Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62832.55
-7.89%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3217.9
-10.58%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $55.69
-12.89%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $506.1
-11.23%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Herkese selamlar, bugünkü fiyat analizi yazımda Chainlink yani LINK inceleyeceğim. Ağustos ayı içerinde çok fazla fırsat yakaladık, takip ettiğimiz coinlerden sıra LINK grafiğimize gelmedi. Ağustos ayının son gününde LINK grafiğimizi inceleyeceğiz. LINK grafiğindeki teknik göstergeleri ve olası hareketleri inceleyeceğimiz yazımıza başlayalım.

LINK Fiyat 31 Ağustos 2021

26.5 dolar seviyesinde işlem gören LINK Ağustos ayı içerisinde 30.5 dolar seviyesine kadar yükseliş gerçekleştirdi. En düşük değeri ise 21.40 dolar.

LINK Grafik 31 Ağustos 2021

Tsyy16MA - Chainlink LINK Fiyat Analizi 31.08.2021
Chainlink LINK fiyat grafiği 31.08.2021. 1 Saatlik grafik, veriler Binance borsasından alınmıştır.

Grafik Tradingview kullanılarak hazırlanmıştır. Binance borsasının LINK/USDT verileri kullanılmıştır, ayrıca grafiğimiz 1 saatlik zaman dilimindedir. Grafiğimizde bir adet yeşil kanal bulunmakta, kanal alt ve üst çizgisinden alınan tepkiler ise beyaz ok işaretleri yardımıyla gösterilmiştir.

LINK Analiz 31 Ağustos 2021

Alçalan kanal formasyonunun üst çizgisine 3 temas bulunmakta, kanal alt çizgisine ise 2 temas bulunmaktadır. Mor alanlar destek ve direnç bölgelerini belirtmekte olup, fiyat şu an direnç bölgesine ve kanal üst çizgisine yakın bulunmakta. Bu seviyede yakından takip edilmeli ve oluşacak fırsatları kaçırmamak için alarm kurmak faydalı olacaktır. Yeni pozisyon arayanlar için teknik değerlendirmemi ve düşüncelerimi yorum kısmında detaylı şekilde anlatıyor olacağım.

Şu an bulunduğumuz bölgede direnç bölgesine çok yakın olduğunu görüyoruz. Bildiğiniz direnç bölgesinin altından işleme girmek oldukça risklidir. Burada iki strateji oluşturabiliriz. Birincisi fiyatın kanal üst çizgisini ayrıca direnç bölgesini kırması durumunda destek altında zarar kesilecek şekilde pozisyon açmak olacaktır. Bir diğer beklentimiz ise fiyatın kanal alt çizgisine kadar gerilemesi durumunda, kanal alt çizgisi altında zarar kesilecek şekilde pozisyon açmak olacaktır. Umarım ilk anlattığım senaryo gerçekleşir ve elinde olanlarda yüksek oranlar kazanma fırsatı bulur.

LINK grafiğimiz için teknik değerlendirmelerim bu şekildeydi. Grafiğimizde gelişmeler olduğu takdirde güncellemesini yapacağım.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

27 Nisan 2021’de Hari Seldon’ın, Pangolin’i ilerletmek için bir ekip kurmak istediğini yönetişim forumunda paylaşması ile yapılan oylama sonucu çekirdek ekip işe alınmış ve bununla birlikte birçok yeni gelişme olmuştur.

Pangolin 2021 Yol Haritası

Screen Shot 2021 08 31 at 17.34.37 - Avalanche Üzerinde Çalışan Merkezsiz Borsa Pangolin ve Yol Haritası!
Pangolin DEX

Pangolin’in 2021 yol haritasına baktığımızda, borsa listelemeleri, staking, kullanıcı arayüzü ve deneyiminin yenilenmesi, ödül çiftlerinde güncellemeler, yönetişime iyileştirmeler getirme, iş birlikleri, köprüler, kullanıcıların adaptasyonu ve topluluk odaklı çeşitli iyileştirmeler yapılmasının planlandığı görülüyor.

Yol haritasında şimdiden önemli yol kateden Pangolin ekibinin yaptığı bazı geliştirmeler ise şu şekildedir:

Gate.io borsasında $PNG tokeni listelendi. Daha fazla borsada listelenme olması için ön koşul olan profesyonel piyasa yapıcının işe alımı konusunda bu hafta bir oylama gerçekleştirildi ve kabul edildi.

