Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62991.99
-7.78%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3258.46
-9.62%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $56.97
-11.41%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $508.8
-10.85%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Bugün inceleyeceğimiz coin son günlerde yaptığı yükseliş ile dillerden düşmeyen XRP yani Ripple. SEC davasından sonra fiyatı oldukça gerileyen XRP’de son iki günde fiyatı oldukça yükseldi ve neredeyse 2X yaptı. Şimdi bakalım bu yükselişin ardından fiyat grafiğindeki teknik göstergeler bize neler gösteriyor.

eJiRXxyY - Ripple XRP Fiyat Analizi 31.01.2021
Ripple XRP fiyat grafiği 31.01.2021. 4 saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

İlk olarak büyük zaman diliminden başlayalım ve genel görünüme bakalım. genel görünüme baktığımızda destek/dirençlerin ve trendin ne kadar güzel çalıştığını daha net olarak görmekteyiz. Diğer yandan fiyatın şu an ne kadar önemli bir direnç bölgesinde olduğu da net bir şekilde görülmekte.

xWDcVMQw - Ripple XRP Fiyat Analizi 31.01.2021
Ripple XRP fiyat grafiği 31.01.2021. Saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

Şimdi daha küçük zaman diliminde daha ayrıntılı inceleyelim grafiği. Gözüme ilk çarpan nokta trendin ne kadar güzel çalıştığı. Eğer okuduysanız önceki analizlerimde bu trende dikkat çekmiştim. Önceden kırılmasına rağmen tekrar çalıştığını belirtmiştim. Şimdiye dek destek ve direnç bölgeleri de oldukça güzel çalışmış durumda bundan dolayı bunlarda değişim yapmayacağım.

Yazının önceki kısmında fiyatın bulunduğu bölgenin önemli bir direnç bölgesi olduğunu belirtmiştim. Daha küçük zaman diliminde (1 saatlik grafikte) direnç üzerinde bir negatif uyumsuzluk olduğunu görmekteyiz. Fiyatta yükselen bir tepe oluşurken RSI’daki dipler düşmüş. Bu negatif bir RSI uyumsuzluğudur. Burada şunu da belirtmem gerek standart RSI ayarlarında mum kapanışlarına göre hesaplama yapılır. Bundan dolayı RSI uyumsuzluklarında fitillere bakılmayıp mum kapanışlarına bakılır.

Bu verilere bakınca fiyatın düzeltmeye daha yakın olduğunu düşünmekteyim. En azından fiyat bu direnci kırana kadar düşüncem bu şekilde.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Kripto para dünyasının dışında tüm geleneksel finans ve sosyal medya mecraları şu anda DOGE konuşuyor! Reddit üzerinden organize olan yatırımcıların pumplamasıyla DOGE, gün içerisinde %800’lük ticaret hacmi artışı yaşayarak %80 civarında bir değer artışı yaşamıştı.

dyvyymoI - Marketin DOGE İlgisi! Giveaway ve Kampanya Furyası!
28-31 Ocak 2021 DogeCoin fiyat grafiği

Bir anda yaşadığı artış, kripto para dünyasında yoğun bir ilgiyle karşılaşmasını sağladı. Öyle ki The Tie üzerinden alınan verilere göre, sosyal medya platformu Twitter’da DOGE hakkında atılan tweetler ile DOGE fiyatı arasında bir korelasyon mevcut.

doge tweet hacim grafigi - Marketin DOGE İlgisi! Giveaway ve Kampanya Furyası!
DOGE fiyatı ve Twitter’da atılan DOGE tweetleri grafiği

Sosyal medya ve kripto para topluluklarıyla bu kadar iç içe olunca DOGE, kripto para borsalarının da ilgisini çekti. Birçok kripto para borsası, topluluğa uyarak DOGE hakkında çeşitli meme’ler paylaştı. Küresel kripto para borsası Huobi de bunlardan biriydi. Twitter üzerinden eğlenceli paylaşımlarıyla dikkat çeken Huobi, bu kez DOGE meme’leriyle takipçilerini eğlendirdi.

Sadece meme paylaşmakla kalmayan kripto para borsaları da oldu. FTX başta olmak üzere, Binance ve Kucoin gibi kripto para borsaları bu akımı fırsata çevirerek DOGE ile ilgili giveaway ve kampanyalar yapmaya başladı.

FTX WallStreetBets (WSB) vadelilerini trade edenlere DogeCoin vereceğini açıkladı. 5 Şubat 2021 tarihine kadar geçerli olacak kampanya, diğer borsaların da aynı şekilde DOGE kazandıran etkinliklere yönelmesini sağladı.

Binance, Elon Musk’ın biyografisine #Bitcoin eklemesi ve Reddit organizasyonuyla DOGE almak için borsalara giriş yapan yeni kullanıcılardan dolayı birtakım sistemsel arızalar yaşamıştı. Ancak o da FTX’e ayak uydurarak yeni kullanıcılara DOGE trade etmeleri hâlinde, DOGE kazanma şansı verdi.

Ardından KuCoin de belirli şartlar yerine getirildiği taktirde 100 kullanıcısına 10 bin DOGE dağıtacağını açıkladı.

Kripto para borsalarının DOGE akımını fırsata çevirme furyası devam ediyor. Peki dün GameStop, bugün DOGE için yaşanan pump, yarın hangi varlık için yaşanacak?

Daha fazla Dogecoin haberi için: Dogecoin Haberleri
Daha fazla borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Hyperledger, şirketlerin ve geliştiricilerin işbirliğine dayalı blockchain tabanlı projeleri oluşturmak için Linux Vakfı tarafından ilk olarak Aralık 2015 yılında ortaya çıkarılan bir projedir. 

