Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $65944.16
-3.01%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3418.24
-5.30%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $58.65
-4.51%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $535.9
-5.23%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

NBA Top Shot‘ın yaratıcısı Dapper Labs, yatırımcılarından yaklaşık 305 milyon $’lık fon elde etti.

Business Insider tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre, Michael Jordan, Alex Caruso ve Kevin Durant gibi NBA yıldızları da yatırım turuna katıldı. Diğer yatırımcılar arasında The Chernin Group ve Will Smith‘in girişim şirketi Dreamers VC de yer alıyor.

Bu son yatırım turu ile, Dapper Labs’in şu anda 2.6 milyar $ değerinde olduğu bildirildi. Bu arada, NBA Top Shot, Şubat ayı sonu itibarıyla 230 milyon $’lık satış hasılatı elde etmiş.

Business Insider tarafından aktarılanlara göre, Mart ayında NBA Top Shot‘ın toplam brüt geliri 483 milyon $’a kadar yükselmiş.

Nitekim, NBA Top Shot’ın popülerleşmesi, NFT’lere olan ilginin bir yansıması olarak görünüyor. Geçtiğimiz günlerde bir NBA Top Shot kullanıcısının, 100.000 $’a aldığı NFT’yi 1.000.000 $’a satmayı reddettiğini bildirmiştik.

Platformun başarısı hakkında yorum yapan Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou, şunları söyledi:

NBA Top Shot başarılı oldu, çünkü basketbol fanatiklerinden yararlanıyor. Top Shot, insanların desteklediği takımlar ve oyuncular ile bağlantı kurmasının yeni bir yolu.

Bu arada Dapper Labs NBA ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Bildirilenlere göre Şubat 2020’de şirket, UFC ile bir anlaşma imzaladı.

Ayrıca Dapper Labs, kripto alanında en çok bilinen NFT projelerinden birinin de sahibi: CryptoKitties. Dijital kedi yetiştirme oyunu, Ethereum tabanlı en büyük merkezi olmayan uygulama haline geldi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Mart ayının son fiyat analizi yazısında Avalanche yani AVAX’ı incelemek istedim. Lafı dolandırmadan hemen analiz kısmına geçelim.

CD07ODZ5 - Avalanche AVAX Fiyat Analizi 31.03.2021
Avalanche AVAX fiyat grafiği 31.03.2021. 2 saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır

Yeşil bölgeler her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgelerimiz. AVAX için bu bölgelere aşinasınızdır zaten, uzun zamandır aynı bölgeleri kullanmaktayım. Grafiğin sağ tarafındaki wedge (kama) yapısını görmektesiniz. O wedge’in kırılımıyla birlikte fiyat altındaki desteğin sonuna kadar fitil atmış durumda. Sadece bu wedge yapısına bakacak olursak tüm hedefleri gelmiş diyebiliriz. Ama wedge yapısının öncesine bakacak olursak 38 dolar bölgesinden başlayan bir düşüş trendi görmekteyiz. Böyle bir düşüş trendinden sonra wedge yapısı oluşması aslında pek hayra işaret değildir. Böyle yapılarda daha fazla düşüş beklenir genelde.

Burada başka bir durumu da açıklamak istiyorum. Grafiğe baktığımızda sanki bir OBO (Omuz Baş Omuz) yapısı oluşacakmış ve fiyat şu an sağ omzu oluşturuyormuş gibi görebilirsiniz. Ama şöyle bir durum var, OBO formasyonunu bir yükseliş trendinden sonra aramak daha iyi ve mantıklı olacaktır. Biz buradaki yapının öncesine baktığımızda (grafik aşırı küçülmesin diye koyamadım) öncesinde bir yükseliş trendi yok. Bundan dolayı burayı OBO formasyonu olarak değil sadece destek/direnç ve trend olarak takip edeceğim o bölgeyi.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

UpBots‘un Mart ayında yayınlanan raporunda, platformun gelişimi ve pazarlama planları konusunda güzel bir ay geçirdikleri belirtiliyor.

UpBots, topluluktan edindiği fikirler ile kullanıcı tabanına fayda sağlayacak değişiklikleri de sistemine entegre ettiğini raporda belirtti.

UpBots’tan edindiğimiz bilgilere göre, günde ortalama 46 kişi UpBots’a katılıyor ve UpBots üzerindeki 3.100 hesap en az 1 cüzdan ile bağlantı sağlıyor.

İlginizi çekebilir: UpBots Nedir?

