Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62631.5
-8.24%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3212.08
-10.68%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $55.52
-13.11%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $504.8
-11.38%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Waves Grants programı devam ediyor.

Waves Grants, Waves Association tarafından ortaya konan bir hibe programı olarak tanımlanabilir. Bireysel olarak blockchain geliştiricilerinin başvurabileceği programa, ekipler ve “startup”lar da başvurabiliyor.

Program sayesinde geliştiriciler hibeden yararlanarak projelerini gerçekleştirebilecek ya da destekleyebilecek bir fona sahip olabiliyorlar. Blockchain tabanlı çözümlerin kitlesel adaptasyonu için Waves Association tarafından ortaya konan platform inovatif projeler için büyük destek sağlıyor.

2020 yılında başlatılan hibe programı 2021 yılında da devam ediyor. “Blockchain”ler arası çözümlerin desteklendiği programda toplamda 1,000,000 WAVES değerinde bir fonu geliştiricelere dağıtmayı planlıyor.

Programa katılmak için geliştiricilerin ya da ekiplerin öncelikle başvuru formunu doldurması gerekiyor. 5 iş günü içinde incelenen başvuruya hızlı bir şekilde geri dönüş yapılıyor. Hibeleme işlemi ise DAO aracılığı ile gerçekleştiriliyor.

Fonlama noktasında ise net bir rakam bulunmuyor. Projeden projeye değişen fonlama miktarı, geliştiricilerin ihtiyacına, projenin teknik gereksinimlerine, ekip ve proje boyutuna göre büyük değişiklikler gösterebiliyor.

Hibe ödemeleri ise WAVES ya da USDN olarak gerçekleştiriyor.

Waves Association tarafından ortaya konan hibe programı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Waves haberleri için: Waves Haberleri

Blokchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın

Bu içerik sponsorludur.

Yearn Finance kurucusu Andre Cronje, yeni DeFi protokolünü duyurdu. Cronje tarafından oluşturulan yeni protokolün adı ise yCredit.

Yeni protokole kullanıcılar ERC-20 tokenleri yatırabiliyor. Bu sayede de yCREDIT Token elde edebiliyor. Platform üstünde teminat olarak kabul edilen bir ERC-20 tokeni aracılığı ile borç alabilen kullanıcılar için Cronje’den önemli bir uyarı da gelmiş durumda.

Protokolün halen deney aşamasında olduğunu belirten Cronje, kullanıcıları yüksek “risk” konusunda uyarıyor. Bu noktada geçtiğimiz dönemde sorun yaşayan DeFi protokolleri de göz önüne alındığında ortada ciddi bir risk durumunun bulunduğu belirtiliyor.

yCredit üzerinde halihazırda, AAVE, BNB, BUSD, CRV, COMP, DAI, ETH, LINK, MKR, REN, renBTC, SNX, SUSD, TUSD, UNI, USDC, USDT, wNXM, wBTC ve YFI teminat olarak kabul edilmekte. Kullanıcıları bu tokenleri teminat göstererek yCREDIT tokenlerine sahip olabiliyor. Tokenlerin geri getirilmesi halinde ise teminat olarak gösterilen varlıklar geri alınıyor.

yCredit her bir yatırma işlemi, trade, swap, borç alma ve geri ödeme işlemi için yüzde 0.5’lik komisyon talep ediyor. Bu komisyonlar ise yCredit kontratında stake edilen yCREDIT token sahiplerine dağıtılıyor.

Halihazırda birçok projesi olan Andre Cronje’den 2020 tamamlanmadan yeni bir proje daha bekleniyordu. Cronje tarafından ortaya konan projeler arasında Deriswap, Keep3r Network, StableCredit, yInsure Finance ve ySwap Exchange gibi DeFi platformları bulunuyor.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bitcoin’in bu ay yaşadığı inanılmaz boğa koşusuyla beraber kripto alanı piyasa değerini artırmaya devam ediyor.

Aralık ayı ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 $’lık fiyat yükselişinden sonra, lider kripto para birimi 29.200 $ seviyelerine yükselerek 30.000 $’a göz kırptı. An itibarıyla Bitcoin’in fiyatı 28.500 civarında dolaşıyor.

29.000 $’ın üzerine çıkan fiyat, Bitcoin’i piyasa değeri olarak 539 milyar $’a çıkardı. Bu değer, Warren Buffett’a ait çok uluslu bir şirket olan Berkshire Hathaway’den daha yüksek.

Piyasa analisti Holger Zschaepitz, konu hakkında şunları söyledi:

Bitcoin 29.000 $’ın üstüne çıkarak, başka bir dönüm noktasına ulaştı. Piyasa değeri 540 milyar $’a ulaşan kripto para artık Berkshire Hathaway’den daha değerli.

BTC bu ay dalgalı yolculuğunun tadını çıkardı ve yeni yılı yüksek bir fiyatla karşılıyor. Bu neden Aralık 2020, Bitcoin ve kripto para birimlerinin tarihinde Mayıs 2019’dan bu yana en büyük BTC kazanımlarının yaşandığı dönem olarak hatırlanacak.

Ayrıca istatistikler, ABD Doları Endeksi (DXY) kısa bir süre önce düştüğü için BTC’nin 2020’de %295’ten faza artığını gösteriyor.

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i benimsemesi ve yeni ekonomik girişimler sayesinde Bitcoin, yıl sona ererken keyifli bir yükseliş dönemi yaşadı.

