Muhabbit

17 Yaşındaki Sanatçı 138,000 Dolar Değerinde Sahte NFT Sattı!

“Rugged” olarak tanımlanan yarı yolda bırakma girişiminde toplamda 8.000 adet NFT oluşturulması planlanıyordu.

NFT

NFT

17 yaşında olduğu düşünülen bir NFT sanatçısı, 138.000 $ değerindeki NFT projesini yarı yolda bırakarak kayıplara karıştı.

“Rugged” olarak tanımlanan yarı yolda bırakma girişiminde toplamda 8.000 adet NFT oluşturulması planlanıyordu. “Iconics” olarak isimlendirilen projede 3D formatında NFT’ler oluşturulurken, projenin Discord kanalında örnek olarak 14 farklı NFT çalışması görücüye çıkmıştı.

Toplamda 0.5 SOL fiyatlama ile 2.000 adet NFT’yi satan kişi, websitesinin aktive edilmesi ile birlikte ciddi miktarda NFT’yi hızlı bir şekilde elden çıkarmayı başardı.

NFT satışının ardından NFT’lerini elde etmeyi bekleyen müşteriler, NFT’lerin yerine “emoji” sahibi oldu.

Iconics NFT”

NFT Mint” işleminin ardından Discord kanalındaki “duyuru” bölümünde büyük bir sessizlik oluşurken, yeni bir paylaşım yapılmış değil. “NFT Mint” ile ciddi miktarda dolandırılan yatırımcılar, Iconics platformunun sahibine toplamda 1.000 SOL göndermiş oldu. Aşağı yukarı 138.000 $ değerinde olan SOL’lerin hızlı bir şekilde farklı cüzdanlara bölündüğü takip edilebiliyor.

Solana Cüzdanı

İlk Değil

Iconics ile gerçekleşen “rug” Solana üzerinde gerçekleşen ilk sorunlu NFT satışı değil. Geçtiğimiz dönemde AstroSols isimli bir NFT platformu da benzer bir adım atmıştı. Yüklenemeyen NFT’leri “mint” eden müşteriler, NFT’lerini hiçbir zaman elde edememişti.

Blockchain haberleri için: Blockchain haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version