Bildiğiniz gibi bu ay UpBots’un yerel tokeni, PancakeSwap üzerinde listelendi. Firmanın belirttiğine göre UBXT ilk defa BSC tabanlı bir AMM’de işlem görecek.

Bildiğiniz gibi UBXT, Uniswap, FTX, Serum, Kucoin ve PancakeSwap olmak üzere 6 farklı borsada listelenmiş durumda.

upbots gorsel - UpBots'un Mart Ayı Raporu Yayınlamdı!
Aralık’tan Mart ayına kadar olan aktif UpBots kullanıcı sayısı.

UpBots, ETH blockchainine oldukça benzer fakat işlem ücretleri konusunda bazı fırsatlar sunan Binance Smart Chain‘e geçiş nedenini de açıkladı. Bildiğiniz gibi birçok proje, BSC’nin düşüş işlem ücretleri dolayısıyla bu platforma geçiş yaptı. UpBots için de bu durum diğer projeler ile benzerlik gösteriyor. Ayrıca UpBots’un açıklamalarına göre BSC’nin sağladığı faydalardan daha fazla yararlanabilmek için ekip çalışmalara başlamış bile.

Bunun yanı sıra UpBots, DAO tokeni olan UBXG’nin faaliyetlerini durdurmaya karar vermiş. Bunun yerine UBXT tokene bu yükümlülükler eklenecek ve stake havuzları bu token ile çalışacak. Henüz test aşamasında olan havuzlar, güvenli ve kullanıma hazır hale geldiğinde kullanıcıların huzuruna sunulacak.

Bu arada NFT’lerin durdurulamaz yükselişine kayıtsız kalmayan UpBots ekibi, NFT etkinlikleri, pazarlama stratejileri, basın bültenleri ve önemli kampanyalar ile birlikte bu yükselişe katılacak gibi görünüyor.

Ayrıca, UpBots ekibi ile ortaklık kuran bazı blockchain şirketleri için “Algo Bot”lar geliyor! Bu botlar, stake yapan kullanıcılara ücretsiz olacak. İlk açıklanan bot ise, Avalanche ile kurulan ortaklık dolayısıyla AVAX oldu!

UpBots’un ilk token yakım etkinliği ise, yılın dördüncü çeyreğine ertelendi. Bunun sebebi, yakılacak token sayısının en fazlaya çıkarılması olarak açıklanıyor. Tüm tokenlerin %50’si yakıldığında, performans ücretleri için ayrılan miktar “performans ücretleri havuzuna” aktarılacak.

Detaylı rapora ulaşmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Kripto para borsası OKEx, yeni kampanyasını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta OKEx’te listelenen Conflux (CFX) için yeni bir kampanya düzenleyen borsa, 50,000 $ değerinde CFX dağıtımı gerçekleştirecek.

Bugün itibarıyla CFX/BTC paritesinin açılışını gerçekleştiren OKEx, 31 Mart 11.00 TSİ ile 6 Nisan 11.00 TSİ tarihleri arasında gerekli şartları yerine getiren kullanıcılarını ödüllendirecek.

Kampanyaya Katılmak İçin Hemen Tıklayın

Kampanyaya katılmanız için yukarıdaki sayfa üzerinden “kaydol” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

İki farklı promosyon hazırlayan OKEx, 20,000 $’lık CFX havuzu ile hem Twitter üzerinde aşağıdaki tweeti “retweet” eden hem de işlem gerçekleştiren kullanıcılara 10 $ değerinde CFX hediye edecek.

İkinci promosyondaki ödül havuzu ise 30,000 $ değerinde. CFX/BTC paritesinde spot alım-satım hacmi 500 $’ın üzerinde olan kullanıcılar ile CFX/USDT paritesinde spot olarak 1,000 $ ve üzeri hacim oluşturan kullanıcıların katılabileceği etkinlikte, ilk 300 katılımcı ödül havuzundan faydalanabilecek.

Diğer yandan CFX/USDT perpetual swap paritesinde 3,000 $ ve üzeri hacim gerçekleştiren kullanıcılar da ödül havuzundan yararlanabilecek.

En yüksek hacime ulaşan kullanıcıya 2,000 $ değerinde CFX hediye edilecek. Etkinlik ile ilgili tüm detaylara yukarıda bulunan katılım linkinden ulaşabilirsiniz.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Merkeziyetsiz ve düşük maliyetli bir blok zincir olan HECO Chain, topluluk gelişimine küresel çapta mali destek sağlamak için Birinci Tur Bağışları’nı başlattığını duyurdu. Birinci Tur için Bağış Havuzu toplam 60.000 ABD dolarından oluşuyor ve geliştiricilerin HECO ekosisteminde daha iyi teknoloji ve daha kullanışlı ürünler geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, yaratıcı fikirleri ve projeleri erken aşamada finansal olarak desteklemeyi amaçlıyor.