Yine de CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, kurumsal yatırımlarım düşmesi durumunda, Bitcoin’in düzeltme dönemine girebileceğini söyledi. Mart ayı ortasında 3.800 $’lık bir fiyata düştükten sonra Bitcoin, güvenli liman olarak statüsünü sürekli olarak geliştirdiği için zamanla yükseliş gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde, Visa’nın piyasa değerini geride bırakan Bitcoin’in hedefi yükseklerde gibi görünüyor. Bakalım sıradaki ünlü şirket hangisi?

Bakalım 2021 yılı Bitcoin için nasıl geçecek?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

ABD’nin Las Vegas şehrindeki bir lüks otomobil galerisi, Bitcoin ödemelerinde artış gördüklerini bilirdi. Görünüşe göre daha fazla yatırımcı, Bitcoin’lerini spor arabalara dönüştürmeye başlamış!

Stoklarında Aston Martin, Bentley, Ferrari ve Lamborghini markalarını ve modellerini içeren Vegas Auto Gallery, müşterilerine iki üst klasman spor otomobili, 6 milyon $ değerinde BTC’ye sattı. Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, sahibi Nick Dossa, bayi gelirinin kabaca %3 ila %5’inin Bitcoin işlemlerinden geldiğini söylüyor.

Bayilik, Bitcoin ödemelerini doğrudan değil, üçüncü taraf bir ödeme sağlayıcısı olan BitPay aracılığıyla kabul ediyor. BitPay işlemleri, BTC ödemelerini makbuz üzerine ABD doları cinsinden gerçekleştiriyor. Las Vegas Auto Gallery söz konusu olduğunda, tüm Bitcoin satın alımlarına BitPay’in işlem ücretine eşdeğer %1’lik bir komisyon uygulanıyor.

Dossa, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, bayisinin Bitcoin ödemelerini kabul ederek herhangi bir riske maruz kalmadığını açıkladı ve bu işlemlerin çok kolay olduğunu söyledi.

Bitcoin, ödeme yöntemi olarak eleştiri yağmuruna tutulsa da, BitPay dünya çapında yüzbinlerce kullanıcıya bunu sağladı ve Bitcoin severlere BTC’lerini harcamaları için birçok yol sağladı.

Bildiğiniz gibi Bitcoin, 28.500’e kadar yükseldikten sonra Çarşamba günü rekor seviyeleri gördü. Kripto para biriminin piyasa değeri, tarihte ilk kez geçtiğimiz hafta 500 milyar $’ı geçti.

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Crypto Wisser’ın vaktini doldurmuş kripto paraların mezarlığı vazifesini üstlenen Exchange Graveyard’ına göre 2020 yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde, 2020 yılında 97 kripto para borsası kapandı. Bu sayı 2019 yılında 80’idi. Yani yılın bitimine saatler kalmışken, 2019 yılına göre yaklaşık %20 daha fazla kripto para borsası işlem hayatına veda etti. Peki kripto para borsaları neden teker teker kapanıyor?

Siber Saldırı!

Blockchain üzerine kurulu olan kripto para dünyasında sisteminizdeki en ufak bir açık size pahalıya patlayabilir! 2020 yılında birçok kripto para borsası da siber saldırıya uğradı. KuCoin, ve BitMEX de bunlara dahil. Ancak bunlardan biri, Altsbit işlem hayatına son vermek zorunda kaldı.

5 Şubat 2020 tarihinde siber saldırıya uğrayan kripto para borsası Altsbit 2020 yılı Mayıs ayına gelindiğinde daha fazla dayanamayarak kapanacağını duyurdu.

Scam!

Kripto para dünyasını geçtik tüm dünyanın kurtulamadığı yarası sahtekârlar! Kripto para dünyasında da tabii ki kolay para kazanmaya çalışan kötü niyetli insanlar mevcut. 2020 yılında da birkaç kripto para borsasının ve platformunun kullanıcılarını dolandırarak bir anda ortadan kaybolduğunu gördük.

Hatta Temmuz ayında biri Whale Alert’in radarına takılmıştı. “trademarketoption” adındaki sitenin scam olduğunu yapılan işlemlerden ortaya çıkaran Whale Alert, tüm kripto para dünyasıyla bulgusunu paylaşmıştı.

Hükümet Eli!

Kripto para dünyasında gerçekleşen benimsemelerle birlikte gelen düzenlemeler, her borsa için iyi sonuçlanmayabiliyor. Ya da sahtekârlık yaptığı tespit edilen kripto para borsaları hükümet eliyle kapatılabiliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kapatılan İngiltere merkezli kripto para borsası GPay de bunlardan biri. Önce İngiltere hükümeti tarafından tasfiye memuru atanan kripto para borsası GPay scam olduğu iddiasıyla Temmuz ayında kapatılmıştı.

Silikleşerek Kaybolma!

Kripto para dünyası borsalar için bazen çakallar yuvası olabiliyor. Öyle ki daha büyük borsaların arasında barınabilmek bazı borsalar için gerçekten zor. Kullanıcı olmaması, yeterli kapasiteyi dolduramaması ve çarkın dönmemesi diğerlerine nazaran daha küçük olan kripto para borsaları için “kaçınılmaz son”un erken gelmesi anlamına gelebiliyor.

Hele bir de DeFi ve DEX’in tavan yaptığı 2020 yılında küçük kripto para borsalarının işi gerçekten çok zordu. Bu zorluğa dayanamayan birçok kripto para ya isteyerek kendilerini kapadı ya da yavaş yavaş silikleşerek kapandı.

2020 yılının son gününde 97 kripto para borsasını geride bırakmış durumdayız. 2019’da 80 olan bu sayı 2021 yılında bir %20 artış daha görür mü dersiniz?

