Muhabbit

2020’de Kripto Para Şirketlerine ve Projelerine 3 Milyar Dolar Yatırım Yapıldı!

2020 yılında kripto para şirketlerine yapılan fonlamalar 3 Milyar $ seviyelerine ulaştı.

2020 kripto

The Block tarafından yayınlanan rapora göre, 2020 yılında kripto para şirketlerine ve projelerine yapılan fonlamalar 3 Milyar $ seviyelerine ulaştı.

Diğer yandan sektördeki satın alımlar da 690 Milyon $ seviyesine ulaştı.

774 farklı işlem ile birlikte kripto paralar ile ilişkili şirketlere ve projelere toplamda 3.1 Milyar $’lık yatırım yapıldı. Covid-19 etkisi sebebiyle birinci ve ikinci çeyrek dönemlerinde yüzde 61’lik bir kayıp yaşansa da üçüncü çeyrekte yapılan yatırımlar ile birlikte 3 Milyar $ seviyeleri aşıldı.

2020

2019 yılı ile karşılaştırıldığında birinci ve ikinci çeyrek verilerinde yüzde 61’lik bir gerileme görülürken, yine de yatırım noktasında istikrar devam etti.

Satın alım tarafında ise ciddi rakamlara ulaşıldı. Bir önceki yıla göre yüzde 28’lik bir artış yaşayan satın alımlar 2020 yılında 691 Milyon $ seviyesine ulaştı. Toplamda 83 farklı işlem ile gerçekleştirilen satın alımlarda zirve ise CoinMarketCap’in. Binance tarafından satın alınan CoinMarketCap, 2020 yılındaki satın almaların başında geliyor. FTX tarafından satın alınan Blockfolio ile birlikte Tagomi, satın alımların miktarının yüzde 96’sını oluşturuyor. Geçtiğimiz yıllar incelendiğinde en büyük satın alımın olduğu ikinci yıl olarak öne çıkan 2020 yılı, satın alımlar noktasında da oldukça önemli bir yıl olarak öne çıkıyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

XRP haberleri için: XRP Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version