HECO, EVM ile tamamen uyumlu, enerji açısından verimli ve merkezi olmayan bir kamu zinciri ve geliştiricilere, merkezi olmayan akıllı sözleşme uygulama programlarını (DApps) çalıştırmaları ve dijital varlıkları depolamaları için düşük maliyetli bir zincir ortamı sunuyor.

Proje başvuru kanalı 16 Mart 2021 15:00’da açılıyor ve bu bağış turunun başlangıç bonus havuzu 60.000 $ olacak. Dünyanın dört bir yanından geliştiriciler, HECOhost sitesinde geliştirdikleri yeni projelerini gönderebilecek ve HackerLink aracılığıyla web sitesini test edebilecekler. HackerLink aracılığıyla sunulan tüm projelerin akıllı sözleşmeye kaydedilmesi gerekiyor.

Geliştirici Odaklı

HECO, kullanıcıları, varlıkları ve merkezi olmayan uygulamaları verimli bir şekilde entegre etmenin yanı sıra, uygulamaların hayata geçirilmesi ve yükseltilmelerinde çıtayı önemli ölçüde aşağı çekmeyi amaçlıyor. Burada hedef, hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin yüksek verimlilik ve düşük maliyetli zincir deneyiminin keyfini çıkarabilmeleri.

Öncelikle geliştirici odaklı olan HECO, oluşturuculara aşağıdaki fırsatları sunuyor:

HECO, ağın ve varlıkların güvenliğini sağlayan, açık, merkezi olmayan bir ağdır. EVM programlanabilirliği, akıllı sözleşme uyumluluğu sunar ve geliştirme ve bakım maliyetlerini azaltır.

Ek olarak, kullanıcıların ve geliştiricilerin zincir üstü maliyetlerini daha da düşürmek için hizmet ücreti azaltılmış meta işlemler, HPoS konsensüs mekanizması ve bununla birlikte konsensüsü hızlandırmak için 3 saniyelik bir aralık sağlar. Son olarak, zincirler arası varlık transferi ve optimize edilmiş varlıklarda zincirler arası deneyim sunar.

HECO dört aşamaya ayrılmıştır. Bunlar Tinder, Spark, Flame ve Blaze olarak bilinir ve zincirin yol haritasını tanımlar. 2. aşamadan bu yana, HECO kilitli değerinde şimdiden büyük bir büyüme görmüştür.

HECO’nun toplam kilitli varlıkları 6,3 Milyar doları aştı!

HECO’nun geliştiricilere sağladığı güçlü destek sayesinde HECO’ya gelen çok sayıda yüksek kaliteli DeFi projesi ve geliştiricisi, HECO’da kullandıkları protokollerle zincirdeki kilitli varlıkların toplam miktarındaki kesintisiz artışı sürdürüyor.

24 Mart itibarıyla, HECO zincirindeki kilitli varlıkların toplam miktarı 6,35 milyar dolara kadar yükseldi ve zincirdeki ortalama günlük işlem hacmi 2,9 milyon doları aştı.

Sıfır olmayan adreslerin sayısı 2,8 milyonun üzerinde ve zincirde kullanılan toplam protokol sayısı 100’den fazla. HECO zincirindeki en iyi merkezi olmayan borsa MDEX, kilitli varlıklarda kümülatif olarak 2,29 milyar dolarlık bir birikime ve 3,81 milyar dolarlık 24 saatlik işlem hacmine sahip – CoinGecko’nun küresel DEX sıralamasında da birinci sırada yer almakta.

MDEX dışında, HECO zincirindeki bazı üst düzey madencilik projelerinin performansı da çok dikkat çekici. Örneğin, HECO zincirindeki kaldıraçlı gelir toplayıcı Converter, iki saatlik bir madencilik işlemi ile 120 milyon doları aşan bir toplam kilitli değere sahip oldu. Tek çeşit kripto madencilik gelir platformu CoinWind V2’nin toplam kilitli varlık hacmi lansmandan sonraki 90 dakika içinde 200 milyon USD’yi, ve V1 + V2 sürümü 500 milyon USD’yi aştı.

Zincirdeki göz alıcı verilerden daha öte olan, HECO’nun yarattığı zenginlik etkisinin daha da çekici olması.