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Kripto para borsası Binance, yaşanan Cover Protocol hadisesi sonrası önemli bir açıklama yaptı.

Bu sabah yayınlanan çözüm planı ile birlikte Binance, zarar gören kullanıcılarının fonlarını telafi etme kararı aldığını duyurdu.

Yaşanan saldırı sonrası olması gerekenden fazla COVER tokeni oluşması ile birlikte birçok Binance kullanıcısının zarara uğradığını belirten ekip, süreç içerisinde Cover ekibi ile yakın temas içinde olduğunun altını çizdi. Telafi için Cover ekibi ile görüştüğünü belirten Binance, ortaya konan çözümün yeterli olmaması sebebiyle kendisinin adım atacağını açıklamış bulunuyor.

“Safe Fund” kapsamında Binance toplamda 10,105,505 $ değerinde bir telafi paketi oluşturduğunu açıkladı. 8,171,634 $’ı BUSD ve 2,581,16 ETH olmak üzere toplamda 10,107,505 $’lık bir fon ile telafi süreci başlatılacak.

İşlemin bir miktar zaman alacağını belirten CZ, kullanıcılara gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür etti.

Olayın gerçekleştiği 111.541.218’inci blokta kullanıcıların durumuna göre atılacak adımları detaylı bir şekilde açıklayan ekip, Cover New tokeninin ekip tarafından dağıtılmasının ardından telafi planını devreye sokacaklarını açıkladı.

Cover tarafında yaşanan hadise sırasında cüzdanınızda COVER bulunuyor muydu ya da süreç içerisinde COVER alım satım işlemi gerçekleştirdiniz mi?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Çinli elektrikli araç üreticisi NIO, Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini açıkladı.

Wu tarafından son dakika olarak geçilen habere göre şirket, Bitcoin ödemeleri için özel bir afiş hazırladı.

NIO 277x600 - Çinli Elektrikli Araç Üreticisi Bitcoin ile Ödeme Kabul Edeceğini Açıkladı!

Wu aynı zamanda Çin Merkez Bankası’nın Bitcoin ile ödemelere izin vermediğinin de altını çizdi. Bunu bir pazarlama taktiği olarak yorumlayan Wu, afişin kısa süre içinde kaldırılacağını düşündüğünü belirtti.

Çin’deki regülasyonlar sebebiyle Bitcoin ödemelerinin mümkün olmadığını belirten Wu, şirketin nasıl bir adım atacağını bilmediği açıkladı.

2018 yılında Merkez Bankası yöneticisi Zhou Xiaochuan, Bitcoin ve türevlerinin bir ödeme yöntemi olarak tanınmadığını duyurmuştu.

Yaklaşık 1 saat önce geçilen güncelleme ile afişteki Bitcoin yazısının, dijital para olarak değiştirildiğini aktaran Wu, az önce de reklamın Weibo üzerinden kaldırıldığını açıklamış durumda.

Sizce NIO tarafından atılan bu adım sadece bir reklamasyon muydu? Yoksa önümüzdeki dönemde çin tarafında Bitcoin bir ödeme yöntemi olarak kabul görebilir mi?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Simon Bryne isimli bir madenci, Ethereum madenciliğinden yararlanmak isteyen kripto madencileri için bir öneri sundu!

İlk olarak Bryne, 78 adet GeForce RTX 3080 grafik kartından oluşan bir ETH madencilik teçhizatı kurdu. Grafik kartları her ne kadar üst düzey PC oyuncuları için pazarlansa da, kripto madencileri bu grafik kartlarından fazlasıyla yararlanıyor.

Yaklaşık 300 W güç tüketen her bir kart ile bu sistem 23.4 KW enerji tüketiyor. Soğutma sistemlerini ve diğer masrafları da hesaplayacak olursak, aylık elektrik faturanız 15.000 TL olacaktır. Normal şartlarda 700 $’dan piyasaya çıkan ekran kartının fiyatı, Türkiye’de 10.000 TL gibi bir ücret ile satışa çıktı. Toplama bakacak olursak 78 adet ekran kartının maliyeti 780.000 TL olacaktır.

Yine de bu maliyet, operasyonun madencilik kapasitesi ile dengelenecektir. Gareffa’ya göre bir GeForce RTX 3080 grafik kartının yaklaşık 83MH / s’lik bir hash oranı mevcut ve bu oran ayda yaklaşık 0.22 ETH üretilmesine denk. Bu nedenle 78 kartın tamamı ayda 17.3 ETH üretecektir ve bu da bügünün fiyatı ile 91.000 TL’ye tekabül ediyor.

Elektrik maliyetlerini çıkaracak olursak, madenciler aylık 76.000 TL gibi bir gelir elde edebilir. Bu arada yaklaşan boğa sezonunda Ethereum fiyatı yükselirse, madencilerin ettiği kâr da o kadar büyür.

Ethereum’un fiyatı, 2018’in ortasından bu yana bu tür bir hareket ile ilk defa 700 $’ı geçti. İnsanların tahmin ettiği gibi alt sezonun dönüşü, yatırımcıların Bitcoin’den diğer kripto para birimlerine geçmesiyle yaşanıyor. Tüm bunlara bakacak olursak, orta ya da kısa vadede ETH’nin fiyatı yükselebilir!

