Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63199.21
-7.03%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3232.53
-9.76%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $56.26
-9.08%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $507.2
-11.05%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Andre Cronje’nin duyurduğu yeni ortaklıklar ve yeni projeler fiyat patlamaları yaşıyor!

ICO Analytics’den aldığımız verilere re, Andre Cronje’nin içinde bulunduğu belli başlı projeler, ciddi anlamda popülerleşerek fiyat artışı yakalıyor.

image 6 1024x585 - Andre Cronje'nin Projeleri Dikkat Çekiyor!

Görünüşe göre, süregelen boğa sezonunda Andre Cronje’nin ve Yearn.Finance’in ortaklık kurduğu ve yatırım yaptığı projelere göz atmakta fayda var.

Geçtiğimiz günlerde bildirdiğimiz gibi, Yearn.Finance, bir kredi verme protokolü olan CREAM ile bir ortaklık kurmuştu. Geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan blog gönderisinde, Cream’ın V2 sürümü ile ortaklığın başlayacağı duyurulmuştu.

Bu ortaklık sayesinde Yearn kullanıcıları, Cream’den borçlanmak için teminat olarak yield farming fonlarını teminat olarak kullanılabilecekti. Tüm bunların sonucunda, Cream Lending ciddi anlamda değer kazanmış durumda. %144 gibi bir değer kazanan protokol, Andre Cronje ile işbirliği yaptığı için mutlu olmalı.

Bu arada, bir DeFi projesi olan Pickle Finance saldırıya uğrayarak tamı tamına 20 milyon $’lık bir zarara uğramıştı. Bu olayın ardından, Yearn Finance, mağdur olanların zararlarını karşılamak adına Pickle Finance ile stratejik bir ortaklık çalışması yaptığını duyurmuştu.

Ortaklığın detaylarına inecek olursak, Yield Farming yapan kullanıcıların gelirlerini artırmayı hedefleyen Yearn Finance takımı, Pickle geliştiricilerine, yeni kasalar için ücret yapıları tasarlamayı planladığını söyledi.

Henüz yeni saldırıya uğramış bir protokolün %63 oranında bir değer kazanması sanıyoruz ki Yearn Finance’in alameti farikası.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Merhaba sevgili Muhabbit okuyucuları, geçtiğimiz haftanın özetini derlediğimiz Haftalık Muhabbit Özet 23-30 Kasım 2020 haftasıyla karşınızdayız!

23-30 Kasım 2020 haftasında dünyanın dört bir yanından sizlere sunduğumuz kripto para borsası haberlerine hep beraber bir bakalım.

Geçtiğimiz Haftanın En Çok Ses Getiren Olayları

Ethereum 2.0 sonunda geliyor! Geçtiğimiz hafta ayak sesleri duyulan Ethereum 2.0’ın Faz 0 aşaması, 1 Aralık’ta Beacon Chain tetiklenerek başlatılacak.

Geçtiğimiz hafta Ethereum Classic için olaylı bir haftaydı. Thanos güncellemesiyle gündeme gelen Ethereum Classic’in yine bir %51 saldırısıyla karşı karşıya kaldığı iddiası ortaya atıldı. Ancak çok geçmeden ortaya çıktı ki olay %51 saldırısı değil, güncellemeydi.

Coinbase için hareketli bir haftaydı. Kaldıraçlı işlemlere son verileceğini açıklayan Coinbase, Margin Trading’in tamamen tedavülden kalkacağını ekledi.

Çin güvenlik güçleri, PlusToken olayından kalan 4,2 milyar dolarlık varlığa el koyduğunu açıkladı.

Facebook’un Libra’sından haber var! Gerekli onayları alabilirse Libra 2021 yılı Ocak ayında piyasaya sürülecek.

Galatasaray Spor Kulübü’nün taraftar token’ı GAL, Paribu üzerinde listelenmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta Ripple ilk kez MoneyGram’a ödeme yapmayıp MoneyGram’daki hisselerini satışa çıkardı.

Rusya yerel kripto para borsalarını regüle etmek istediğini açıkladı.

Formula 1 pistlerini NFT’ler ile satın almak artık mümkün!

Gizlilik token’larına veda vakti geldi mi? En çok tercih edilen gizlilik odaklı kripto para Monero (XMR) takibi için patent başvurularının ardı arkası gelmiyor.

Geçtiğimiz Haftanın İlk 3 Kripto Parası;

Geçtiğimiz Hafta Bitcoin (BTC);

bitcoin charts 47 - Haftalık Muhabbit Özet 23-30 Kasım 2020
23-30 Kasım 2020 Bitcoin fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Geçtiğimiz Hafta Ethereum (ETH);

ethereum charts 36 - Haftalık Muhabbit Özet 23-30 Kasım 2020
23-30 Kasım 2020 Ethereum fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Geçtiğimiz hafta Ripple XRP (XRP);

xrp charts 40 - Haftalık Muhabbit Özet 23-30 Kasım 2020
23-30 Kasım 2020 XRP fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Haftalık Muhabbit Özet 23-30 Kasım 2020 ile karşınızdaydık, haftaya görüşmek üzere!

Daha önceki özet yazılarımız için; Haftalık Muhabbit Özet

Yaşanan düzeltmelerin ardından, Bitcoin’in fiyatı 30 Kasım tarihinde 19.750 $’a yükselerek tüm zamanların en yükseğinde!

TradingView’dan aldığımız verilere göre, BTC / USD paritesi Pazartesi günü önemli bir psikolojik seviyeyi geride bıraktı. Bu haftasonumu, 16.000 $ seviyelerinde gezen lider kripto para birimi, Pazartesi gününün başında 19.750 $ seviyelerine yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

oXoHs5VD 1024x516 - Son Dakika: Bitcoin Tüm Zamanların En Yükseğinde!
Kaynak: TradingView

16 Aralık 2017 tarihinde en son yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin’in fiyatı, 19.965 dolara kadar yükselmişti. Geriye dönüp bakacak olursak tam 1081 gün sonra Bitcoin kendi rekorunu egale etti.

Yükselen boğa sezonunda Bitcoin şu ana kadar hafif düzeltmeler ile yönünü yukarıya doğru sağlamlaştırıyor. Bakalım en son 2-3 sene önce yaşadığımız boğa sezonu, kendini tekrarlayacak mı?