“Yaratıcı Planı”nın ilk oturumu yüzlerce uygulamanın ilgisini çekti. Sonucunda Basis Gold, FilDA, Channels, EarnDefi ve Beeswap olarak beş proje İlk 5 olarak seçildi.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Goldman Sachs’ın bu yılın ikinci çeyreğinde özel servet yönetimi müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto yatırım araçlarını sunmayı hedeflediği bildirdi. Goldman’ın planlanan kripto para tekliflerinin zamanı hakkında net bilgi olmasa da firmanın bunu yakın vadede sunmayı düşündüğü belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Goldman’ın özel servet yönetimi bölümü için küresel dijital varlıklar başkanı seçilen Mary Rich, yaptığı açıklamada bankanın ikinci çeyrekte yükselen varlık sınıfında yatırımlar sunmaya başlamayı hedeflediğini şu cümleler ile açıklamıştı:

“Biz özel servet müşterileri için ekosisteme düşünceli ve uygun erişimi sunmak için yeni yollar keşfetmek üzere çalışıyoruz.”

Yapılan açıklamada Bankanın, fiziki, türev ve geleneksel enstrümanlar dahil olmak üzere birçok farklı seçeneği değerlendirmeye aldığı bildirildi.

Rich ayrıca, bankanın Morgan Stanley’in sahip olacağı gibi Bitcoin yatırım fonlarının yanı sıra küresel olarak 7-24 işlem gören temel varlık sınıfına benzer yatırım yolları sunabileceğini söyledi.

Goldman’ın yeni özel servet yönetimi işi için, en az 25 milyon $ ’lık yatırıma sahip bireyleri ve aileleri hedeflediği söyleniyor.

Mary Rich yeni gelişme ile ilgili olarak şu ifadelere de yer verdi:

“Bu ekosistemin henüz başlangıç aşamalarındayız. Kimse tam olarak nasıl gelişeceğini veya nasıl bir şekil alacağını bilmiyor. Ancak bunun geleceğimizin bir parçası olmasını beklemenin oldukça güvenli olduğunu düşünüyorum.”

Ortaya çıkan bu yeni gelişmenin, dünyanın önde gelen yatırım bankalarından ikisi olan Goldman ve Morgan Stanley’nin müşterilerinin, milyarderlerin ve dijital para birimi kullananların ilgisini çeken yeni bir varlık sınıfına erişebilecekleri anlamına geldiği belirtiliyor.

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bitcoin bugün sabah saatlerinde ani bir düşüş yaşadı. Yaşadığı düşüş tüm piyasayı etkileyerek son bir saatte 600 milyon dolarlık fonun likide olmasına yol açtı. Son 24 saatteki 60 bin dolar civarında kalması beklenirken 5 dakika içerisinde fiyatında 2 bin dolarlık bir düşüş yaşayan Bitcoin, yatırımcılarını zor duruma soktu.

oSxnLm3P - Bitcoin Düştü, Son 24 Saatte 1 Milyar Dolara Yakın Fon Likide Oldu!
Bitcoin son 1 saatlik fiyat grafiği

Şu anda 57 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin’in 1 saatlik düşüşü esnasında 600 milyon dolarlık fon likide oldu. Bitcoin fiyatının stabil hâle geçmesiyle likide olan fon miktarı 360 milyon dolara indi. Ancak yine de son 24 saatteki likidasyon miktarı 1 milyar dolar civarında.

likidasyon 31.03.2021 1200x145 - Bitcoin Düştü, Son 24 Saatte 1 Milyar Dolara Yakın Fon Likide Oldu!
Likide olan miktarları

Tek elden çıkan en fazla likidasyon ise Huobi’nin BTC paritesinde yaşandı. Huobi’yi kullanan tek bir yatırımcının 14,68 milyonluk fonu likide oldu.

Son 24 saatte likide olan yatırımcıların sayısı ise 156 bin 324 olmakta.

likidasyon2 1200x447 - Bitcoin Düştü, Son 24 Saatte 1 Milyar Dolara Yakın Fon Likide Oldu!
Son 24 saatte likide olan fonların borsa dağılımı

Son 24 saat içerisinde en çok likidasyon, küresel kripto para borsası Binance üzerinde gerçekleşti. 530 milyon dolarlık fon son 24 saatte uçtu.

Long pozisyonlarda 785 milyon dolarlık, short pozisyonlarda 223 milyon dolarlık fon likide oldu.

Likidasyon Nedir?

