Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $65520
-4.17%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3405.92
-5.91%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $59.79
-2.05%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $532.9
-6.39%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Merhabalar ben Draco. Fiyat analizi yazı dizimin bugünkü bölümünde kripto para piyasasının vazgeçilmezi Bitcoin’i inceleyeceğim. Bir önceki Bitcoin fiyat analizi yazımdan bu yana grafikte oldukça fazla gelişme oldu. Bu gelişmelere yazımın ilerleyen kısımlarında değineceğim. Bir önceki yazıyı merak ettiyseniz buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BTC Fiyat 31 Temmuz 2021

Bitcoin 20-21 Temmuz tarihlerinde 30.000 dolar bandının altına sarkmıştı. Ancak sonrasında korkulan olmadı ve destekten tepki aldı. Sonrasında bir önceki Bitcoin fiyat analizi yazımda bahsettiğim trendi kırdı ve şu an 42.000 dolar direncini test etmekte.

BTC Grafik 31 Temmuz 2021

BtNmoZ7Q - Bitcoin BTC Fiyat Analizi 31.07.2021
Bitcoin BTC fiyat grafiği 31.07.2021. 6 Saatlik grafik veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında Bitcoin/Tether (BTC/USDT) paritesine ait 6 saatlik grafik. Veriler Binance borsasına aittir ve grafik Tradingview’den alınmıştır. Grafik logaritmik ayarlardadır.

BTC Analiz 31 Temmuz 2021

Grafikteki yeşil alanlar Bitcoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgeleri. Bu grafikte gördüğünüz çoğu bölge büyük zaman dilime ait. Bu bölgelerin önemine pek değinmeyeceğim. Çünkü birçok defa bunları tartıştık.

Fiyat 30.000 dolar desteğinden tepki aldıktan sonra oldukça güzel bir yükseliş gösterdi ve oldukça kritik olan 42.000 dolar direncine geldi. Fiyat şu an bu direnci test etmekte. Buranın kırılması önceden çok defa söylediğim gibi orta/uzun vadede oldukça olumlu bir gelişme olacaktır.

BTC Yorum 31 Temmuz 2021

Bitcoin 42.000 dolar direnç seviyesine geldi. Şu an için burayı kırmaya oldukça istekli görünüyor. Şimdilik buradan keskin bir ret yemedi. Ancak buradan ret yese dahi ben hemen umutsuzluğa kapılmayacağım. İlk olarak düzeltme olarak alacağım düşüşü ve zaten bakacak olursanız 30.000’den 42.000’e çıkarken düzgün bir düzeltme yapmadan çıkmış durumda. Bundan dolayı gelebilecek bir düzeltme kısa vadede piyasayı bozsa da umutsuzluğa kapılmama taraftarıyım.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

İddialara göre New York merkezli varlık yönetimi firması GoldenTree Asset Management, Bitcoin yatırımı yaptı.

Finansal haber kuruluşu The Street’ten gelen habere göre, yönetimi altında 45 milyar $’lık varlığa sahip olan firma bir miktar BTC satın aldı. Ancak firma, diğer kripto para birimlerine yatırım yapmadı.

Haber, GoldenTree yöneticileri arasındaki kripto para yatırımlarına hakim olan çalışanları işe alma konusundaki tartışmalardan sonra geliyor.

Şirketin kurucusu Steven Tananbaum ve ortakları Deeb Salem ve Joseph Naggar da dahil olmak üzere firmadaki yöneticiler, daha önce Algorand blockchaini üzerinde bir hızlandırma programı başlatan Borderless Capital için bu ay bir finansman turuna katılmıştı.

GoldenTree Diğer Varlık Yönetimi Firmalarını Takip Ediyor!

Diğer varlık yönetimi firmaları, ya doğrudan yatırım yoluyla ya da Bitcoin ve diğer kripto paralar için yatırım enstrümanları sunarak kripto para sektörüne girmeye başladılar. Geçen haftalarda, Stone Ridge Asset Management yatırım fonuna BTC eklemek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir rapor sundu.

Çarşamba günü, yatırım firması Horizon Kinetics, yatırımcılara kendi para birimlerinin değer kaybına karşı korunmaları adına kripto paralara yatırım yapmaları tavsiyesini vermişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Ukrayna Merkez Bankası, ülkedeki finans işlemlerinde dağıtımı kolaylaştırma ve blok zinciri tabanlı para birimlerinin kullanımını artırma konusunda çalışmalara başladı.

Böylece Ukrayna, bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) piyasaya sürülmesiyle ile ilgili olarak adım atan ülkeler arasına katılmış oldu.

Hatırlanacağı üzere, ülke daha önce kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) oluşturmak için önde gelen blok zinciri ağı Stellar’ı seçtiğini duyurmuştu. Bu ortaklık anlaşmasının bir parçası olarak, Ukrayna’nın ulusal dijital para birimini ve sanal varlıklar için bir ekosistem geliştirmeyi amaçlayan projede beraber çalışılacağı açıklanmıştı.

Ülkenin dijital para birimi olacak olan dijital Grivna, yakında piyasaya çıkacak ve vatandaşlar tarafından ödeme yapmak ve arkadaşlarına veya ailelerine transferlerde kullanılmaya başlanacak.

Bilindiği üzere yakın zaman önce Ukrayna Cumhurbaşkanı tarafından “ Ödeme Hizmetleri Üzerine” olarak adlandırılan yeni bir yasa tasarısı onaylandı. Bu tasarı kapsamında da Ukrayna Merkez Bankası, CBDC çalışmaları için gereken yasal gereklilikleri elde etmiş oldu. Yasa tasarısı ayrıca Ukrayna Merkez Bankasına sektördeki özel girişimlerle ortak olmasını ve birlikte çalışmasını gerektiriyor. Aslında bu yeni tasarının temel faydalarının arasında açık bankacılık sistemini geliştirmek olduğu belirtiliyor. Tasarı, kullanım olarak kolay paylaşılabilirlik için üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla herhangi bir tüketici verisine erişimi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

AB İle Entegrasyon

Tasarının yeni özellikleri aynı zamanda ülkenin finansal mimarisinin Avrupa Birliği’nin belirli yasal parasal yönlerini benimsemesine, finansal yöntem ve talimatlarının entegrasyonunu uygulamasına olanak tanıyacak.

Tüm bu gelişmelere rağmen aslında ülke, başlangıçta bir CBDC’nin gelişimi için aceleci davranmadı ve bunun zamanla ortaya çıkabilecek bir gelişme olacağını belirtti. Çünkü, dijital para birimine geçmenin etkisinin mevcut finansal sisteme zarar vereceğinden çekinen Ukrayna, gerekli incelemelerin sonuna gelmiş ve gerekli adımları atmaya başlamış görünüyor. 

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Partisia Blockchain MPC Tekniğini NFT açık artırmalarında kullanmak için bir planlama yaptığını açıkladı. Partisia Blockchain’in blog yazısında açıkladığı MPC tekniğiyle açık artırma neler sağlayacak?