Kullanıcı arayüzünün yenilenmesi ve deneyimin yeniden tasarlanması için ekibe yeni bir üye katıldı.

Ödül çiftlerinde güncellemeler yapıldı. AVAX-PNG, AVAX-ETH, AVAX-DAI, AVAX- USDT çiftleri için 10x ödül çarpanı getirildi. Buna ek olarak birçok yeni çift eklendi.

Karar alma sürecinin hızlandırılması için Snapshot oylaması da uygulanmaya başlandı ve token listelemeleri için topluluk oylaması sonucu Evrensel Yönergeler Modeli’ne geçildi. Bu modele göre belirli koşulları sağlayan tokenler, topluluk oylamasına gerek kalmadan doğrudan ödül çiftleri arasına eklenebiliyor.

Avalanche Ekosistemine de Katkı Sağlıyor

Pangolin ekibi yaptığı iş birlikleri ile de Avalanche ekosistemine önemli katkılar sağlayarak adından söz ettiriyor. Hem daha fazla likidite gelmesine hem de yeni özelliklerle kullanıcıların deneyimini iyileştirmeye yönelik iş birlikleri yapıldı. Bu iş birliklerinden bazıları şu şekilde:

Borç verme protokolü BENQI, launchpad platformu Avalaunch, DeFi protokolleri Penguin Finance ve Snowball, hiper-deflasyonist para birimi projesi Spore, portföy yönetimi ve izleme aracı olan Markr.io ile iş birliği içersinde bulunan Pangolin, aynı zamanda da Velox ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda Algoritmik Ticaret Botu entegrasyonu gerçekleştirmiş oldu. Bu sayede artık limit-emir fonksiyonu gerçekleştirilebiliyor.

Wyre ile oluşturulan iş birliği ile fiat paradan kriptoya geçişi mümkün kılan Pangolin, kullanıcıların kredi kartları veya Apple Pay ile Pangolin üzerinden alım yapabilmesine de imkan tanımış oldu. Pangolin, Marginswap ile de iş birliği yaparak, Avalanche ekosisteminde kaldıraçlı işlemleri getiren ilk DEX oldu.

Avalanche’ın yakın zamanda eski AEB Köprüsünden AB Köprüsüne geçiş yapması ve Ethereum varlıklarının yeni köprü ile taşınacak olması sonucu, “token”ların yeni köprüye uyumlu versiyonlarla değiştirilmesi gerekti. Buna bağlı olarak Pangolin ekibi, uyumlu “token”larla işlem yapabilme özelliğini entegre eden ilk DEX oldu. “.e” uzantılı yeni versiyonlara “Avax Bridge Tokens” listesinden erişebilirsiniz. Ethereum varlıkları için bu listedeki tokenler ile işlem yapılması gerekmektedir.

Screen Shot 2021 08 31 at 17.36.08 793x600 - Avalanche Üzerinde Çalışan Merkezsiz Borsa Pangolin ve Yol Haritası!
Pangolin DEX

Peki yakın zamanda bizi Pangolin’de bekleyen ne gibi gelişmeler olacak?

Pangolin ekibi güncel olarak “single staking” üzerine çalışmakta. İlerleyen süreçte ise daha fazla iş birliği, yeni özellikler eklemeyi düşünen ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Kullanıcıların adaptasyonu için Pangolin Akademi üzerine çalışmalar başlatan Pangolin ekibi, NFTler üzerine yapılacak bir çalışmadan elde edilen finansman ile yeni kullanıcılar için bir faucet uygulaması öngörüyor. Bu sayede ilk işlemlerini yapacak kullanıcıların “gas fee” konusunda endişe duymasına gerek kalmazken, kullanıcıların Pangolin’e ve Avalanche ekosistemine daha hızlı adapte olmalarının sağlanması hedefleniyor.

Bu hafta Coingecko’da işlem hacmi ile ilk 10 DEX arasında yer almayı başaran ve arama sonuçlarında “trend” olan Pangolin DEX, yaptığı geliştirmelerle adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Screen Shot 2021 08 31 at 17.37.06 1181x600 - Avalanche Üzerinde Çalışan Merkezsiz Borsa Pangolin ve Yol Haritası!
CoinGecko DEX Sıralaması

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

CoinList, yeni kripto para birimlerinin satışları için dünyanın en önde gelen platformlarından biridir. CoinList, kripto para birimi projelerinin başarılı bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Kullanıcılar, yeni kripto para birimlerini diğer borsalarda listelenmeden önce satın alabilir. CoinList ayrıca kullanıcılarına Wallet (Cüzdan), Buy & Sell (Al & Sat ), Pro Trading (Pro Ticaret) ve Staking gibi hizmetler de sunar.

CoinList’e Nasıl Üye Olabilirim?

CoinList’e üye olmak isteyen kullanıcıların ana sayfa üzerinden “Log In” butonuna tıklayarak hesaplarına giriş yapmaları gerekmektedir. CoinList’te hesabı olmayan kullanıcıların açılan sayfada “Sign Up” butonuna tıklayarak hesap oluşturmaları gerekir. Hesap oluşturmak isteyen kullanıcılar, kişisel bilgileri ve e-posta adresleriyle beraber giriş şifrelerini belirleyerek hesap oluşturabilir. Bu işlemleri tamamlayan kullanıcıların ayrıca CoinList tarafından verilen QR kodunu Google Authenticator uygulamasından okutmaları ve CoinList hesaplarına tanımlatmaları gerekir. Bu adımları eksiksiz tamamlayan kullanıcılar CoinList’te bir hesaba sahip olur. Ancak, CoinList’te işlem yapmak isteyen ya da token satışlarına katılmak isteyen kullanıcıların KYC doğrulamasını tamamlaması zorunludur. Türkiye’deki kullanıcılar kimlik, ehliyet ya da pasaport belgelerinden herhangi biriyle KYC doğrulamalarını tamamlayabilmektedir. CoinList’te KYC doğrulamaları genellikle 7-10 gün içinde tamamlanmakta olup, bu süre yoğunluğa göre de değişebilmektedir.

CoinList Wallet (Cüzdan) Nedir?

CoinList Wallet, kullanıcıların ana paralarını tuttuğu yer olarak tanımlanabilir. CoinList üzerindeki wallet, temelde diğer borsalardaki fonlama hesaplarının aynı işlevlerine sahiptir. Kullanıcılar, wallet sekmesi üzerinden para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilir.

CoinList’te Para Yatırma ve Çekme İşlemleri Nasıl Yapılır?

CoinList’te para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların öncelikle wallet üzerinden yatırmak veya çekmek istediği kripto parayı seçmesi gerekmektedir. Kullanıcılar yatırmak istediği kripto parayı seçtikten sonra kendilerine verilen cüzdan adresini kopyalayarak paralarını çekmek istediği borsalardan ya da cüzdanlardan para yatırma işlemini tamamlayabilir. Para çekmek isteyen kullanıcıların da paralarını göndermek istediğini borsa ya da cüzdan adreslerini yazmaları ve işlemlerini onaylamaları yeterli olacaktır.

Ekran Resmi 2021 08 31 14.00.44 - CoinList Nasıl Kullanılır?
CoinList’te para yatırma ve çekme

CoinList’te Al-Sat Nasıl Yapılır?

CoinList’e para yatırma işlemini tamamlayan kullanıcılar “Buy & Sell” sekmesine tıklayarak dilediği çiftlerde al-sat işlemlerini gerçekleştirebilir. Satın almak ya da satmak istediği çifti seçen kullanıcılar dilediği miktarı girerek işlemlerini tamamlayabilir. Ayrıca, ticaret gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar, CoinList Pro Trading sekmesinden bu işlemi gerçekleştirebilir.

Ekran Resmi 2021 08 31 13.43.58 740x600 - CoinList Nasıl Kullanılır?
CoinList Al-Sat

CoinList Pro Trading Nedir? Nasıl Kullanılır?

Pro Trading, CoinList işlem tahtasında ticaret gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır. “Buy & Sell“den farklı olarak kullanıcılar işlem tahtasında limit, market, stop ve take profit emir türleriyle işlem yapabilir.

Pro Trading’te ticaret yapmak isteyen kullanıcıların öncelikle bir ticaret çifti seçmesi ve ardından da emir türü belirlemeleri gerekir.

Ekran Resmi 2021 08 31 14.02.02 - CoinList Nasıl Kullanılır?
CoinList Pro Trading

CoinList’te Staking

CoinList’in kullanıcılarına sunduğu bir diğer özellik ise “Staking“. Kullanıcılar sadece birkaç tıklama ile istediği “token”ları stake etme ve pasif gelir elde etme şansına sahip. Staking hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcıların öncelikle stake etmek istediği “token’ı CoinList’teki cüzdanlarında bulundurmaları gerekiyor. CoinList şu anda kullanıcılarına %23’e varan APY sunuyor.

Ekran Resmi 2021 08 31 14.11.09 215x600 - CoinList Nasıl Kullanılır?
CoinList’te staking

CoinList’te Token Sales (Token Satışı)

CoinList’te token satışına katılmak isteyen kullanıcıların öncelikle platform üzerinde satışı gerçekleşecek olan “token”ı seçmeleri gerekmektedir. CoinList’te token satışına katılmak isteyen kullanıcılarımıza KYC doğrulamalarını tamamlamaları gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Token satışına katılmak isteyen kullanıcılar satış hakkındaki gerekliliklere ve daha fazla bilgiye de aynı sayfa üzerinden ulaşabilmektedir. Token satışında yer almak isteyen kullanıcıların öncelikle satış için kayıt yaptırmaları gerekir. Kullanıcıların kayıttan sonra satış seçeneklerini inceleyip istedikleri satış için seçim yapmaları gerekir. CoinList’teki token satışları, arz miktarı, ilk satış fiyatı, maksimum alış miktarı, fonlama “token”ı, kilitli kalma süresi gibi farklılıklar içerir. Kullanıcıların bu bilgileri dikkatle incelemeleri önerilir.

Ekran Resmi 2021 08 31 14.49.23 866x600 - CoinList Nasıl Kullanılır?
CoinList token satışı

Bu içeriğimiz için Immutable token satışına kayıt yaptırdık. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de belirtildiği gibi kimlik ve fotoğraf doğrulamalarını token satışı için kaydolmadan önce tamamladık. CoinList kurallarına göre bazı ülkelerde yaşayan vatandaşların (Kuzey Kore, Suriye, Küba, İran gibi), token satışında yer alması yasak olduğu için yaşadığımız ülkeyi de kayıt sırasında seçtik. KYC doğrulamasındaki kimlik bilgilerimiz ile seçtiğimiz ülke aynı olduğu için bu adımı da kolayca atladık. Immutable token satışında yer almak için gerekli olan testi de başarıyla tamamladıktan sonra şimdilik token satışı döneminin başlamasını bekliyoruz. Option 2 (satış fiyatı $15, 3 ay kilitli, $100 minimum alış ve $500 maksimum alış) seçtiğimiz için token satışına hak kazanmamız durumunda minimum $100 veya maksimum $500 ile Immutable “token”ımızı belirtilen süre içerisinde $15 fiyatıyla satın alacağız.

Ekran Resmi 2021 08 31 14.49.53 596x600 - CoinList Nasıl Kullanılır?

CoinList’te token satışına katılmayı düşünüyor musunuz?

Daha fazla Nasıl kategorisindeki içeriklerimiz için: Nasıl?

Telegram kanalımıza katılın.

Avalanche ağında yaptığı hizmetlerin bir sonucu olarak YAY Games, Avalanche Rush programına seçildi!

Bildiğiniz üzere yeni teşvik programı, birçok DeFi projesinin Avalanche ağına geçmesi için 180 milyon $’lık bir fon sunuyor.

Teşvik programı açıklandığı günden bu yana Aave, SushiSwap ve Curve Finance gibi projelerin teşvik programına katılıyor olması, Avalanche ağına büyük bir katkı sağlamış durumda.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu teşvik programı sayesinde Avalanche, yeni DeFi projeleri sayesinde likidite havuzunu genişletebilecek.

Nispeten yeni bir proje sayılabilecek olan YAY Games, Avalanche Rush programına dahil olduğu için çok heyecanlı.

Proje, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Avalanche Rush programına dahil olmak bizim için inanılmaz bir adım. Aave, SushiSwap ve Curve Finance’in de dahil olduğu programın bir parçası olmak bizim için onur verici.

