Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63072
-7.27%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3225.41
-10.03%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $55.78
-11.54%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $508.5
-10.54%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Herkese selamlar ben CryptoTepe. Bugün hazırlayacağım fiyat analizinde TRON yani TRX inceleyeceğiz. Tron destek direnç ve trend çizgisine değineceğim bu yazımda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

MewF2Hl0 - Tron TRX Fiyat Analizi 31.05.2021
Tron TRX fiyat grafiği 31.05.2021. Saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

Grafikte mor belirttiğim alanlar destek ve direnç bölgeleri olarak çalışmakta ve grafiğimizde yeşil düşen trend çizgimiz bulunmaktadır.

Grafiğe ilk baktığımızda gözümüze çarpan  düşen trend çizgimiz bizi karşılıyor. Düşen trend çizgimiz yaklaşık 0.09 dolar seviyesinde başlıyor. Şu an fiyatımız 0.075 dolar, bu bölgede trend çizgimizin üstüne bir fiyat hareketi gelmiş fakat trend üstünde kalması önemli. Teknik olarak baktığımız zaman trend çizgisi kırıldığında, altına düşmediği sürece fiyat hareketinin yukarı olması beklenir. Düşen trend kırılımlarında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, fiyatın kırdığı trend çizgisinin altına tekrar düşmesi durumunda dikkat edilmelidir.

Tron TRX Grafiğinde Son Yorum

TRX kırdığı düşen trend çizgisinin hacimli olmaması akıllara fake kırılım mı sorusunu getirebilir.  Evet hacimli kırılımlar bir onay olabilir, mum kapanışları bir onay olabilir. Bu şekilde verileri takip etmek faydalı olacaktır. TRX kırdığı düşen trend çizgimizde bulunuyor şu an, eğer fiyat düşen trend çizgimize en yakın desteğin altında mum kapanışı yaparsa pozisyonlarda dikkat edilmesi gerekir. Ancak umarım TRX yatırımcılarını üzmez ve önündeki direnç bölgelerini tek tek test etmek için yükselişine başlar. Bu nedenle şu an bulunduğu bölgede yapacağı hareketi oldukça önemli buluyorum ve yakından takip ediyorum.

TRX grafiği için teknik değerlendirmelerim bu şekildeydi, ilerleyen günlerde TRX grafiğimizi tekrar güncelleyeceğiz.

Daha fazla teknik analiz, haber ve diğer kullanıcıların tron (TRX) yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Teknik Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Merhabalar ben Draco. Bugünkü fiyat analizi yazımda kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin grafiğini inceleyeceğim. Zaten Bitcoin hakkında bilgi vermeme gerek yok diye düşünüyorum. Kripto paralara yatırım yapanların yanında yatırımı olmayan insanlar bile Bitcoin hakkında bir şeyler söylemekte. Lafı fazla uzatmadan fiyat grafiğine geçelim isterseniz.

XSuarNe7 - Bitcoin BTC Fiyat Analizi 31.05.2021
Bitcoin BTC fiyat grafiği 31.05.2021. 2 Saatlik grafik veriler Bitmex borsasına aittir.

Grafikteki yeşil alanlar büyük zaman diliminde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini temsil etmekte. Bunlar büyük zaman dilimindeki destek ve dirençler olduğundan dolayı sadece genel vadedeki gidişat hakkında bilgi vermekteler. Bu bölgelere göre spot işlem yapılabilir ama margin trade için oldukça riskli olduğunu düşünüyorum.

Bitcoin’de Son Yorum

Şu an baktığımızda Bitcoin’in yaşadığı büyük düşüşten sonra gayet iyi bir şekilde akümüle olduğunu görmekteyiz. Umalım ki bu akümülasyonun sonu Bitcoin’in tekrar yükseliş trendine girişiyle bitsin.

Grafikte bir 0,618 bölgesi görmektesiniz. Burayı aslında tweet atarak açıklamıştım. 24-27 Mayıs yükseliş kısmının 0,618 düzeltmesini temsil ediyor orası. Bunu çokça vurgularım, Bitcoin 0,618 fibonacci geri çekilme seviyesini oldukça fazla sevdiğini düşünmekteyim. Bundan dolayı Bitcoin grafiğindeki bir çok hareketin 0,618 bölgesinden döndüğünü görebiliriz.

Şimdi gelelim grafikteki mor trende. Açıkçası benim için burası oldukça önemli bir trend. Bu trend kırılırsa yükseliş için oldukça güzel bir gösterge olacağını düşünüyorum. Ayrıca buranın kırılmasının etkisiyle bir çok altcoin grafiğinde bulunan Ters Omuz Baş Omuz (TOBO) formasyonunun da kırılıp aktif olacağını düşünüyorum.

Yazıyı biraz toparlayıp özetleyecek olursam, şu an Bitcoin grafiğinin olumlu olduğunu düşünüyorum. Eğer daha da yükselip mor düşen trend kırılabilirse daha da olumlu olacağım. Fiyat 33000 dolar bandına tekrar inmediği müddetçe bu düşüncelerimi koruyacağım.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

OKEx borsasının paylaştığı blog gönderisinden edindiğimiz bilgilere göre, kripto para borsası MINA’yı listeliyor!

Mina Protocol‘ün yerel varlığı, OKEx üzerinde spot işlem piyasasında listelenecek.

Listeleme, aşağıdaki programa göre başlatılacak:

  • MINA para yatırma işlemleri 31 Mayıs TSİ 17:30’da başlayacak.
  • MINA/USDT için spot ticaret 1 Haziran TSİ 03:00’te başlayacak.
  • MINA para çekme işlemleri 2 Haziran TSİ 13:00’te başlayacak.

Bu arada OKEx, MINA işlemleri için açık artırma yöntemini kullanacak. En başta işlem açıldıktan sonra kullanıcıların satın alma miktarları limitlenecek ve sonra 2:30 saat içinde kademeli olarak limit kaldırılacak.

Mina Protocol Nedir?

Mina Protocol, DApp’leri daha verimli çalıştıran ve hesaplama gereksinimlerini azaltan minimal bir blockchaindir. Mina Protocol’ün yaratıcılarına göre sistem, kullanımdaki büyümeye rağmen boyutun sabit kalacağının garantisini veriyor. Bu nedenle Mina, dünyanın en hafif blockchaini olarak tanımlanmaktadır.

OKEx üzerinde işlem yapmak isterseniz, bu bağlantı aracılığı ile hızlı bir şekilde kaydolabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Hindistan Merkez Bankası bugün yeni bir genelge yayımladı. Bankaların ve diğer kuruluşların müşteri durum tespiti yapması gerektiğini söyledi. Buna rağmen kripto para birimlerinin ülkede yasa dışı olmadığını açıklığa kavuşturdu.