Partisia’nın Odaklanacağı Temel Sorunlar Neler?

NFT’ler, dijital sanatı bir dereceye kadar fiziksel sanatla uyumlu hâle getirebilecek özgünlük ve fikri mülkiyetin doğrulanmasına izin vermektedir. Bu temel değerin olmasının yanı sıra önemli bir nokta da doğru fiyatlandırmanın yapılmasıdır.

Gelişmiş kriptografinin dijital varlıklara benzersizlik sağlaması gibi aynı zamanda daha iyi çevrim içi açık artırmalar için yeni bir teknolojik temel sağlandığı açıkça görülmektedir. Partisia Blockchain, MPC tekniğiyle çevrim içi NFT açık artırmalarındaki bu temel problemleri iyileştirmeyi amaçlıyor.

Doğru Fiyatın Bulunması

Bir emtia için doğru fiyatı bulmak her satıcının karşılaştığı önemli bir sorun olmakta. Aynı emtianın ticaretinin fazla olduğu pazarlarda, herhangi bir süpermarkette yaygın olan ve tedavülde olan fiyatların basit bir ayarlamasının yapılması fiyatlandırma için yeterli olabilir.

Ancak daha benzersiz veyahut karmaşık emtialar için fiyat belirlemek çok daha zor olmaktadır. Fiyatın belirlenmesi piyasa katılımcılarının bir dizi ticaret kuralı aracılığıyla gerçekleştiği için açık artırmalar bu tip emtialarda oldukça kullanışlı bir araç olmaktadır.

Açık artırmalarda kullanılan ticaret kuralları, bilgilerin nasıl paylaşılacağını tanımlar. Örneğin, hangi bilgilerin gizli tutulduğu ve katılımcılar arasında hangi bilgilerin paylaşıldığı gibi bilgilerin paylaşımları farklıdır. Tekliflerin ve diğer bilgilerin kamu ve özel sektör koordinasyonunun doğru bir karışımına sahip olmak, açık artırmadan istenen sonucunu sağlamak için esas olmaktadır.

Partisia Blockchain de tam bu noktada MPC tekniğiyle bu sorunu iyileştirmeyi amaçlamaktadır. MPC tekniği ve Blockchain teknolojisinin dengeli bir kombinasyonuyla güvenilir ve şeffaf açık artırmalar için ideal altyapı sağlanabilir.

Blockchain teknolojisi ve MPC tekniğinin dengeli kombinasyonu ile neler sağlanabilir?

  • Ticaret kuralları ve açık artırmaya katılanlar hakkında şeffaflık sağlanabilir
  • Açık artırmanın merkeziyetsiz bir şekilde yürütülmesi sağlanabilir
  • Açık artırmaların daha sık ve hızlı gerçekleşmesi sağlanabilir

Açık Artırmanın İki Önemli Faktörü

Partisia Blockchain gibi gelişmiş bir altyapı, gelişmiş pazarların iyileştirilmesinde etkili olsa da, açık artırmaların daha basit kullanımına da değer katabilmektedir. Açık artırmaların en önemli iki özelliğine bakarak bu değer anlaşılabilmektedir.

İlk olarak, herhangi bir piyasada olduğu gibi, en önemli faktör mümkün olduğunca çok sayıda katılımcı çekmektir. Çevrim içi bir açık artırma, dünyanın dört bir noktasından teklif sahiplerini getirmeyi mümkün kılarken, Blockchain tabanlı bir platform, NFT sanatının teslim edilmesini ve ödemenin transfer edilmesini sağlamak için gereken güveni sağlamaktadır.

İkinci önemli faktör ise, katılımın mümkün olduğunca basit ve özlü olmasıdır. Bu, otomatik teklif vermenin temeli olarak gizlilik ve otomasyonun değer kattığı, teklif sahibinin bir teklif veren aracıyı maksimum fiyat teklifiyle beslediği ve teklif verenin teklif veren adına teklif verdiği yerdir. MPC tekniğini uygulayarak, özel maksimum teklifin merkeziyetsizlik yoluyla gizli tutulması sağlanabilir. Bununla birlikte Blockchain aracılığıyla da gerekli otomasyon sağlanabilir.

Daha fazla bilgi için: Partisia Blockchain Medium

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Herkese selamlar ben CryptoTepe. Bugünkü fiyat analizi yazımda hepimizin yakından takip ettiği RIPPLE yani XRP’yi inceleyeceğiz. Uzun zamandır incelemediğimiz XRP grafiğimizde güzel bir yükseliş formasyonu bulunmakta, teknik değerlendirmesini yapmaya başlayalım.

XRP Fiyat 30 Temmuz 2021

Binance BNB/USDT verilerine göre 2021 yılı içerisinde en düşük değeri 0.21 dolar, en yüksek değeri ise 1.96 dolar. Şu an 0.72 dolar seviyesinde işlem görmekte.

XRP Grafik 30 Temmuz 2021

xrp grafik 30.07.2021 1200x586 - Ripple XRP Fiyat Analizi 30.07.2021
Ripple XRP fiyat grafiği 30.07.2021. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasında alınmıştır.

Grafiğimiz 4 saatlik zaman dilimindedir. Grafikteki veriler Binance borsasının sağladığı XRP/USDT verileridir. Ayrıca beyaz çizgiler yardımıyla Adam-Eve formasyonu belirtilmiştir.

XRP Analiz 30 Temmuz 2021

Grafiğimizdeki mor alanlar her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgeleri olarak çalışmaktadır. Önceki fiyat analizlerimizi takip edenler Adam-Eve formasyonuna hakimlerdir. Yükseliş formasyonu olan Adam-Eve aktif olmuş durumda.

XRP Yorum 30 Temmuz 2021

Adam-Eve formasyonumuz yapı bakımında ikili dip formasyonuna benzetilebilir. Ancak ikinci dip bölgesi oval şekilde oluşmaktadır. Formasyonumuzun hedefi dip bölgemizden neckline seviyesine kadar olan uzaklık kadardır. Hedef alınabilecek direnç bölgemizi grafiğimizde belirttim. Formasyon hedefimizde yaklaşık olarak direnç bölgemize denk gelmektedir. Son zamanlarda oldukça sessiz olan XRP için formasyonun hedefe ulaşması oldukça güzel olacaktır. Umarım formasyonumuz hedefine ulaşır ve XRP yatırımcılarını mutlu eder.

XRP grafiğimiz için teknik göstergeler ve olası hareketleri incelediğimiz yazımız bu şekildeydi. Grafiğimizde gelişmeler olduğu takdirde tekrar güncelleyeceğim.

Daha fazla XRP analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Merhabalar ben Draco. Fiyat analizi yazı dizimin bugünkü bölümünde OKB’yi inceleyeceğim. Bildiğiniz üzere OKB, OKEX borsasının tokenı. Son günlerde de güzel bir yükseliş yaşadı. Bakalım grafikteki son durum bize neler gösteriyor.