Likidasyon veyahut likide olmak çok karışık gözükse de aslında basit bir kavramdır. Yatırımcılar Bitcoin’in fiyatındaki yükselişin süreceğini ve daha fazla kazanç getireceğini düşünerek kaldıraç kullanarak Bitcoin alımı yaparlar.

Ancak Bitcoin fiyatı pozisyonlarının likidasyon fiyatının altına düştüğünde yatırımcının elindekinden fazla zararı oluşur. Yatırımcı zararı karşılayamadığından dolayı da borsa, yatırımcıların pozisyonlarını likide etmeye veyahut kapatmaya zorlar.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük kripto para şirketlerinden biri olan Bakkt, kullanıcılarının Bitcoin satın almalarına, satmalarına ve harcamalarına olanak tanıyan mobil uygulamasını duyurdu.

Tüketici uygulamasını hem Android hem de iOS’ta yayınlayan Bakkt, yatırımcıların kripto para birimleri ile işlem yapmasına olanak sağlamış oldu. 500.000′den fazla kullanıcının test aşamasındaki Bakkt’ın yeni uygulamasını test ettiği ve uygulamaya bağlı önemli şirketlerin arasında Starbucks, Best Buy, GolfNow ve Choice Hotels şirketlerin olduğu açıklandı. 

Yapılan açıklamada uygulamanın ayrıca ödül toplamaya, yatırımcıların kendi aralarında kripto para birimi göndermesine ve indirimli hediye kartları satın almasına izin verileceği bildirildi.  

Bakkt CEO’su Gavin Michael, yeni girişim ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Ortalama bir tüketici, hediye kartlarından Bitcoin’e kadar pek çok dijital varlığa sahip ancak değerlerini yeterince takip etmek ve kullanmak için gerekli araçlardan yoksun. Bu kapsamda Bakkt’ın dijital varlık erişimini herkese genişletme adımımızdan oldukça memnununuz.”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl, Starbucks ile de bir hizmet deneyen Bakkt, müşterilerin Bitcoin’leri ile kahve alabilmesine olanak sağladı. Ancak bu girişim doğrudan Bitcoin ödemeleri içermiyordu, sadece kripto para biriminin satış noktasında nakde çevrilmesi sağlanıyordu.

Intercontinental Exchange (ICE) tarafından 2018’de piyasaya sürülen kripto para girişimi Bakkt’ın ana odağı, Bitcoin’i güvenli bir şekilde saklamaktır. Yakın zaman önce özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) VPC Impact Acquisition Holdings ile birleşen Bakkt New York Borsası’nda da halka açıldı.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Pundi X (NPXS) token sahipleri dikkat.

Binance tarafından yapılan açıklamada Pundi X ekibi tarafından gerçekleştirilecek token değişiminin destekleneceği açıklandı.

Token değişimi kapsamında NPXS sahibi kullanıcılar her 1000 NPXS için 1 PUNDIX alacak. 1000:1 oranında yapılacak değişim ile birlikte yeni Pundi X tokeni (PUNDIX) olacak.

1 Nisan 2021 tarihinde NPXS/USDT marjin işlemlerini donduracak olan borsa, 3 Nisan’da NPXS paritesinde bekleyen emirleri de iptal edecek. Yeniden dağıtımın ardından ise PUNDIX paritesi işleme açılacak.

NPXS/ETH ve NPXS/USDT pariteleri 5 Nisan’da işlemden kaldırılacak. 9 Nisan tarihinde ise PUNDIX pariteleri işleme açılacak. Benzer şekilde PUNDIX için de hem ETH hem de USDT pariteleri işleme açılacak.

Haberin ardından yüzde 17’lik bir artış yaşayan NPXS, an itibarıyla 0.0087 $ seviyelerinden alıcı buluyor.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Kripto türev borsası FTX, üç yeni listeleme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Convergence (CONV), Alchemix (ALCX) ve Hedera’nın (HBAR) işlemlere başladığı belirtiliyor.

CONV ve ALCX için hem spot hem de perpetual swap paritelerini aktive eden FTX, HBAR için ise sadece perpetual swap paritesini aktive etti.

CONV an itibarıyla 0.15 $ seviyelerinden işlem görürken, ALCX ise 1566 $ seviyelerinden alıcı buluyor. HBAR ise 0.36 $ seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Tesla Aldı

FTX CEO’su Sam Bankman Fried, dün yaptığı açıklamada Bitcoin ile Tesla Truck aldıklarını duyurmuştu.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Tesla, Bitcoin’i ödeme seçeneklerine eklediğini duyurmuştu.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Eski SEC başkanı Jay Clayton, SEC’den istifa ettikten tam 3 ay sonra, kripto yatırım yöneticisi One River Asset Management’in danışma kuruluna katıldı.