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

XRP’ye bir darbe de küresel kripto para borsası Binance’den geliyor. Binance 13 Ocak 2021 tarihinde Türkiye saatiyle 18:00’da XRP’nin Binance.us’ten delist edileceğini açıkladı. Bununla birlikte XRP alım satımı askıya alınacak. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden de açıklanan duyuru, SPARK token airdrop’una katılanların SPARK’larını etkilemeyecek.

Geçtiğimiz gece Coinbase tarafından delist edileceği haberini alan XRP, 0,27 dolardan 0,17 dolara kadar düşmüştü. Şimdi ne kadar düşeceği merak ediliyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Coinbase’in yasa dışı XRP alım satımına aracılık etmesi, alım satımından komisyon elde etmesi sebebiyle dava edildiği iddiası kripto para dünyasına bomba gibi düştü. XRP alım satımını askıya alan ilk kripto para borsalarından biri olan Coinbase’e açıldığı iddia edilen dava ile alakalı bilgileri geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Güncellenecektir.

2017 yılının sonuna doğru Bitcoin’in vadeli işlemleri Chicago Board Options Exchange (CBOE) ve Chicago Mercantile Exchange (CME) tarafından onaylanmıştı. Onay aldığından beri kripto para türevlerinin revaçta olduğu söylenebilir. Bununla birlikte boğanın sonuna doğru gerçekleşen bu onay ile kripto para türevlerinin piyasaya sürülmesi fiyatlardaki dalgalanmayı da bir nebze azalttı denilebilir. Risk yönetimi araçları olmalarının yanı sıra opsiyonlar ve vadeliler gibi türevlerin birçok faydası olduğu söylenebilir.

Portföyünüzü nasıl oluşturacağınız konusunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Kavramlar gözünüze karışık geliyor olabilir. Bunların hepsi normal. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp! Gelin kripto para vadeli işlemlerini ve opsiyonların neler içerdiğine beraber bakalım ve portföyünüzü nasıl oluşturacağınıza siz karar verin!

Kripto Para Vadeli İşlem Borsası Nedir?

Vadeli işlemler, belirli bir kripto para birimini önceden belirlenmiş bir fiyattan alım satım yapmanıza ve belirli bir vade tarihine sahip olmanıza izin veren türev sözleşmeleridir. Örneğin, Bitcoin vadeli işlemlerine bakalım. Kripto para vadeli işlem piyasasında ticaret yapan yatırımcılar, gelecekte belirli bir noktada Bitcoin fiyatı üzerine stake ederler. Bitcoin’in fiyatının gelecekte belirli bir zaman ve tarihte yükselip yükselmeyeceğini tahmin ederek, Bitcoin vadeli işlem sözleşmesinin sona ermesi üzerine sabit bir fiyattan Bitcoin satın almak için long veyahut short olarak bir pozisyon seçebilirler. Sözleşme sona erdiğinde Bitcoin’i sabit bir fiyattan satmayı kabul ederler.

Kripto para vadeli işlem borsaları, bir yatırımcının işlem sırasında stake etmek istediği işlemin gerçek değerinin küçük bir yüzdesi olan bir “margin” ile gerçekleşir. Bitcoin vadeli işlem fiyatları piyasa koşullarına bağlı olarak farklılık gösterir.

Kripto vadeli işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve Delta’da kripto para vadelilerinde işlem yapmak için buraya tıklayabilirsiniz!

Neden Kripto Para Vadeli İşlem Borsalarını Düşünmelisiniz?

Şimdi kripto para vadeli işlemler piyasasına katılmanın bazı avantajlarına bir göz atalım!

  1. Margin ve Kaldıraç Kullanımı

Kripto para spot trade’iyle, düşük fiyattan satın alıp yüksek fiyattan satış yaparsanız kâr elde edersiniz. Ancak, bu alım satım yalnızca bir kripto paranın fiyatı yükseldiğinde gerçekleşir. Ayrıca, spot borsalarda kaldıraç kullanılmamaktadır.

Diğer taraftan, kripto para vadeli işlem borsaları, margin veyahut kaldıraç kullanmanıza olanak verir. Yüksek kaldıraç ve az bir bakiye ile piyasada pozisyon açıp kapayabilen yatırım çok daha yüksek kâr elde edebilir.

  1. Hedging :

Kripto para vadeli işlem borsaları, yatırımcının önceden sabit bir fiyatı kilitlemesine izin vererek finansal riskleri yönetmesine izin verir. Kripto para biriminin fiyatı değiştiğinde bile bu sabit fiyatı ödemeye devam edebildiğinden, sürekli değişen kripto fiyatlarındaki dalgalanmalara karşı ekstra bir koruma katmanı sağlar. Hedging olarak bilinen bu olay, yatırımcılara ellerindeki kripto parayı koruma şansı verir.

  1. Fiyat Dalgalanmalarından Kâr Elde Edebilirsiniz:

Kripto vadeli işlem borsaları, yatırımcıya elindeki kripto paranın fiyatındaki değişikliklerden kâr etmeme şansı verir. Örneğin, bir yatırımcı Bitcoin vadeli işlemlerinde shortlayarak BTC’de öngörülen fiyat düşüşünden yararlanabilir ki bu dan Bitcoin fiyatına karşı stake etmektir.

  1. Elinde Kripto Para Birimi Tutmanıza Gerek Yok:

Kripto vadeli işlem borsalarına katılmak, yatırımcıların kripto para birimlerini satın almak zorunda kalmadan varlıkların gelecekteki fiyatları hakkında spekülasyon yapmalarına olanak tanır. Bu, Bitcoin vadeli işlem ticareti yapmaya çalışan bir yatırımcının, Bitcoin’e sahip olmadan fiyatı üzerine stake edebileceği anlamına gelir. Benzer şekilde, tüm kripto para vadeli işlem borsaları, konuma özgü sorunlar nedeniyle fiyatlarında stake eden kripto para birimlerini al sat yapamayan kişilere olanak tanır. Ayrıca, yatırımcılar piyasaya girmek için daha az zaman harcarlar.

