama yapan tek yer Papa John’s değil. ABD’deki pizzacıları birbirine bağlayan bir platform olan Slice ve PizzaDAO‘daki bir NFT projesi olan Rare Pizzas, ülke genelinde yerel pizzacılar tarafından yapılan 1 BTC değerinde pastalardan oluşan 2.500 pizza dağıtıyor.

Bitcoin ve Pizza

PizzaHut‘da BTC’yi kabul etmeye başlayan şirketlerden birisidir. Venezuelalıların Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ödeme yapmasına izin veren Pizza Hut, ülkenin kötü yerel politika ve ABD yaptırımlarının bir sonucu olan fiat hiperenflasyonu nedeniyle dünyanın en büyük BTC kullanıcılarından biri olduğunu belirtiyor.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz ..

Son Yazılar

Exit mobile version