Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $65998.54
-2.41%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3399.14
-5.62%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $58.24
1.29%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $531.2
-4.85%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yazıcı, Blockchain teknolojisinin birkaç yıldır gündemlerinde olduğunu ve yaygınlaştığını dile getirdi. Ayrıca yeniliklere açık bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını vurgulayarak Blockchain tabanlı bir uygulama ile Tuzla halkının isteklerine göre yönetim uygulanacağını açıkladı.

Vatandaş hassasiyetlerini öğrenmek amacıyla daha önce muhtarlıklarda gerçekleşen uygulama, artık mobil olarak gerçekleşecek. Blockchain tabanlı uygulama ile Tuzla halkı, referandumlar üzerinden çeşitli kararlarda söz hakkına sahip olabilecek.

“Vatandaş odaklı, katılımcı, bireysel ve şeffaf bir yönetim sergileyebilmek için, bu teknolojileri yakından takip ediyoruz.”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı

Yakında YouTube kanalında da Blockchain teknolojisi ile alakalı bir video yayınlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Blockchain teknolojisinin sadece kripto paralardan ibaret olmadığını, Blockchain’in kırılamaz şifresi olan bir kayıt sistemi olduğunu dile getirdi.

Blockchain teknolojisinin devletin birçok kanalında kullanılmasının düşünüldüğünü ifade eden Yazıcı, Blockchain teknolojisinin asla değiştirilemez olmasına vurgu yaptı.

“Tuzla her şeyi hak ediyor. Size dünya vatandaşlığını vadetmiştik, hayırlı olsun diyorum.”

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bugünkü fiyat analizi yazımda bu boğa döneminin gözdesi Dogecoin’i inceleyeceğim. Ayrıca sizlere güzel bir de haberim var, bu sokağa çıkma yasağı olan günlerde her gün fiyat analizi yazısı hazırlamaya çalışacağım ve elimden geldiğince 2-3 günde bir analiz videoları çekeceğim. Belki istek olursa küçük bir teknik analiz eğitimi bile yapabiliriz.

Q7f0MnYH - Dogecoin Fiyat Analizi 30.04.2021
Dogecoin DOGE fiyat grafiği 30.04.2021. Saatlik grafik, veriler FTX borsasına aittir.

Yeşil bölgeler her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgelerimiz. Ek olarak bir de yatay bir beyaz çizgi görmektesiniz. Aslında o ilk hedefim, ama o kısmı aşağıda açıklayacağım. Youtube kanalımızdaki teknik analiz videolarımı izlediyseniz Dogecoin’de bearish 2618 formasyonu ihtimali olduğunu söylemiştim. Fiyat şu an 2618 formasyonunun direnç bölgesinin üzerinde. Ancak fiyat şu anki direnci kıramadığı müddetçe bearish 2618 formasyonu ihtimali devam etmekte. Ama burada şöyle bir şey söyleyebilirim, fiyat son 2-3 günde bu direnci birkaç defa test etmiş durumda. Yani bu şekilde baktığımızda fiyat bu direnci kırmak istiyor diyebiliriz ve bildiğiniz üzere destek ve dirençler test edildikçe zayıflamaktadırlar. Şimdi gelelim yukarda bahsettiğim hedef kısmına. Grafikteki yatay beyaz çizgi bu direnç kırılırsa ilk hedefim olacak, ikinci hedef olarak da bir üst direnci takip edeceğim. Şimdi de grafikteki trendi konuşalım, açıkçası ben bu trende pek fazla güvenemiyorum. Grafiğe ilk baktığınızda o bölgede bir trend olduğu göze çarpıyor ama trendi çizince mükemmel olmadığı ortaya çıkıyor. Yine ne olur ne olmaz diyerek grafik üzerinde çizip bıraktım. Eğer fiyat tekrar bu trend bölgesine gelir ve güzel bir test yapar ise o zaman yakından takip etmeye başlayacağım.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Geçtiğimiz Mart ayının ortalarında İstanbul’da eşzamanlı bir operasyonla yakalanan “hayali kripto para” örgütünün soruşturmasında önemli bir gelişme meydana geldi.

Silivri ve Büyükçekmece’de kiralanan 9 villada çağrı merkezi kurup Çin’de yaşayanlara hayali kripto para sattığı iddia edilen örgüt Mart ayında çökertilmişti. İddiaya göre, internet üzerinden Çinli çalışan iş ilanı veren örgüt, Türkiye’ye gelen Çinli çalışanlarını çağrı merkezlerinde görevlendirerek, Çin’de yaşayan yatırımcılara “zorlahayali kripto para pazarlatıyordu. Satış yapmak istemeyenlerin ise pasaportlarına el koyuluyordu.

Örgütün elinden kaçan iki Çin vatandaşının emniyette verdikleri ifade sayesinde örgüt çökertilmişti. Örgüt tarafından pasaportlarına el koyulan ve zorla çalıştırılan 4’ü Kazak, 2’si Türkmen ve 95’i Çinli olmak üzere 101 kişi örgütün elinden alınarak memleketlerine geri gönderilmişti.