Clayton, The Lindsey Group’tan Kevin Hassett ve Compass Lexecon’dan Jon Orszag ile birlikte One River Asset Management’in yeni kurulan danışmanlık konseyine katıldı. Clayton’un konseydeki rolü net olarak belirtilmemiş olsa da, One River CEO’su Eric Peters, amaçlarının seçkin kişileri ve deneyimlerini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Clayton, “Eric’in para, bankacılık ve sermaye piyasalarını dijitalleştirilme arzusundan ve One River’ın şeffaflık taahhüdü hakkındaki görüşlerinden etkilendik.” dedi.

Eski başkan, 23 Aralık 2020’de istifa etmeden önce SEC’de 3.5 yıldır görev alıyordu. Görev süresi boyunca Clayton, parasal çözümleri ile muhtemelen birçok yatırımcıya zarar verdi.

Bitcoin çılgınlığının tam zirvede olduğu son boğa koşusunda, Clayton görev başındaydı. Clayton, 2019’da, kripto para biriminin daha katı düzenlemeler olmadan büyük borsalarda işlem görmesini bekleyen yatırımcıların “çok yanıldığını” söylemişti.

One River Asset Manager, 2020’nin sonlarında 600 milyon $’lık kripto varlıkları toplayarak önemli bir Bitcoin oyuncusu oldu. O zamanlar firma, 2021’in ilk yarısına kadar yaklaşık 1 milyar $ değerinde BTC ve ETH‘ye sahip olmayı planladıklarını söyledi.

Kripto paraların değerine değer katması ile beraber, belki de One River, bu amacına çoktan ulaşmıştır.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

CasperLabs, bugün yayımladığı blog yazısında CSPR Token satışında Opsiyon 4’ü duyurdu. İlk üç opsiyonun bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Opsiyon sistemi 619x600 - CSPR Token Satışında Opsiyon 4 Geldi! İşte Koşullar!
Opsiyon sistemi

Opsiyon 4’ü Community Members Sale adıyla da duyuran CasperLabs, CSPR token satışı Opsiyon 4’te satışı sadece topluluk üyelerine yapacak. Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirileceği duyurulan satışta ek olarak 100 milyon token dağıtılacak.

Opsiyon 1 ile aynı şartlarda gerçekleştirilecek olan satışta her başarılı katılımcı 100 dolarlık CSPR yani 6.666 token alabilecek. Kilit süresi aynı Opsiyon 1 gibi 12 ay olan satışta token fiyatı 0,015 dolar olacak.

Opsiyon 4’ten yararlanabilecekler ise sınırlı. Opsiyon 4’ten, sisteme kaydolmuş, daha önce Opsiyon 1, 2 ve 3’e katılmış ancak alım yapamamış, KYC doğrulamasını başarıyla tamamlamış 15 bin topluluk üyesi yararlanabilecek.

Tam satış tarihi belli olmasa da Nisan ayının ilk haftası olarak öngörülmekte. Sıraya alım, katılım şartları ve birçok ek ayrıntı, çok yakında CoinList üzerinden duyurulacaktır.

Ayrıca duyuru metninde yatırımcılara “Sabırlı olun ve takipte kalın!” mesajı iletildi.

Casper (CSPR) Token Nedir? Opsiyonlu Satışlar Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.



New York Valisi Andrew Cuomo, şehrin blockchain destekli ‘Excelsior Pass’ isimli COVID-19 aşı pasaportunun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Açıklamaya göre Excelsior Pass, 2 Nisan 2021 tarihinden itibaren eyalette kullanılmaya başlayacak.

Excelsior Pass, IBM’in blockchain tabanlı Dijital Sağlık Geçişi sistemi temel alınarak oluşturulmuş ücretsiz, gönüllü bir platformdur. Excelsior Pass’in, kişinin tıbbi veya kişisel bilgilerini ifşa etmeden COVID-19 test sonuçları ve aşılama kayıtları dahil olmak üzere sağlık kimlik bilgilerinin güvenli bir şekilde doğrulanmasını sağlamak için tasarlandığı belirtiliyor.