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Büyük Amerikan restoran zinciri Pizza Hut’ın Venezuela şubesi, müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ödeme yapma imkanı sunmak için kripto odaklı Cryptobuyer şirketi ile ortaklık kurdu.

Cryptobuyer tarafından 27 Kasım tarihinde yapılan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İyi haberlerle geliyoruz! Kripto para birimlerinde ödeme seçeneklerinizi genişletmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Pizza Hut Venezuela ile en son ittifakımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugünden itibaren ailenizle paylaşabilir ve Bitcoin, XPT, Dash, CryptobuyerPay ile ödeme yapabilirsiniz.”

CryptoBuyer, 2015 yılından itibaren Latin Amerika’da kripto para birimi ATM hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren Panama merkezli bir girişimdir.

Şu anda, firmanın POS çözümü olan Cryptobuyer Pay, Bitcoin, Binance Coin, Dash, DAI, Ethereum, Litecoin, Tether ve XPT (Cryptobuyer’in kendi tokenı) kullanarak yapılan ödemeleri desteklemektedir. Latin Amerika’daki 40.000’den fazla işletme, Burger King, Samsung ve Intercontinental Hotels’in yerel şubeleri ile Venezuela’daki en büyük perakende zinciri Traki dahil olmak üzere firmanın hizmetlerini kullanıyor.

Pizza Hut Venezuela’nın başkanı Richard ElKhouri konu ile ilgili olarak yaptığı bir açıklamada; gençlere, yetişkinlere veya teknoloji bilgisine sahip insanlara eşlik etmelerinin son derece önemli olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Pizza Hut, bu teknolojik gelişmelerden ve yeni yaklaşım sistemlerinin veya günlük yaşamın tüm bu birleşimlerinden ayrılamaz.”

Venezuela, ABD yaptırımları ve zayıf ekonomik yönetim nedeniyle hayatı çok zorlaştıran hiper enflasyondan muzdaripken, diğer yandan da alternatif bir ödeme yöntemi ve değer saklama yöntemi olarak kripto para biriminin artan şekilde benimsenme potansiyeline sahip olarak görülüyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Kripto para borsası Huobi, Ethereum 2.0 için staking hizmeti sunmaya başladığını açıkladı.

Yapılan açıklamada sadece bir tık ile ETH 2.0 için staking işlemlerinin gerçekleştirilebileceğinin altı çiziliyor.

Bildiğiniz üzere Ethereum 2.0’ın ilk adımı olan ETH 2.0 Faz 0 yarın itibarıyla başlatılıyor. Beacon Chain’in aktive edilmesi ile birlikte Ethereum 2.0’a geçişin ilk aşaması başlatılmış olacak.

Bu süreç içinde ETH’larını stake eden yatırımcılar staking geliri ile ödüllendirilecek.

ETH 2.0 kontratına yapılan yatırma işlemi ile kazanılan ödüller için Huobi çok daha kolay bir yol bulmuş görünüyor. Huobi üzerinde ETH 2.0 staking işlemi gerçekleştiren kullanıcılar, ağda sürekli güncellenen staking ödüllerinden faydalanabilecekler.

Son 24 Saat

Staking işlemleri için son 24 saatin içinde bulunmakta olan ETH 2.0 ağı, Huobi’den büyük destek görmüş durumda. Minimum stake miktarını 0.1 ETH olarak belirleyen Huobi, güncel verilere göre maksimum yüzde 17 minimum yüzde 6 staking geliri sunacak.

Güncel staking ödül oranı ise şu şekilde:

Ekran Resmi 2020 11 30 14.32.21 1024x455 - Son Dakika! Huobi ETH 2.0 İçin Tek Tıkla Staking Hizmeti Başlatıyor!
Ethereum 2.0

Beacon Chain üzerinde herhangi bir sorun olması durumunda stake edilen miktarlarda herhangi bir kayıp olmayacağını belirten Huobi ekibi, zararın kendileri tarafından karşılanacağının altını çiziyor.

Huobi’de henüz hesabınız yoksa burada bulunan link üzerinden hızlıca kayıt olarak staking işlemini tamamlayabilir, ekstra olarak 170 $’a varan yeni kayıt bonuslarından faydalanabilirsiniz.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Ethereum haberleri için: Ethereum Haberleri

Bu içerik sponsorludur.

Ethereum blockchaini ile uyumlu olan bir protokol olan Skale Network, gelen son haberlere göre Huobi üzerinde listelenecek.

Uzun zamandır beklenen bir proje olan Skale, Eylül ayındaki son aleni satışında 22 milyon $ elde etti. Gelen bilgilere göre SKL, 564 milyon dolaşım arzı ile piyasaya girecek.

Huobi Global’in paylaştığı blog gönderisinde, SKL, 30 Kasım 2020’de listelenecek ve bir takım etkinliklere başlanacak.

Huobi’nin ilk etkinliği, 600.000 SKL dağıtacak. 1 Aralık ile 7 Aralık tarihleri arasında yapılacak etkinlikte, kullanıcılar, yatırdıkları SKL hacminin %3’ünü kazanacak. Ödüller, etkinliğin bitiminden sonraki hafta içinde kullanıcıların hesabına gönderilecektir.

Not: İlk 10 milyon SKL için geçerlidir.

Huobi’nin diğer kampanyası ise 100.000 USDT değerinde SKL kazanmak için SKL tut.

7 Aralık’ta başlayacak olan etkinlik, 17 Aralık tarihinde sona erecek.

Kampanya sırasında, belirli miktarda SKL sahibi olan kullanıcılar, ellerinde tuttuğu SKL miktarına bağlı olarak ödüllendirilecek.

Skale Network Nedir?

Skale Network, merkezi olmayan uygulamalar (DApps) ve doğrulama nodeları tarafından desteklenen Skale tokeni kullanarak uygulanan tamamıyla izinsiz, açık kaynaklı ve eşler arası bir ağ olarak bilinmekte.

Belirtilenlere göre bir ölçeklendirme protokolü olan Skale, Ethereum blockchaini ile yüksek oranda uyumluluk sunuyor.

Daha fazla Altcoin Haberi için: Altcoin Haberleri

Bu içerik sponsorludur.

Bitcoin borsası Binance TR, bugün itibarıyla Avalanche’ı (AVAX) listeleyeceğini duyurdu.