Projedeki ana fikir, blockchain tabanlı projelerin etkileşime girmesine izin vererek sektörler arası işbirliği oluşturmaktır. Linux’un işletim sistemi gibi, Hyperledger de açık kaynaklıdır ve özgürce veri eklenmesine izin verir.

Hyperledger, bir dizi kurumsal düzeyde blockchain tabanlı yazılım projesine ev sahipliği yapmaktadır. Projeler, satıcılar, kuruluşlar, hizmet sağlayıcılar ve akademisyenler için geliştirici topluluğu tarafından blok zinciri ağları veya ticari çözümler oluşturmak ve dağıtmak için tasarlanır. 

Hyperledger Foundation personeli, açık kaynak projeleri için program yönetimi hizmetleri sağlama konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Linux Foundation ekibinin parçasıdır.

Hyperledger’ın gelişimini aktif olarak destekleyen 240’tan fazla kuruluş bulunuyor. Bu kuruluşlar arasında FujitsuHuawei ve Samsung gibi büyük teknoloji işletmeleri ile American Express ve JP Morgan gibi finans kurumları da yer alıyor.

Hyperledger Nasıl Çalışır?

Hyperledger’ın amacı, esnek ve farklı işletmelerin ihtiyaçlarına uyarlanabilir olmaktır. Bu, farklı ekiplerin farklı yaklaşımlar almasına izin verir. Şu anda, Hyperledger projelerinde kullanılan bir dizi farklı fikir birliği protokolü vardır. Kuruluşlar, sağlanan araçları kullanarak kendi özel blok zincirlerini birbirine bağlayabilir ve oluşturabilir.

Bu, tüm topluluğun değişiklikler üzerinde anlaşmasını sağlamak zorunda olan Ethereum ve Bitcoin gibi ağların fikir birliği yaklaşımına çok farklı bir yaklaşımdır.

Neden Hyperledger?

Blok zinciri teknolojisi genel olarak temel bir sorunu çözer. Birçok kuruluş, verileri, dağıtılmış bir veri tabanında paylaşmak ister, ancak her kullanıcı tek bir kişiye güvenmeyecektir. Blok zinciri teknolojileri, işlemleri güvenli, şeffaf bir şekilde sağlar ve eşler arası bir ağın verimliliği ile çalışan sistemlere güven kazandırır. 

hyperledger - Hyperledger Nedir?

İşletmeler için bu teknolojiyi benimsemek, iş yapma şekillerinde temel bir değişiklik yapmaktadır. Kurumsal bir yazılım çözümü olarak kullanıldığında, daha önce olmadığı kadar güven sağlar ve verimsizlik katmanlarını ortadan kaldırır.

Teknolojiler, yalnızca boyut ve karmaşıklığın yanı sıra etkinlik ve değer açısından da ölçeklenecek olan temel, sektörler arası sistemler için yapı taşlarıdır. Hyperledger teknolojisi, iş birlikçi tasarım ve yönetişim ile oluşturulmuş açık kaynak kod tabanları olduğundan, işletmeler bunları blok zinciri çözümleri oluşturmak için güvenilir altyapı olarak benimsemiştir.

Hyperledger Hedefleri

Açık kaynak kod teknolojisine dayalı olan Hyperledger, teknik ve ticari yönetişim tarafından desteklenen kurumsal blok zinciri çevresinde tarafsız, açık bir topluluk sağlamayı hedeflemektedir.

Dağıtılmış defter teknolojisi tarafından desteklenen sektörler arası platformların geliştirilmesi ve benimsenmesinin teşvik edilmesi başka bir hedef olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak ise blok zinciri teknolojisi için pazar fırsatı hakkında yatırımcıları ve kullanıcıları eğitmek, platformun temel hedefleri arasında yer alıyor.

Hyperledger ile Yapılabilecekler

Modüler tasarımı sayesinde, Hyperledger’ı farklı amaçlar için kullanan bir dizi proje ve işletme bulunmaktadır. Örnek verecek olursak; gıda devi Walmart Hyperledger’ı kullanarak tedarik zincirinde yiyeceklerin izini sürmek için IBM ile işbirliği yaptı. Kamboçya Merkez Bankası, Japon blockhain firması Soramitsu ortaklığında Hyperledger Iroha kullanarak bir e-ödeme sistemi başlattı.

Yine başka bir büyük şirket MiPasa IBM Blockchain Platform ile birlikte Hyperledger Fabric üzerine inşa edilmiş onaylanmış koronavirüs verileri için bir platform başlattı.

Hyperledger projesi birçok geliştirici ve topluluk üyesinin dikkatini blok zincirine yönelik açık kaynaklı yaklaşımına çekmeyi başardı. Proje 2020 Küresel Forumu’nda perakende devi Walmart dahil 14 yeni üye ve hizmet sağlayıcısı ile birlikte çalışacağını duyurdu.

Hyperledger’ın açık kaynaklı yaklaşımının dünyada blockchain teknolojisine farklı bir boyut getirip getirmeyeceği merakla bekleniyor.

Daha Fazla Nedir Haberleri İçin: Nedir Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Blockchain tabanlı girişim Presearch, Google’a daha özel bir alternatif olabilmek için merkeziyetsiz bir arama motoru yayınladı.

Presearch, tıpkı Brave’in kullanıcılarını reklamlar ile ödüllendirdiği gibi, kendi yerel tokenleri PRE ile ödüllendiriyor.

Ethereum tabanlı proje, arama yapan kullanıcıların kimliğini korumaya yardımcı olmak için bağımsız düğümler tarafından destekleniyor. Dahası, Presearch, Google’ın sahip olduğu tekeli kırabilmek için iyi bir alternatif.

Projenin başlangıcı, Colin Pape’nin geliştirdiği ShopCity.com içeriğinin, Google’ın algoritmasının altında kaldığı 2011 senesinde başlıyor. Şirket, ABD Federal Ticaret Komisyonu’na, sonuçların Google’ın kendi ürünlerini, ShopCity ürünlerine tercih eden algoritmadan kaynaklı bir şikayette bulunmuştu.