9 villada yapılan operasyonlarda 1 milyon 635 bin 425 Lira, 23 bin 792 Yuan, 4 bin 20 Filipin Pesosu, 238 Amerikan Doları, 50 Euro ve çeşitli Asya ülkelerine ait 29 para birimi ele geçirilmişti. Bununla birlikte 123 pasaport, 32 kimlik, ikamet izinleri, sürücü belgeleri, 712 cep telefonu, 64 masaüstü ile 48 dizüstü bilgisayar, 4 tablet, 677 sim kart, 30 taşınabilir bellek, 12 hard disk, banka işlemlerinde kullanılan 10 e-imza, 2 para sayma makinesi, 2 telsiz, 43 muhtelif banka kartı ele geçirilmişti.

10 Bin 888 Yıl Hapis İstemi!

Toplamda 544 kişiyi dolandırıp yaklaşık 16 milyon Lira ve 209 bin Euro kazanç elde eden örgütün 17’si yönetici olmak üzere 37 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgüt lideri Selçuk Özkan dahil olmak üzere 17 örgüt yöneticisi hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık (544 kez olmak üzere) suçlarından 10 bin 888 yıla kadar hapis istendi.

Kalan 20 şüpheli için ise suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarından 200 yıla kadar değişen hapis cezaları istendi.

Örgütün Adı Coinspace!

Coinspace ismiyle bilinen örgüt “S-coin” ve “First Coin” isimli hayali kripto paraları Çin başta olmak üzere Asya ülkelerine pazarlıyordu. Bununla birlikte bu kripto paraların çok değerleneceğini, Bitcoin yatırımları gibi yüksek kazanç getireceği vaat ediliyordu.

coinspace muhabbit - Hayali Kripto Para Dolandırıcılığı İçin 10 Bin 888 Yıl Hapis İstendi!
Coinspace reklamı

Sosyal medya platformlarında reklamlar yaparak tanınmışlık kazanmaya çalışan Coinspace, iddianameye göre, piramit sistemiyle çalışmaktaydı. Yani her yeni üyede piramidin üstüne çıkılan ve daha çok para kazanılan satış sistemi ile kazanç sağlamaktalardı.

Hayali Kripto Para Nedir?

Hayali kripto para, hiçbir kripto para borsasında listelenmeyen, işlem yapılamayan tamamen “hayali” olarak pazarlanan kripto paralardır. Hiçbir değerleri yoktur ve yatırımcılarına kazanç sağlamazlar.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Blockchain destekli MenaPay, dünyanın önde gelen kripto para borsası OKEx üzerinde Türk lirası ve ABD doları ile kripto para almak için alternatif bir yöntem olarak öne çıkıyor.

Açıklananlara göre MenaPay’in son güncellemesi ile Türk kullanıcılar, OKEx borsasında Türk lirası ve ABD doları ile USDT alımlarını çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Artık Türk kullanıcılar her bir USDT alımında yeni bir işlem numarası almak yerine, kendilerine atanmış bir referans kodu ile kolay bir şekilde USDT alımı yapabiliyor.

Ayrıca banka havalesi ve QR kod desteği ile MenaPay ve OKEx, kullanıcılarına hızlı ve güvenli bir deneyim sunuyor.

MenaPay Hakkında

MenaPay, ödeme, merkezsiz finans çözümleri ve ticaret yerlerini tek bir uygulamada sunan ilk blockchain destekli uygulamadır. Yani kullanıcılar MenaPay’i kullanırken hem ödeme işlemlerini hem de ödeme dışındaki işlemlerini halledebiliyor. Blockchain entegrasyonu ile MenaPay, kullanıcılarına hızlı bir işlem deneyimi sunmayı vadediyor.

Geçtiğimiz dönemde MenaPay ile partnerliğini açıklayan OKEx, platformuna direkt olarak Türk lirası ile para yatırabilme opsiyonu getirmişti.

Bu haber sponsorludur.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase, veri analiz platformu Skew’i satın aldığını duyurdu.

Kripto paralar ve kripto para borsalarının verilerini detaylı bir şekilde inceleyen, görselleştiren ve indikatör verileri sağlayan bir platform olarak öne çıkan Skew, kurumsal yatırımcılar tarafından fazlasıyla tercih ediliyor.

2018 yılında Londra merkezli olarak kurulan Skew, Emmanel Goh, ve Tim Noat tarafından ortaya konan bir girişim olarak öne çıkıyor. Halihazırda 100’den fazla kurumsal müşteriye hizmet veren Skew, geniş çaplı müşteri portföyüne sahip durumda.