  1. Yatırımcılar Aynı Anda Birden Fazla İşlem Yapabilir:

Yatırımcı, kripto para vadeli işlemler piyasasında al sat yapmak için elindeki kripto paranın yalnızca bir marginini yatırmasını gerektirdiğinden, fonlarını diğer short işlemlerde de kullanabilirler.

Kripto Para Opsiyonları ve Vadeliler: Portföyünüzü Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Aslına bakarsanız kripto para opsiyonları ve vadelileri arasında yalnızca birkaç fark vardır. Ancak ikisini de portföyünüze eklemek oldukça riskli olabilir. Bir türev borsa yatırımcısı olarak, risk iştahınıza ve likidite miktarınıza bağlı olarak ikisi arasında bir karar vermeniz gerekir. Karar vermek zor evet. Bu yüzden size kara vermenizde yardımcı olabileceğini düşündüğümüz birkaç faktörü toparladık:

Kripto para opsiyonları ile alım satımınız daha tedbirli bir yaklaşım gerektirir. Opsiyon satın almayı seçen bir yatırımcı asla priminden veyahut ilk yatırımından daha fazlasını kaybetmez. Prim değeri, opsiyon kullanım fiyatı ile kripto paranın gerçek fiyatı arasındaki farka bağlı olarak değişebilir, ancak yatırımcı bu değerden de fazlasını kaybetmez. Bununla birlikte, opsiyon satımı değişken piyasalarda yüksek kayıplara neden olabileceğinden, opsiyon satıcısının nispeten daha fazla riskle karşı karşıya olduğu doğrudur.

Risk faktörünün yanı sıra, kripto para vadeli işlem piyasalarında alım satım, özellikle margin kullandığınızda opsiyon alım satımından çok daha yüksek getiri sağlamaktadır. Ayrıca, belirli bir kripto para birimi için piyasaları anlarsanız, opsiyonlar yerine kaldıraçla vadeli işlemlerde daha büyük kârlar elde etme olasılığınız çok yüksektir.

Opsiyon trade’iyleyse, kripto piyasaları hakkında çok şey anlamadan tüm alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü bu durumlarda maruz kalacağınız kayıp sadece priminiz ile sınırlı kalır. Ancak yeni yatırımcılar için opsiyon trade’i çok daha karmaşık olabilir, bu nedenle yeni başlayanlar için vadeli işlemleri denemek çok daha iyi bir seçenektir.

Delta’da kripto para opsiyonları ve vadeli işlemlerine başlamak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:
Kayıt: KYC gerektirmeden sadece doğrulanmış bir e-posta ile 1 dakikadan az bir sürede gerçekleştirebilirsiniz.
Delta Kripto Para Borsası Cüzdanınıza Para Yatırma: Delta Kripto Para Borsası Cüzdanında yalnızca Bitcoin kabul edilmektedir. Kaydolduğunuzda sizin için benzersiz bir Bitcoinadresi oluşturulacaktır.
BTC’yi USDC’ye dönüştürün: Delta Kripto Para Borsası’Ndaki tüm vadeli işlemler ve kalıcı sözleşmeler marjginlenir. BTC veyahut USDC olarak belirlenir. USDC’deki sözleşmeleri seçmek için, BTC’yi USDC’ye dönüştürmelisiniz. Bunu da para birimi dönüştürücü ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Bugün birçok kişinin yakından takip ettiği Binance coin yani BNB’nin fiyat analizini hazırlamaya karar verdim. Bildiğiniz üzere Binance coin, Binance borsasının coin’i ve borsa BNB’yi belirli bir seviyede tutmak adına sürekli efor sarf ediyor.

2hsks19t - Binance Coin BNB Fiyat Analizi 30.12.2020
Binance coin BNB fiyat grafiği 30.12.2020. 30 dakikalık grafik veriler FTX borsasından alınmıştır.

Grafikte gördüğünüz yeşil bölgeler her zaman olduğu gibi destek/direnç bölgelerimiz. Fiyat önceki grafiklerden daha yüksek bir seviyede olduğundan bu alanları yeniden belirledim.

Yukarıdaki direnç bölgesinde (39,5 dolar bölgesinde) iki kere test edildiğini görmekteyiz. Burada bir ikili tepe formasyonundan bahsedebiliriz. Ancak ikinci tepeden sonraki harekete baktığımızda hareketin ivmesini kaybettiğini görmekteyiz. Bu da ikili tepenin çalışması ihtimalini az da olsa etkileyecektir.

Diğer yandan sağ tarafta küçük bir trend görmekteyiz. Fiyat şu an bu trendin altına sarkmış. Burayı kırdı diyebiliriz. Hem ikili tepe hem de bu trendi göz önüne alırsak fiyatın 36 doların hemen üzerindeki desteğe gelmesini umuyorum.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Bugün yeni bir çok oyunculu blockchain oyunu duyuruldu.

Antler Interactive tarafından yapılan duyuru ile ortaya konan ve DeFi özellikleri barındıran oyunun adı ise My Neighbor Alice.