Tüm bu olayların sonunda Pape, bağımsız bir arama motoruna ihtiyaç olduğuna karar verdi ve bu yüzden Presearch’ü geliştirmeye başladı.

2017 senesinde yaşanan büyük boğa koşusu, Pape ve geliştirici ekibe bir fikir vermiş. O günlerde pazara nasıl girecekleri konusunda sıkıntılar yaşayan ekip, insanların arama moturunu kullandıkça uygulamanın yerel tokenini kazandığı bir sistem inşa etmeyi düşünmüş.

Yeni arama motorunun tam anlamıyla kullanıma sunulması önümüzdeki iki hafta içinde gerçekleşecek. Bu arada Presearch, yaklaşık 300.000 aktif olmak üzere 1.7 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu belirtiyor.

Geleneksel arama motorları reklamlar ile para kazanırken, Presearch insanların arama yapmak ve kendi düğümlerini çalıştırmak için PRE tokenleri kazanmalarına olanak tanır. CoinGecko’dan alınan verilere göre, PRE tokenin fiyatı 0.05 $ seviyesinde.

Pape, “Arama motorları, internet üzerindeki en merkezi ve en önemli araçlardan biridir. Dünya, insanlar tarafından, insanlar için oluşturulmuş bir arama motorunu hak ediyor ve işte Presearch tam olarak bu.” dedi.

Bakalım Pape’nin geliştirdiği Presearch, Google’a ya da diğer arama motorlarına bir tehdit olabilecek mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Kripto para türev borsası FTX, yaptığı yeni duyuru ile birlikte Ren’i (REN) listelediğini duyurdu.

Bu sabah saatlerinde işlemlere başlayan REN, hem spot tarafta hem de perpetual swap trafında işlem görecek.

Blockchain ağları arası etkileşimi artırmak ve varlık transferlerini sağlamak amacıyla kullanılan REN, birçok farklı varlığı Ethereum üzerine taşıyor.

Bir Ethereum köprüsü olarak çalışan REN, 0x, Uniswap, Kyber Network, Curve ve 1inch gibi borsalarda aktif olarak kullanılmakta.

2018 yılında ICO’sunu tamamlayan REN, 34 Milyon $’lık fon toplamayı başarmıştı.

544 Milyon $’lık piyasa değeri ile öne çıkan REN, kripto para birimleri arasında 62’inci sırada bulunuyor.

An itibarıyla 0.61 $ seviyelerinden işlem gören REN, Son listeleme ile birlikte son bir ay içinde 60 yeni pariteyi aktive eden FTX, farklı ürünleri listelemeye de devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Wall Street Bets için özel bir “Index” hazırlayan FTX, GameStop olayları sonrası hızlıca pariteyi aktive etmişti.

Solana Kullanımı Artıyor

Dün akşam paylaşılan veriler ile birlikte Solana kullanımında ciddi bir artış görülüyor. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafında paylaşılan yeni verilere göre FTX üzerinde gerçekleşen yatırma ve çekme işlemlerinin yüzde 1/2si Solana ile gerçekleşiyor. Serum projesi ile Solana üzerine merkezsiz borsa inşa eden FTX, Serum tarafında önemli hacim artışı yaşıyor.

Oldukça düşük maliyetlerle varlık transferine izin veren Solana, DeFi tarafında önümüzdeki dönemde daha fazla söz sahibi olabilir gibi görünüyor.

Son 24 saat içinde 5 Milyon $’lık işlem hacmi bulunan platform; swap, alım-satım ve likidite madenciliği gibi birçok opsiyon sunuyor.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Ripple Türkiye saatiyle dün akşam saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından aleyhine yapılan davaya bir “yanıt” metni yayınladı. Yayınlanan dava yanıtı metninden sonra Ripple ile özdeşleşen kripto para birimi XRP, önce emin adımlarla yükseldi. Sonrasında ise adeta şahlanarak %32’lik bir değer artışı yaşadı.

6dagnlJA - XRP Şahlandı, Türk Borsası Sınıfta Kaldı!
29-30 Ocak 2021 XRP fiyat grafiği

Özellikle Türkiye saatiyle bugün (30.01.2021) 19:00 civarında şahlandığı gözlenen kripto para birimi, yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Ancak maalesef hepsinin değil. XRP şahlanışı ile beraber farklı kripto para borsalarında işlem yapılamadığı şeklinde şikayetler gelmeye başladı. Birçok küresel kripto para borsasında XRP işlemlerinde sistemsel arızalar olduğu iddia edildi. Bununla birlikte Türkiye merkezli, yerli kripto para borsalarından Paribu’nun sistemleri tamamen çöktü.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden sürekli bilgilendirmelerle geçen yarım saatin ardından sorun giderildi. Ancak birçok XRP yatırımcısı bu süre zarfında mevzu bahis pump’tan yararlanamadı.

Kullanıcılar Paribu’dan yakınırken farklı kripto para borsalarını tavsiye etmeye ve referans linklerini paylaşmaya başladı. Paribu Türkiye çapındaki trend topic’e zirveden giriş yaparken #Paribupişmanlıktır hashtag’i de yükselen trendler arasında görülmekte.

Daha fazla borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Dünya devi dijital varlık yöneticisi Grayscale, bir süredir işlemlerini durdurduğu Ethereum fonunu yeniden açtığını duyurdu. Dün itibarıyla özel ve kurumsal yatırımlara açılan fon, sosyal medya platformu Twitter üzerinde duyuruldu.