Binance TR tarafından yapılan açıklamada işlemlerin bugün itibarıyla 15.00’da başlayacağı belirtiliyor.

İLK 100 KRİPTO PARA BİRİMİ

AVAX/TRY paritesini aktive edecek olan Binance, AVAX için yatırma işlemlerini de an itibarıyla aktive etmiş durumda.

Geçtiğimiz dönemde Türkiye için ayrı bir Bitcoin borsası açan Binance, TRY yatırma işlemleri ile alım satıma izin vermekte.

Yapılan açıklamada Türk lirası paritelerinde piyasa yapıcı komisyonu olmadan işlem yapılabileceğini belirten Binance TR, yıl sonuna kadar TRY ile işlem tarafında piyasa yapıcı komisyonu olmayacağını açıkladı.

An itibarıyla AVAX, TradingView verilerine göre 3.72 $ seviyelerinden el değiştiriyor.

Market sıralamasına göre 108’inci sırada bulunan AVAX, 91 Milyon $’lık piyasa değeri ile öne çıkmakta.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Ethereum, yaşanan sert düşüşün ardından yeniden 600 $ seviyelerini merdiven dayamış görünüyor.

Sabah saatlerinde 593 $ seviyelerine kadar yükselmeyi başaran Ethereum, yaşanan düşüşün ardından önemli bir toparlanma yaşamış durumda.

482 $’a Kadar Düşmüştü

620 $ seviyelerine kadar yükselmeyi başaran Ethereum, gelen sert satıl ile birlikte 482 $’a kadar düşüş yaşamıştı. Piyasadaki genel tedirginlik havası halen devam ederken Ethereum tarafında gelen önemli yükseliş ile birlikte 600 $ seviyeleri yeniden test edilecek gibi görünüyor.

Ekran Resmi 2020 11 30 09.17.19 1024x463 - Ethereum Yeniden 600 $'a Merdiven Dayadı!
Korku ve Açgözlülük Endeksi

Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre piyasa halen açgözlülük bölgesinde bulunuyor. Endekste geçtiğimiz haftaya göre bir miktar düşüş görülse de indikatör halen yüksek seviyelerde bulunuyor.

Ethereum 2.0’ın İlk Adımı Yarın Atılıyor

1 Aralık itibarıyla Ethereum 2.0 için ilk adım atılıyor. Gerekli stake miktarının toplanması ile birlikte Beacon Chain’in aktive edilmesinin önünde bir engel kalmamış görünüyor. Planlandığı gibi 1 Aralık tarihinde başlatılacak Faz 0 ile birlikte uzun sürecek Ethereum 2.0 yolculuğuna başlanmış olacak.

Ekran Resmi 2020 11 30 09.22.10 1024x282 - Ethereum Yeniden 600 $'a Merdiven Dayadı!
Ethereum 2.0

Gerekli olan miktardan çok daha fazlasını toplamayı başaran Ethereum ağı, stake edilen ETH’ler için yıllık bazda ödeme gerçekleştirecek.

Ekran Resmi 2020 11 30 09.24.24 1024x429 - Ethereum Yeniden 600 $'a Merdiven Dayadı!
Ethereum 2.0

Stake miktarı ile ters orantılı olan ödüller stake miktarının artması halinde azalmakta. An itibarıyla stake edilmiş miktara göre ağ ödülleri yıllık yüzde 17 seviyelerinde bulunuyor.

Ethereum haberleri için: Ethereum Haberleri

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Orta Doğu’nun en güçlü ekonomilerinden ikisinin merkez bankaları, ortak yürüttükleri merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi hakkında 29 Kasım tarihinde bir yıllık bir rapor yayınladı. Rapor incelendiğinde içerisinde blockchain teknolojisinden detaylı bir şekilde bahsedildiği görülüyor.

İlk olarak 2019 yılının Ocak ayında duyurulan Project Aber isimli proje, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan arasında, CBDC ve DLT (dağıtılmış defter teknolojisi) teknolojilerindeki bilgi birikimine katkıda bulunmak için tasarlanmış ortak bir girişim olarak ortaya çıktı. İki merkez bankasının ortak çalışması ile yürütülen böyle bir proje bu alanda yapılan ilk çalışma olarak türünün ilk örneği durumundadır.

Projenin yürütücüleri çalışmanın isminin “Aber” olarak seçilmesinin de isim seçiminin projenin temel misyonuna işaret ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Aber adı seçildi, çünkü Arapça’da bu kelime ‘sınırları aşmak’ anlamına gelmektedir. Bu kapsamda oluşturulan Aber projesinin teknolojinin hem sınır ötesi doğasını yakalamasını hem de kullanımı açısından sınırları aşmasını umuyoruz.”

Üç ayrı aşamaya ayrılan rapor, projenin güvenliği ve mevcut ödeme sistemlerini çevreleyen sorunları daha fazla dikkate almaya zorlamak için gerçek parayla desteklenen bir dijital para birimi kullandığını belirtiyor.

Rapor, ikili bir CBDC’nin sınır ötesi ödemeler için sadece teknik olarak değil, aynı zamanda CBDC’lerin mimari dayanıklılık açısından da merkezi ödeme sistemlerine göre önemli gelişme sunduğu sonucuna ortaya koyuyor.

Aber Projesi şimdilik tüm engelleri ortadan kaldırdığı belirtilerek şu açıklama yapıldı:

“Mahremiyet ve ademi merkeziyetçilikle ilgili karmaşıklığın yanı sıra merkez bankasının para arzının görünürlüğü ve izlenebilirlik gibi ekonomi risklerini azaltmaya ilişkin gereklilikler de dahil olmak üzere temel gereklilikler karşılandı.”

CBDC Çalışmaları Hızlandı

Son zamanlarda bu iki Ortadoğu ülkesinin yanında bazı merkez bankaları da CBDC’lerin uygulanabilirliğini incelemek için harekete geçmiş durumda. Bu kapsamda yakın zaman önce Çindijital Yuan‘ı meşrulaştıran düzenleyici kılavuzu yayınladı. Bunun yanında İngiltere de benzer şekilde düzenleme taslağı hazırlamaya ve olası bir CBDC’ye yönelik araştırma yapmaya başladı. Son olarak Güney Amerika ülkesi Brezilya’nın ekonomi bakanı, ülkenin yakın gelecekte kesin olarak bir CBDC’ye sahip olacağını açıkladı.