Blockchain tabanlı yeni oyun kullanıcıların birlikte inşa edebileceği ve oynayabileceği bir ekosistem olarak tanımlanıyor. My Neighbor Alice, blockchain özelliklerini, kripto ekosistemi ile ilgisi olmayan kişiler için basite indirgemeyi amaçlıyor. Bu sayede kullanıcılara NFT’ler ile ilgili bilgi verilmesi de hedefleniyor.

Çoklu oyuncu özelliği ile birlikte blockchain ve DeFi ürünlerinin, günümüzde oldukça büyük bir topluluk olan oyuncu topluluğuna tanılması planlanıyor.

Oyun ile birlikte kullanıcılar kend sanal arazilerini oluşturabilecek ve komşuları ile etkileşime geçebilecek. Kullanıcılar günlük aktivasyonlarına göre ödüllendirilecek. Herkesin katılabileceği oyunda kullanıcılar, çiftçilik, balıkçılık ve arıcılık gibi farklı iş kolları ile uğraşabilecek.

Oyuncular geniş oyun içi ögeleri yelpazesi ile birlikte, çiçek, hayvan, bina olarak temsil edilen NFT’leri oluşturabilecek.

My Neigbor Alice, oyuncuların oyun ile ilgili tüm kararları almasını amaçlıyor. ALICE Token sahibi olan kullanıcılar Community Council isimli DAO sayesinde oyun ile ilgili değişiklikler ya da öneriler teklif edebilecek. Ek olarak token sahipleri sunulan öneriler le ilgili oy kullanma hakkına da sahip olacak.

Oyun içerisinde birçok DeFi özelliği de kullanılabilir olacak. Oyun içi ALICE tokenlar, “yield” elde edebilmek için stake edilebilecek. Bu sayede kullanıcılar pasif gelir elde etme imkanına da sahip olacaklar.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Tron “blockchain”i üzerinde bulunan USDT miktarı rekor kırıyor.

Son güncelleme Justin Sun tarafından yapıldı. An itibarıyla Tron üzerinde bulunan USDT miktarı neredeyse 6.8 Milyar $ seviyelerinde bulunuyor.

Ekran Resmi 2020 12 30 18.10.42 799x600 - Tron Üzerinde Bulunan USDT Miktarı Rekor Kırdı!
Tron

Halihazırda 20 Milyar $’dan fazla USDT’nin bulunduğu kripto para piyasasındaki toplam arzın yüzde 30’undan fazlası Tron üzerinde bulunuyor.

Kullanıcılar tarafından da oldukça fazla tercih edilen Trc-20 transferleri düşük maliyetleri ile USDT transferleri için büyük önem barındırıyor. Ethereum tarafındaki transfer maliyetlerine alternatif olarak kullanılan Trc-20 transferleri, neredeyse birçok önde gelen borsa tarafından ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Merkezi borsalar arası USDT transferleri için Tron ağı tercih edilirken, DeFi üzerindeki işlemler için Ethereum ağı tercih ediliyor. Ethereum’un DeFi ekosistemini domine etmesi sebebiyle USDT’nin önemli bir kısmı maliyetlere rağmen Erc-20 token olarak transfer edilmekte.

Lokal kripto borsalarının da destek vermeye başlaması ile birlikte Türkiye’de de fazlasıyla kullanılan Tron ağı transferleri, oldukça hızlı şekilde gerçekleşiyor.

Tether (USDT) halihazırda, Ethereum, Tron, EOS, Algorand, Omni, OMG Network gibi birçok ağ üzerinde bulunuyor. En ciddi pay ise Ethereum ve Tron üzerindeki varlıklardan oluşuyor.

Siz USDT transferleri için hangi ağı tercih ediyorsunuz?

Tether haberleri için: Tether Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Geçtiğimiz aylarda Amerika’da başlayıp tüm dünyayı etkileyen “Black Lives Matter” hareketi karşısında “apolitik” bir yaklaşım içerine giren kripto para borsası Coinbase’in, kadınlara ve siyahı çalışanlarına daha az para verdiği ortaya çıktı.

Black Lives Matter hareketinde CEO Brad Garlinhouse’un “apolitik” durma kararı nedeniyle tüm şirket “apolitik” bir duruş sergilemeye zorlanmıştı. Bu da birçok çalışanı rahatsız eden bir durum olmuştu. Akabinde şirketten istifalar da başlamıştı. Üst düzey yöneticilerden alt birimlere kadar şirketin yaklaşık %5’ini oluşturan 60 çalışan istifa etmişti.

Tavrı nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan Coinbase’de CEO hakkında farklı iddialar da ortaya atıldı. CEO’nun “ırkçı” yaklaşımları olduğu ve bu yüzden “apolitik” bir tavır sergilediği iddiası uzun süre konuşulmuştu.

The New York Times, iddiaları doğrulayacak bazı verileri gün ışığına çıkarttı. Verilere göre Coinbase’de aynı pozisyonda çalışan bir birey kadın veyahut siyahi ise daha az maaş almakta.

coinbase maas dagilimi - Coinbase, Kadınlara Ve Siyahi Çalışanlarına Az Para Veriyormuş!
2018 yılı Coinbase maaş bordrosu verilerine dayanarak oluşturulmuştur.

Verilerde yer alan 16 siyahi çalışan için de aynı maaş eşitsizliği konusu geçerli. Siyahi çalışanlar, diğer tüm çalışanlardan ortalama %7 oranında daha az maaş almaktalar. Bu oranın aynı endüstride yer alan teknoloji şirketlerinden çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Maaş eşitsizliği içeren davalar için istatistiksel analizler yapan ekonomist Alexandra Marr tarafından yapılan araştırma, dokuz çalışan tarafından da onaylanan rakamları içermekte. Bununla birlikte Coinbase’in çalışanları için yaptığı hisse senedi opsiyonları da hesaba katıldığında kadın erkek arasındaki fark belli belirsiz iken, siyahi çalışanların aldığı maaş farkı artarak %11’i buluyor.