Screen Shot 2021 04 30 at 15.25.21 950x600 - Coinbase Skew'i Satın Aldı!
Skew

Coinbase’in Skew satın alımı için ne kadarlık bir ödeme yaptığı ise henüz bilinmiyor.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Kripto para borsası Hotbit, yapmış olduğu bir açıklama ile 29 Nisan saat 11:00 civarında ciddi bir siber saldırıya uğradığını ve bu durum sonucunda bazı temel hizmetlerin çökmesine neden olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada saldırganların Hotbit’in cüzdanlarına girmeye çalıştığını ancak, bu girişimin risk kontrol sistemi tarafından tespit edilerek önüne geçildiği bildirildi. Yaşanan bu saldırı olayı sonucunda Hotbit ekibi, inceleme ve restorasyon için tüm hizmetleri şu an için kapattığını ve genel iyileşme süresin boyunca kapalı kalacağını bildirdi.

Kullanıcılarına bilgilendirme yapan borsa yatırımcıların tüm varlıklarının güvende olduğunu ve konu hakkında gelişme oldukça bilgilendirme yapacaklarını açıkladı.

2 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunan ve 200’den fazla sunucudan oluşan devasa bir servis sistemi mimarisine sahip olan borsa kısa süre içinde, güvenliği sağlamak için tüm sunucuları tamamen yeniden inşa edeceklerini söyledi.

Son olarak borsa, iyileştirme işlemlerinin 7-14 gün sürebileceğini belirterek, kullanıcıların Hotbit borsası ile aynı şifreye sahip olan diğer sitelerdeki şifrelerini değiştirmelerini istedi.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Step Finance, bir kullanıcının kripto para cüzdanıyla ilişkilendirmiş olabileceği tüm “stake”leri, “farm”ları ve “token”leri bir araya getiren ve çeşitli yararlı ölçümleri görseller ile destekleyen kullanımı kolay olan bir portföy görselleştirme platformudur.

FTX kripto para türev borsası, STEP’i listelediğini Twitter üzerinden duyurdu.

FTX Twıtter

FTX kullanıcıları STEP’te spot için STEP/USD, vadeli işlemler için de STEP-PERP pariteleri üzerinden işlem yapabiliyor.

Step Finance, DeFi kullanıcılarının bilinçli kararlar verebilmeleri için sahip oldukları kripto para cüzdanına bağlı olan tüm farklı platformlardaki işlemleri ve stratejileri tek bir platform üzerinde görüntülenmesini sağlar.

4.75 $’dan listelenen ve dolaşımdaki arzı 4 milyon adet olan STEP’in, güncel piyasa değeri yaklaşık olarak 22 milyon $ olarak gözüküyor.

Step Finance, geçtiğimiz günlerde Raydium üzerinden yüksek APR ile kullanıcılara “farm”lama şansı verdi. %25000 ile başlayan APR’nin şuanki değeri %2526 ve STEP-USDC LP üzerinde kitlenen LP’lerin değeri neredeyse 110 milyon $’a ulaşmış durumda.

stepp - STEP Finance (STEP) FTX'te Listelendi!
Raydium STEP-USDC LP

FTX Borsasına Kredi Kartı İle Para Yükleme

FTX’ten bir yenilik daha! FTX kullanıcıları artık kredi kartı ile kripto para cüzdanlarına bakiye aktarabiliyor. FTX kredi kartı işlemlerini Solana ağı üzerinden USDC Circle ortaklığıyla gerçekleştiriyor.

FTX’in CEO’su olan Sam Bankman-Fried, bu yeniliği Twitter üzerinden duyurdu.

SBF ALMEDA twıtter hesabı

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Telegram grubumuza bekliyoruz.

Bu bir sponsorlu haberdir.

Adalet Bakanlığı sözcüsü Ertuğrul Çekin, geçtiğimiz günlerde çok konuşulan Türkiye merkezli kripto para borsaları Thodex ve Vebitcoin hakkında açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Thodex’in CEO’su yaklaşık 108 milyon dolarlık bir kripto para ile yurt dışına kaçmıştı. Vebitcoin ise “finansal yükü” taşıyamadıkları gerekçesiyle kapandıklarını açıklamışlardı.

Thodex olayında hakkında detaylı bilgi için: Thodex Dosyası
Vebitcoin olayında hakkında detaylı bilgi için: Vebitcoin Haberleri


Adalet Bakanlığı sözcüsü Ertuğrul Çekin, bugün Dikmen Hâkim Evi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda birçok konuyu ele alan Çekin’in başlıklarından biri de Thodex ve Vebitcoin olayları olmaktaydı.

Çekin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli soruşturmaların başlatıldığını ifade etti. Bununla birlikte Çekin, Thodex’in kurucu ve CEO’su Faruk Fatih Özer hakkında Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığını ve birçok ülkede arandığını ekledi.

Thodex olayında Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararı ile dün (29.04.2021) itibarıyla 6 şüphelinin tutuklandığını söyledi.

Vebitcoin olayında ise Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 şüphelinin nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandığını ekledi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Ekran kartı devi Nvidia, kripto para madencilerini caydırmak amacıyla RTX 3060’ı tekrardan sınırlamayı planladığını duyurdu.