Daha Fazla CBDC Haberleri İçin: CBDC Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Bitcoin’in fiyatı son iki yılın en yüksek seviyelerine yaklaşarak 19.000 $ oldu ve madencilik zorluğu da bununla paralel olarak arttı. Fakat Bitcoin fiyatı dalgalanmalar yaşamasına rağmen, madencilik zorluğu artmaya devam ediyor.

Blockchain analiz servisi Glassnode’a göre, Bitcoin (BTC) madencilik zorluğu bugün %8.9 arttı. Bununla beraber, Bitcoin’in madencilik zorluğu, tüm zamanların en yüksek seviyesinden %4.4 uzaklıkta.

Madencilik zorluğundaki artış, 2013 ve 2016 yıllarındaki boğa döngülerinin başlangıcına işaret ediyor. Fakat kripto para, tüm bunlara rağmen %11 oranında düşüş gösterdi. Bitcoin, Birçok Bitcoin balinasının sahip olduğu Bitcoinlerin bir kısmını borsaya taşıdığından bu yana 18.122 $ gibi bir fiyatta takılı kaldı.

Yükselen madencilik zorluğu, Bitcoin’in mempool’undaki işlemlerin sayısını artırmanın yanı sıra, kullanıcılar için ücretlerin ve blok oluşturulması için gereken sürenin artması anlamına gelebilir. Earn.com’un tahminlerine göre, en uygun BTC işlemi şu anda 14.272 satoshi. Yani kabaca 2,60 $’a tekabül ediyor.

Ethereum blockchain’i de son zamanlarda rekor seviyelere ulaştı. Glassnode, token fiyatının 23 Kasım tarihinde 600 $’dan 513 $’a düşmesinin ardından, Cuma günü ağın madencilik zorluğunun son iki yılın en yüksek seviyesinde olduğunu bildirdi.

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Bu pazar günü de geçtiğimiz hafta sonları gibi Analiz Raporu hazırladım. Bu hafta hazırladığım fiyat analizi yazılarındaki grafikler ve formasyonların son durumlarına bakalım.

Ripple XRP Fiyat Analizi 24.11.2020

İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıyı hazırlarken net bir formasyonun bulunmadığını ancak bir üçgen oluşabileceğinden bahsetmiştim. Bu üçgen oluştu ancak yukarıya değil aşağıya doğru kırıldı. Haliyle de Ripple fiyatında büyük bir düşüş yaşandı.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

XRP 24.11.20 1024x472 - Analiz Raporu 29.11.2020
24.11.2020 tarihli Ripple XRP fiyat analizi grafiğinin şu anki hali. Sarı dikey çizgiden sonrası analiz yapıldığı zamanın sonrasını göstermektedir.

Ethereum ETH Fiyat Analizi 25.11.2020

İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Burada küçük zaman dilimindeki destek bölgelerini gösterdim. Yazıyı hazırlarken net bir formasyon bulunmamaktaydı. Kırmızı trendler içerisinde bayrak formasyonu oluşma ihtimalinden bahsettim. Ancak o kanalı aşağıya kırdı ve büyük zaman dilimindeki (500 dolar bandı) desteğine kadar inip orada tutundu.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

ETH 25.11.20 1024x473 - Analiz Raporu 29.11.2020
25.11.2020 tarihli Ethereum ETH fiyat analizi grafiğinin şu anki hali. Sarı dikey çizgiden sonrası analiz yapıldığı zamanın sonrasını göstermektedir.

Bitcoin Fiyat Analizi: ATH Karşılaştırması

İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıda diğer analiz yazılarımdan farklı olarak, geçmişte ATH yaparken oluşturduğu hareket ile şimdiki durumu kıyaslamıştım. Bu yazıda genelde verilere yer verdiğimden dolayı burada bir başarı veya başarısızlık aramak hata olacaktır.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

BTC ath karsilastirmasi 1024x473 - Analiz Raporu 29.11.2020
27.11.2020 tarihli Bitcoin BTC fiyat analizi grafiğinin şu anki hali. Sarı dikey çizgiden sonrası analiz yapıldığı zamanın sonrasını göstermektedir.

Litecoin Fiyat Analizi 28.11.2020

İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıda destek üzerinde bir ikili dip formasyonunun olduğunu belirtmiştim ve hedefi de grafikte mevcut. Fiyat ikili dip formasyonunun ilk hedefine ulaşmış durumda.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

LTC 28.11.20 1024x472 - Analiz Raporu 29.11.2020
28.11.2020 tarihli Litecoin LTC fiyat analizi grafiğinin şu anki hali. Sarı dikey çizgiden sonrası analiz yapıldığı zamanın sonrasını göstermektedir.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Polonya, Olsztyn kenti, acil durum hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olmak için Ethereum blockchaininden yararlanan ilk şehir oldu.

Olstzyn, polis, itfaiye ve ambulans hizmetlerine yardımcı olmak için blockchain teknolojisini fiziksel varlıklarla birleştiren bir köprü teknolojisi olan SmartKey’in başarılı bir deneme çalışmasını tamamladı.

SmartKey’in, yerel kurtarma ekipleri tarafından kullanılan Teltonika akıllı cihazlarına akıllı sözleşme bağlayarak, kurtarma ekiplerinin işlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacağı bildirilmekte. Bu bağlantı, acil durum ekiplerinin herhangi bir binaya izin beklemeden giriş yapmalarına yardımcı olacak.

Polonya, Warmińsko-Mazurskie Voyvodalığı’nın mareşali Gustaw Marek Brzezin konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Kurtarma hizmetlerimizin görevlerini engel olmaksızın yerine getirme ihtiyacı hassas bir durum. Blockchain ve SmartKey entegrasyonu, bina sahiplerine ve sakinlerine güvence sağlayan, aynı zamanda acil durum hizmetlerimiz için özgürlük sağlayan mükemmel bir çözüm gibi görünüyor.

SmartKey, blockchain teknolojisinin akıllı şehirlerin gelişimi için zemin hazırlayacağına inanıyor. Tanımlar farklılık gösterse bile, akıllı bir şehir, veri toplamak için yeni teknolojileri ve sensörleri kullanan, varlıkları, kaynakları ve hizmetleri daha iyi yönetmek için kullanılan kentsel bir bölgeyi temsil ediyor. Bir örnek niteliğinde olan akıllı şehirler, sürdürülebilirlik ve ekonomik kalkınma hakkındaki diğer teorileri de besliyor.