Gizlilik Sözleşmesi Sebebiyle Susuyorlar!

Black Lives Matter sonrası forumlarda Coinbase’de yaşanan eşitsizlik hakkında isimsiz olarak birçok yorum yapıldı. Bir süredir Coinbase çalışanlarının üstü kapalı imalarının yanı sıra istifalarının da yaşanması kripto para dünyasında iyice konuşulan bir konu olmasına yol açmıştı.

The New York Times’ın yayınladığı araştırma ile tasdikli bir şekilde gündem olan bu olayın bir katmanı daha mevcut. İsminin açıklanmasını istemeyen birkaç Coinbase çalışanı, bu konu hakkında alenen konuşması hâlinde Coinbase’in yaptırımlarına maruz kalacağını Alexander Marr’a anlattı.

Siyahi çalışanların bir süredir maaş eşitsizliği nedeniyle şirkete şikayette bulundukları belirlendi. kadın erkek gelir eşitsizliği hareketiyle yola çıkan 5 kadın çalışan, şirket belgelerinde siyahi çalışanların şikayet formlarını da ortaya çıkardı. Ancak Coinbase’in gizlilik sözleşmelerini imzaladıkları için birçok kişinin sessiz kaldığı, halka durumu ifşa edemedikleri anlaşıldı.

Cevap Gecikmedi!

Eşitsiz maaş dağılımı iddialarının ardından Coinbase’in Genel Müdürü L.J.Brock’tan iddialara cevap gecikmedi. Coinbase blogunda yayınlanan şirket içi bir e-postada, şirketin 2018 yılından beri performansa göre ödeme felsefesini sahiplendiğini söyleyen Brock, şeffaf ve adil olmak adına önemli işler yapıldığını iddia ediyordu.

Verilerin 2018 yılına ait olduğunu ve 2019 yılının başlarında tazminatta en az %3’lük bir artış gerçekleştiğini ve çalışanların ücretlerinin de değiştiğini savundu. Bununla birlikte 2018 yılında 830 olan çalışan sayısının 2020 yılına gelindiğinde binin üzerine çıktığını açıkladı.

“Coinbase, iç süreçlerimizdeki önyargıyı ortadan kaldırmaya kararlıdır.”

coınbase

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple davasının ilk duruşması 22 Şubat 2021 tarihinde yapılacak!

New York Güney Bölge Mahkemesi tarafından düzenlenecek dava, Yargıç Analisa Torres tarafından, çevrimiçi olarak yönetilecek.

Ayrıca SEC ile Ripple, 15 Şubat’a kadar ortak bir belge hazırlamaları için yönlendirildi. Belgenin içeriğinde, davanın kısa bir açıklaması, konu hakkında bir öneri ve çözüm olasılığı yer alacak.

Bildiğiniz gibi SEC, 22 Aralık’ta Ripple’a ve iki yöneticisine dava açmıştı. SEC’in iddiasına göre, XRP menkul kıymet satışı yoluyla 1,3 milyar $’dan fazla para topladığını iddia etti. SEC, Ripple her ne kadar aksini iddia etse de, XRP’yi bir menkul kıymet olarak görmekte.

Ripple’a göre SEC’in davası, “Ripple ile bağlantısı olmayan sayısız XRP kullanıcısına” zarar verdi. Şirket, suçlamaların tüm kripto endüstrisi için düzenleyici ortamı “gereksiz yere bulandırdığını” söyledi.

Davadan bu yana, çeşitli kripto borsaları, piyasa yapıcıları ve varlık yöneticileri XRP ile ilgili faaliyetlerini askıya almış durumda.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

ABD’de 600 $’lık yardım ödemeleri hesaplara geçmeye başladı.

Chase müşterileri ödemeleri dün itibarıyla almaya başladığını belirtirken, Wells Fargo müşterilerinde büyük isyan başladı.

An itibarıyla Twitter’da da gündem olan Wells Fargo, müşteri halen ödemeleri alabilmiş değil.

Ekran Resmi 2020 12 30 16.09.26 504x600 - ABD'de Yardım Ödemeleri Gerçekleşiyor!
Twitter

Müşteriler ise adeta isyan başlatmış durumda.

Kripto Para Yatırımı Gelebilir Mi

Hesaplara geçen paralar ile ABD vatandaşlarının ne yapacağı ise merak konusu. Bir önceki yardım paketi ile birlikte birçok kullanıcının Cash App aracılığı ile Bitcoin yardımı yaptığına şahit olmuştuk. yeni yardım paketi ile birlikte ABD vatandaşlarının kripto para yatırımları artış gösterebilir.

Konu ile ilgili olarak Gemini Kurucusu Tyler Winklevoss, yardım çeklerinin yeniden gündem olduğunu ve bu durumda Bitcoin tarafında yeni bir yükseliş dalgasının oluşabileceğini açıkladı.

Sizce yardım çekleri Bitcoin’e yarayacak mı?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

SEC’in Ripple sonrası yeni hedefi kim olacak? Açılan dava sonrası yüzde 70’e varan değer kaybı yaşayan XRP, 0.17 $ seviyelerine kadar gerilemişti.

