Muhabbit

1Inch Optimism Üzerinde İşlemlere Başlıyor!

Merkezsiz platform 1Inch, yeni bir duyuru gerçekleştirdi.

1inch

1inch

Merkezsiz platform 1Inch, yeni bir duyuru gerçekleştirdi.

Bununla birlikte 1Inch, Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Optimism üzerinde de işlemlere başlayacağını açıkladı.

Optimism, bir Ethereum “Layer 2” çözümü olarak öne çıkarken, gerek daha düşük “gas” ücreti gerek ise daha fazla sayıda transferi gerçekleştirebilme kapasitesi ile öne çıkıyor.

1Inch kurucularından Anton Bukov’a göre Optimism, optimize edilmiş versiyonu ile saniyede 2,000 işleme kadar destek sağlayabiliyor.

Halihazırda geliştirme süreci devam eden Optimism, herhangi bir hata ya da sorundan kaçınmak için saniyede 0.6 işleme imkan tanıyor. Ethereum tarafında ise saniyede 15 civarında transfere imkan tanınırken, geliştirme sürecinin tamamlanması ile birlikte Optimism’in çok daha yüksek işlem kapasitesine ulaşması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Uniswap tarafında da 1Inch benzeri bir duyuru gelmiş ve Optimism desteği duyurulmuştu.

Optimism desteği ile birlikte 10 kata kadar daha az işlem ücreti ile işlemlerin gerçekleştirilebileceğini belirten Bukov, uzun zamandır sorunlara neden olan Ethereum işlem ücretlerini ve işlem kapasitesini artırmak için birçok “layer 2” çözümü ortaya konduğunu belirtti.

An itibarıyla Optimism üzerinde işlemleri aktive eden 1Inch, kullanıcıların Optimism Gateway üzerinden ilgili çözüm üzerinden işlemlerine başlayabileceklerinin altını çiziyor.

4 Farklı Ağda Çalışıyor

Toplamda 4 blockchchain ağı üzerinde çalışan 1Inch, Ethereum, Binance Smart Chain, Polygon ve Optimism’e desteğini sunuyor.

Yeni Ağlar Yolda

Önümüzdeki dönemde farklı ağlar üzerinde de işlemlerin başlayacağını belirten Bukov, alternatifler arasında, Tron, NEAR, xDAI, Arbitrum ve zkSync’ın bulunduğunu açıkladı.

1Inch tarafından atılan Optimism adımını siz nasıl yorumluyorsunuz?

DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version