Avalanche Rush’ın AVAX’a Etkisi

Rush programının başlatılmasıyla beraber, Avalanche ekosistemi ciddi bir etki gördü. Sadece bir ay gibi kısa bir süre içinde, AVAX coini neredeyse %400 artış gördü ve ciddi bir ticaret hacmine sahip oldu.

avax fiyat grafiği 1200x585 - YAY Games Avalanche Rush Teşvik Programına Katıldı!
AVAX Fiyat Grafiği

Bunun yanı sıra, Avalanche blockchaini üzerindeki toplam kilitli değer (TVL) geçen ay %1000 oranında artış gösterdi. Örnek vermek gerekirse, Avalanche üzerinde yer alan ilk borçlanma protokolü BENQi, piyasaya sürülmesinden birkaç gün sonra 1 milyar $’lık TVL’ye sahip oldu.

YAY Games, bu etkileşimin kendileri için de yaşanacağını düşünüyor ve platformun yeni nesil oyunculara hızlı bir şekilde ulaşacağını söylüyor.

Bununla beraber ekip, yaşanan yeni gelişmeler dolayısıyla Avalaunch ve Superlauncher üzerinde yapılacak olan IDO’sunu tekrardan planlamaya karar verdi.

Yay Games Resmi Türk Topluluğu
https://t.me/yaygames_turkey

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Amerikan ödeme hizmeti şirketi PayPal, geçen yıl kripto para ticareti hizmetlerini başlattıktan sonra hisse senedi ticareti için de bir platform oluşturmayı veya bu hizmeti sunmanın yollarını araştırmaya başladı.

CNBC’de Pazartesi günü yazılan habere göre PayPal, kripto para dostu olup aynı zamanda hisse senedi alım satım uygulaması olan Robinhood ve benzeri rakipleriyle rekabet edebilmek için kendi hisse senedi ticareti hizmetini verebileceği yolları araştırıyor. PayPal bu hizmeti, en baştan kendi oluşturduğu bir platformla ya da hali hazırda bu hizmeti veren bir platforma ortak olup başlatabileceğini düşünüyor.

Bununla birlikte PayPal, hisse senedi ticareti hizmeti için görüşmeler yapıyor ancak bu yatırımı bu yıl yapmaya çok sıcak bakmıyor. Anlaşılan PayPal bu süreci yavaş ve emin adımlarla yürütmek istiyor.

CNBC’ye göre, PayPal’ın Finans Sektörü Düzenleme Kurumu tarafından bir aracı kurum olarak hizmet vermesinin onayı sekiz aydan fazla sürebilir.

Bununla beraber bir iddiaya göre PayPal’ın, daha önce açıklanmayan bir bölümü olan ve aynı zamanda “PayPal’da Invest” olarak bilinen bir departmanı var. Paypal, bu departmana yeni CEO olarak finans sektöründe deneyimli olan Rich Hagen’i işe aldı. Hagen’in LinkedIn’deki sayfasına göre, Hagen PayPal’ın tüketici yatırım işindeki fırsatları keşfetme çabalarından sorumlu olacak.

Screenshot 4 1 - PayPal, Hisse Senedi Ticareti Hizmeti Vermek İstiyor!
Richard J. Hagen’in Linkedin Profili

Hagen, 2016 yılında çevrim içi aracılık şirketi TradeKing’i satın alan düzenlenmiş bir aracı kurum olan Ally Invest’in kurucu ortağı ve eski başkanıdır. Yeni PayPal yöneticisi aynı zamanda 2005 yılında kurucu ortağı olduğu TradeKing’in de başkanıydı.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Kullanıcılara iyi bir blockchainler arası işlem seçeneklerini sağlayan bir DEX kaynağı olan OpenSwap bir DeFi merkezi olarak öne çıkıyor.

Ürün yol haritası, likidite kuyrukları, Hibrit Akıllı Yönlendirme ve blockchain likidite sağlama tekliflerine eklenecek yeni bir merkeziyetsiz Zincirler Arası Köprü protokolünü içeren OpenSwap, Moonsheet’ini paylaştı.

openswap moonsheet 1067x600 - OpenSwap Moonsheet'ini Yayımladı
OpenSwap Moonsheet

OpenSwap’ın Moonsheet’inde başlıca şunlar yer almakta:

  • Coin98 Ventures, Legos Capital, NGC, BR Capital, Leo Cheng (C.R.E.A.M) ve Ravindra Kumar (Frontier) öncülüğünde 20’den fazla yatırımcıdan 1,5 milyar $ toplandı.
  • DEX ile ilgili çok sayıda altyapı ürünü sunan deneyimli ekip, Impossible Finance’in DEX staking kategorisinde yer alan ilk proje olarak seçildi.
  • Proje, CeFi ve DeFi arasındaki ticaret deneyimini eşit tutmaya yardımcı olmak için likidite zorluklarının üstesinden gelmeye çalışıyor.