Nesnelerin İnterneti, gelecekteki akıllı şehirler için büyük etkilere sahip olabilir. Bu teknolojinin önümüzdeki on yılın en büyük fırsatlarından birini temsil ettiği düşünülüyor. Örneğin, Dünya Ekonomik Forumu, Nesnelerin İnterneti’ni kentsel dönüşüm alanında önemli bir ayak olarak nitelendiriyor.

Birkaç kripto para birimi projesi Nesnelerin İnterneti hakkında faaliyet gösteriyor. Bunlardan en popüleri, 825 milyon $’lık piyasa değeri ile IOTA. Bu projelerden en az bir düzinesinin 1 milyar $’ın üzerinde piyasa değerine sahip olması da cabası.

Ne diyorsunuz, akıllı şehirler ve Nesnelerin İnterneti uzak bir gelecekte mi?

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Ukrayna hükümeti, ülke genelinde blockchain ve dijital varlıklar hakkında farkındalık yaratmak için stratejik bir hareketle yeni bir gelişme açıkladı. Açıklama 27 Kasım tarihinde Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun youtube kanalında yapıldı. Yapılan açıklamalara göre, Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın ülke çapındaki vatandaşları dijital varlıklar ve blockchain teknolojisini benimsemenin potansiyelleri ve faydaları konusunda eğitecek yeni bir tv programı başlatacağı bildirildi.

Youtube

Videoda açıklama yapan uzmanlar, gerçekleşebilirse ülkenin teknolojiden kazanacağı faydalar gibi birkaç önemli ayrıntıya değindi. Ayrıca, hükümet, düzenlemeleri, blockchain ve dijital varlıklar sektörünün düzenlenmesi üzerindeki etkisinden de bahsedildi.

Oluşturulacak olan programın organizatörlüğünü ise Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Valeria Lonan’ın üstlendiği bildirildi. Lonan’a göre, 40 eğitici filmin yer aldığı yeni proje, “Dijital Eğitim Eylemi” adlı bir proje kapsamında hayata geçirilecek.

Lonan, projenin başlangıç ​​aşamalarında blockchain teknolojisinin temellerinden bahsedeceğini söyledi. Ayrıca, yeni proje, kullanıcıların katılımlarını da sağlayarak blockchain alanında yenilikçi hareketler gerçekleştirecek. Bakan yardımcısı ayrıca, dijital eğitimi teşvik etme ihtiyacından dolayı 2018 yılında doğan projenin, önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 6 milyon Ukrayna vatandaşına dijital okuryazarlık öğreteceğini de belirtti. Lonan ayrıca şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Geçen yıl Aralık ayında yaptığımız ankette, dijital okuryazarlığı olan Ukrayna vatandaşlarının sayısının sadece % 53 olduğunu fark ettik, bu rakam bizim öngördüğümüz rakamın altında. Bu proje, bu boşluğu doldurmak için özel olarak oluşturuldu.”

Ukrayna hükümeti, vatandaşlarını blockchain teknolojisini benimsemeye teşvik etmek için uzun süredir dijital varlıkları benimsemeye yönelik olumlu gelişmeler gösteriyor. Ayrıca, Ukrayna‘daki düzenleyiciler, benimsemeyi daha da teşvik etmek için kripto ile ilgili işletmelerle ortak çalışmalar yapıyor.

Koronavirüs salgınının ortaya çıkması, aynı zamanda dünya çapındaki hükümetlerin Bitcoin‘e ve diğer dijital ödeme biçimlerine yönelmesinin önemli bir faktörü oldu. Ukrayna hükümeti de virüsün yayılmasını önleme çalışmaları kapsamında vatandaşlarını Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kullanmanın önemi konusunda eğitmeye başladı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Polkadot, küresel bir bilgisayar ağını, kullanıcıların kendi blok zincirlerini başlatıp çalıştırabilecekleri bir blok zinciri çalıştırmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir yazılımdır. Bitcoin gibi kendi başına çalışan ağlardan farklı olarak ağları birbirine bağlayabildiği için genellikle çok zincirli bir ağ olarak adlandırılır.  Nihai amacı, HTML’nin, sitelerin, tarayıcıların ve sunucuların birbirleriyle etkileşime girmesine izin vermesi gibi, dâhil olan tüm blok zincirleri için bir çerçeve görevi görmektir. Buradaki fikir, karmaşık ve maliyetli kripto para birimi madenciliği süreçleriyle (işlemlerin doğrulanması ve güvenlik protokolleri dahil) ilgilenmek ve geliştiricilerin dapp ve akıllı sözleşme işlevselliği oluşturmaya odaklanmalarını sağlamaktır.

Yenilikçi, merkezi olmayan sistemler oluşturan geliştiriciler şu anda bu sistemleri sıfırdan tasarlamak zorundalar. Bu aynı zamanda, zamanın, yeteneğin ve kaynakların herkesin oluşturduğu bir standart oluşturmak yerine rakip ağlar oluşturmaya yönlendirildiği anlamına gelmektedir. Polkadot’un amacı, bu geliştiricilerin tek bir blok yerine tüm blok zincirlerinin üzerine değer oluşturmaları için bir yol yaratmak. 

Orijinal Polkadot teknik raporu 2016 yılının Ekim ayında ortaya çıkmış olsa da, projenin ilk ICO yoluyla fon toplamaya başlaması, kurucu ortaklar Dr. Gavin Wood ve Peter Czaban’ın, Polkadot ağının araştırma ve geliştirmesini destekleyen, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Web3 Vakfı’nı kurduktan sonra gerçekleşti.

Vakıf, Ekim 2017 yılında oldukça başarılı ICO sonucuna 10.000.000 DOT token arzının % 50’sini satarak 140 milyon $ üzerinde fon topladı. Toplanan fonların yarısından fazlasının kaybedilmesine yol açan bazı talihsiz olaylara rağmen, Polkadot çalışmalarını devam ettirdi. Daha sonra şirket, biri 2019’da diğeri 2020 yazında olmak üzere iki özel satış daha gerçekleştirdi. Bununla birlikte Polkadot bugüne kadar yatırımcılardan DOT kripto para biriminin satışlarıyla yaklaşık 200 milyon dolar toplamış oldu ve bu da onu tarihteki en iyi finanse edilen blok zinciri projelerinden biri haline getirdi.