Pasaportun, daha önce oluşturulan mobil biniş kartına benzer şekilde hareket edeceği belirtiliyor. Kullanıcılar, Excelsior Pass Cüzdan uygulamasını kullanarak sağlık kartlarını yazdırabilecek veya cep telefonlarında saklayabilecekler. Kişiler aşı kartı sorgulaması yapılan her yerde kullanmak üzere, negatif test sonuçlarını veya aşılama kanıtını doğrulamak için oluşturulan, taranabilecek benzersiz, güvenli bir QR kodunu kullanabilecek.

Ner York Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu ilk lansmanın bir parçası olarak, New Yorklular, artık önemli stadyumlara ve arenalara, düğün resepsiyonlarına veya yiyecek içecek gibi diğer sosyal etkinliklere giriş hakkı kazanmak için COVID-19 aşılarını veya negatif test sonuçlarını ispat etmek üzere Excelsior Pass’ı kullanmayı seçebilirler.”

Faaliyete geçecek olan bu uygulama ile New York, ABD’de COVID-19 pasaportu tanıtan ilk eyalet olacak. IBM’in Genel Müdürü Steve LaFleche, yaptığı açıklama ile devletin, ülkenin geri kalanı için yeni, teknoloji odaklı yaklaşımlar ile halk sağlığını korumaya yardımcı olabileceğini gösterdiğini belirtti.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bugün Ethereum fiyat grafiğini inceleyeceğim. Son birkaç gündür güzel bir yükseliş trendi yakaladı. Şimdi bakalım grafikteki son durum nedir, yükselişi devam edecek mi veya düzeltme gelecek mi.

4EtPB27I - Ethereum Fiyat Analizi 30.03.2021
Ethereum ETH fiyat grafiği 30.03.2021. 2 Saatlik grafik veriler FTX borsasına aittir

Grafikteki yeşil bölgeler her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgelerimiz. Bölgeler güzel bir şekilde çalışmaya devam ettiği için bunları değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik.

Grafikte bir TOBO (Ters Omuz Baş Omuz) formasyonu oluştuğunu görmekteyiz. Oldukça güzel bir yapı ve hedefine gittiğini söyleyebiliriz. Bu yapıyı ben Bitcoin’de bekledim ama orada sağ omuz beklediğimden erken dönmüştü ama Ethereum’da yapı oldukça güzel tamamlanmış. TOBO ile birlikte fiyat 1740 dolardaki direnç bölgesini kırmış ve bir üst direncine doğru yol almakta.

Fiyat şu an dirence yaklaştığı için biraz tedbirli olmakta fayda var. En azından yeni alım yapmayı düşünenler için. Direnç bölgesinin altında almaktansa olası bir düzeltmede (küçük zaman dilimi için) veya direncin üzerinde alım yapmak daha risksiz olacağını düşünüyorum.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Animoca ekosisteminin yerel tokeni REVV Token’in yeni adresi belli oldu: Gate.io

F1 Delta Time, MotoGP Ignition isimli oyunların temel yapı taşı görevini yapan REVV token, kullanıcıların ilgisini çekmiş olacak ki, yeni borsalar tarafından araştırılmaya başlanmış.

Bu araştırmanın neticesinde Gate.io borsası, REVV Token’i listeleme kararı aldı.

Gate.io’dan edindiğimiz bilgilere göre, REVV/USDT paritesi, 30 Mart 2021 tarihinde kullanıcıların huzuruna sunulacak. REVV/USDT paritesinin yanı sıra, REVV/ETH paritesi de Gate.io kullanıcılarına sunulacak.

Bildiğiniz gibi REVV Token, Ethereum blockchaininde oluşturulan bir kripto para birimidir ve Animoca Brands ekosistemindeki ürünlerin satışında kullanılan yerel bir token görevi görmektedir.

An itibarıyla 0.6 $’dan işlem gören token, 167 milyon $’lık bir piyasa değerine sahip. Piyasa değerine göre en iyi kripto para birimleri arasında 287. sırada yer alan REVV Token emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Stablecoin Tether’ın (USDT) fonları bağımsız kuruluş tarafından onaylandı.

Moore Cayman, tarafından incelenen Tether rezervlerinin gerekli fonu bulundurduğu açıklandı. Fonları incelenen Tether’ın her bir USDT için gerekli rezervi fonlarında bulundurduğu şirket tarafından onaylanmış oldu. Moore Global sektörde önde gelen şirketlerden biri olarak öne çıkıyor. 1907 yılından beri hizmet veren şirket Birleşik Krallık merkezli bir kurum.

Bildiğiniz üzere Tether ve basılan USDT’lerin hangi fonlar ile desteklendiği, yüzde 100 rezerv bulunup bulunmadığı sürekli olarak sorgulanıyordu. Özellikle son 6 ayda basılan USDT miktarının ciddi derecede artması ile birlikte Tether rezervleri ile ilgili sorulan daha yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştı.