OKB Fiyat 30 Temmuz 2021

OKEX borsasında OKB/USDT paritesi fiyat verilerine baktığımızda fiyatın son iki hafta içerisinde 9,5 dolar seviyesinden 19,3 dolar seviyesine kadar çıktığını görmekteyiz. Yani fiyat 2 katına çıkmış durumda.

OKB Grafik 30 Temmuz 2021

8ErR899C - OKB Fiyat Analizi 30.07.2021
OKB fiyat grafiği 30.07.2021. 2 Saatlik grafik, veriler OKEX borsasından alınmıştır.

OKEX borsasında listeli OKB/Tether (OKB/USDT) paritesine ait fiyat grafiği. Grafik Tradingview’den alınmıştır ve logaritmik ayarlardadır.

OKB Analiz 30 Temmuz 2021

Grafikteki yeşil alanlar OKB grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç seviyelerini göstermektedir. Grafikteki fiyat aralığı geniş gelebilir size ama fiyatın yaptığı yükselişi gösterebilmek için bu şekilde tercih ettim.

Fiyat hareketinin son kısmına baktığımızda yani hızlı yükselişten sonraki 17 dolar ve 19 dolar arasındaki harekete odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Fiyat bu alanda ikili tepe yapacak gibi duruyor. Ancak şimdiden buna güvenip işlem açmak sakıncalı olacaktır. Çünkü bu formasyon şu an sadece ihtimalden ibaret. İkinci bir ihtimal ise fiyatın burada bir simetrik üçgen oluşturması. Oluşum durumuna göre bir flama formasyonu da olabilir. Ancak bunu oluştuktan sonra fibonacci oranlarını inceleyerek söyleyebiliriz. Böyle bir formasyon oluşması sonucunda da fiyatın yükselişine devam etme olasılığı bir hayli artacaktır.

OKB Yorum 30 Temmuz 2021

Yukarıdaki paragrafta fiyatın son kısımdaki hareketi için iki adet ihtimal belirttim. Bunlardan biri bearish bir yapı olup fiyatın düşeceğini gösterirken, diğeri bullish bir yapı olup yükseleceğini gösterir. Bu cümleden de anlayabileceğiniz üzere fiyat aslında bir karar aşamasında. Şu an için net bir yön tayini yanlış olacaktır. Ancak önümüzdeki günlerde yapacağı hareketler ile kendini belli edecektir diye düşünüyorum.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Synthetix, Ethereum üzerinde olan merkeziyetsiz bir sentetik varlık protokolüdür. Synthetix Network Token ise platformun ERC-20 tabanlı yerel bir kripto varlığıdır.

2019 Aralık ayında Synthetix Network Token adıyla piyasaya sürülen SNX, kısa bir süre içinde en büyük DeFi projelerinden birisi oldu. DeFi Pulse verilerine göre DeFi projeleri arasında 13. sırada yer alan Synthetix, 1,46 Milyar $’lık kilitli değeri bünyesinde barındırıyor.

Ekran Resmi 2021 07 30 15.39.11 739x600 - Synthetix (SNX) Nedir?
DeFi Pulse Verisi

Synthetix Exchange’de geleneksel borsalarda işlem gören hisse senetleri, fiat para birimleri ve kripto para birimleri “Synths” adıyla sentetik hale getirilmiştir. Bu sentetik varlıklar, sözleşmede kilitlendiğinde sentetik varlıklar (Synth’ler), Synthetix Network Token (SNX) tarafından teminatlandırılır. Bu teminat yöntemiyle birlikte de kullanıcılar akıllı sözleşmelerle direkt olarak Synth’ler arasında dönüşüm gerçekleştirilmesini sağlar. Bu yöntem, DEX’lerin sıklıkla karşılaştığı likidite sorununa da alternatif bir çözüm olmuştur. Ayrıca, kullanıcılar SNX tokenını ellerinde bulundurmadan Synthetix Exchange üzerinde işlem yapabilme şansına sahiptir.

Synthetix Kurucuları Kimlerdir?

Synthetix, 2017 yılında Kain Warwick tarafından Havven adı altında olarak tasarlandı. Yaklaşık bir yıl sonra da Synthetix olarak yeniden markalaştırıldı.

Kain Warwick, Synthetix kurucusu ve aynı zamanda Pouncer’ın kurucusudur. Proje öncesi birkaç kripto para birimi projesinde çalışmıştır.

Peter McKean, Synthetix’te CEO olarak görev almaktadır ve daha önce ICL Fujitsu’da programcı olarak çalışmıştır.

Jordan Momtazi, Synthetix’te COO olarak görev almaktadır.

Justin J. Moses ise Synthetix’te CTO olarak görev almaktadır ve aynı zamanda da Pouncer’ın kurucu ortağıdır.

Synthetix Network Token’ı (SNX) Farklı Kılan Özellikler Nelerdir?

Bir DeFi projesi olan Snythetix Network Token (SNX), geleneksel finans sistemlerinden farklı olarak merkeziyetsiz bir şekilde çalışan bir platformdur. Bu protokol, kullanıcılara dayanak varlık tutmayı zorunda kılmadan temel varlıkları “Synth” adı altında sentetikleştirir.

Platform, Oracles adı verilen akıllı sözleşme fiyat dağıtım protokollerini kullanır. Bu protokolle birlikte kullanıcılar platformda likidite sorunu olmadan sentetikleştirilmiş varlıklarıyla işlem yapar. SNX “token”ları, platformda sentetikleştirilen varlıklar için teminat olarak kullanılır.

Geleneksel finans sistemlerinde yer alan hisse senetleri, fiat para birimleri, değerli varlıklar (madenler, metaller) gibi varlıklar Synthetix Exhange’de Synth (sentetik) adıyla “token”ize edilmiş ve kripto para birimleriyle işlem yapılabilir hale gelir. Bu sentetik hale getirilen varlıklar da SNX ile teminatlandırılır. Ayrıca, platform kullanıcıların SNX “token”larını stake edebilecekleri ve Synthetix Exhange’de bu işlem ücretlerinin belirli bir yüzdesiyle ödüllendirildikleri bir havuza sahip.

Synthetix Exchange’de tüm işlemler ERC-20 ağı üzerinde gerçekleştirilir ve merkeziyetsiz olması nedeniyle de varlıklar güvence altına alınır.

SNX Staking

SNX staking şu anda %31.33 APY getirisi sunmakta. Platformda, SNX ödüllerinin APY’sinin hesaplanması için bir önceki dönemde verilen SNX ödülleri APY’si ile sUSD ödüllerinin APY’si birleştiriliyor. Platform SNX ödülleri için %23.57 APY ve sUSD ödülleri için de %7.76 APY sunmakta.

Ekran Resmi 2021 07 30 15.37.18 1200x229 - Synthetix (SNX) Nedir?
SNX Staking

Synthetix’te Sentetikleştirilen En Değerli 3 Varlık

Platform üzerinde varlıklarınızı sentetikleştirmek için birden çok seçeneğiniz olsa da sETH, sUSD ve sEUR en fazla sentetikleştirilen varlıklar olarak öne çıkıyor. En çok sentetikleştirilen varlık olan sETH 254,589,191 Milyon $ piyasa değeriyle ilk sırada yer alırken, sUSD 215,058,330 Milyon $ değeriyle ikinci sırada ve sEUR 129,811,648 Milyon $ değeriyle de üçüncü sırada yer alıyor.

Ekran Resmi 2021 07 30 15.37.49 1200x393 - Synthetix (SNX) Nedir?
En değerli üç Snyths

SNX Token ve Fiyat Değişimi

CoinMarketCap verilerine göre SNX “token”ının toplam arzı 215,258,834 SNX iken dolaşımdaki arz ise 114,841,533.01 SNX ile öne çıkmış durumda. Stats.synthetix verilerine göre de SNX piyasa değeri 2,1 Milyar $ iken, toplam stake edilen STX değeri ise 992,7 Milyon $ olarak platformda yer alıyor.

Tradingview verilerine göre yaklaşık 29 $ değeriyle tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan SNX, bu yazı yazıldığı anda 9,20 $ seviyelerinde borsalarda işlem görüyor. SNX token son 24 saat içinde 125 milyon $’lık işlem hacmine sahip durumda.

Ekran Resmi 2021 07 30 14.59.44 942x600 - Synthetix (SNX) Nedir?
SNX Fiyat Grafiği

Synthetix Network Token (SNX) Nereden Alınır?

Synthetix Network Token (SNX) almak isteyen yatırımcılar bu işlemi merkezi ve merkezsiz birçok borsa üzerinden gerçekleştirebilir.

Huobi, OKEx, FTX, Binance, Coinbase, Gate, Bitfinex, Uniswap, SushiSwap, Kwenta.io gibi borsalardan yatırımcılar SNX satın alabilir ve ticaret yapabilir.

Ayrıca, yerel borsa olan BTCTürk’te de yatırımcılar SNX ticareti yapabilir.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Almanya’da kurumsal fonlar, %20 oranında kripto para tutabilecek!

Almanya, belirli kurumsal fonların ilk kez kripto varlıklarına milyarlarca dolar yatırım yapmasına izin verecek.

Almanya’da Pazartesi günü yürürlülüğe giren bir yasa, sabit yatırım kurallarına sahip “Spezialfonds” varlıklarının %20’sini Bitcoin ve diğer kripto varlıklara koymasına izin verecek. Yalnızca emeklilik şirketleri ve sigorta şirketleri gibi kurumsal yatırımcıların erişebildiği fonlar, şu anda 1.8 trilyon euro değerinde.

Almanya’da Kanun Düzenleyiciler Sektörü Araştırmaya Başladı!

Dünya çapındaki kanun düzenleyiciler, hızla değerlenen ve piyasalarına az sayıda yatırımcının hakim olduğu kripto paraları kabul etmekte yavaş davrandı. Hareket, varlık sınıfının ana akıma kaymasına işaret ediyor ve Mike Novogratz ve Alan Howard da dahil olmak üzere finans endüstrisindeki en büyük isimlerden bazılarının yatırımlarını takip ediyor.

Almanya’nın fon endüstrisi kuruluşu BVI’da yer alan kripto varlıkları uzmanı Tim Kreutzmann, “Çoğu fon başlangıçta %20’nin altında kalacak. Öte yandan, sigortacılar gibi kurumsal yatırımcıların yatırım stratejileri için katı düzenleyici gereksinimleri var. Ayrıca bu kişilerin kripto paralara da yatırım yapmak istemesi gerekiyor.” dedi.

Bir yönetim danışmanlığı firması olan Oliver Wyman’da finansal hizmetler danışmanı olan Kamil Kaczmarski’ye göre, varlıkların oynaklığı geleneksel olarak muhafazakar bir bakış açısına sahip olan yatırımcılar için ilgi çekici olmayabilir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Babit tarafından düzenlenen konferans, 25 Temmuz 2021’de gerçekleştirildi. DeFi, NFT ve kripto para sektörü gibi önemli konular ele alındı.

Conflux Network‘ün Ekosistem Lideri Cike ise, konferansın davetlileri arasında yerini buldu. Cike, “Public Chain ‘Red Sea’, the New Competition Stage for Infra-Ecosystem” isimli bir panel tartışmasında görüşlerini sundu.

Ayrıca konferansta, blockchain teknolojisi uygulamalarının bazı kritik yenilikleri hakkında da konuşmalar yapıldı. Uniswap tarafından temsil edilen DEX, Aave ve Compound tarafından temsil edilen borç verme/alma platformları, NFT’ler ve her türlü likidite madenciliği ana akım olma yolunda hızla ilerliyor.

Kripto Para Kullanımı Artıyor!

Konferansta, kripto para dostu ülkelerin de çoğalması kendine bir yer edindi. Bildiğiniz gibi Güney Amerika ülkeleri hızlı bir şekilde kripto paraları destekleyen bildiriler yayımlıyor. Bu sayede blockchain ve ekosistem gelişimi destekleniyor.

Bu konferans, dünyanın dört bir yanındaki blockchain meraklıları tarafından olumlu tepkiler gördü. Ayrıca konferans, yıllık Hangzhou Blockchain Haftası sırasında da devam edecek.

FTX’in kurucu ortağı ve CEO’su Sam Bankman-Fried, Aave’nin kurucusu Stani Kulechov, Compound’un kurucusu Robert Leshner ve MakerDAO Vakfı’nın başkanı Pan Chao’da konferansa katılacak isimler arasındaydı.

Son üç yılda, Dünya Blockchain Konferansı, Çin’de düzenlenen en büyük ve en yüksek standartlı konferanslardan biri haline geldi. 2021 yılında da büyümeye devam eden konferans, Blockchain alanına yeni vizyonlar getirmeye devam ediyor!

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Küresel kripto para borsası Binance bir süredir farklı bölgelerden aldığı “kayıtsız ve lisanssız” uyarılarıyla gündeme geliyordu. Uyarıların ardından Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, faaliyet gösterdikleri tüm bölgelerde lisans almak istediklerini dile getirmişti.

CZ’nin açıklamasından sonra uyarılar hız kesmeden devam etti. Bununla birlikte Binance bugün (30 Temmuz 2021) Avrupa’daki kripto para türev işlemlerini kısıtlamayı planladıklarını açıkladı.

Binance Malezya’da Yasa Dışı Faaliyet Gösteriyor!

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC) bugün (30 Temmuz 2021) yaptığı açıklamada Binance’in bir Dijital Varlık Borsası’nı (DAX) yasa dışı bir şekilde işlettiğini öne sürdü. Bununla birlikte Binance’e uygulanacak yaptırımları duyurdu.

2007 Sermaye Piyasası ve Hizmetler Yasası’nın 7(1) ve 34(1) bölümleri uyarınca, tüm DAX işletmecilerinin SC tarafından Tanınmış Piyasa İşletmecileri (RMO) olarak kaydedilmesi gerekiyor. Ancak Binance bu şekilde bir kayıt yaptırmadığı için Malezya’da lisanssız ve yasa dışı olarak tanımlanıyor.

2020 yılının Temmuz ayında SC tarafından yayımlanan Yatırımcı Uyarı Listesi’ne dahil edilen Binance, ülkede yasa dışı olarak faaliyet göstermeye devam ettiği için “kamu kınamasına” tabi tutulmuştu.

Changpeng Zhao’nun CEO’su olduğu Binance’in yanı sıra İngiltere’de kayıtlı Binance Digital Limited, Litvanya’da kayıtlı Binance UAB ve Singapur’da kayıtlı Binance Asia Services Pte Ltd. bu uyarılara tabi oldu.

Malezya Tarafından Yapılan Yaptırımlar

SC tarafından Binance’in dört kuruluşuna yapılan yaptırımlar da şu şekilde:

  • 26 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 14 iş günü içerisinde Binance’in internet sitesini (www.binance.com) Malezya için devre dışı bırakın.
  • 26 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 14 iş günü içerisinde Malezya için mobil uygulamayı devre dışı bırakın.
  • Malezyalı yatırımcılara herhangi bir pazarlama materyalini dağıtmayı, yayınlamayı ve göndermeyi bırakarak tüm medya ve pazarlama faaliyetlerini durdurun.
  • Malezyalı yatırımcıların Binance’in Telegram kanalına erişimini derhal kısıtlayın.

Hindistan Binance’i Araştırıyor!

Hindistan’ın kara para aklamayı önleme birimi, Binance Holdings Ltd’yi bahis siteleriyle alakalı oldukları gerekçesiyle incelediklerini açıkladı. İnceleme 2019 yılında Binance’in WazirX isimli kripto para borsasını satın almasına dayanıyor.

Çinli yetkililer tarafından yönetilen 10 ay boyunca 10 milyar Rupi yani yaklaşık olarak 134 milyon dolarlık bir fon toplayan yasa dışı bahis sitesinin, WazirX isimli kripto para borsası aracılığıyla kara para akladığı düşünülüyor.

Binance’in inceleme altında olmasının sebebi de kara para aklamaya aracılık eden kripto para borsası WazirX’i 2019 yılında satın alma yoluyla bünyesine almış olması oluyor.

Kulis konuşmalarına göre Binance WazirX’i satın aldığında cüzdan adreslerine de ulaşmış ve FATF’ın gerekliliklerine göre KYC işlemlerini gerçekleştirmemiş. Bu yüzden de Hindistanlı düzenleyici birimlerin ilgisini çektiği düşünülüyor.

Bununla birlikte şirketin Cayman Adaları’ndaki merkezine ulaşılamadığı ve gerçek bir şirket olup olmadığı da Hindistan’ın düzenleyici birimi tarafından araştırılıyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Küresel kripto para borsası Binance, bugün önemli bir açıklamada bulundu.

Bir süredir çeşitli bölgelerden “kayıtsız, lisanssız” uyarıları alan Binance, faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde lisanslı olarak operasyonlarını yürütmek istediğini açıklamıştı. Kripto para borsasının sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Avrupa’da kripto para türev işlemlerinin aşamalı olarak kısıtlanacağı dile getirildi.

Binance Avrupa’da Kripto Para Türev Tekliflerini Azaltıyor!

Ürünlerini sürekli olarak değerlendirip ve kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için ortaklarıyla sürekli çalışma hâlinde olduğunu belirten Binance, Avrupa bölgesindeki kripto para türev ürün tekliflerini azaltmayı planlıyor.

“Bugün, Hollanda, Almanya ve İtalya’dan başlayarak Avrupa bölgesindeki kripto para türev ürünlerinin tekliflerini azaltmayı planladığımızı duyuruyoruz.”

Bınance

Avrupa bölgesinin kendileri için oldukça önemli bir pazar olduğunu belirten Binance, kripto para sektörü için olumlu bir işaret olan kripto varlık düzenlemelerine uyumlu hâle gelmek için proaktif adımlar attıklarını ekledi.

Binance, Avrupa yerelindeki birçok düzenleyicinin kripto varlık düzenlemeleri hakkında farklı düşüncelere sahip olduklarını anladıklarını belirtti. Bu farklılıkları ve yerel gereksinimleri karşılamak konusunda yapıcı bir konuşma yapmak adına görüşme fırsatını memnuniyetle karşıladıkları ifade edildi.

Binance, mevzu bahis tweet’inde Vadeli İşlemler ve Kripto Para Türev Ürünlerini aktif olarak pazarlamadıklarını yazdı. Ancak Avrupa bölgesinde erişimlerin azaltılmasını planladıkları ekledi. Bununla birlikte şu andan itibaren (30 Temmuz 2021 TSİ 12:00) Hollanda, Almanya ve İtalya’daki kullanıcıların Binance’de yeni bir vadeli hesap açamayacağını da ekledi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf, Dijital Euro’nun çıkartılıp çıkartılmayacağı tartışmalarını geçtiklerini artık ne zaman ve nasıl çıkartılacağı konusunun konuşulduğunu açıkladı.

İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf, dijital bir Euro’nun tanıtılmasının Euro Bölgesi’nin finansal mimarisinde temel bir değişime neden olacağını belirtti.

İrlanda’nın para otoritesinin başkanı, Dijital Euro’nun potansiyelini överken, kripto para birimlerinin satın alınmasını ise pul koleksiyonculuğuna benzetti.

Olup Olmayacağı Değil, Ne Zaman Ve Nasıl Olacağı Önemli!

İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf, Euro Bölgesi’nin henüz bir merkez bankası dijital para birimine karar vermemiş olmasına rağmen, çıkartılmasının “çok muhtemel” olduğunu söyledi.

Makhlouf, dün (29 Temmuz 2021) Merkez Bankası’nın blog yazısında, “Bana göre, mesele nasıl ve ne zaman sorusu değil,” dedi. Makhlouf, para birimi tanımlarından düştükleri için “yararsız ve yanıltıcı bir tanımlayıcı” diyerek kripto para birimlerine karşı tavrını belirtti.

Makhlouf, bazı kripto para birimlerinin istikrar sağlayacak yanları olmadığını dile getirdi. Ancak öte yandan, bazılarının pul gibi koleksiyon parçalarını toplamayı sevdiği gibi, kripto para birimlerini de toplamayı sevdiğine dair kanıtları olduğunu ekledi. Bununla birlikte “Kârlı olabilir lakin aynı zamanda zarar verici de olabilir.” dedi.

Makhlouf stablecoin’leri de hedef aldı. Herhangi bir para birimine endekslenmiş kripto para birimlerinin, endekslenen para biriminin arkasındaki yönetim kadar istikrarlı olduğunu ifade etti.

2019 yılı Eylül ayında göreve başlayan Makhlouf, daha önce Yeni Zelanda Hazine Sekreteri olarak görev almaktaydı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.



Küresel kripto para borsası Binance, yeni listelemesini duyurdu.

Binance, 30 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye saati ile 16:00 itibarıyla FLOW’u (FLOW) listeleyeceğini açıkladı. Para yatırma işlemlerinin saat 16:00 itibarıyla başlayacağını ifade eden Binance, çekim işlemlerinin ise 31 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye saati ile 16:00’da başlayacağını ekledi.

Binance’in listelemesiyle Flow (FLOW)’un FLOW/BTC, FLOW/BNB, FLOW/BUSD ve FLOW/USDT pariteleri işleme açılacak.

Flow (FLOW) Nedir?

Flow, yeni nesil oyunlar, uygulamalar ve onları güçlendiren dijital varlıkların temeli olarak tasarlanmış hızlı, merkeziyetsiz ve geliştirici dostu bir Blockchain’dir. Flow Blockchain’i üzerindeki FLOW token’ı ise Blockchain üzerindeki neredeyse tüm işlemlerin gerçekleştirilmesinde kullanılan ana hizmet token’ıdır.

Flow (FLOW) Fiyat Analizi

FxKFnkjZ - Binance Flow (FLOW) Listelemesini Duyurdu!
FLOW token fiyat grafiği

2021 yılı Şubat ayının sonunda piyasaya sürülen FLOW, durgun piyasa şartlarına rağmen yaklaşık 3 katlık bir yükselişi görmüştür.

Flow (FLOW) Piyasaya Sürülüşü

FLOW piyasaya sürüldüğünde büyük bir ilgi ile karşılanmıştı. Token ICO fiyatının neredeyse 120 katından fiyatlanmıştı. Detaylı bilgi için:

Bugün İşleme Açılan FLOW ICO Fiyatının 120 Katına Çıktı!

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Blockchain tabanlı oyun My Neighbor Alice’in NFT’leri bugün (30 Temmuz 2021) Türkiye saati ile 14:00’da Binance NFT üzerinden satışa çıkıyor.

My Neighbor Alice’in Yaz Gündönümü Festivali Binance’in yeni NFT pazar yeri Binance NFT ile gerçekleşecek. Bir süredir satışı için geri sayımda olan My Neighbor Alice NFT’leri Binance NFT’de Türkiye saati ile 14:00’da satışa sunulacak.

My Neighbor Alice Yaz Gündönümü Etkinliğinde Neler Yapılabilir?

Antler Interactive takımı bu yıl, İskandinavya’daki yaz gündönümü sırasında gerçek dünyadaki Yaz Gündönümü kutlamalarına atıfta bulunan bir NFT festivali getiriyor. Yaz Gündönümü NFT Festivali sırasında yapılacak birkaç şey var.

  • Sınırlı sayıdaki Yaz Gündönümü NFT İndirimine katılmak
  • Etkinliğe özel, oyun içi öğelerin sahibi olmak
  • Binance’in yepyeni platformu Binance NFT pazar yerini keşfetmek
  • Temalı topluluk etkinliklerine katılmak

Yaz Gündönümü festivalinde My Neighbor Alice’in 40 bin Gizemli Sepet’i satışa sunulacak. Her bir Gizemli Sepet 1 NFT içermekte ve festivalde toplamda 40 bin NFT satışa sunuluyor. Her bir Gizemli Sepet’in fiyatı 10 BUSD olarak belirlenmiş. NFT’lerin içerisinde My Neighbor Alice oyununda kullanılmak üzere giyilebilir ürünler de mevcut.

Bununla birlikte Mystery Basket, My Neighbor Alice ve Alice’s Mysterious Seed mini oyununda kullanılabilecek 16 eşsiz, satın alınabilir oyun içi öğe de satışa sunulmakta. %0,15 olasılıkla, satın aldığınız sepette NFT’lerden birinin süper nadir bir Animal NFT olma olasılığı da mevcut!

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ürünleri üreticisi ve cüzdan sağlayıcısı Coin98 ile oyuncular ve yatırımcılar için tasarlanmış merkeziyetsiz oyun pazarı YAY Games ortaklıklarını duyurdular.

Amacı zincirler arası birlikte çalışılabilirlik ve kullanıcı dostu ürünleriyle DeFi ekosistemini genişletmek olan Coin98 Wallet ile yapılan bu ortaklık YAY Games ekosistemini genişletmeyi amaçlıyor.

Coin98 hâlihazırda bir dizi DeFi ekosistem aracı sunsa da en değerli ürünlerinin dünya çapında 200 binden fazla kullanıcısı olan Coin98 olduğu düşünülüyor. İş birliği ile birlikte Coin98 Wallet, YAY Games tarafından desteklenen cüzdanlar arasında yerini alacak.

Coin98 Wallet’ın YAY Games üzerindeki cüzdan bağlantı seçeneklerinden biri olması ile Coin98 Wallet kullanıcıları geniş bir skaladaki oyna-kazan oyunları ve DeFi AMM’lerin keyfini çıkarabilecekler.

Coin98 Wallet YAY Games platformuna bağlanacak böylece herhangi bir YAY ödülü Coin98 Wallet’a direkt olarak yatırılabilecek veyahut cüzdandan erişilebilecek.

Ortak bir pazarlama veyahut stratejik bir ortaklıktan çok daha fazlası olması planlanan iş birliğinin, her iki tarafın da kripto para dünyasındaki farklı nişlere girmesinin önünü açması bekleniyor.

Sahte YAY Token’a Dikkat!

YAY Games ve Coin98 Wallet tarafından duyurulan ortaklığın üzerinden çok zaman geçmeden YAY Games’den bir uyarı geldi. YAY Games, Temmuz-Ağustos gibi PancakeSwap üzerinde $YAY token’ını piyasaya sürmeye hazırlanıyordu. Akıllı sözleşmesi henüz yayımlanmayan token projesine “sahte” darbesi vuruldu.

YAY Games ekibi tarafından çıkartılmayan YAY isimli bir token, YAY Games ismini kullanarak listelendi. Durum böyle olunca YAY Games müstakbel yatırımcılarıyla durumu “DİKKAT” notuyla paylaştı.

Bununla birlikte Binance Smart Chain üzerindeki (BEP-20) YAY Token’ının Coin98 Wallet tarafından da destekleneceği bildirildi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Herkese selamlar ben CryptoTepe. Bugünkü fiyat analizi yazımda Dogecoin’i inceleyeceğiz. 10 gün önce teknik olarak incelemesini yaptığımız DOGE grafiğimizde gelişmeler olduğu takdirde güncelleyeceğimi söylemiştim. Grafiğimizde yaşanan gelişmeleri gelin birlikte inceleyelim.

DOGE Fiyat 29 Temmuz 2021

Binance DOGE/USDT verilerine göre 2021 yılı içerisinde en düşük değeri 0.005 dolar, en yüksek değeri ise 0.739 dolar. Şu an 0.203 dolar seviyesinde işlem görmekte.

DOGE Grafik 29 Temmuz 2021

doge grafigi 29.07.2021 1200x586 - Dogecoin Fiyat Analizi 29.07.2021
Dogecoin DOGE fiyat grafiği 29.07.2021. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Grafiğimiz 4 saatlik zaman dilimindedir. Grafikteki veriler Binance borsasının sağladığı DOGE/USDT verileridir. Fiyatın destek ve direnç bölgelerinden aldığı tepkiler beyaz ok işaretleri yardımıyla gösterilmiştir.

DOGE Analiz 29 Temmuz 2021

Grafiğimizdeki mor alanlar destek ve direnç bölgeleri olarak çalışmaktadır. Ayrıca bir adet düşen trend çizgimiz bulunmaktadır. Destek bölgemizin önemini bir önceki DOGE fiyat analizimde belirtmiştim buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

DOGE Yorum 29 Temmuz 2021

Destek bölgemizden tepki alan DOGE düşen trend çizgimizi kırdı ve yükselişine başladı. Düşen trend kırılımı ardından retest yaptıktan sonra direnç bölgesine kadar yükselen DOGE %25 oranında bir yükseliş gerçekleştirmiş oldu. Destek bölgesinden işleme girenler ise direnç bölgesine kadar %40 oranında bir yükseliş yakalamış oldular. Şu an direnç bölgesinden tepki alan DOGE için destek ve direnç bölgelerini yakından takip etmeliyiz. Direnç bölgesinin kırılması durumunda yeni pozisyonlar aranabilir. Diğer yandan destek bölgesine kadar gerilemesi durumunda destek altı zarar kesilecek şekilde takip edilebilir. Umarım DOGE direnç bölgesinin üstüne çıkarak yükselişini devam ettirir ve yatırımcısını sevindirir.

DOGE grafiğimiz için teknik değerlendirmelerim bu şekildeydi. Grafiğimizde gelişmeler olduğu takdirde tekrar güncelleyeceğim.

Daha fazla Dogecoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Uçurtma Projesi, hayallerine giden serüvende finansal desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere gerekli desteği sağlamayı amaçlayan bir yardım platformudur. Bu proje, öğrencilere destek olmak isteyen kişilere merkeziyetsiz bir platform sunmaktadır. Bu DApp (merkeziyetsiz uygulama) anlayışıyla beraber Uçurtma Projesi’nde şeffaflık ve güven kavramları ilke haline gelmiştir. Platform üzerinde şu anda aktif olarak birbirinden farklı 23 proje bulunmaktadır.

Uçurtma Projesi’ne Nasıl Destek Olabilirim?

Bu platformda yer alan öğrencilere destek olmak isteyenler, öğrencilerin projelerini inceleme şansına sahiptir. Öğrencilere destek olmak isteyen kişiler sadece birkaç tıklama ile projesini seçtiği öğrenciye kolayca destek olabilir. Bunlara ek olarak, herhangi bir projeye destek olan kişiler destek oldukları öğrencinin gelişim ve başarılarını da takip edebilir. Ayrıca, dileyen kişiler öğrenci projesi seçmeden Uçurtma Projesi’ndeki bütün projelere de destek olabilir. Platformdaki tüm projeler için hedeflenen bağış miktarı anlık olarak 240.000 TRYB iken, toplanan bağış miktarı ise 106.997 TRYB’dir.

Platformdaki projelere destek olmak isteyen kişiler için şu anda dört farklı bağış yöntemi bulunmaktadır. Uçurtma Projesi’ne Avalanche C-Chain üzerinden BiLira “token”ı göndererek destek olabilirsiniz. Platform, ERC-20 ağını da desteklemektedir. ERC-20 ağında işlem gören bütün “token”ları dilerseniz bu projeye destek olmak için kullanabilirsiniz. Uçurtma Projesi’ne destek olmak isteyen kişiler dilerlerse BTC ya da kredi kartları üzerinden de destek olabilmektedir. Kredi kartları üzerinden yapılan destek ödemelerinde de öğrenciler aracı kurumlar olmadan ve herhangi bir ücret ödemeden banka hesaplarında burslarına ulaşabilmektedir. Platformdaki projelere destek olmak isteyen kişiler ilgili cüzdan adreslerine Uçurtma Projesi’nin resmi sitesinden ulaşabilir.

Uçurtma Projesi ve Blokzinciri Teknolojisi

Uçurtma Projesi, ilk olarak Ethereum ağı üzerinde geliştirilen akıllı kontratlarla öğrencilere ağ üzerinde tanımlı olan “token”larla destek toplayıp, belirlenen miktarda desteği öğrencilerin banka hesaplarına ulaştırmada olanak sağlamaktaydı. Uçurtma Projesi, 30 Haziran 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla platformun artık Avalanche üzerinde de aktif olacağını duyurmuştu. Yine aynı şekilde, 26 Temmuz 2021 tarihinde platformun sosyal medya hesabından yapılan duyuruda da Uçurtma Projesi’nin artık Avalanche üzerinde işlem gördüğü ve Ethereum’daki tüm fonların Avalanche’a taşındığı ve öğrencilerin cüzdan adreslerinin yenilendiğini belirtilmişti.

Uçurtma Projesi’nin kurucularından olan Mert Susur, kendi sosyal medya hesabından 28 Temmuz 2021 tarihinde yaptığı paylaşımla da Avalanche üzerinden yapılan desteklerin başarıyla öğrencilere ulaştığını belirtmişti. Platformun, Avalanche üzerine taşınmasıyla birlikte projelere destek olmak isteyen kişiler Avalanche ile daha düşük ağ ücretleriyle daha hızlı işlem yapma ve öğrenciler de AVAX ile burs kazanma şansına sahip.

Blokzinciri ile beraber tüm burslar öğrencilerin kendi cüzdan adreslerine iletilmektedir. Bu sayede Blokzinciri üzerinde tüm işlemler görüntülenebilir ve şeffaf hale gelmektedir. Platformdaki projelere destek olmak isteyen kişiler açık kaynak kodlu olan akıllı kontratlarla beraber projelere desteklerini sunabilmekte ve bu sayede de öğrencilerin bursları güvenli bir ortamda saklanabilmektedir. Ayrıca, Blokzinciri teknolojisiyle beraber işlemlerde insan etkisi ortadan kaldırıldığından bütün işlemler hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir.

Uçurtma Projesi ve NFT Koleksiyonu

Platform, 12 Temmuz 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla açık artırma yöntemiyle bir NFT koleksiyonu satışı gerçekleştireceğini ve bunun gelirlerinin projede yer alan öğrencilere dağıtılacağını belirtmişti. Platformun bir NFT koleksiyonu satışından beklediği gelir ise bir öğrencinin yıllık gideri şeklinde belirtilmiştir.