Yaklaşık 4 milyar dolarlık fonu içerisinde barındıran Grayscale Ethereum Trust fonunun yeniden işleme açılması, özellikle artmakta olan Ethereum yatırımcılarını heyecanlandırdı. Lider kripto para birimi Bitcoin’in yanı sıra birçok yeni kripto para yatırımcısının tercihi olan Ethereum’un fiyatının bu haberle birlikte yükseleceği öngörülmekte.

Daha fazla Grayscale haberi için: Grayscale Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na ‘Bilgi Edinme Özgürlüğü‘ gerekçesi ile başvuruda bulunarak, Bitcoin ve Ethereum‘un menkul kıymet olmadığına dair kararına ilişkin belgeleri yayınlamasını istedi.

Yapılan bu talebin, SEC’in Ripple ve iki yöneticisine, 2012 yılında Ripple’ın para birimi XRP’si ile lisanssız menkul kıymet sattıklarını iddia ederek dava açması ile bağlantılı olduğu açıklandı.

Yapılan başvuruda istenilen bilgiler arasında; Vitalik Buterin ve Joe Lubin dahil Ethereum yaratılmasına yardım edenler arasında yapılan yazışmalar ve bu konu hakkında eski SEC Başkanı Jay Clayton ve Kongre üyeleri arasında yapılan yazışmalar yer alıyor.

Ripple tarafı talebin, hükümette şeffaflığı teşvik etmeyi amaçlayan bir yasa olan Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasasına (FOIA) dayandığını ve kendilerine istenilen bilgilerin verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Şirketin bu talebinin SEC’in iddialarını çürütmek için daha geniş bir yasal ve halkla ilişkiler stratejisi olduğu düşünülüyor.

Ne Olmuştu?

Bilindiği üzere SEC’in Ripple’ı dava etme kararı, uzun süredir en değerli üçüncü kripto para birimi olan XRP’nin değerinin ciddi anlamda düşmesine neden oldu.

SEC, Ripple’ın XRP’yi yaratması ve dağıtmasının, şirket içerisindeki kişilerin bir yatırım fırsatından yararlandığı ve ardından yeni yatırımcılara satış yapılarak haksız kazanç sağlandığını iddia etmişti.

Ripple, XRP’nin fiyatının Ripple’ın ticari faaliyetleriyle ilişkili olmadığını iddia etmiş ve Adalet ve Hazine Departmanları da dahil olmak üzere diğer kurumların XRP’yi menkul kıymet değil para birimi olarak nitelendirdiğini belirmişti.

Sonuç olarak Ripple tarafının, Bitcoin ve Ethereum hakkındaki SEC yazışmalarını talep etmesi, SEC’in açmış olduğu davanın keyfi ve haksız olarak gösterme girişimi olarak karşılık bulmuş görünüyor.  

SEC’in ise, Ripple’ın FOIA talebine uyup uymayacağına dair vereceği cevap merakla bekleniyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Görünüşe göre SEC’in gözü, Reddit kullanıcıları ve Robinhood arasındaki ilişkinin üzerinde!

Menkul kıymetler ve Borsa Komisyonu, Cuma günü ortak bir açıklama yaptı ve “belirli hisse senetlerinin alım satım fiyatlarının son birkaç gün içinde aşırı fiyat dalgalanması yaşadığı” konusunda endişelerini dile getirdi.

Komisyon “GameStop” , “Robinhood” veya “Reddit” kelimelerini kullanmasa da, komisyonun bahsettiği şeyin, üçünü çevreleyen kaos olduğu aşikar.

Komisyon, yatırımcıları dezavantajlı duruma getirebilecek veya belirli menkul kıymetleri alıp satma kabiliyetini gereksiz yere engelleyebilecek düzenlemelere tabi kuruluşlar tarafından alınan önlemleri yakından inceleyecektir.

Halihazırda kullanıcılardan gelen büyük tepkilere maruz kalan Robinhood, görünüşe göre SEC’in radarına girdi.

Robinhood’un GME ve diğer hisse senetlerinde ticareti durdurması, eşi benzeri görülmemiş bir durum değil. Ancak firmanın satışları durdurması büyük bir kitlenin nefretini üzerine çekmesine sebep oldu.

Aynı zamanda birçok yatırımcı, yeni bir menkul kıymetler yasasını ihlal eden bir örneği konuşuyor. Bu örnek bildiğiniz gibi GME’yi ciddi bir şekilde “pump”layan Reddit grubu WallStreetBets.

Florida International University’de blockchain düzenlemeleri hakkında dersler veren yardımcı profesör Marc Powers konu hakkında şunları söyledi.

Bireylerin peşinden gitmek yerine bu konuya yaklaşmanın bir diğer yolu, piyasaya rehberlik etmek amacıyla 21(a) raporunu yayınlamaktı.

Bakalım Reddit kullanıcılarının başlattığı akımın sonucunda SEC, nasıl bir karar verecek?

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Hindistan, ülkedeki bitcoin ve diğer özel kripto para birimlerini yasaklamak için bir yasa çıkarmayı planlıyor. Parlamentoya sunulacak yasa tasarısında ise resmi bir dijital para birimi oluşturulması için bir çerçeve hazırlanılması gerektiği düşünülüyor.

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Hindistan Merkez Bankası (RBI), yaptığı bir açıklama ile dijital para birimi ile ilgili araştırmalara başladığını duyurmuştu.

Bu kapsamda da hazırlanan bir mevzuat ile Hindistan yetkilileri tüm özel olarak faaliyet gösteren kripto paraları yasaklamak için izin istiyor. Bunun yerine ülkeye faydası dokunacak blockchain teknolojisi ürünlerinin çıkarılması planlanıyor.

Atılan bu adımın aslında ülkenin gündeminde yer alan ve merkez bankası tarafından çıkarılacak olan resmi dijital para biriminin oluşturulması için, kolaylaştırıcı bir çerçeve olmasının hedeflendiği belirtildi.