Nasıl Çalışır?

Blok zincirleri Polkadot ile bağlantı kurabilir ve ağın işlemlerinin ve güvenliğin kanıtı doğrulamasına erişmek için “parachain” adı verilen paralel olarak çalışır.

Ağın aktarma zincirinde de, işlem adresleri kontrol edilir ve veriler, her sistemin anlayabilmesi için standartlaştırılır. Bu, tüm zincirlerin havuz güvenliğini sağladığı yerdir.

İşlevsellik sağlanırken, Polkadot’a bağlı blok zincirleri kendi PoS mekanizmalarını kullanabilir. Kodlarını ne zaman ve nasıl güncelleyeceklerine karar verebilir ve seçtikleri dapp’leri veya token’ları çalıştırabilir. Esasen, ağların kendi güvenliklerini korumalarına ve yeni protokolleri dâhil etmelerine izin veren bir seçme ve seçme katmanıdır. 

Polkadot’un blok zinciri tabanlı sistemlerinin en çok çözmesi gereken iki sorun ölçeklenebilirlik (ağın işleyebileceği saniye başına işlem sayısı) ve yönetişim (topluluğun protokol yükseltmelerini ve değişiklikleri nasıl yönettiği) olarak sıralanabilir. Polkadot, temelde bu iki sorunu da çözmeyi hedefleyen bir yapıdır.

Polkadot’un Kripto Para Birimi DOT Hakkında

Polkadot ağının bir de DOT adını verdiği dâhili bir tokeni de mevcuttur. Bu token, sahiplerin potansiyel kod değişikliklerini oylamasına olanak tanır ve daha sonra bir fikir birliğine varılırsa ağ genelinde otomatik olarak güncellenir.

Rakipler

Polkadot, ölçeklenebilirliği, yönetişimi ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeye odaklanan tek platform değil. Rakiplerinden biri olan Dfinity, ölçeklenebilirliğe yanıt verdiğini iddia ediyor ve WanChain de birlikte çalışabilirliği ele alıyor. Ancak Polkadot’un en büyük rakibi olarak gösterilen yapı ise Cosmos‘tur. Mart 2019’da piyasaya sürülen ve blockchain birlikte çalışabilirliği üzerinde çalışan Cosmos, Polkadot’a büyük ölçüde benzerlik göstermektedir.

Daha Fazla Nedir Haberleri İçin: Nedir Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Kripto para borsası Kraken, dün gece Ethereum Classic (ETC) için yatırma işlemlerini askıya aldığını açıkladı. Ancak aynı saatte Ethereum Classic tarafında Thanos güncellemesinin gerçekleşmesi bekleniyordu.

Kraken tarafından yapılan açıklama ortalığı karıştırdı. Yanlış alarm.

Yapılan açıklamada Ethereum Classic yatırma işlemlerinin geçici olarak durdurulduğu açıklanmıştı. Kraken sebep olarak ağıda yüzde 51 saldırısının gerçekleştiğini belirtiliyordu.

Ekran Resmi 2020 11 29 09.15.28 1024x586 - Kraken Ethereum Classic Yatırma İşlemlerini Durdurdu! Yüzde 51 Saldırısı Mı Güncelleme Mi?
Kraken

Kraken websitesi üzerinden yaptığı açıklamada saldırı sebebiyle yatırma işlemlerinin durdurulduğunu, kullanıcı fonlarının ise güvende olduğunun altını çizdi.

Saldırı sebebiyle ek güvenlik önlemleri aldıklarını belirten Kraken ekibi, alım-satım işlemlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Konu ile ilgili güncellemelere devam edeceğini belirten Kraken, an itibarıyla sorunun çözüldüğünü ve hard fork sebebiyle bir süre daha yatırma işlemlerinin askıda kalacağını belirtti.

Kraken İçin Eleştiri Yağmuru

Twitter üzerinde birçok kullanıcı Kraken destek ekibine ulaşarak uyarının hatalı olduğunu belirtti. Kraken ise yanlış alarm sebebiyle özür diledi.

Thanos Güncellemesi

Ethereum Classic dün akşam itibarıyla Thanos güncellemesi ile birlikte ağda birçok değişikliğe gitmiş durumda.

Yeni güncelleme ile birlikte E3 ve E7 madencilik ekipmanları ETC için kullanılabilir hale geldi. Bu sayede Ethereum madenciliğini bırakacak olan E3 ve E7 cihazlar Ethereum Classic tarafına geçiş yapabilecek. Bu sayede ağdaki hash gücünün artırılmasını hedefleyen ETC Labs, aynı zamanda MESS algoritması ile gelecekteki yüzde 51 saldırılarının önüne geçmeyi planlıyor.

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Blockchain ödeme şirketi Ripple, 2019 yılında yatırım yaptığı havale devi MoneyGram’daki hisselerinin yaklaşık üçte birine veda ediyor. Cuma günü ortaya çıkan bir Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) raporuna göre Ripple, 31 Mart 2021 tarihine kadar 4 milyona kadar MoneyGram hissesini kendisi adına satması için ismi verilmemiş bir finans kurumuyla anlaşmış.

4 milyon MoneyGram hissesinin yanı sıra 2,3 milyon hissesi olan, 5,9 milyon hisse alma hakkı bulunan Ripple’ın toplam 8,2 milyon hisse garantisi de mevcut. Yani toplam hisse açısından bakıldığında Ripple, MoneyGram’daki hisselerinin yaklaşık %33’ünü satıyor.

Bu, Ripple’ın MGI (MoneyGram International) yatırımından bazı kazançlar elde etmek için, tamamen mantık çerçevesinde verilmiş mali bir karardır. Hiçbir şekilde ortaklığımızın mevcut durumunun bir yansıması değildir.

Rıpple sözcüsü, the block

Mali açıdan bakıldığında, Ripple’ın oldukça mantıklı bir karar verdiği anlaşılıyor. 2019 yılı Haziran ayında her biri 4,10 dolar olan MoneyGram hisseleri şu anda yaklaşık olarak 7,45 dolardan işlem görüyor. Yani yaklaşık olarak %80’lik bir kazanç söz konusu.