Hindistan Merkez Bankası (RBI), 31 Mayıs tarihli bir basın açıklamasında, 2018 genelgesinin Yüksek Mahkemenin bankaların kripto para işlemlerini yasaklama kararını bozduğunu, bugünden itibaren geçersiz olduğunu belirtti. Merkez bankasının son yayımladığı genelge ile kripto paralarla ilgili herhangi bir yasağın olmadığını açıklamış oldu.

RBI, bankaların müşterilerini kripto para birimlerindeki işlem yapan hesaplarını askıya alacağı konusunda uyardığını belirten medya raporlarının ortaya çıkmasından sonra genelge yayımladı.

Ancak RBI, bankaları kripto işlemlerini gerçekleştirirken bir durum tespiti süreci yürütmeye çağırdı. Bu düzenleyicilerin önemini vurguladı; Müşterini Tanı (KYC), Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele. (CFT)

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz ..

Dünyanın en büyük hedge fonu olan Bridgewater Associates’in kurucusu, milyarder Ray Dalio, dijital yuan’ın dijital dolardan daha rekabetçi olacağını söyledi.

CNBC ile yaptığı röportajda Dalio, ABD’nin bir gün dijital dolar çıkaracağını ve “kesinlikle uygulanabilir olacağını” düşündüğünü söyledi. Ancak, ABD borç seviyelerinin artmasıyla, muhtemelen, değeriyle en rekabetçi olanı olmayacağını belirtti.

Bunun yanında, dijital yuan‘ın fiyatlandırma ve getiri açısından daha rekabetçi olacağını dile getiren Dalio, uluslararası olarak kabul edilmesi ve cazip faiz oranları ile gelmesi durumunda birçok yatırımcı için “çok uygun bir alternatif” olacağını söyledi. Milyarder ayrıca dijital para birimleri ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bence en iyi temellere sahip ve en rekabetçi olan dijital paraların ülkeleri tehdit edecekleri bir dünyaya gireceğiz.”

Dalio’ya göre Çin’in dijital yuan’ı bir üst rezerv para birimi olarak beklenenden daha kısa sürede kullanıma açılacak.

Ticaretin Devi Çin

Bilindiği üzere Çin şu anda dünyanın en büyük ticaret ülkesi. Çin ayrıca ihracat ve ithalatta bir numaralı ülke konumunda yer alıyor. Bu kapsamda Dalio, yuan cinsinden daha fazla ticaret ve daha fazla finansal işlem yapılmasını beklediği için dijital yuan’ın daha büyük olmasını bekliyor. Hatta bu düşüncesini şu ifade ile destekliyor:

“Bence dijital yuan’ın önümüzdeki yıllarda önemli, güçlü, istikrarlı, daha çekici ve daha yaygın olarak kullanılan bir para birimi haline geldiğini göreceksiniz.”

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) verilerine göre, şu anda dolar yaklaşık %60’lık payla dünyanın en büyük rezerv para birimi konumunda. IMF verilerine göre Çin yuanı şu anda Euro, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini’nin arkasında yaklaşık %2‘lik bir paya sahip. Ancak Dalio, yuan payının beş ila 10 yıl içinde %10 ila %15‘e yükselmesini beklediğini dile getiriyor.

Dalio ayrıca, dijital yuanın “alternatif bir para birimi” olarak konuşulan Bitcoin ile de rekabet edeceğini de söylüyor. Ancak dijital yuan’ın, kripto para pazarını tamamen devralmayacağını, çünkü hiçbir şeyin hiçbir şeyi tamamen ele geçiremeyeceğini dile getiriyor.

Bilindiği üzere Çin yaklaşık altı yılı aşkın süredir devam ettirdiği araştırma ve geliştirmenin ardından dijital yuan’ı piyasaya sürmeye yaklaşıyor. Öte yandan ABD, para biriminin dijital bir versiyonunu yaratma fikrini yeni yeni keşfetmeye başladı. Bu kapsamda Federal Rezerv, bu yaz dijital doların potansiyel ihracına ilişkin bir tartışma belgesi yayınlamayı planlıyor.

Dijital yuanın gelişimini takip etmek için; Dijital Yuan Haberleri
Daha fazla CBDC için; CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Merhaba sevgili Muhabbit okuyucuları, geçtiğimiz haftanın özetini derlediğimiz Haftalık Muhabbit Özet 24-31 Mayıs 2021 ile karşınızdayız!

24-31 Mayıs 2021 haftasında dünyanın dört bir yanından sizlere sunduğumuz kripto para sektöründen çeşitli haberlere hep beraber bir bakalım.

Geçtiğimiz Haftanın En Çok Ses Getiren Olayları

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Dijital Para Birimi çıkartma yarışı yine çetin geçti. Farklı merkez bankalarından ve düzenleyici birimlerden, kripto paralar, kripto para borsaları ve CBDC çıkarmak ile alakalı açıklamalar geldi.

Kripto para madenciliği için de önemli bir haftaydı.

Elon Musk’ın Bitcoin&Tesla açıklamasına kripto para sektöründen birçok tepki gelmişti. Bu tepkiler giderek daha somut bir hâle gelmeye başladı.

Kurumsal şirketlerin kripto para alma furyası tüm hızıyla devam ediyor.

Bankacılık devi Goldman Sachs Bitcoin’i bir varlık olarak tanıdığını açıklayan bir açıklama yaptı.

NFT rüzgârına bu kez GameStop kapıldı.

Geçtiğimiz hafta Binance Smart Chain’deki başka bir DeFi platformu daha flash loan saldırısına uğradı.

PayPal kripto para dünyasında emin adımlarla ilerleme planlarına devam ediyor.

Yeni S&P DJI endeksleri, popüler kripto para borsalarında listelenen dijital varlıkların performanslarını tartacak.

Türkiye’de de önemli gelişmeler yaşandı. İş Bankası pilot işlemlerden sonra ilk ödeme garantili Blockchain tabanlı işlemini gerçekleştirdi. Diyarbakır’da bir suç örgütü çökertildi. Huobi Türkiye sponsorluğu, Etkin Kampüs organizatörlüğüyle Blockchain ve Kripto Para Zirvesi’nin ilki gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Haftanın En Çok Konuşulan Kripto Paraları;

Geçtiğimiz Hafta Bitcoin (BTC);

u7U8hBav - Haftalık Muhabbit Özet 24-31 Mayıs 2021
24-31 Mayıs 2021 Bitcoin fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Geçtiğimiz Hafta Ethereum (ETH);

txM2THzB - Haftalık Muhabbit Özet 24-31 Mayıs 2021
24-31 Mayıs 2021 Ethereum fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Geçtiğimiz hafta XRP (XRP);

SgeCYcOc - Haftalık Muhabbit Özet 24-31 Mayıs 2021
24-31 Mayıs 2021 XRP fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Haftalık Muhabbit Özet 24-31 Mayıs 2021 ile karşınızdaydık, haftaya görüşmek üzere!