Bu kripto paralar ile ilgili Hindistan hükümetinin attığı ilk adım değil. Hatırlanacağı üzere 2018 yılında Hindistan hükümeti heyeti, tüm özel kripto para birimlerinin yasaklanmasını ve yasağa uymayanların ise 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını önermişti. O zaman yapılan öneride de yine amacın, itibari para biriminin dijital bir versiyonunu ve onu uygulama yollarının keşfedilmesi olduğu bildirildi. Merkez bankasının 2018 yılında atmış olduğu bu adım sonucunda, kripto para birimi ticareti yapmak için hizmet sunan birkaç borsanın ülkeden ayrılarak  diğer pazarlara yöneldiği biliniyor.

Hükümet yetkilileri, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin, fiziki bir varlık olmadığını ve hükümet tarafından çıkarılmadığı için para birimleri olarak değerlendirilemeyeceklerini savunuyor. Bunun için de geçmişte sunulan yasaklama önerisi tekrar gündeme gelmiş durumda.

Ancak bu defa ülkede faaliyet gösteren borsalar, hükümetin bu adımı uygulamadan önce yetkililer ile birlikte karar vermek istedikleri yönünde erkenden adım attılar.

Bu kapsamda konu ile ilgili olarak açıklama yapan Hindistanlı kripto para borsası CoinDCX‘in kurucu ortağı ve CEO’su Sumit Gupta, şu ifadelere yer verdi:

“Hükümet, Parlamentonun bu oturumu sırasında tasarıyı sunmayı düşündüğünden, hükümetin herhangi bir karar almadan önce tüm paydaşları kesinlikle dinleyeceğinden eminiz. Diğer paydaşlarla konuşuyoruz ve kesinlikle hükümetle daha derin bir diyalog başlatacağız ve birlikte nasıl sağlıklı bir ekosistem yaratabileceğimizi göstereceğiz.”

Görünüşe bakılırsa Hindistan’da kripto paralar ile ilgili sıkıntılı bir yıl geçeceği aşikar. Hükümet ile ülkede faaliyet gösteren borsalar arasında bir anlaşma sağlanıp sağlanamayacağı ise yatırımcılar arasında merakla bekleniyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf, Bitcoin’in son dönemlerde artış göstermesine rağmen genel olarak kripto para birimi yatırımlarıyla ilgili endişelerinin bulunduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi olan Gabriel Makhlouf, 29 Ocak tarihinde Bloomberg TV’de  yapmış olduğu bir röportajda, kripto para yatırımının riskleri konusunda uyarılarda bulundu. Başkan, merkez bankasının, 11 Ocak tarihinde İngiltere Mali Davranış Otoritesi tarafından yapılan bir uyarıya atıfta bulunarak şu açıklamayı yaptı:

“İngiltere finans yetkililerinin birkaç hafta önce söylediği gibi, insanlar Bitcoin’e yatırım yapmak istiyorlarsa tüm paralarını kaybetmeye hazır olmalılar.”

Makhlouf’a göre, yatırımcılar Bitcoin gibi kripto para birimlerini yatırım aracı olarak görmeye başladılar. Bu durumda da tüketicilerin korunması artık yerel düzenleyicilerin en önemli görevi haline geldi. Tüketicinin korunmasına ilişkin artan endişelere rağmen Makhlouf, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin küresel finansal istikrar için bir büyük bir tehdit oluşturmadığını da belirtti. Makhlouf bu durumu ise şu ifadelerle dile getirdi:

“Şahsen, insanların neden bu tür varlıklara yatırım yaptığından emin değilim, ancak insanlar onları açıkça yatırım aracı olarak görüyorlar. Bizim rolümüz tüketicilerin korunduğundan emin olmaktır. Bunu ana rol olarak görüyorum, şu anda Bitcoin’in kendisinden kaynaklanan finansal istikrar sorunları görmüyorum. Sadece tüketicilerin doğru seçimleri yapması konusunda daha çok endişeleniyorum.”

Makhlouf’un yapmış olduğu bu açıklamalara katılmayan Galaxy Digital‘in kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, konu ile ilgili olarak sosyal medya platformu twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Yapmış olduğu açıklamada, kaldıraçsız Bitcoin yatırımının merkez bankasının ima ettiği kadar riskli olmadığını belirten Novogratz, Bitcoin’in uzun süre daha varlığını devam ettireceğini dile getirdi.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Kripto para birimi araştırma şirketi CipherTrace yakın zaman önce yayımlamış olduğu bir raporda, geçtiğimiz yıl kripto para sektöründe meydana gelen suçların sayısında bir düşüş olduğunu belirtti.

Raporda belirtilen açıklamalara göre, 2020 yılında kripto para birimleriyle ilgili suç oranları düşüş göstermesine rağmen, merkezi olmayan finans (DeFi) alanında yaşanan hack olayları ve suç faaliyetleri dikkat çekecek düzeyde ön plana çıktı.

CipherTrace merkezi borsalara yönelik saldırılardan kaynaklanan hırsızlıkların, bu finans kurumlarının olgunlaşmaya ve daha güçlü güvenlik önlemleri almaya başlaması ile azalmaya devam ettiğini söylüyor.

Konu ile ilgili olarak Reuters’ta yayımlanan bir habere göre, kripto para piyasasında yaşanan suç faaliyetlerinden meydana gelen zararlar, önceki yıla göre, 2020 yılında yüzde 57 oranında düşüş gösterdi. Kripto para piyasası 2019 yılında yaklaşık 4,5 milyar dolar kaybetti; ancak bu miktar 2020 yılında 1.9 milyar dolara düştü.  CipherTrace bu durumun sektörde yer alan birçok platformun saldırıları veya korsanlığı önlemek için güvenlik sistemlerini güçlendirmesine bağlıyor.  