Ayrıca sözcünün, satıştan sonra MoneyGram’da önemli bir hissedar olmaya devam edecekleri söylediği bildirildi. 200’den fazla ülke ve bölgede aktif olan şirketin, küresel ödemelerde önemli bir yeri olduğunu da ekleyen sözcü, “Bir yıldan biraz daha uzun bir süre içerisinde inanılmaz bir ilerleme kaydettik ve sınır ötesi ödemeler için MoneyGram ile birlikte çalışmaya devam etmek istiyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir: İlk 100 Kripto Para Birimi

Ripple’ın 2019 yılından beri sistemlerini kullanmak karşılığında ödeme yaptığı MoneyGram’ın hisselerini satışa çıkardığının ortaya çıkması kripto para dünyasında özellikle XRP yatırımcıları arasında büyük yankı yarattı. Şu zamana dek sürekli ödeme yaptığı şirketten hisse satışıyla Ripple’ın kârlı bir iş planladığı aşikâr ama bu satışın ardındaki sebep hâlâ bilinmezliğini koruyor.

Daha fazla Ripple haberi için: Ripple Haberleri

Bugün major altcoinlerden biri olan Litecoin’i inceleyeceğim. Geçtiğimiz dönemde güzel bir yükseliş yaparak yatırımcılarını sevindirse de Bitcoin’in düşüşünden o da nasibini aldı. Lafı fazla uzatmadan grafikteki teknik göstergelere geçelim.

5srXwFyM - Litecoin Fiyat Analizi 28.11.2020
Litecoin LTC fiyat grafiği 28.11.2020. Saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır.

Buradaki yazılarımda Litecoin grafiğini pek güncelleyememiştim. Ancak mor trendlerle belirttiğim kanalı twitter hesabımdan paylaşmıştım. Bu kanalın kırılması ve retestiyle hızlı bir düşüş yaşandı Litecoin’de.

Düşüşün şimdilik son bulduğu alan yani 64,5-68 dolar bölgesi büyük zaman dilimindeki bir destek bölgesi. Bundan dolayı düşüşün buradan tepki alması oldukça normal. Bu yapı içerisinde bir ikili dip formasyonu oluşturduğunu görmekteyiz. Destek bölgesinde oluşan ikili diplerin çalışma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu düşünmekteyim. Bu ikili dip formasyonunun neckline bölgesi ise 73,63 dolar(kırmızı yatay çizgi). Bu neckline kırıldığında formasyon tamamlanmış olacak ve hedefleri bekleyebiliriz. Formasyonun ilk hedefi yani ikili dip formasyonunun 0,618’ini grafikte gösterdim. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şu; ilk hedef, grafikteki ilk direncin hemen üzerinde bu yüzden hedefi o bölgeye de kaydırabilirsiniz. Buradaki seçim sizin risk yönetiminize kalmış bir durumdur.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

F1 takvimindeki en ikonik cadde pistlerinden biri olan Circuit de Monaco’nun bir bölümü için uzun zamandır beklenen ilk pist satışının zamanı geldi de çattı!

F1 Delta Time’daki Circuit de Monaco, göz alıcı prensliğin atmosferi, stili ve prestijine uygun olarak 3D olarak özenle tasarlandı.

Circuit de Monaco Hakkında

Monaco pisti, sollamak için çok az bölgeye sahip, yoğun ve zorlu bir pisttir. F1 tarihçesine bakacak olursak geçmiş sezonların çoğunda, sıralama turlarında birinci gelen pilot genellile Monaco yarışının kazananı olmuştur. Yani anlayacağınız, Monaco’da sıralama turları hayati bir önem taşır. Agresif pilotlar, dar virajlarda iyi yol tutuşu yakalayanlar ve sınırlı düzlüklerden olabildiğince yararlananlar burada başarıya koşuyor.

Pist NFT’lerini Tanıyalım

F1 Delta Time’ın en önemli unsurlarından biri, oyunun tüm temel varlıklarının NFT olmasıdır. Ve bu varlıklar pistleri de içeriyor! Diğer oyun NFT’lerinden farklı olarak, pistler, oyuncuların REVV formunda kazanabilecekleri ödüller olarak oyunda yer ediniyor.

Pist sahipleri, pistlerinde gerçekleşen tüm oyun ücretlerinin ve stake durumlarını pay alır. Yani bir pist sahibiyseniz, tek yapmanız gereken arkanıza yaslanıp yarışı izlemek.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Pist Tokenomisi

Pistler, kısmı sahipliği temsil eden birden çok bölüme ayrılmış durumda. Her bir bölüm F1 Delta Time’daki diğer varlıklara benzer bir nadirlik seviyesine sahiptir. Diğer F1 Delta Time varlıklarının aksine, pist bölümleri, Rare’den Apex’e doğru sıralanır. Bu sıralama, pist bölümünün nadirliği, kullanılabilirliğini ve kazanç potansiyelini tanımlar.

Pist Bölümleri: Tedarik ve Kazanç Yapısı

F1 Delta Time pist bölümleri dört seviyeye ayrılmıştır: Apex, Legendary, Epic ve Rare.

Not: Apex, en nadir seviyedir.

Bir parkurun herhangi bir bölümüne sahip olmak, sahibine bu pistteki tüm aktivitelerden otomatik olarak orantılı pay hakkı verir. Bu paya, o pistte düzenlenen tüm yarışlar için giriş ücretlerinin Pist kazançları ve Elit Etkinlikler sırasında bu pistte düzenlenen tüm yarışlardan gelen Elit Getirileri (REVV Stake gerektiren özel etkinlikler) de dahildir.

1 MmGR69qiqska7FqPM6OCA - F1 Delta Time: İlk Pist Satışı!
Oyun Ücretleri

Tahmin edebileceğiniz üzere, F1 Delta Time’daki oyunlarda REVV cinsinden ödenen bir giriş ücreti mevcut. Ayrıca, bu giriş ücretleri ile beraber bahis getirileri de sisteme eklenmiş durumda. Bu arada, Elit Etkinlikler için herhangi bir giriş ücreti yoktur, fakat kullanıcıların REVV Stake etmesi şarttır.