Dün akşam saatlerinde Ripple tarafından yapılan açıklama ile toparlanma yaşayan XRP, 0.23 $ seviyelerine kadar yükselmişti. An itibarıyla tekrardan 0.20 $’a kadar gerileyen XRP için fiyatın hangi tarafa doğru hareket edeceği ise bilinmiyor.

Peki SEC tarafından diğer kripto para birimlerine ya da şirketlerine daha açılabilir mi? Chainlink için ortada dolaşan dedikodular ile birlikte, Tether için de söylentiler çıkmaya başladı.

Kripto para ekosisteminin belki de Bitcoin ile birlikte en önemli oyuncusu konumunda bulunan Tether tarafında oluşacak olası bir dava durumu, sektöre be özellikle boğa sezonu için oldukça kötü olabilir. Halihazırda yapılan USDT basımları ile güçlenen boğa piyasası, dava süreci ile adeta tersine dönebilir.

Piyasada işlem hacmi en yüksek kripto para birimi olarak öne çıkan Tether’ın hacmi, Bitcoin’in de çok üstünde bulunuyor. Birçok işlem için baz para birimi olarak kullanılan Tether, 20 Milyar $’ı aşkın piyasa değeri ile büyük bir tehdit oluşturuyor.

Ki Young Ju’ya göre sıradaki hedefin Tether ve USDT olması durumunda ortalık iyice karışabilir ve olumlu tablo bir anda olumsuza dönebilir. Konu ile ilgili olarak herhangi bir işaret olmaması ile beraber, birçok kişi tarafından Tether hedef tahtasına oturtulmuş durumda.

Tether oldukça uzun süredir davalarla uğrasıyor olsa da günümüze kadar henüz ciddi bir sorun yaşamış değil.

USD Coin (USDC) için regülasyonlarla en uyumlu çalışan stablecoin tanımlamasını yapan Ju, zaman içerisinde USDC’nin USDT’nin yerini alcağını düşünüyor. 2020 yılında piyasa değerini fazlasıyla artıran USDC, DeFi uygulamalarında da en çok tercih edilen stablecoinlerden biri olarak öne çıkıyor.

Sizce önümüzdeki günlerde Tether, SEC tarafından açılacak bir dava ile karşılaşabilir mi?

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Tether haberleri için: Tether Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Söylentilere ve edindiğimiz bilgilere göre eToro, Londra Borsası’nda “Elite” programı ile halka arzına hazırlanıyor.

Bir eToro temsilcisi ise konu hakkında, “bu tür söylentilere göre yorum yapmıyoruz” dedi.

Bununla beraber, eToro çalışanları, CEO Yoni Assia’nın onayıyla, LinkedIn’inden IPO’yu duyurdu ve İsrail merkezli medya kuruluşu Calcalist bu konu hakkında bir makale paylaştı.

image 4 514x600 - Söylentilere Göre eToro Halka Açılacak!
Bahsi geçen paylaşım.

Calcalist’in Salı günü yazdığı makaleye göre eToro, gelirini ikiye katladı ve 2020 yılında 5 milyon yeni müşteri kazandı. Tüm bunlar ile beraber şirketin şimdiki hedefi halka açılmak. Calcalist, “Şirket, şu anda yatırım bankası Goldman Sachs ile halka arzın yönetilmesi hakkında görüşmeler yapıyor” dedi.

Coinbase, 2021’de ilk halka arzını gerçekleştirmek için kısa bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvurdu.

MicroStrategy gibi bir dizi ana akım finansal kuruluş, kurumsal Bitcoin yatırımlarına ön ayak oldu. Coinbase’in halka açılma hareketi, eToro’nun benzer bir hareketine sebep olmuş olabilir.

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Şampiyon Esports ekibi OG (OG), İspanyol futbol kulübü Atlético Madrid (ATM) ve İtalyan futbol kulübü AS Roma (ASR)’nın kripto taraftar token fiyatları, Binance‘da listelendikten kısa süre sonra ciddi oranda düşüş yaşadı.

OG, ASR ve ATM tokenleri listelenmeden önce yatırımcılar tarafından büyük ilgi görmüş ve yükselişe geçmişti. Ancak listelenme ile birlikte büyük düşüş görüldü. Son 24 saat içinde OG taraftar token, 18.97 $ fiyatla % 29, ASR 24.17 $ fiyatla % 12.5 ve ATM %12.75 artarak 27.03 $ olarak işlem görüyordu.

Küresel kripto para borsasının lansmanından kısa süre sonra ise OG token % 41 düşüşle 8,10 $’a, ASR fiyatı % 51.05 düşüşle 9.79 $’a, ATM % 43,22 düşüşle 11.84 $’a geriledi.

Yakın zaman önce futbol devleri Juventus ve Paris St-Germain’in taraftar tokenleri listelenmesinden kısa süre sonra ani yükselişler yaşamıştı. Bu durumun tekrar yaşanacağını düşünen yatırımcıların ilgi gösterdiği taraftar tokenleri bu defa yüzleri güldürmemiş oldu.

ATM ve ASR Taraftar Tokenları

Atlético Madrid (ATM) ve AS Roma (ASR) Taraftar tokenlarının her ikisi de toplam 10.000.000 taraftar token arzına sahiptir.

Bu taraftar tokenleri, Atletico Madrid ve AS Roma Futbol Kulübü taraftarlarına Socios uygulama ve hizmetlerini kullanarak kulüp kararları üzerinde tokenize bir etki payı veren yardımcı program tokenleridir. Socios.com, kullanıcıların kulübe özel taraftar tokenları alarak destekledikleri kulüpleri etkilemek için oy hakkı elde edebilecekleri bir uygulamadır.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.