26 Temmuz 2021 tarihinde Ethem Onur Bilgiç’in “Türk Yazarların Portreleri” adlı NFT serisi Opensea üzerinden açık artırmaya sunulmuştu. Aziz Nesin, Oğuz Atay, Adalet Ağaoğlu gibi birbirinden değerli yazarlarımızın NFT’leri şu anda Opensea üzerinde açık artırma yöntemiyle satışa uygun durumda.

Ekran Resmi 2021 07 29 20.43.58 - Uçurtma Projesi Nedir?
Türk Yazarların Portreleri” Adlı NFT Çalışması

Opensea’de 8 Ağustos 2021 tarihine kadar açık artırmada olacak olan bu NTF koleksiyonuna ise ilk teklif Aziz Nesin portresi için yapıldı. 0.015 ETH değerindeki ilk teklif açılıştan sonraki ilk gün içinde 27 Temmuz 2021 tarihinde yapılmıştı. “Türk Yazarların Portreleri” adlı NFT koleksiyonundaki Aziz Nesin portresi için açık artırmada yapılan en düşük teklif ise şu anda 0.315 WETH. (bu yazı yazıldığı andaki yaklaşık USD değeri: 732.08).

Siz de Ethem Onur Bilgiç’in “Türk Yazarların Portreleri” adlı ölümsüz eserleriyle bizlere servet bırakan ve ışık tutan birbirinden değerli yazarlarımızın bulunduğu NFT koleksiyonu serisinden dilediğinizi Opensea üzerinden satın alarak bir öğrencinin yıllık giderini karşılayarak hayallerine giden yolda ona destek olabilirsiniz.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Küresel kripto para borsası Binance’in girişim ve risk sermayesi kolu Binance Labs, son dönemde gözde olan bir sektöre yatırım yaptığını açıkladı.

Binance Labs, son zamanlarda tüm dünyada esen NFT rüzgârına kapılmaya devam ediyor. Binance Labs, 100’den fazla fikri mülkiyete (IP) sahip NFT yaratıcısı ve üreticisi olan şirket NFKings’e yatırım yaptığını açıkladı.

BinanceLabs’ın stratejik yatırımı ile, Binance NFT platformunda yer alacak NFKings ürünlerinin marka değerleri geliştirilecek. Bununla birlikte NFT’ler Binance NFT ve NFKings üzerinden desteklenecek.

Taraflar Memnun!

Binance NFT Başkanı Helen Hai, Binance Labs’ın yaptığı yeni yatırım hakkında konuştu. Hai, Binance NFT’de IP’lerin ve NFKings ürünlerinin çalışmalarını yayımlamayı ve kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmayı dört gözle beklediklerini ifade etti.

NFKings’in kurucu ortağı Matthew Lim de yapılan yatırım ile alakalı konuştu. Bir sonraki yatırım turunu tamamlamanın ortasında olan şirketin kurucu ortağı yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Birinci sınıf yatırımcılar ve IP sahipleri tarafından NFKings’e olan yatırım ilgisi, bize iş modelimizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi.”

NFKıngs kurucu ortağı matthew lım

NFT’lerin kalıcılığından bahseden Lim, markaların, IP’lerin ve müşterilerin sorunsuz bir şekilde etkileşime girebileceği uygulanabilir ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmanın kendi vazifeleri olduğunu dile getirdi.

Şu anda 100’ün üzerinde birinci sınıf IP ve markaya imza atan NFKings, NFT’leri oluşturmak, üretmek ve dağıtmak için 2021 yılında kurulan hızla büyüyen bir şirket olarak NFT dünyasına adını yazıyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bitcoin’in madencilik ağı, Çin’in kripto para madenciliği endüstrisindeki baskının neden olduğu çöküşten kurtuluyor!

YCharts’a göre, Bitcoin hash oranı 27 Temmuz tarihinde 115.71 EH/s’ye ulaştı. Ertesi gün bu oran 106.8 EH/s’ye düşmesine rağmen, bir ay önce görülen 58.46 EH/s’lik düşüşten bir hayli yüksek.

Bitcoin’in hash oranı, Nisan ortasında 198 EH/s’nin üzerine çıkarak tüm zamanların en yükseğindeydi.

Bununla beraber, birkaç Çin eyaletindeki yetkililerin Bitcoin madencilerini ABD ve Kazakistan gibi ülkelere taşınmaya zorlayan kararlar almasından sonra keskin bir düşüş yaşandı.

Bitcoin’in Madenci Zorluğu Artacak!

BTC.com’dan aldığımız veriler, art arda dört zorluk düşüşünden sonra, 31 Temmuz’daki bir sonraki düzenlemenin zorluğu %4‘ten fazla artıracağını söylüyor.

Madencilik zorluğu, yeni Bitcoin üretmek için ne kadar hesaplama gücünün gerekli olduğunu hesaplamak için tasarlanmış bir ölçüdür. Ne kadar az madenci işlem yaparsa BTC çıkarmak o kadar kolay olur.

Bazı uzmanlar, Bitcoin ağının şu anda çöküşten kurtulma yolunda olduğunu düşünüyor. Hatta bu kişiler, yakın bir zamanda madencilik zorluğunda tüm zamanların en yüksek seviyesini de göreceğimizi iddia ediyor.

Fakat bu durum, Bitmain ve MicroBT’nin yeni nesil madencilik cihazlarını madencilere ne kadar hızlı tedarik edebileceği ile doğru orantılı.

Bitcoin fiyatının son günlerde 40.000 $’ın üzerine çıkması ile, madencilerin iyimser olmak için nedenleri olabilir. YCharts’a göre, madenci gelirleri de geçtiğimiz haftalara oranla yükselmeye başladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Popüler kripto para uygulaması Blockfolio, isim değiştirdi.

Geçtiğimiz dönemde kripto para borsası FTX tarafından satın alınan Blockfolio, artık FTX olarak isimlendirilecek.

Ağustos 2020’de Satın Almıştı

2020 yılının Ağustos ayında FTX tarafından 150 Milyon $’a satın alınan Blockfolio, kullanıcılarına birçok farklı hizmet sunmaya başlamıştı.

Bir kripto para takip uygulaması olarak öne çıkan Blockfolio, aynı zamanda haber akışı ve birçok farklı özellik de sunuyordu. FTX’in satın alımı ile birçok yeni özellik eklenen platform, bir cüzdan uygulamasına dönüşmüştü. Farklı getiri oranları ile cazip teklifler sunan platform, artık FTX olarak isimlendirilecek.

Bu adımı ile ana FTX uygulaması haline gelen Blockfolio, logosunu da FTX logosu ile değiştirmiş durumda.

Bu adım ile üç farklı ürüne sahip olan FTX, global websitesi ve borsası olan FTX.com, ABD borsası FTX.us ve FTX uygulaması üzerinden hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Blockfolio tarafında alınan bu kararı siz nasıl yorumluyorsunuz?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.