29 Nisan tarihinde şirket, Nvidia RTX 3060 madencilik sınırlayıcısını yeniden aktif hale getiren GeForce 466.27 sürücüsünü piyasaya sürdü.

image 10 - Nvidia RTX 3060'ı Tekrardan Sınırlama Kararı Aldı!
Yama Notları

Videocardz tarafından bildirilenlere göre Nvidia, aynı kartların önceki sürümleriyle aynı işlevi görecek fakat madencilik özellikleri kısıtlanmış olan yeni “Lite Hash Rate” modelli ekran kartlarını Mayıs ayının ortasında piyasaya sürecek.

Nvidia, başlangıçta önceki modellerdeki hash gücünü sınırlayarak madencilik performansını %50 oranında düşürmüştü. Nvidia’nın küresel pazarlama başkanı Matt Wuebbling, Şubat ayındaki bir gönderide şunları söyledi.

GeForce GPU’larını oyuncular için tasarladık ve oyuncular daha fazlasını istiyor.

Bilgisayar korsanları sınırlayıcı ile ilgili geçici bir çözüm bulmuştu. Fakat Mart ayında, bir sürücü güncellemesi yanlışlıkla bu sınırlayıcının kilidini açtı. Bu sayede Nvidia RTX 3060 kullanıcıları, kartın gerçek gücüyle ETH ve diğer kripto para birimlerinin madenciliğini yapabildi.

Haber, oyun topluluğu arasında karışık bir duruma sebep oldu. Videcardz’dan bir forum kullanıcısı, bu durumun genellikle oyuncu olan küçük ev madencilerini engellediğini belirtti.

Bu karışık bir durum. Yani oyun oynamak için bir GPU satın almak istiyorum, ancak aktif olarak oyun oynamadığım zamanlarda onu madencilik için de kullanmak istiyorum.

VideoCardz’a göre, çoğu Nvidia RTX 30 serisi grafik kartında limit ayarlanması bekleniyor, ancak RTX 3090 gibi bazı modelleri, yüksek fiyat etiketi dolayısıyla bir sınırlayıcı ile karşı karşıya kalmayabilir.

Bakalım şirketin bu hareketi, tedarik sorunlarını nasıl etkileyecek?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Varlık yönetimi devi Fidelity, dijital varlık verileri ve analitik çözümü olan Sherlock adlı yeni platformunun duyurusu ile dijital varlık alanını daha derinden araştırmaya başladı.

Yönetimi altında 10 trilyon dolarlık varlığa sahip olan Fidelity Investments, 29 Nisan tarihinde yaptığı duyuruda, yeni başlatmış oldukları Sherlock platformunun, kurumsal yatırımcılara ve fon yöneticilerine yardımcı olmak için çözümler üreteceğini belirtti. Bu kapsamda yapılan duyuruya göre, yatırımcıların piyasayı değerlendirmelerine yardımcı olacak benzersiz analitiklere ek olarak, önde gelen kurumsal veri sağlayıcılarından bazılarının kripto para varlıkları üzerine araştırmalar yapılabilecek.

Sherlock olarak adlandırılan platform üzerinde temel ve teknik analiz, blok zinciri verileri, piyasa verileri, sosyal duyarlılık analizi ve sektör haberleri gibi bilgilere ulaşılabileceği açıklandı.

Yeni platformun rakipleri arasında, kurumsal düzeyde analitik sağlamak için 2018’de başlatılan Messari ve araştırma firması Delphi Digital gibi kurumsal müşteriler için derinlemesine araştırma ve analiz sağlayan şirketler bulunuyor. Bunun yanında daha derin düzeyde veri ve analitik sunan diğer platformlar arasında Glassnode, Skew, Coin Metrics, Dune Analytics ve Santiment bulunuyor.

Konu hakkında açıklama yapan, Fidelity Uygulamalı Teknoloji Merkezi’nin ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Vora, kripto para alanına kurumsal ilginin arttığını belirterek şunları söyledi:

“Dijital varlıklar veri alanındaki son birkaç yılda muazzam büyümeyi görmek heyecan verici. Pazar hızla olgunlaşırken, kurumsal yatırımcılardan kapsamlı ve erişilebilir bir veri çözümüne hâlâ ihtiyaç olduğunu tespit ettik.”

Blockchain Capital’in kıdemli ortağı Kinjal Shah, kripto pazarlarına ait veri araştırmalarında karşılaşılan en büyük zorluklardan birinin çok sayıda kaynaktan gelen bilgileri bir araya getirmek olduğunu belirterek, Sherlock’un, çok önemli olan bütünsel, zamanında verilere erişim sağlayarak daha verimli araştırma yapmaya yardımcı olduğunu dile getirdi.

Fidelity, 2014 yılında Bitcoin madenciliği ile başlayan kripto para alanındaki varlığını güçlendiriyor. Bu alanda yapmış olduğu yatırımlar ve önemli girişimler ile de piyasadaki önemli oyuncular arasında yer alıyor. Şirket son olarak 24 Mart’ta, ABD’de Bitcoin ETF‘i içinde başvuruda bulundu.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Nasdaq borsasında listendikten sonra Coinbase kripto para borsası, ABD’deki müşterilerinin PayPal kullanarak kripto para satın almasına izin vermeye başladı.

Böylelikle PayPal’a bağlı banka kartları ve banka hesapları artık Coinbase’de kripto para satın almak için kullanılabilecek ancak PayPal’a bağlı kredi kartları ve elektronik çekler ise kripto para satın alımı için kullanılamayacak.

Şimdiye kadar ABD’deki müşteriler, EFT, banka havalesi, banka kartı ve Coinbase USD cüzdanlarındaki fonlar aracılığıyla kripto para satın alabiliyordu.

PayPal’ın ödeme yöntemlerine eklenmesi kripto para satın almayı daha hızlı ve daha basit hale getirdiğini söyleyen Coinbase, kullanıcılarının PayPal ile kripto para alımlarını daha hızlı gerçekleştirebileceğini ekledi.

PayPal üzerinden kripto para satın alma limiti bir günde en fazla 25.000 $ ve Coinbase %3,99 komisyon alıyor. PayPal’dan Coinbase’e USD yatırmanın komisyonu ise %2,5 olarak açıklandı.

Bu seçenek şu anda yalnızca ABD kullanıcıları için mevcut olsa da Coinbase, ilerleyen zamanlarda daha fazla ülkeyi de destekleyeceğini açıkladı.

Coinbase, ABD, Kanada, AB ve Birleşik Krallık’ta PayPal’a nakit para çekmeyi destekliyor.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Telegram grubumuza bekliyoruz.

NFT rüzgârı tüm dünyada esmeye devam ediyor. Her yeni gün rüzgâra farklı isimler katılmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri de dünyaca ünlü popüler oyuncak şirketi Hasbro oldu.

Geçtiğimiz günlerde Hasbro, 2021 birinci çeyrek kazanç toplantısı düzenledi. Toplantıda Hasbro’nun CEO’su Brian Goldner, oyuncak şirketinin özellikle dijital oyun alanında NFT fırsatlarının peşinde olduğunu dile getirdi.

“Gerçekten NFT tarafında çok fazla fırsat olduğunu görüyoruz ve bu fırsatları değerlendirmek için aktif olarak geliştirmeler yapıyoruz. Bu bizim için gerçekten önemli.”

Hasbro CEO’su Brıan Goldner

Hasbro’nun koleksiyon kartlarından oluşan NFT’lere olan ilgisinin temeli NBA Top Shot koleksiyon kartlarından geliyor. NFT veri toplayıcısı CryptoSlam’e göre NBA Top Shot, 550 milyon dolarlık satış ve 261 bin alıcıyla en başarılı NFT platformu olmuştu.

CEO, NBA Top Shot’ın başarısından etkilenmiş olmalı ki NFT fırsatını bu yönde yani koleksiyon kartları olarak geliştirmek istediklerine dair imada bulundu. Bununla birlikte koleksiyon kartlarından oluşan bir fantezi oyunu olan Magic: The Gathering (MTG) serisinin ve kart oyununun dijital bir versiyonu olan MTG Arena’nın başarılarından bahsetti.

Goldner, hem Android hem de iOS işletim sistemlerinde mevcut olan MTG Arena’nın, oynanma oranının son bir yıl içerisinde %24 oranında artış gösterdiğini ve lansmanından bu yana yaklaşık 3,5 milyar oyunun toplu olarak oynandığını dile getirdi.

MTG Arena’nın bu başarısıyla NFT fırsatının yakalanabileceğini düşünen Goldner, “İncelemeye devam edeceğiz, NFT bizim için gerçek bir fırsat.” dedi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

CryptoQuant’a göre, Ethereum 2.0 sözleşmelerine yatırılan toplam Ethereum miktarı, 11 milyar $’ın üzerinde bir değere sahip.

image 9 1200x507 - Ethereum 2.0'da Kilitlenen Ethereum sayısı 4 Milyon'u Geçti!
Ethereum 2.0 sözleşmesindeki toplam ETH miktarı. Kaynak: CryptoQuant

ETH 2.0, Ethereum blockchainin mevcut PoW algoritmasından PoS algoritmasına dönüştürmeyi amaçlayan, iddialı ve uzun sürecek bir güncelleme planıdır. Bu, ağın enerji tüketimini ve donanım gereksinimlerini önemli ölçüde azaltacak ve potansiyel olarak daha düşük işlem ücretlerine ve daha yüksek iş hacmine katkı sağlayacaktır.

An itibarıyla ETH 2.0, “Phase 0” olarak adlandırılan ilk aşamasında. İlk olarak 2020’nin sonunda başlatmak için ağ, 16.000’den fazla doğrulayıcıya ve 500.000 ETH’ye ihtiyaç duymuştu. Başlangıçta, topluluk üyeleri, kripto paralarını kilitlemek konusunda isteksiz görünüyorlardı, ancak minimum eşik son teslim tarihinden hemen önce aşıldı.

Ancak o zamandan bu yana, ETH 2.0 stake sözleşmesine ETH girişi önemli bir ölçüde arttı. 4 Aralık’a kadar, kullanıcılar 2.0 sözleşmesinde toplam 1 milyon ETH’yi kilitli bırakmışlardı. Bu rakam sadece 20 günde iki katına çıktı ve 24 Aralıkta tam 2 milyon ETH’ye ulaştı.

Devam eden boğa piyasası, sözleşmelerde kilitlenmiş ETH’lerin değerinde önemli bir artışa sebep oldu. Aralık ayında Ethereum yaklaşık 600 $’dan işlem görüyordu. Ancak an itibarıyla Ethereum 2700-2800 $ civarında işlem görüyor.

Ethereum 2.0’a kilitlenen ETH miktarındaki artış, önde gelen kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in bir duyurusu ile ilişkilendiriliyor. 16 Nisan tarihinde platform, ETH 2.0 kontratlarına yatırım yapmak isteyen kullanıcılarını bekleme listesinden çıkarmaya başladı. Artık Coinbase kullanıcılar, ETH’lerinin bir kısmını kilitleme karşılığında yıllık %6 oranında kazanç elde edebilecek.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

SBI Group’un CEO’suna göre, büyük kripto para şirketi Ripple, Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicileriyle devam eden yasal mücadelesine rağmen halka açılma planlarından vazgeçmedi.

Japon finans devi SBI Group‘un CEO’su Yoshitaka Kitao, Ripple şirketinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kendisine açılan bir yasal işlemlerin sonunda halka açık bir şirket olmayı planladığını söyledi.

Çarşamba günü bir görüşme esnasında bu konudan bahseden Kitao, hem Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, hem de yönetim kurulu başkanı Chris Larsen’in Ripple’ı halka açmayı planladığını söyledi:

Mevcut davadan sonra Ripple halka açılacak. Hem Brad Garlinghouse, hem de Chris Larsen bunu çok istiyor.

Kitao, SBI’ın Ripple şirketine yaptığı yatırımın potansiyel bir halka açılmanın ardından karşılığını alacağını düşünüyor. Bu arada bildiğiniz gibi SBI Group, Ripple’ın en büyük dış hissedarı olarak konumlanıyor.

Kitao ayrıca, SBI tarafından aktif olarak desteklenen başka bir endüstri şirketi olan R3‘ün de bir gün halka açılacağını düşünüyor.

Kitao, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Fintech şirketlerine yatırım yapıyoruz. Bu teknolojiyi benimsiyor ve bunu sektöre yaymak için elimizden geleni yapıyoruz. SBI Group’un temel stratejisi bu şekilde devam ediyor.

Garlinghouse, IPO’ların kripto ve blockchain endüstrisinde daha çok yaygınlaşacağını tahmin ediyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Önümüzdeki 12 ay içinde, kripto / blockchain alanında halka arzlar göreceksiniz. Ne ilk, ne de son olacağız.

Bildiğiniz gibi SEC, Aralık 2020’de Ripple Labs, Garlinghouse ve Larsen’e karşı, XRP’nin 1.3 milyar $’lık kayıtsız menkul kıymet satışı gerçekleştirdiğini iddia ederek bir dava açmıştı. Şirket, dava ile olumlu adımlar atmayı başardı ve bu durum yatırımcılarına umut verdi. An itibarıyla XRP’nin fiyatı ise 1.3 $’a kadar yükseldi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bitcoin madencilik firması Genesis Digital Assets, halka açık bir kaç kripto madencilik ekipmanı üreticisinden biri olan Canaan‘dan 93.63 milyon dolar değerinde yeni cihaz sipariş etti.

Genesis Digital Assets’in, yakın zaman önce ayrı bir varlığa dönüştürülen Genesis Mining’in bir parçası olarak faaliyetine başladığı biliniyor.

Yeni siparişin, Canaan’ın saniyede 90 tera hash (TH / s) oranı üreten en son Avalon Miner A1246 modeli için yapıldığı bildirildi. Halihazırda devam eden küresel çip sıkıntısı nedeniyle siparişin ne zaman teslim edileceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Canaan’a göre, makineler sevk edildiğinde ve devreye alındığında Genesis’in mevcut 140MW gücüne ek olarak 117 megawatt (MW) Bitcoin hesaplama kapasitesi eklemesine yardımcı olacak.

2013 yılında kurulan Genesis’in, Bitcoin’in küresel madencilik hashrate’inde %1,2‘lik bir paya sahip olduğu iddia ediliyor. Şirketin, 250.000‘den fazla aktif madencilik donanımına sahip olduğu ve kuruluşundan itibaren 1 milyar doların üzerinde Bitcoin madenciliği yaptığı belirtiliyor.

Nasdaq listesinde yer alan dev madencilik cihazı üreticisi Canaan’ın almış olduğu bu son sipariş, şirketin almış olduğu en büyük siparişlerden biri oldu. Bunun yanında şirketin büyük rakibi olan Bitmain’in de, son aylarda milyonlarca dolarlık sipariş aldığı biliniyor.

Hatta son olarak bu haftanın başlarında Core Scientific, Bitmain’den 112.800 adet Bitcoin madencilik makinesi sipariş etti. 

Bitcoin madencilik firmaları, boğa piyasasında kapasitelerini genişletmek için yeni makineler sipariş etmeye ve satın almaya devam ediyor. Bunun bir sonucu olarak da Bitcoin madencilerinin aylık geliri de Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Yayımlanan rapora göre, Bitcoin madencileri Mart ayında 1.75 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Almanya’da 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni mevzuata göre, Spezialfonds olarak adlandırılan en popüler kurumsal yatırım fonlarının %20’si kripto varlıklardan oluşabilecek.

Büyüklüğü 1,2 trilyon euro olan Spezialfonds’un şu anda kripto varlık içeriği %0. Ancak yeni gelen mevzuatla birlikte şirketler fon büyüklüklerinin %20’si oranında kripto para yatırımı yapabilecek.

Yeni mevzuatla birlikte Almanya kripto paraları bir finansal yatırım olarak kabul ettiğini kanıtladı. Uzmanlar, Almanya’nın kripto para benimsemesini artırarak varlık sınıfı olarak meşrulaştırmasını ve kripto endüstrisini bir bütün olarak besleyeceğini düşünüyor.

Mevzuat, mevcut Spezialfonds’un yanı sıra finansal kurumlar, sigorta şirketleri ve emeklilik fonları gibi kurumsal yatırımcılar tarafından kurulan yeni fonları da kapsayacak.

Mevzuat geçtiğimiz Perşembe günü Almanya’nın federal parlamentosundan geçti. Yakın zamanda da ülkenin Alman Federal Meclisi yani Deutscher Bundestag’tan onayı alması bekleniyor.

Decrypt, Almanya kripto para camiası başta olmak üzere mevzuatla ilgili bazı isimlerle röportajlar gerçekleştirdi. Bu isimlerden biri de Alman parlamento üyesi Frank Schaffler oldu.

“Spezialfonds’a kripto varlıkların eklenmesi, benimsenmeleri için önemli bir adım. Alman yasaları bu yönde ilerliyor ki biz de bunu memnuniyetle karşılıyoruz.”

Alman parlamento üyesi Frank Schaffler

Decrypt’in röportaj aldığı bir başka isim ise Almanya merkezli Distributed Ledger Consulting (DLC) CEO’su Sven Hildebrant oldu. Hildebrant iki yıldan uzun bir süredir Alman Varlık Yönetimi Derneği BVI ile birlikte bu alandaki mevzuatı güncellemek için çalıştıklarını açıkladı.

Hildebrant, yeni mevzuat 1 Temmuz tarihinde yasalaştığında, sadece Spezialfonds içinde kripto varlıkların %1’lik bir fonlanmasının bile kripto endüstrisinde çok büyük etki yaratacağını söyledi. Ardından kripto endüstrisindeki yaratılacak olan etkiden bahsederek söze devam etti.

“Bu bir gecede olmayacak, ancak Almanya’da sahip olduğumuz en büyük yatırım aracından bahsediyoruz – kelimenin tam anlamıyla tüm para orada!”

Dıstrıbuted Ledger Consultıng (DLC) CEO’su Sven HIldebrant

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.


Paxos, 300 Milyon $ değerinde yatırım aldığını açıkladı.

D Serisi fonlama ile yatırım toplamayı başaran şirket toplamda 2.4 Milyar $’lık bir fonlama değerine sahip olmuş oldu.

300 Milyon $’lık fonlamanın içerisinde Daha önce şirkete yatırım yapan Declaration Partners, PayPal Ventures ve Mithril Capital da yeni fonlamaya dahil olan şirketler arasında bulunuyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz dönemde kripto para hizmeti sunmaya başlayan PayPal, Paxos üzerinden hizmet alarak işlemlerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor.

Kripto para şirketlerine saklama ve ticaret hizmeti veren Paxos, aynı zamanda stablecoin ekosisteminin de ön büyük oyuncuları arasında bulunuyor. Paxos (PAX) isimli ABD dolarına endeksli kripto para birimini bünyesinde bulunduran Paxos, aynı zamanda Pax Gold ile tokenize edilmiş altın hizmeti de sunuyor.

Ek olarak Binance’in “stablecoin”i BUSD de Paxos tarafından hizmet alınarak üretilmekte.

Paxos’tan hizmet alan diğer büyük şirketler arasında Revolut, Credit Suisse, Societe Generale ve Venmo da bulunuyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Küresel kripto para borsası Binance’in Türkiye kolu Binance Türkiye kullanıcıları için çok önemli bir açıklama yaptı.