Daha önceki özet yazılarımız için; Haftalık Muhabbit Özet

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Chromia, (CHR) yeni partnerliğini duyurdu. Yapılan açıklamada Chromia, Chronicle ile iş birliğine gittiğini açıkladı.

NFT’ler de dahil olmak üzere blockchain projeleri için bir platform olarak öne çıkan Chromia, geçtiğimiz dönemde de birçok ortaklığı duyurmuştu.

Chronical ile gerçekleşecek iş birliği ile birlikte Chromia üzerinde veritabanı yönetimi ve saklama hizmetleri ile ilgili yeni adımlar atılacak.

Konu ile ilgili Chromia COO’su Peralman tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Chronicle ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz.

Chronicle kurucularından Tim Glover’ın açıklamaları ise şu şekilde:

Chronicle gibi bir çözüm ile ortaya çıkmak oldukça önemliydi. Chromia ile birlikte fikirlerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz.

Chronicle Hakkında

Bir NFT platformu olarak öne çıkan Chronicle, tamamen hayran kitlesi için üretilmiş bir platform olarak tanımlanabilir. Özel anahtar ve NFT kaybı riski bulundurmayan platform, ABD doları ile ödeme imkanı da sunuyor.

Ek olarak NFT’ler için alım-satım, takas ve hediye etme gibi birçok özelliği bir arada bulunduran platform, XNL isimli bir tokeni de bulunuyor.

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), borsa ile ilgili önemli detayları paylaştı.

Wu Blockchain tarafından paylaşılan verilere göre Çin medyasına konuşan CZ, Binance ile ilgili önemli rakamları ve verileri paylaştı.

3,000 Kişi Çalışıyor

Binance’te 3,000 kişinin çalıştığını belirten CZ, çalışanlarının önemli bir kısmının mobil olarak çalıştığını belirtti.

2014 yılında Bitcoin almak için Şangay’daki evini sattığını açıklayan CZ, bir yıl içerisinde evin fiyatının iki katına çıktığını ancak yatırım yaptığı Bitcoin’in 2/3 değer kaybettiğini belirtti.

Varlıklarının yüzde 99’unun kripto para birimlerinden oluştuğunun altını çizen CZ, bu varlıkların çoğunun da Binance Coin (BNB) olduğunu belirtti. Geriye kalan yüzde 1’lik kısmın ise Bitcoin (BTC) olduğunu açıklayan CZ’nin kripto para çantası da bu açıklamayla ortaya çıkmış oldu.

Binance Cüzdanları Nasıl Korunuyor?

Binance’in fonları bulundurduğu cüzdanların 15 farklı kişi tarafından korunduğunu açıklayan Binance CEO’su, işlemlerin gerçekleşebilmesi için en az 7 kişinin onayının gerektiğinin altını çizdi.

3 Milyon $’ın altındaki giderler için kendisinin onayının gerekmediğini de bildiren CZ, 3 Milyon $ ve üzeri giderler için bireysel onayının gerektiğini vurguladı.

Binance CEO’su CZ tarafından yapılan açıklamalar hakkında sizin düşünceniz nedir?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

2021 Uluslararası Finans Forumu’nun (IFF) bahar toplantıları sırasında, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) bilim ve teknoloji denetim bürosu başkanı Yao Qian, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) doğrudan Ethereum ağında çalışabileceğini söyledi.

Yao Qian daha sonra şunları söyledi:

Merkez bankasının dijital para birimi doğrudan Ethereum ve Diem gibi blok zincirlerinde çalışabiliyorsa, merkez bankası BaaS hizmetlerini kullanarak dijital para aracı kullanmadan doğrudan kullanıcılara hizmet sağlayabilmeyi hayal edebiliriz.

Genel olarak Yao, bir CBDC’yi araştırırken ve geliştirirken göz önünde bulundurulması gereken yedi önemli konuyu açıkladı:

  • teknik rotası
  • değer özellikleri
  • operasyonel mimarisi
  • faiz tahakkuku
  • dağıtımı
  • akıllı sözleşmelerin uygulanması
  • düzenleyici konular.

Yao, dijital para biriminin fiziksel paranın basit bir simülasyonu olarak değil, daha çok bunun bir akıllı para olduğunu da belirtti.

Bununla birlikte, teknolojinin olgunlaşması gerektiğini iddia ederek akıllı sözleşmelerin güvenlik açıklarına da dikkat çekti.

Yao, regülasyonlar söz konusu olduğunda; kullanıcıların gizliliğini korumak, kara para aklamayı engellemek ve müşteriyi tanıma (KYC) yönergelerine uyum sağlamak arasında mükemmel bir denge kurulması için de çağrıda bulundu.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz ..

Çinli kripto para yatırımcıları, yeni gelen denetimlerden kaçınabilmek amacıyla OTC masalarını kullanmaya başlamış!

Bloomberg tarafından yayınlanan 31 Mayıs tarihli bir habere göre, Çin’in finansal kurumların ve ödeme şirketlerinin kripto para birimleri ile ilgili hizmetler sunmasını yasaklayan kararları sıkılaştırması ile beraber, OTC platformların kullanımında önemli bir artış yaşandı.

OTC konusundaki kesin hacimleri belirlemek zor olsa da, Çin yuanı ve popüler kripto para Tether arasındaki ticaret hacmi artmış gibi görünüyor.

Bloomberg’e göre USDT/CNY, bu anı başlarında Çin’de alınan kararlar dolayısıyla %4.4 oranında düşüş gösterdi. O günden bu yana kaybın yarısından fazlasını telafi eden parite, piyasaların durulmaya başladığını simgeliyor.

Çin’in kripto baskısını yönlendiren endişelerden biri, sektörü sekteye uğratmak için teşvik edilen sermaye çıkışları. Bloomberg, OTC ticaretinin tipik borsalarla ilişkili riskleri oluşturmayabileceğini ve düzenleyicilerin sektörle uğraşırken bu kadar katı olmayabileceğini söyledi.

Haberde, “OTC işlemlerin yuan ayağı tamamen Çin’in yerel finansal sistemi içinde gerçekleştiği için, büyük ölçekli sermaye çıkışı riski düşük” denildi.

Çin’in OTC piyasalarına geçişi, devletin kripto para borsalarını yasakladığı 2017 sonlarındaki durumu yansıtıyor. Analistler, Çin’in dünyadaki Bitcoin’in %7’sine sahip olduğunu ve 2017 yasaklarından önce bu ticaretin %80’ini oluşturduğunu tahmin ediyor.

Çin Karbon Nötr Olmak İstiyor!

Hükümetin uyguladığı en son yasak dalgası, Çin’in karbon nötr hedeflerini yerine getirmeye çalıştığı için kripto para madenciliğini de etkiledi. Huobi ve OKEx dahil olmak üzere birçok şirket, Çinli müşteriler için yerel madencilik faaliyetlerini durdurdu.

Sonuç olarak, Bitcoin’in madencilik zorluğu Pazar günü %16 düşüş gösterdi. Bildiğiniz gibi madencilik zorluğu, yeni BTC üretmek için gereken hesaplama gücünün tahminini yapar.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Kripto para borsalarındaki hacimler son dört aydır yükselmeye devam ediyor.

The Block’s Data Dashboard üzerinden elde edilen verilere göre kripto para borsaları Mayıs ayında 2.27 Trilyon dolarlık hacme ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesini görmüş oldu.

asd - Kripto Para Borsalarının Mayıs Ayı Hacmi 2 Trilyon Doları Geçerek Rekor Kırdı!
Kripto Para Borsaları Hacimleri (AYLIK)

Hatırlanacağı üzere Ocak ayında ilk kez 1 trilyon $’lık işlem hacmine yaklaşan kripto para borsaları, 977 Milyar $’lık hacim ile rekor kırmıştı. Şubat ayında tarihte ilk kez 1 Trilyon $’ı geride bırakan borsalar, 1.23 Trilyon $’lık işlem hacmi ile yeni bir rekor kırmıştı. Mart ayında da benzer yüksek hacimler görülürken, yeni bir rekor kırılamamıştı. Mart ayında 1.17 Trilyon $’lık işlem hacmi oluşturan önde gelen borsalar, 2020 ve öncesi ile karşılaştırılamayacak derecede yüksek hacimlere ulaştılar.

The Block Research tarafından oluşturulan endeksin içerisinde, Binance, Huobi, OKEx, Kucoin, Poloniex ve Gate.io borsaları bulunuyor.

crypto only exchange volume 1143x600 - Kripto Para Borsalarının Mayıs Ayı Hacmi 2 Trilyon Doları Geçerek Rekor Kırdı!
Borsa Hacimleri

Detaylı veriler incelendiğinde Mayıs ayı içinde oluşan toplam hacmin 1.49 Trilyon doları Binance’ten gelirken, 265 Milyar dolarlık kısım ise Huobi’den gelmiş durumda. OKEx ise 237 Milyar dolarlık payı ile Huobi’nin hemen arkasında bulunuyor. Gate.io, Kucoin ve Poloniex borsaları da OKEx’ten sonra sırasıyla en yüksek hacme ulaşan borsalar olarak göze çarpıyor.

fiat exchange volume 1143x600 - Kripto Para Borsalarının Mayıs Ayı Hacmi 2 Trilyon Doları Geçerek Rekor Kırdı!
Fiat Para Destekli Kripto Para Borsaları Hacimleri ( AYLIK)

Fiat para birimleri ile işlem yapılan borsalar incelendiğinde ise Mayıs ayında 787 Milyar $’lık bir hacim göze çarpıyor. Bu da Nisan ayında ulaşılan hacimden neredeyse yüzde 50 daha fazla hacme ulaşıldığını gösteriyor. Fiat para birimleri ile işlem yapılan borsalar arasında Coinbase, 198 Milyar dolarlık hacim ile lider durumda görünüyor.

Kripto para borsalarındaki yüksek hacim önümüzdeki dönemde de devam edecek mi?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Analiz Haberleri İçin: Analiz Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bitcoin madenciliği için oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Pazar gecesi yaşanan değişiklik ile birlikte Bitcoin madenciliğinde zorluk yüzde 16 düşüş gösterdi.

glassnode studio bitcoin mining difficulty 1066x600 - Bitcoin'de Zorluk Yüzde 16 Düştü!
Bitcoin Madencilik Zorluğu Grafiği

13 Mayıs’ta Rekor Kırmıştı

13 Mayıs tarihinde zorluk noktasında rekor kıran Bitcoin, 685,440’ıncı blokta zorluk düşüşü yaşadı. Çin tarafından gelen olumsuz haberler ile birlikte fiyat noktasında büyük düşüş yaşayan Bitcoin için madencilik ve ticaret faaliyetleri ile ilgili ülkeden önlem alınacağı konuşuluyor.

Bitcoin hash rate grafiği - Bitcoin'de Zorluk Yüzde 16 Düştü!
Bitcoin Hash Rate Grafiği

Yaşanan hash gücü kaybı gecikmeli de olsa madencilik zorluğuna da yansımış durumda. Haziran ayının başında Bitcoin madenciliği için oldukça önemli bir bölge olarak öne çıkan Çin’in Sichuan bölgesinde bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda Bitcoin madenciliğinin getirileri ve götürüleri ile ilgili tüm detaylar masaya yatırılacak.

Devam eden süreçte hükümet tarafından Bitcoin için olumsuz bir karar çıkması halinde bölgedeki madencilerin Kuzey Amerika ya da Rusya’ya göç etmeyi planladığı gelen bilgiler arasında.

Son dönemde Elon Musk tarafından ortaya atılan temiz enerji ve benzeri faktörlerin Bitcoin madenciliğine nasıl bir etkisi olacak?

Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Business Insider tarafından yayımlanan habere göre, Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Godwin Emefiele, Abuja’daki 279. Para Politikası Komitesi toplantısında, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin ülkede yasal olabileceğine dair açıklamada bulundu.

Yapılan bu açıklamada, Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele, Nijeryalılara dijital para birimlerinin ülkede hâla bir yeri olacağına dair güvence verdi. CBN Başkanının açıklamasında, kripto para birimlerinin satın alma, satma veya saklama yasağını tersine çevirme kararından bahsetmemiş olsa da, kripto para biriminin yasa dışı faaliyetleri finanse etmek için kullanılmasını önlemek ve güvenli kripto ekosistemi için adımlar attıklarını belirtti.