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

CME Group bugün yaptığı duyuru ile birlikte Bitcoin için Mikro Bitcoin vadeli işlemlerini başlatacağını açıkladı.

Vadeli işlem kontratının 3 Mayıs tarihinde aktive edilmesi planlanıyor. Düzenleyici kurum onayı bekleyen yeni kontrat, onay gelmesi halinde bahsi geçen tarihte işlemlere açılacak.

Bir Bitcoin’in onda biri boyutunda (değerinde) olacak olan yeni vadeli işlem kontratı, hem kurumsal yatırımcılar hem de talepkar bireysel yatırımcılar için kullanılabilir durumda olacak.

Detaylar geliyor.

Kripto türev borsası FTX ve Alameda Research CEO’su Sam Bankman-Fried, Bitcoin ile Tesla alımı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Blockfolio üzerinden Bitcoin’i Swipe Wallet’a transfer ettiklerini, sonrasında ise Swipe Wallet aracılığı ile Tesla Truck aldıklarını belirten Bankman-Fried, Elon Musk’a da bir gönderme yaptı.

Blockfolio içinde bir Tesla Marketi açma fikrini Musk’a sunan FTX CEO’su Bitcoin ile ödemesini yaptığı ilk Tesla’sını rezerve etmiş oldu.

Bildiğiniz üzerere FTX 2020 yılında Blockfolio’yu satın almıştı.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

PayPal ABD tüketicilerinin kripto para birimlerini küresel olarak milyonlarca çevrim içi ticarette ödeme yapmak için kullanılmasına izin verecek. Reuters tarafından yayımlanan habere göre şirket konu ile ilgili duyuruyu yakın zaman içinde yapacak.

Bu gelişmenin günlük ticarette dijital varlıkların kullanımını önemli ölçüde artırabilecek bir hareket olması bekleniyor.

Bilindiği üzere PayPal geçen yılın sonlarında üzerinde çalıştığını belirttiği hizmetin yakın zaman sonra 29 milyon tüccarın tamamında hizmete sunulacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, dijital cüzdanlarında Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin bulunduran müşterilerin artık satın alma işlemlerinde varlıklarını fiat para birimlerine dönüştürebilecekleri açıklandı.

Başkan ve CEO Dan Schulman, Reuters’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu, kripto para birimlerini PayPal cüzdanınızdaki bir kredi kartı veya banka kartı ile aynı şekilde sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz ilk hareket olacak.”

Şirketin kripto paralar ile ödeme işlemleri için herhangi bir işlem ücreti talep etmeyeceği de bildirildi.

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

BiLira 7.5 Milyon TL yatırım aldı.

Türk Lirası destekli stablecoin çözümü BiLira, yatırım aldığını duyurdu.

Tohum yatırım turunda önde gelen yatırım şirketlerinden yatırım alan BiLira, 2019 yılında kurulmuştu. Alameda Research, Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy, Borderless Capital ve bazı melek yatırımcılar da dahil olmak üzere toplamda 7.5 Milyon TL yatırım alan şirket, ilk ve tek Türk Lirası destekli stablecoin çözümü olarak öne çıkıyor.

Aldığı yatırım ile ekini genişletmek, operasyonel anlamda bir üst seviyeye çıkmak ve en basit şekilde kripto para alım-satım deneyimi oluşturmak isteyen BiLira, 2019 yılının Aralık ayında da 250 bin dolarlık yatırım almıştı.

BiLira tarafından ortaya konan TRYB; FTX, Blockfolio, Bittrex, Icrypex ve VirgoX gibi borsa ve platformlarda aktif olarak işlem görmekte. Geçtiğimiz dönemde sadece Ethereum blok zinciri üzerinde bulunan TRYB, Avalanche blok zinciri üzerinde de işlemlere başlamıştı. Bugüne kadar TRYB tokeni ile 2.5 Milyar TL’lik varlık transferi gerçekleştirildiğinin altını çizen BiLira ekibi, TRYB alım satım hacminin ise 800 Milyon TL olduğunu açıkladı.

Ekibini genişletmek isteyen BiLira, farklı pozisyonlar için de adaylar aramakta. Product Manager, Business Development Manager, ve Operation Associate ile birlikte yazılım ekibi için de adaylar aranıyor.

Burada bulunan link üzerinden ilgili pozisyonlar inceleyebilirsiniz.

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.