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Blockchain analiz şirketi Chainalysis, bu konuya benzer bir rapor yayımlamıştı. Raporda 2020 yılında kripto para birimi suç faaliyetlerinin, tüm suç faaliyetleri işlem hacminin % 2’sini yani yaklaşık olarak 21,4 milyar dolarlık transferleri temsil ettiği 2019 yılına kıyasla işlem hacminde % 0,34’e (10 milyar dolar) düştüğü gösterilmişti. Ancak fidye yazılımı saldırılarından kaynaklanan yasadışı işlemlerin ise yüzde 311 arttığı bildirilmişti.

Son olarak konu ile ilgili açıklama yapan CipherTrace’in CEO’su Dave Jevans, DeFi platformlarının, merkezileştirilmiş borsaların ve bankaların karşılaştığı geleneksel düzenleyici uygulama rejimlerinden etkilenmediğini belirtti. Buna örnek olarak ise, DeFi platformlarının genellikle müşteri doğrulaması veya kara para aklamayı önleme işlemi yapması gerekmediğinden, para taşımak ve aklamak için ideal yerler olarak görüldüğünü dile getirdi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bridgewater Associates’in ünlü kurucusu Ray Dalio, Bitcoin’i süper bir buluş olarak nitelendirdi. Dalio para biriminin değerinin düşürülmesine karşı korunmak isteyen müşteriler için dijital varlık yatırımı yapmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi. 

Bloomberg News tarafından yayımlanan bir habere göre Dalio, Bitcoin‘in değer deposu özelliklerinin inanılmaz bir başarı olduğunu ve şu anda ihtiyaç duyulan altın gibi birkaç benzeri varlıktan biri olduğunu bildirdi. Ayrıca Bitcoin ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bilgisayara programlanmış ve yaklaşık 10 yıldır çalışan ve hem bir tür para hem de bir servet deposu olarak hızla popülerlik kazanan bir sistem aracılığıyla yeni bir para türü icat etmek inanılmaz bir başarıdır.”

Dalio diğer hedge fonu yöneticileri gibi geçmişte Bitcoin’i eleştirenler arasında yer alıyordu. Kasım 2020’de yaptığı bir açıklamada Bitcoin’i aşırı oynaklığı nedeniyle eleştirerek, asla etkili bir değişim aracı veya değer deposu olamayacağını iddia etmişti.

Ancak son zamanlardaki Bitcoin fiyatının yeni tüm zamanların en yüksek döneminde Bitcoin ile ilgili düşüncelerinin değiştiğini gösteren açıklamalarda bulundu. 17 Kasım 2020 tarihinde sosyal medya platformu twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin ile ilgili bir şey eksik olabilir, bu yüzden düzeltmeyi çok isterim.”

Son olarak müşterilerine açıklama yapan Dalio, Bitcoin’in spekülatif bir fikirden gerçek değeri olan bir varlığa geçen çizgiyi aşmayı başardığını dile getirerek Bitcoin’i incelemeye alacağını belirtti.

Bridgewater Associates Hakkında

Bridgewater Associates, 1975 yılında Ray Dalio tarafından kurulan, yaklaşık 160 milyar $ ‘lık yönetim altındaki varlıkları ile dünyanın en büyük hedge fonudur. Firma, kurumsal yatırımcılar ve diğer yüksek net değerli bireyler tarafından piyasa ortamından bağımsız olarak istikrarlı getiri elde etme konusunda güvenilen bir şirkettir.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Dün, Elon Musk’ın Twitter biyografisine “Bitcoin” yazması ile birlikte lider kripto para biriminin fiyatında ciddi bir artış yaşandı.

32,000 $ seviyelerinden seyreden Bitcoin, oldukça kısa bir süre içinde 38,000 $ seviyelerine tırmanmayı başardı.

Daha önce Dogecoin tarafında birden çok kez yükselişe sebep olan Musk’ın sıradaki hedefi Bitcoin oldu. Yaşanan yükselişe Elon Musk’ın sebep olup olmadığı konusunda bir netlik bulunmazken, Deribit tarafında 103,000 BTC’lik bir opsiyon pozisyonunun da yükselişe sebep olmuş olabileceği belirtiliyor.

Dün kapanan 103,000 BTC’lik pozisyonun fiyata etki ettiğini belirten analistlerin yanı sıra birçok analist, yükselişe Elon Musk’ın sebep olduğunu bildiriyor.

Wall Street Bets ile başlayan furya kripto para piyasasında Dogecoin ve Bitcoin ile devam ediyor.

The Block’tan Larry Cermak’a göre, kripto para borsası ve cüzdanı uygulamarının indirilme sayılarında büyük bir artış yaşanıyor.

App Store indirme sıralamalarında Coinbase dördüncü sıraya kadar yükselirken, Binance on sekizinci sırada bulunuyor.

Dogecoin Cüzdanı “Dogecoin Wallet” tarafında da inanılmaz bir artış yaşanırken uygulama an itibarıyla Uber ve Tinder’ın önüne geçmiş durumda.

İlk 50 uygulama arasına adını yazdıran kripto para uygulamaları ise şe şekilde sıralanıyor.

Coinbase 18 – Binance 28 – Binance US 32 – Kraken 44 – Dogecoin Wallet – 44

Sizce bireysel yatırımcı tarafındaki akın devam edecek mi?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Çin polisi tarafından yaklaşık iki ay önce ele geçirilen kripto paralar, düşüşü tetikleyebilir mi?

Ponzi oluşumdan (PlusToken) ele geçirilen kripto paralar, değeri ile dikkat çekiyor.

Çin Hükümeti tarafından ele geçirilen 4.2 Milyar $ değerindeki kripto paralar arasında Bitcoin’den Ethereum’a, Dogecoin’den Litecoin’e kadar birçok kripto para bulunuyor.

26 Kasım’da yayınlanan verilere göre Çin Hükümeti, 194,775 Bitcoin, 833,083 Ethereum, 1.4 Milyon Litecoin,n 27.6 Milyon EOS, 74,167 DASH, 487 Milyon XRP, 6 Milyar Dogecoin, 79,581 Bitcoin Cash ve 213,000 Tether’a el koyduğunu açıklamıştı.

Varlıkların ele geçirildiği dönemde varlıkların toplam değeri 2.2 Milyar $ değerindeydi. Kripto para piyasalarındaki yükseliş ile birlikte neredeyse 2 katına çıkan varlıkların değeri dudak uçuklatıyor.

Çin’de yapılan en büyük vurgunlardan biri olarak uzun zamandır dikkat çeken PlusToken, çok ciddi bir yatırımı bünyesinde toplamayı başarmıştı.

Son dönemdeki yükselişi ile dikkat çeken DOGE için de önemli bir miktarı elinde bulunduran Çin Hükümeti tarafından gerçekleştirilecek toplu bir satış, piyasayı olumsuz yönde etkileyebilir.

Sizce Çin Hükümeti elindeki varlıkları satarak yakın zamanda piyasada bir düşüşe sebep olabilir mi?

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Kripto para borsası FTX, son günlerde yaşanan bireylerin ticari hareketinden sonra, WallStreetBets endeksinin 3 aylık futures işlemlerini listelemeye karar verdi.

Perşembe günü blog gönderisinde duyurulan listeleme haberi, Reddit ticaret grubu tarafından hedeflenen hisse senetlerini içeriyor. Bu senetlere yakından göz atacak olursak; Nokia, BlackBerry, AMC Entertainment, GameStop, iShares Silver Trust, Dogecoin ve FTT bu grubun hedeflenen hisse senedi olarak görünüyor.

Bu arada hisse senetleri ve DOGE, endeksin %99’unu oluştururken, FTX’in yerel tokeni FTT, sadece %1’ini oluşturuyor.

FTX’in bu endeksi listelemesi, short pozisyon açan bazı yatırım şirketlerine karşı başlayan direniş dolayısıyla yaşandı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde WSB ile ilgili hisse senetlerine olan talepler ciddi anlamda arttı.

Ayrıca Perşembe günü yeni rekorlar kıran DOGE’da, günlük ticaret trendine geri dönmüş halde.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘ın açıklamalarına göre ise, WSB ile ilgili hisse senetleri FTX’ten en çok talep gören ürün olmuş. Tahmin edebileceğiniz gibi şu anda WSB ile ilgili hisse senetlerinin işlemlerine çok büyük bir talep var. Ve birçok platform bu talebi tam anlamıyla yerine getiremediği için, var olan talep gittikçe artıyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun hedefi Ripple, Cuma günü, federal mahkemeye yanıt verdiğini açıkladı.

Bildiğiniz gibi SEC geçtiğimiz ay Ripple’a, 2013’ten bu yana kayıtsız menkul kıymet satışı ile para toplaması iddiası ile dava açtı. Kripto para sektöründeki firmalar bildiğiniz gibi bu karara göre aksiyon alıp XRP’yi delist etmişti.

Cuma günü gelen yanıta göre SEC davası, “benzeri görülmemiş ve kötü tasarlanmış bir hukuk teorisine dayanıyor.”

Firmanın 93 sayfalık yanıtının giriş cümlesi ise şöyle oldu:

‘Birçok şeyin yanı sıra, XRP yıllardır menkul kıymetlerin işlevinden farklı bir dizi işlevi yerine getiriyor. Örneğin, XRP bir değişim aracı olarak işlev görmekte. XRP’nin amacı, uluslararası ve yurt içi işlemlerde kullanılan para işlemlerini biraz daha kolaylaştırmaktır.’

Mahkemeye verdiği cevap ile eşzamanlı olarak Ripple, SEC’e bilgi edinme özgürlüğü yasası talebinde bulunduğunu ve Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığına dair bilgi istediğini bildirdi.

Ripple, ayrıca “yasal süreç yavaş olsa da, pazara netlik kazandırabilmek için bu durumu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz.” şeklinde bir açıklama da yaptı.

Ripple yöneticilerinin düşüncesine göre SEC’in attığı bu adım, düzenli pazarları sündürebilecek ve ciddi hasarlara yol açabilecek bir adım.

Bakalım SEC ve Ripple’ın davası ne şekilde sonuçlanacak?

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Aldığımız bir son dakika haberine göre Coinbase, USD hizmetlerini askıya aldı.

Geçtiğimiz dakikalarda Coinbase’den USD ile kripto para satın almak isteyen kullanıcıları kötü bir haber karşıladı. Coinbase’den gelen bildirime göre an itibarıyla USD ile ticaret yapma işlevi askıya alındı.

FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried ise bu duruma önce inanmadığını, fakat sonrasında kendi denemesi ile ikna olduğunu tweet attı.

Kripto alanında tanınmış bir isim olan Anthony Pompliano ise konu hakkında tweet atarak takipçilerini bilgilendirdi.

Henüz bu durumun sebebi hakkında açıklama yapmayan Coinbase, sessizliğini koruyor.

Coinbase’den açıklama geldiği zaman haberimiz güncellenecektir.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bugün Elon Musk ile başlayan sosyal medya platformu Twitter hesaplarına #Bitcoin ekleme furyası devam ediyor. Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in biyografisinde uzun süredir yer alan #Bitcoin yazısı ve simgesi, bugün bir hareketlenmenin temelini oluşturmuş olabilir.

Elon Musk’ın ardından Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian ve hedge fund yöneticisi Anthony Scaramucci de Twitter biyografilerine #Bitcoin’i ekledi.

elon musk bitcoin simgesini ekliyor 1067x600 - Twitter Biyografisine Bitcoin Ekleme Furyası! Robinhood'a Tepki Mi?

Peki Neden Ekleniyor?

Elon Musk’tan sonra kripto para dünyasından birçok isim Twitter biyografisine #Bitcoin’i eklemeye başladı. Başta Elon Musk’ın Bitcoin ile alakalı rutin paylaşımlarından biri gibi gözükse de altında başka bir neden yatıyor olabilir.

Musk’ın, birkaç haftada bir desteğini dile getirdiği ve paylaşımlarını yaptığı iki ürün geçtiğimiz günlerde çok konuşuldu. Bunlardan ilki GameStop projesi.

Açtığı mağazalarda pandemi nedeniyle yeterli kârı elde edemediği düşüncesiyle fiyatının düşeceğini öngören, büyük yatırımcılardan biri olan Melvin Capital, hisselerini satmaya başladı, bunu fırsat gören Reddit kullanıcıları da organize olarak Robinhood platformu üzerinden GameStop hisselerini toplamaya başladılar.

otXvT31k - Twitter Biyografisine Bitcoin Ekleme Furyası! Robinhood'a Tepki Mi?
GameStop hisse senedi 1 haftalık fiyat grafiği

Hisselerin küçük yatırımcıların elinde toplanmasından rahatsız olan Wall Street’in büyük yatırımcılarının, Robinhood üzerinde baskı kurduğu düşünülüyor. Robinhood platformunun bu baskıdan ötürü GameStop işlemlerini durdurduğu tahmin ediliyor.

İkincisi ise tamamen “meme” kültürü üzerinde ortaya çıkmış olan Dogecoin (DOGE).

DOGE, dün (28.01.2021) bazı Reddit kullanıcılarının çabalarıyla gün içerisinde %800’lük ticaret hacmi artışı yaşayarak %80 civarında bir değer artışı yaşamıştı. Aniden yaşanan bu fiyat artışının, altında yatan sebebin pump olduğunu ve yakın zamanda düşeceğini düşünenler de mevcut.

İlginizi çekebilir: Dogecoin (DOGE) Fiyat Analizi

dQjLVNGv - Twitter Biyografisine Bitcoin Ekleme Furyası! Robinhood'a Tepki Mi?
Dogecoin (DOGE) iki günlük fiyat grafiği

Dogecoin’in yaşadığı fiyat artışı da Robinhood platformu tarafından “anormal koşullar” içerisine alınarak kısıtlandı. Robinhood kısıtlamanın ardından olayı biraz daha kapsamlı hâle getirerek, tüm kripto para birimlerinin platform içi işlemlerini kısıtlama kararı aldığını açıkladı.

Elon Musk’ın da Robinhood ve Wall Street’teki büyük yatırımcıları karşısına alıp kripto para birimlerinin yanında olduğunu gösterme şeklinin, Twitter biyografisine #Bitcoin eklemesi olduğu düşünülüyor. Musk’ın ardından kripto para dünyasından birçok isim de Twitter biyografisine #Bitcoin ekleyerek Wall Street’e olan tepkilerini göstermeye başladı.

Daha fazla Elon Musk haberi için: Elon Musk Haberleri
Daha fazla Dogecoin haberi için: Dogecoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.


Normalde fiyat analizi yazılarımda hep major coinleri seçerdim. Ancak bugün onların dışına çıkıyoruz. Bugün inceleyeceğimiz coin DOGE. Son zamanlarda farklı sebeplerden dolayı fiyatı yaklaşık katına çıktı. Şimdi bakalım grafikteki son durum nedir.

lPbQp1Q9 - Dogecoin Fiyat Analizi 29.01.2021
Dogecoin DOGE fiyat grafiği 29.01.2021. 15 dakikalık grafik veriler FTX borsasına aittir.

İlk defa fiyat analizi yazımı okuyanlar için yeşil bölgeler destek ve direnç seviyeleridir. Fiyat ilk defa bu düzeylere çıktığından geçmiş verilere göre destek ve direnç belirleyemiyorum maalesef. Bu yükselişte de fiyat hareketi hızlı gerçekleştiğinden dolayı bazı bölgeleri fiyat birden fazla test ederken bazılarında ise yeterli test sayısı bulunmamakta. Yani test sayısı az olan bölgeler nispeten daha risklidir. Ancak bu tamamen çalışmaz demek değildir.

Grafikte 0,04687 ve 0,02665 civarındaki bölgelere fiyatın daha fazla test ettiğini görüyoruz. Bundan dolayı bu bölgelere diğerlerine nazaran daha fazla güvenebiliriz. Şu anda fiyatın önünde 2 adet fractal direnç bölgesi bulunmakta.

Grafikte bir de üçgen yapısı olduğunu görmekteyiz. Yapı mükemmel olmasa da buna simetrik üçgen diyebiliriz. Burada aklınıza şu soru gelebilir “burada bayrak formasyonu yok mu?” Bana göre burada bayrak, flama formasyonları yok. Bunun sebebi şu; bu formasyonlarda bayrak yapısından önceki hareketin oldukça hızlı olması gerekir ama burada fiyatın düzeltmeler yaparak geldiğini görmekteyiz. Diğer yandan bayrak yapısının 0,382 geri çekilmesini yapmamış olması gerekir (önceki harekete göre). Ama burada ölçümlere baktığımda 0,382 fibonacci geri çekilmesini yaptığını gördüm (grafik aşırı karmaşık olmasın diye onu eklemedim). Bu sebeplerden dolayı burayı bayrak formasyonu gibi trade etmek bizi oldukça riske sokacaktır.

Eğer siz de Dogecoin’i aktif olarak takip ediyorsanız bu üçgen yapısı ve destek/direnç bölgelerinin oldukça işinize yarayacağını düşünüyorum.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.