Monaco Müzayedesi

Bildirilenlere göre Pist NFT’leri, sınırlı satışlar, nadir ödüller ve müzayede yolu ile satışa sunulacak. İlk pist satışı 1929 REVV fiyatı ile açık artırmaya başlatılacak. Bu pist tahmin edebileceğiniz gibi Monaco olacak.

Açık artırma, listeleme sonrasında üç gün boyunca devam edecek ve en yüksek teklifi veren, pistin yeni sahibi olacak. Açık artırma, 29 Kasım 2020 tarihinde saat 02:00’da (GMT) www.F1DeltaTime.com üzerinden başlayacak.

Apex Araç Müzayedesi

Yaklaşan Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix dolayısıyla, “Bahrain Edition 2020” adı altında bir Apex aracı, 1 Aralık 2020’de saat 02:00 (GMT)’de F1 Delta Time’ın internet sitesinde açık artırmaya girecek. Apex aracın başlangıç fiyatı ise 2,004 REVV olarak belirlenmiş. Ayrıca tahmin edebileceğiniz üzere bu müzayede 3 gün boyunca devam edecek. Belirtmemiz gereken bir diğer nokta ise, bütün açık artırmalar sadece REVV Token ekonomisi ile çalışacak. Yani başka bir token ile açık artırmaya katılamazsınız.

1AomfkPKWUs3uJdyqsBzb9g 1024x536 - F1 Delta Time: İlk Pist Satışı!

Bildirilenlere göre, Bahrain Edition 2020 aracının dış görünümü sedefli renk profiline sahip, ışıltılı, dairesel kırvımları ile Bahreyn kıyı şeridini temsil edecek. Tasarımın tamamlanması, Bahreyn’in etkileyici gece silüetinden esinlenerek neon renkler ile gerçekleşmiş.

REVV Token Hakkında

REVV Token, Animoca Brands’in resmi para birimi olarak kullanılıyor. Şu anda REVV Token’in en önemli kullanım alanlarından biri, yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun varlıklarının NFT’ye dönüştürülüp satılması.

Ayrıca, REVV ekosistemi, Formula 1 haricinde içinde, nispeten yeni bir oluşum olan Formula E’yi ve Moto GP’yi de barındırıyor.

Daha fazla Blockchain Haberi için: Blockchain Haberleri

Bu içerik sponsorludur.

Sektörden gelen veriler, CME Group’un dünyanın en büyük Bitcoin vadeli işlemler piyasası haline geldiğini gösteriyor.

Arcane Research, Cuma günkü tweet’inde CME’nin dünyanın en büyük Bitcoin vadeli işlem pazarı olarak OKEx’i geride bıraktığını duyurdu. Piyasa analiz firması olan skew’in verilene dayanarak, Arkane CME’nin Bitcoin vadeli işlem sözleşmesinde açık pozisyonların 1.16 milyar $’a ulaştığını söyledi. Bu arada OKEx’in vadeli işlem sözleşme pozisyonları 1.07 milyar $ değerinde ve CME’yi çok yakından takip ediyor.

Kurumsal Yatırımcıların Tercihi CME

CME’nin Bitcoin vadeli işlem piyasası geçen ay iki kattan fazla arttı ve daha fazla tüccar, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken dahil olmaya çalışıyor.

Bu arada, kasım sözleşmeleri, BTXC20, bu Cuma günü sona eriyor.

Kripto para borsaları Binance ve Huobi de vadeli işlemler piyasasında büyük oyuncular olarak dikkat çekiyor. Açık pozisyon sayılarına göre Binance üçüncü, Huobi ise dördüncülüğü alıyor.

Vadeli işlemler piyasası, Bitcoin’in benimsenmesi için önemli bir engel olarak görünüyor. 2017 boğa piyasası büyük ölçüde perakende tüccarlar tarafından yönlendirilirken, mevcut yükseliş trendi daha derin kurumsal firmalar tarafından körüklendi.

Yatırım yöneticisi Wilshire Phoenix, CME’nin önemi “yalnızca ticaret hacmi ve açık pozisyon yoluyla değil, aynı zamanda spot fiyat oluşumu üzerindeki etkisiyle de görünüyor.” dedi.

Daha fazla Bitcoin haberi için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Borsa Haberi için: Borsa Haberleri

27 Kasım tarihinde çevrim içi olarak düzenlenen bir konferansta konuşan Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz yaptığı bir açıklama ile, Avrupa kıtasındaki ödemelerin geleceği hakkında düşüncelerini ayrıntılı olarak dile getirdi.

Bakan, dijital para için artan talebi karşılamak üzere Avrupa Merkez Bankası’nı dijital Euro için hazırlıklarını hızlandırmaya çağırdı. Scholz yaptığı açıklamada dijital para biriminin hem yerel hem de uluslararası ödemelerin iyileştirilmesinde çok önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.

İşletmelerin ve tüketicilerin dijital paraya yüksek ilgi gösterdiklerini söyleyen Almanya Maliye Bakanı merkez bankasının dijital ödemelere çözüm oluşturmada beklentileri karşılaması gerektiğini ve çalışmalarını artırması gerektiğini belirtti. Scholz ayrıca şu ifadelere yer verdi: 

“Dijital Euro’da çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konu bekleyip görmemiz gereken bir şey değil. Biz her an dijital bir Euro ile bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verebilmeliyiz.” 

Bakana göre; merkez bankası dijital para birimi, kullanıcılar için avantajlarıyla birlikte gelir. Ayrıca dijital bir Euro, halkın ödemeyi hem çevrimiçi hem de muhtemelen çevrimdışı olarak işleme koymasını sağlayabilir. Dijital bir Euro’nun başlatılması, kripto para birimleri ve internet bankaları da dahil olmak üzere diğer dijital ödemeler için rekabeti artıracaktır.

Avrupa Merkez Bankası, dijital para birimi başlatma planları olan en büyük merkez bankalarından biridir. Kasım ayı başlarında ECB, önerilen dijital Euro için halka danışılacağını duyurmuştu. Program, halkın CBDC’ler ve muhtemelen bunlarla ilişkili zorluklar hakkındaki düşüncelerini ve bilgilerini araştırmayı amaçlıyor.

Görünüşe bakılırsa merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihtiyacı, insanların dijital ödemeye daha fazla çözüm aramaya devam etmesi ile daha da güçlenmeye başladı. 

Daha Fazla CBDC Haberleri İçin: CBDC Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri