Muhabbit

2020’nin İlk Haftasında Bitcoin İşlem Hacmi İkiye Katlandı!

2020’nin İlk Haftasında Bitcoin İşlem Hacmi İkiye Katlandı!

9 Ocak’ta Arcane Research tarafından yayınlanan raporda, 2020’nin ilk 7 gününde ortalama günlük Bitcoin işlem hacminin %126 yükseldiği ve 8 Ocak tarihine kadar yaklaşık 1,5 milyar dolarlık işlem yapıldığı belirtildi. Kripto para piyasasının, son birkaç gündeki düşüşüyle beraber korku yaşatmasına rağmen boğa dönemine yaklaştığının altını çizerek, yakın gelecekte beklenen yükselişe dikkat çeken raporda, Bitcoin’in volatilitesinin, piyasa değeriyle beraber yükseldiğini ve şu anda %3 seviyesinde olduğundan da söz edildi.

Araştırmacılar, ilginç bir şekilde İran ve ABD arasındaki gergin havanın Bitcoin ve altın korelasyonu açısından 2016 Ağustos’undan beri gözlenmeyen bir seviyeye geldiğini düşünüyor ve bu gibi çatışmaların hem altın hem de Bitcoin değerini arttırdığını öne sürüyor. Bununla birlikte böyle sonuçlara varmak için henüz çok erken olduğunu ve bu görüşün sadece bir tahminden ibaret olduğunun da altını çiziyorlar.

Bitcoin için “Güvenli Liman” algısının gerçek olmaya başladığını, bununla beraber kısa süreli vadeli fiyat değişimlerinin aldatıcı olabileceğini ve dikkat edilmesi gerekenin uzun vadedeki değişimler olduğunu vurguladılar.

Son olarak, 2020’nin ilk haftasındaki Bitcoin Blockchain aktivitesinin, işlem değerinin aynı süre zarfında dörtte bir oranında artmasıyla %5’lik bir yükseliş gösterdiğini ve bunun da Bitcoin’in yeniden doğuşu olabileceği raporda yer almıştır.

Son Yazılar

Exit mobile version