Binance, 16 Nisan 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelikten ötürü aracı platformlar aracılığıyla Türk lirası yatırma ve çekme işlemlerinin artık yapılamayacağını açıkladı.

Yönetmelikte 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren kripto varlıkların bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağı yer alıyordu. Yönetmelikle birlikte birçok kripto varlık platformunun operasyon şekli etkilenmişti.

29 Nisan 2021 yani bugün, saat 14:00 itibarıyla Ininal ve Papara platformları aracılığıyla Türk lirası (TRY) yatırma ve çekme işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Binance Türkiye, TRY paritelerinin bu durumdan etkilenmeyeceğini ve alım satımlarının devam edeceğini ifade etti. Bununla birlikte, bugünden itibaren TRY olan bakiyelerin BUSD, USDT, BTC ve diğer kripto para birimlerine çevrilerek çekme işlemlerinin gerçekleştirilebileceğini ekledi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Reuters’ın Perşembe günkü haberine göre, Pekin yetkilileri enerji tüketimi üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak adına kripto madenciliği veri merkezlerinde teftiş yapıyor!

Salı günü Pekin Belediye Ekonomi ve Bilgi Teknolojisi Bürosu, şehrin veri merkezi operatörlerine Bitcoin ve diğer kripto para madenciliğine dahil olup olmadığını bildirmelerini isteyen bir rapor gönderdi.

Bir büro yetkilisi, ihbarın verildiği kurumlar arasında Çin’in önde gelen üç telekom operatörünün olduğunu söyledi. Yetkili, girişimin arkasındaki sebebin veya bunun ülke çapında bir operasyonun parçası olup olmadığını bilmediğini de sözlerine ekledi.

Haber, Çin’in Sincan’daki madencilik merkezindeki büyük elektrik kesintileri sebebiyle Nisan ayı ortasında büyük bir düşüş yaşayan Bitcoin hash oranının sonucunda ortaya çıktı. 17 Nisan’da saniyede 106 milyon TH/s’ye kadar düştükten sonra, BTC’nin hash oranı 28 Nisan tarihinde 166 milyon TH/s’ye yükseldi.

image 8 - Pekin Yönetiminin Gözü Madencilik Çiftliklerinde!
BITCOIN HASH ORANI

Kripto para madenciliğinin enerji tüketimi, son aylarda düzenleyici kurumların ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Dün eski bir hükümet yetkilisi, kripto madenciliğinin Kırgızistan’daki enerji krizinin ana neden olduğunu savundu. Şubat ayı sonlarında, Çin’in İç Moğolistan özerk bölgesinin yetkilileri, enerji tüketimini azaltmak için Nisan ayı sonuna kadar tüm kripto para madencilik tesislerini kapatmayı önerdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Merkezi olmayan finans (DeFi) pazarındaki varlıkların değeri, önde gelen kripto para birimleri, Bitcoin ve Ethereum’un artan fiyatı sayesinde şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Analitik veri şirketi DeFi Pulse’a göre, DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), tüm zamanların en yüksek değeri olan 65 milyar dolara yükseldi.

defi - DeFi Rekor Kırıyor! 65 Milyar $ Geçildi!
DeFi

ABD doları cinsinden ifade edilen metrikteki son zamanlarda meydana gelen görünür büyüme, Aralık ayının başından bu yana artış gösteren Ethereum’un (ETH) yükselen fiyatına dayanıyor. Bilindiği üzere Ethereum fiyatı son birkaç günde yaptığı ani yükselişler ile 2700 $’ın üzerine çıktı.

eth 2 1200x443 - DeFi Rekor Kırıyor! 65 Milyar $ Geçildi!
Ethereum

Merkezi olmayan finansmanı ifade eden DeFi, finansal hizmetleri daha düşük maliyetlerle ve daha fazla erişilebilirlikle sağlamayı amaçlayan bir blok zinciri tabanlı protokoller koleksiyonunu temsil eder. Akıllı sözleşmeler olarak bilinen otomatik kod bloklarını kullanan protokoller, borç verme, varlık takası ve mevduata faiz sağlama gibi hizmetler sağlar. Bu eylemlerin büyük çoğunluğu Ethereum ağında gerçekleşir.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Bu faaliyetleri kolaylaştırmak için DeFi protokolleri, krediler ve borsalar için temel teminatı sağlamak üzere Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para varlıklarının depozitolarına dayanır. DeFi’da kilitlenen değer arttıkça, daha fazla katılımcı kredi ve döviz hizmetlerini daha iyi bir faiz oranıyla kullanabilir. Varlıklarını kilitleyen kullanıcılar faiz ödemeleriyle ödüllendirilir ve çoğu geleneksel finans endüstrisine göre daha fazla yıllık getiri sunar.

DeFi projeleri arasında Maker, pastanın %15.86’lık hakimiyeti ile en büyük parçasını alıyor. Bununla beraber Compound, Aave, Uniswap ve Curve Finance, en büyük 5 DeFi projesi olarak öne çıkıyor.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.