Abuja’da düzenlenen toplantıda açıklama yapan Godwin Emefiele, ayrıca şu açıklamalara yer verdi:

“Araştırmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımızın önemli bir yüzdesinin kripto para birimine sahip olduğunu öğrendik, ki bu iyi bir durum değil. Bu durum yanlış anlaşılmasın, bazıları meşru olabilir ama çoğu gayri meşru.”

Bilindiği üzere Nijerya, 2021’in ilk çeyreğinde 99,1 milyon dolar değerinde Bitcoin işlemi yaparak Afrika’daki P2P kripto pazarına liderlik ediyor. Bu rakam Kenya’da 2020’nin tamamı için Bitcoin P2P işlemlerini geride bırakıyor. Bu da ülkeyi büyük bir Bitcoin pazarı haline getiriyor.

Manipülasyona Açık Bir Sektör!

Başkan ayrıca, Tesla‘nın arabaları için Bitcoin ödemelerini askıya alma kararına ve Elon Musk‘ın BTC’yi  daha fazla eleştirmesine atfedilen Mayıs ayı ortasındaki kripto piyasası çöküşüyle ​​ilgili endişelerini de şu şekilde dile getirdi :

“Piyasanın çöküşünü gördük. İlk olarak, Elon Musk, bankacılık ve ödeme tesislerimizin artık kripto para birimi işlemleri için uygun olmadığını söylediğimiz zamanlarda tweet attığında ve 1,5 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdiğinde fiyat yükseldi. Şimdi ise bir olumsuz tweet attı ve birkaç endişesini dile getirdi ve piyasa çöktü.”

Kripto paralar ile ilgili endişelerinin olduğunu ve bu konudaki düşüncelerini belirten başkan yine de kripto paralara tümüyle olumsuz bakmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Merkez Bankası Dijital Para Biriminde (CBDC) kararlıyız ve dijital para biriminin Nijerya’da bile hayata geçeceğine dair herkesi temin ederim.”

Nijerya’nın ulusal para birimi Naira, Bitcoin’in artan benimsenmesinin ortasında düşmeye devam ediyor. Nijer Doğu Senato Bölgesi’nden Senatör Sani Musa Şubat ayında yaptığı bir açıklamada; “Bitcoin para birimimizi neredeyse işe yaramaz veya değersiz hale getirdi” ifadesini kullanmıştı.

Merkez bankası başkanının bu yeni açıklaması ile birlikte ise, Naira %1.2 düşüşle son üç buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Dünyanın önde gelen finans kurumlarından S&P Dow Jones Indices, yeni dijital varlık endeks serisini resmen başlattı.

Yeni S&P DJI endeksleri, tanınmış kripto para birimi borsalarında listelenen dijital varlıkların performanslarını ölçecek.

Açıklamalara göre başlangıçta şu endekslere destek verilecek:

  • S&P Bitcoin Endeksi – Bitcoin’in performansını ölçer.
  • S&P Ethereum Endeksi – Ethereum’un performansını ölçer.
  • S&P Kripto para MegaCap Endeksi – Bitcoin ve Ethereum varlıklarının performansını ölçer.

Bu yılın ilerleyen günlerinde, S&P Dijital Pazar Endeksleri serisi, farklı kripto paralar, piyasa değerleri ve geniş kıyasalama serisi gibi endeksleri de içerecek.

Endeksler, tek tek bileşenlerin uygunluk durumunu ve fiyatlandırmasını belirlemek için bir kripto yazılımı ve veri sağlayıcısı olan Lukka’dan alınan verileri kullanacak.

Kripto para pazarı büyümeye devam ediyor ve bununla beraber, yatırımcıların kripto para ve blockchain alanına dayalı kıyaslama ve endeks çözümlere olan talebi her zamankinden çok daha önemli bir hale geldi. DJI, yatırımcıların gelişmekte olan teknolojiye dayalı varlık sınıfına erişmesini ve değerlendirmesini kolaylaştırırken, spekülatif pazarla ilişkili bazı riskleri azaltabilir.

S&P Dow Jones Indices Küresel İnovasyon ve Strateji Başkanı Peter Roffman, şunları söyledi:

Geleneksel finans piyasaları ve dijital varlıklar, artık birbirini görmezden gelen piyasalar değil. Kripto para birimleri daha yaygın hale geldikçe, yatırımcılar kurumsal kaliteyle desteklenen güvenilir ve şeffaf kıyaslamalara erişebilecekler. Yeni Dijital Pazar Endeksleri ürünümüzü daha da genişletmeyi ve bu pazarın ihtiyaç duyduğu şeffaflığı sağlamayı dört gözle bekliyoruz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Herkese selamlar ben CryptoTepe. Bugün hazırlayacağım fiyat analizi yazımda CHILIZ yani CHZ’yi inceleyeceğiz. CHZ grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketlerine değineceğiz. Şimdi sizleri çok bekletmeden grafik bize neler anlatıyor bakalım.

bDngR5CH - Chiliz CHZ Fiyat Analizi 30.05.2021
Chiliz CHZ fiyat grafiği 30.05.2021. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

CHZ grafiğimizde marketin geri kalanı gibi büyük düşüşten payını alan altcoinler içinde ve grafikte oluşan çok sert hareketler grafiğe zarar vermektedir. Dakikalar içinde %20, %30 düşüşler beraberinde her zaman belirsizlikleri getirir. Bu nedenle grafiklerin tekrar oluşması için marketin bir süre zamana ihtiyacı oluyor, market geneli itibarıyla şu an bu süreç içinde olduğunu düşünüyorum. Bu zaman aralıklarında grafikleri takip edip, herhangi bir formasyon oluşumu var mı diye takipte kalmak gerekiyor.

CHZ son durum

Yukarıda anlattığım süreç içinde takip ettiğim coinler içinde CHZ’de var. Grafikte Ters Omuz Baş Omuz (TOBO) formasyonu oluşma ihtimali bulunuyor. Bu nedenle neckline kırılımını takip etmekte fayda var. Neckline bölgesini yeşil bir çizgiyle belirttim. Ancak henüz omuz yapısının tamamlanmadığını unutmamak lazım. Omuz yapısı tamamlanana kadar sadece ihtimal olarak değerlendirebiliriz. Neckline bölgesinin kırıldığını varsayarsak 0.4 dolar ve 0.43 dolar seviyeleri test edilebilir.

Genel olarak markette şu an birçok coinde gördüğümüz TOBO formasyonu ihtimali var. Trend dönüş formasyonlarından biri olan TOBO, düşüşte olan bir trendin sonlanıp artık yükselişe geçeceğinin önemli göstergelerinden biridir. Formasyon oluşması durumunda market bir süre yeşil olacağını düşünüyorum.

Şimdilik CHZ için teknik göstergelerimiz bu şekilde, ilerleyen zamanlarda grafiğimizi tekrar güncelleyeceğiz.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Huobi Türkiye sponsorluğunda, Etkin Kampüs organizatörlüğünde gerçekleştirilen 1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi başarıyla gerçekleştirildi. Zirvede Blockchain ve kripto para sektöründen birçok önemli isim, birçok önemli konuya değindi.

Birinci Oturum

Etkinliğe açılışı Etkin Kampüs’ten Güney Sevindik ve Huobi Türkiye’den Başak Burcu Yiğit yaptı. İlk oturum ise Huobi Bölge Genel Müdürü Alphan Göğüş’ün açılış konuşması ile başladı. Ardından sektörün önemli isimlerinden Emre Tekişalp konuşmasını gerçekleştirdi.

1.oturum 1.ve2 .kisim  1067x600 - Huobi Türkiye Sponsorluğundaki 1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Sona Erdi

Emre Tekişalp Blockchain ve kripto para sektörüyle birlikte dünya üzerindeki yerin önemsizleştiğinin üzerinde durdu. Dünyanın her yerinden insanların kendilerini bu alanda geliştirebileceklerini vurguladı.

1.oturum 3.kisim  1059x600 - Huobi Türkiye Sponsorluğundaki 1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Sona Erdi

İlk oturumun üçüncü kısmının konuşmacıları ise Muhabbit ailesinden oldu. Muhabbit’in kurucusu, AvaLabs İş Geliştirme Direktörü Dr. Aytunç Yıldızlı ve Muhabbit Capital’in Kıdemli Ortağı Efe Büken kripto para dünyasındaki gelişmelerden, NFT kavramının üzerinden interaktif bir konuşma gerçekleştirdi.

Pazarlama tekniklerinden ve kripto para dünyasındaki iş olasılıklarından bahsedildi.

1.oturum 4.kisim  1060x600 - Huobi Türkiye Sponsorluğundaki 1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Sona Erdi

İlk oturumun dördüncü kısmında ise özellikle 2021 yılının başlamasıyla birlikte popülaritesi artan kripto paraların hukuki zemini konuşuldu. “Güncel Hukuki Düzenlemeler” adı altında toplanan kısımda İstanbul Blockchain Women Yönetim Kurulu Üyesi ve XYZ Teknoloji İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Ayşegül Şensoy, KPMG Yöneticisi Şükran Uçar ve Pekin&Pekin Hukuk Firmasının Kıdemli Ortağı Yalçın Özge Okat kripto para vergilendirilmesi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Farklı ülkelerdeki vergilendirme yöntemleri açıklanırken Türkiye’de vergilendirmenin nasıl olabileceği ve ne şekilde alınabileceğinden bahsedildi.

Birinci oturum TrueFeedBack’in arkasındaki isim akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken’in TrueFeedBack’in çalışma mekanizmasını ve ortaya çıkışını anlatmasıyla sona erdi.

İkinci Oturum

Zirvenin 13:30’da başlayan ikinci oturumu “Kripto para dünyasında “trader” olmak” temasıyla devam etti. Huobi Türkiye İş Geliştirme Direktörü Şafak Kayran, trader Erhan Ünal ve Bull&Bear Yatırım Danışmanlığı’nın kurucusu trader Tarık Eroğlu katılımıyla gerçekleştirilen kısımda kripto para yatırımcılarının duygu yönetiminden bahsedildi.

2.oturum 1.kisim  1064x600 - Huobi Türkiye Sponsorluğundaki 1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Sona Erdi

İkinci oturumun ikinci kısmında Seedify.fund kurucusu Levent Cem Aydan, Seedify.fund’ın çalışma mekanizmasını anlattı.

İkinci oturumun üçüncü kısmında ise Blockchain projelerinde markalaşma ele alındı. Pazarlama Müdürü Dilây Çakıcı, Marka Stratejisti, İş İnsanı Özel Oytun Türkoğlu, Seedify.fund kurucusu Levent Cem Aydan ve TrueFeedBack kurucusu Ali Osman Çıbıkdiken, kripto para dünyasındaki ve yeni dünya düzenindeki markalaşmadan bahsetti.

2.oturum 3.kisim  1057x600 - Huobi Türkiye Sponsorluğundaki 1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Sona Erdi

İkinci oturumun dördüncü kısmında ise odak noktası son zamanların en büyük rüzgârı NFT oldu. Bu kısımdaki konuşmacılar sanatçı ve eğitmen kişiliğiyle tanınan Bager Akbay, Blockchain Kripto Para ve Dijital Güvenlik Akademi Eğitmeni Devrim Danyal ve İstanbul Blockchain Women Yönetim Kurulu üyesi akademisyen Dr. Çağla Gül Şenkardeş oldu.

2.oturum 4.kisim  1067x600 - Huobi Türkiye Sponsorluğundaki 1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Sona Erdi

Zirvenin son kısmında ise teknik ve temel analiz konuları ele alındı. Kripto para dünyasından analist, Stevedabitcoin’in ardındaki isim Kripto Levent, teknik analiz ve fibonacci ile ilgili bir konuşma yaptı. Destek direnç bölgelerini ve Tradingview kullanımına değinen Kripto Levent’in konuşmasının ardından Zirve, Etkin Kampüs’ten Güney Sevindik ve Huobi Türkiye’den Başak Burcu Yiğit’in vedası ile sona erdi.

Zirve’nin oturumlarının birkaç gün içerisinde Huobi Türkiye Youtube Kanalı’nda kısım kısım olarak yayınlanacağı bilgisi verildi.

1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Haberi

1. Blockchain ve Kripto Para Zirvesi ile alakalı detaylı bilginin yer aldığı haberimiz için:

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Yeni bir protokol olan Chia, ağın güvenliğini sağlamak için işlem gücü yerine depolamayı kullanan bir konsensüs kullanmakta.

Chia Protokol’ün yaratıcıları, Bitcoin gibi PoW konsensüsünü kullanan kripto para birimlerinden daha güvenli ve daha tasarruflu olduklarını iddia etmekte.

Chia Protocol Nedir?

Chia, sınır ötesi ödemeleri ve saklama hizmetlerini kolaylaştırmayı amaçlayan bir blockchain, dijital para birimi ve akıllı işlem platformudur.

BitTorrent’in yaratıcısı Bram Cohen tarafından geliştirilen Chia, ilk olarak Ağustos 2017’de tasarlandı ve Mayıs 2021’de piyasaya sürüldü. Bununla beraber Chia’nın madencilik ödülleri Mart ayında aktif hale geldi ve kripto para birimi Mayıs’ta etkinleştirilen işlemler ile hayata geçti.

Bu arada protokol, Andreessen Horowitz ve Galaxy Digital gibi büyük isimlerin ilgisini çekti. Bunun en büyük sebebi, Chia’nın blockchainin güvence altına alındığı benzersiz “uzay ve zaman kanıtı” mekanizması olarak görülüyor.

Chia Nasıl Çalışır? Uzay ve Zaman Kanıtı Nedir?

Chia, benzersiz bir konsensüs mekanizması kullanıyor. Bitcoin’in işlem gününe dayalı bir modeli kullandığı ve Flow gibi blockchainlerin PoS modeli kullandığı senaryoda, Chia bu modellerden “Uzay ve Zaman Kanıtı” konsensüsü ile ayrışıyor.

Güçlü bilgisayarların matematik problemlerini çözmek için yarışması yerine, Chia, sabit disklerde ve katı hal sürücülerini kullanıyor. Chia “madencileri” sabit disklerine 100 GB boyutlarında “plot”lar yazar. Her plot sonrasında hashler ile doldurulur. Chia blockchainine yeni bir blok eklendiğinde hash, madencilerin sürücülerindeki hash ile kıyaslanır. En yakın eşleşmeye sahip olan kullanıcı ise blok ödülünü alır.

Bunun Avantajı Nedir?

İddiaya göre, Chia’nın uzay ve zaman kanıtı modelinin ana avantajı, Bitcoin gibi PoW konsensüsü kullanan kripto para birimlerinden daha fazla çevre dostu olmasıdır.

Bitcoin, madencilerin işlem gücü yatırımları yapmasını gerektirdiği için, madenciler arasında bir yarışa sebep oldu. Bitcoin ağının toplam elektrik üretimi, bazı ülkelerden daha fazla olmaya başladı. Nisan 2021’de bir Çin kömür madeninin su basması ve bu durumun Bitcoin madencilik endüstrisi üzerindeki etkisi, kripto para biriminin fosil yakıtlara olan bağımlılığını da gözler önüne serdi.

Bunun sonucunda Chia, işlem gücü yerine depolama gücüne odaklanarak, muadillerinden çok daha az enerji tüketimi yapıyor.

XCH Token Nedir?

XCH, Chia ağının yerel tokenidir. İşlemler ve kullanıcılara teşvik olarak dağıtılan ödüller bu token ile sağlanır.

XCH Nereden Satın Alınır?

Nispeten yeni bir token olan XCH, bazı büyük borsalarda bulunmuyor. Fakat OKEx, Gate.io ve MXC borsalarında XCH ticareti yapabilirsiniz.

Chia Madenciliği Nasıl Yapılır?

Chia madenciliği, geleneksel kripto para madenciliğinden oldukça farklıdır. Madenciliğe başlamak için öncesinde bir miktar depolama alanı stoğu yapmanız gerekmektedir.

Chia madencileri genellikle plotlarını hızlı bir SSD’ye yazar. Madenciler daha sonra tamamlanmış plotlarını büyük bir HDD’ye aktarır. Chia plotları genellikle 100 GB’nin biraz üzerindedir. Ancak 350 GB’a kadar geçici depolama alanı gerektirir.

Cihazlarınızı ve hesaplamalarınızı yaptıktan sonra, Chia’yı kurmak için Chia’nın internet sitesine gitmeniz gerek. “Install Chia Blockchain” seçeneğine tıklayarak, projenin Github sayfasına gidip, işletim sisteminize göre seçim yapabilirsiniz.

chia acilis ekrani 1113x600 - Chia Coin (XCH) Nedir? Chia  Madenciliği Nasıl Yapılır?
Chia’yı yükledikten sonra, kendinize bir cüzdan açabilirsiniz.

Yüklemeyi tamamladıktan sonra, size yeni bir özel anahtar oluşturma veya mevcut bir özel anahtarı içe aktarma seçeneği sunan bir ekran ile karşılaşacaksınız. “Create a new private key” kısmına tıkladığınızda 24 kelimelik şifrelerinizi elde edebilirsiniz.

chia plot ekleme 1113x600 - Chia Coin (XCH) Nedir? Chia  Madenciliği Nasıl Yapılır?
Madenciliği başlatmak için “Add a Plot” kısmına tıklayabilirsiniz.

Arayüze girdiğinizde “plot” kısmına ve ardından “Add a plot“a tıklayın. Burası, Chia arazilerinize sürücü alanı ekleyeceğiniz bölümdür.

Bu ekranda, potunuzun boyunu, sürücünüzdeki plot sayısını ve seri olarak çalışacak bir plot kuyruğu oluşturabilirsiniz. Ayrıca geçici ve son dizinlerinizi de tanımlamanız gerekecek. Geçici dizin, pilotların başlangıçta oluşturulduğu yerdir. Son dizin ise, madencilik için depolanan yerdir.

chia plot ekrani 1110x600 - Chia Coin (XCH) Nedir? Chia  Madenciliği Nasıl Yapılır?
Chia plot düzenleme ekranı.

Chia’yı kurduktan sonra, madenciliğe başlamadan önce blockchainin senkronize hale gelmesi biraz zaman alacaktır. Ancak hemen plot oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

İsveç hükûmeti, uzun süredir çalışmaları devam eden e-krona’nın geliştirme aşamalarında yol almaya devam ediyor. Bu kapsamda İsveç Merkez Bankası Riksbank tarafından yapılan bir açıklamada, bankanın dijital para birimi olan e-krona’nın gerçek dünyada ödemeleri nasıl idare edebileceğini test etmek için dev finans kuruluşu Handelsbanken ile birlikte çalışılacağı belirtildi.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, artan kripto para birimleri, azalan nakit kullanımı ve anında sınır ötesi ödeme ihtiyacı gibi teknoloji ve finansal altyapıdaki hızlı gelişmelere yanıt olarak CBDC çalışmalarına başladı. İsveç’in de, kendi merkez bankası tarafından yayımlanan dijital para birimi (CBDC) üzerinde çalışmaya başlayan ilk ülkeler arasında yer aldığı biliniyor. İsveç, e-krona hedeflerini ilk olarak Mart 2017’de açıklamıştı. 

Nisan ayında Riksbank, e-krona’nın hem büyük ticari hem de küçük perakende ödemeler için nasıl kullanılabileceğini değerlendirecek bir sonraki test aşamasına ticari bankaları dahil etmeye çalışacağını söylemişti. Bu kapsamda dev finans kuruluşu Handelsbanken ile birlikte çalışılacağını belirten Riksbank yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“E-krona pilot çalışmaları, yalnızca simüle edilmiş katılımcılardan, test ortamında harici katılımcılarla işbirliğine geçiyor.”

Yeni gelişme ile ilgili olarak Handelsbanken tarafından ise şu ifadelere yer verildi:

“Handelsbanken için proje, dünyanın ilk dijital merkez bankası tarafından ihraç edilen para arasında halka açık olabilecek şeye katılma fırsatı anlamına geliyor.”

Pilot çalışma hakkında açıklama yapan merkez bankası, toplumdaki nakit paranın sürekli olarak kenara çekilmesiyle ilgili sorunlara dikkat çekerek, bir e-krona’nın nakit parayı tamamlaması gerektiğini bildirdi.

Ülkeler CBDC Çalışmalarını Hızlandırdı

İsveç, CBDC’yi düşünen ilk ülkelerden biri olarak biliniyor ancak, henüz hiçbir büyük dünya ekonomisi kendi CBDC’leriyle yaşamaya başlamadı. İsveç, Çin, AB ve ABD‘nin hepsinin dijital para birimlerini araştırdığı biliniyor.

Bunun yanında, Çin, CBDC gelişimi açısından en gelişmiş ülke olarak görünüyor. Ülke, aylardır bu alanda pilot çalışmalar yürütüyor. Hatta bu kapsamda halkın binlerce üyesi, dijital Yuan‘ı gerçek dünya lokasyonlarında test etme fırsatı dahi buldu.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Türkiye kripto para dünyasında önemli bir baskın yapıldı. Kendilerini güvenilir bir aracı kurum olarak tanıtan bir kripto para çetesi, Diyarbakır merkezli bir operasyonda çökertildi.

Kendilerini Güvenilir Aracı Kurum Olarak Tanıtıyorlardı!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, 4 farklı ilde eş zamanlı olarak yürütülen bir operasyona liderlik etti. Operasyonda kendilerini kripto para hizmeti veren “güvenilir aracı kurum” olarak tanıtan 10 kişilik çete çökertildi.

Emniyetin raporuna göre 105 kişiyi 400 bin Tl’lik zarara uğratan 10 kişilik çete tutuklandı. Çetenin 105 mağduru “kaldıraçlı işlemler”, “borsada kâr eden hisse senetlerinin alım satımı” ve “ani yükseliş gösterecek kripto paraların tespiti” gibi yatırım yönlendirmeleriyle dolandırdığı öğrenildi.

Ayrıca sahte görsel ve banka dekontları kullanılarak mağdurlara yüksek kâr vadettikleri sosyal medya platformlarına çeşitli reklamlar vererek, çeşitli yorumlar yaptırarak “güvenilirliklerini” artırdıkları ifade edildi.

Mağdurlardan Bir De Vergi Parası Aldılar!

Mağdurların paralarını “yöneten” çete, mağdurların yatırımlarını aldıktan sonra da durmadı. Çete, dolandırdıkları mağdurlardan bir de “devlete vergi vereceğiz” diyerek bir miktar daha para aldı. Çetenin 2 yıl boyunca aynı yöntemle 105 kişiden 400 bin TL’lik para dolandırdığı öğrenildi.

5’i Tutuklu 5’i Serbest!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği liderliğinde yapılan operasyonda 4 ilde 12 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

Diyarbakır merkezli operasyonda İstanbul, Adana ve Elazığ’da 12 adresten toplamda 10 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve çok sayıda mermi, fişek, cep telefonu, bilgisayar, tablet ve birçok elektronik cihaz ele geçirildi.

10 şüpheli, emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemede şüphelilerin 5’i için tutuklama kararı çıkarken, diğer 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Herkese selamlar ben Draco. Bugünkü fiyat analizi yazımda inceleyeceğim coin Huobi Token. Zaten isminden de anlaşılacağı üzere Huobi borsasının coini. Huobi de kripto para piyasasının en büyük borsalarından biri olduğu için coinin arkasında büyük bir güç bulunmakta. Grafikte güzel bir de trend bulunmakta. Bundan dolayı lafı uzatmayıp hemen grafiğe geçmek istiyorum.

PwyEff6m - Huobi Token HT Fiyat Analizi 29.05.2021
Huobi Token HT fiyat grafiği 29.05.2021. 4 Saatlik grafik, veriler Huobi borsasından alınmıştır.

Grafikteki yeşil alanlar destek ve direnç bölgelerimiz. Aslında ben bu bölgeleri saatlik zaman diliminde takip ediyordum. Ancak grafiği 4 saatliğe alınca alanlar çok fazlaymış gibi göründü. Ama dediğim gibi bu bölgeleri saatlik grafik için hazırladım.

Huobi Token Grafiğindeki Son Durum

Açık konuşmak gerekirse son birkaç gündür sadece majör coinlere yoğunlaşmıştım. Sadece onların grafiklerini takip edip onları analiz ediyordum. Bugün hangi coin için fiyat analizi hazırlayayım diye düşünürken Huobi Token grafiğini açtım ve bu güzel trend ile karşılaştım.

Bahsettiğim trendi yaklaşık 2 hafta önce hazırladığım Huobi Token Fiyat Analizi yazımda belirtmiştim. İlgili yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. O yazımda belirttiğim trendin henüz kırılmamış olduğunu gördüm. Aslında bu süre zarfında fiyat bu trendi fazla sayıda test ederek daha da güvenilir hale getirmiş. Bunun için okurlarıma da teşekkür etmem gerek. Sizler için bu fiyat analizi yazısını hazırlamayacak olsaydım bu trendi kaçırmış olacaktım.

Şimdi gelelim Huobi Token için nasıl bir strateji oluşturabileceğimize. İlk olarak sizin de bildiğiniz üzere bu tarz trendler kırılmadan trade edilmez. Yani oldukça riskli olacaktır. Bundan dolayı ilk olarak takip edip kırılımı beklememiz gerekiyor. Kırılım bölgesine göre oluşturduğu son dip bölgesini stop olarak almayı planlıyorum. Eğer bu dip bölgesi çok uzak bir nokta olursa da farklı bir setup kurup buradan ve twitterdan paylaşacağım.

Hedef bölgesi için de büyük zaman dilimindeki direnç bölgelerini kullanacağım. Ama bunu şimdiden belirtmem zor çünkü henüz kırılım gerçekleşmedi. Hedefi de kırılım bölgesine göre belirlemek durumundayız.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.