Bu arada OpenSwap, token listeleme ayrıntılarını da kamuoyuna sundu:

  • Token Adı: Openswap (OSWAP)
  • Launchpad satışı için üst limit: 340.000 USD
  • Satış fiyatı: 0.04 $ USD
  • İlk gün piyasa değeri: 1.000.000 USD
  • Satış sonrası dolaşımdaki arz: 25.000.000 OSWAP (Yatırımcılar ve halka satış için %2.5’luk bir arz ayrıldı.)
openswap 1200x328 - OpenSwap Moonsheet'ini Yayımladı
OpenSwap’a destek veren bazı stratejik ortaklar.

Likidite Kuyruğu

OpenSwap, bu yaklaşıma farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Likidite kuyrukları yeni ve verimli bir mekanizma ile kullanıcılara ve piyasa yapıcılara sunulacak. OpenSwap bu sayede mevcut DEX ekosistemini tamamlayan ve geliştiren bir mekanizmaya ev sahipliği yapacağını belirtiyor.

Hibrit Yönlendiriciler

OpenSwap’ın likidite kuyruğu konseptinin tanıtılması ile beraber, piyasa yapıcılar ve alıcılar, özellikle stablecoinler gibi seçilmiş ürünlerde etkin bir şekilde spot işlemleri yapabilmek için yeni bir mekanizmayı kullanabilecek.

Zincirler Arası Protokol

OpenSwap, yeni bir merkeziyetsiz zincirler arası köprü protokolü sunmaya hazırlanıyor. Bu, mevcut merkeziyetsiz zincirler arası çözümlere göre önemli iyileştirmeler sunacak. OpenSwap iddialara göre bazı DeFi verimsizliklerini yeni ve daha etkili köprüleme mekanizması ile bertaraf edecek.

DeFi platformlarının gelişmesi, yanında belli başlı avantajları da beraberinde getiriyor. Son iki senedir merkeziyetsiz borsaların gelişimi ciddi bir şekilde hızlı gerçekleşti. Merkeziyetsiz borsalar, artık merkezi borsalara ciddi anlamda kafa tutmaya başladı.

Web sitesi: https://www.openswap.xyz

Telegram: https://t.me/openswapdex

Twitter: https://twitter.com/openswapdex

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Tenis yıldızı Naomi Osaka, kripto para birimi ve NFT’lerdeki potansiyeli fark etmiş gözüküyor. Dört kez Grand Slam şampiyonu olan Osaka, Tom Brady’nin NFT platformu olan Autograph’de bu hafta ikinci NFT koleksiyonunu yayınladı.

NAOMI OSAKA TWITTER

Osaka, sosyal medyada Dogecoin hakkında yazılan çok şey olduğunu fark ettikten sonra menajeri ile kripto para birimleri hakkında görüşmeler yapmaya başladı.

Japonya’nın önde gelen tenisçilerinden biri olan Naomi Osaka, öncelikle Elon Musk tarafından desteklenen Dogecoin (DOGE) “hype”ını fark ettikten sonra kripto para birimlerine yatırım yapmayı ve yaptığı yatırımları çeşitlendirmeyi düşünmeye başladı.

Yakın tarihli bir Bloomberg röportajında ​​Osaka, Dogecoin hakkında bazı okumalar yaptıktan sonra menajeri ile kripto para birimleri hakkında görüştüğünü açıkladı.

Yıldız tenis oyuncusu, temsilcisiyle kripto paralar konusunda konuşmadan çok önce, Twitter’ın kripto paralara yapılan yatırımları çok etkilediğini farkettiğini söyledi. DogeCoin’in de buna çok iyi bir örnek olduğunu söyledi. Ayrıca DogeCoin’i yatırımlara olan ilgisinin birincil kaynağı olarak nitelendirdi. Osaka’nın kripto paralara olan ilgisinde DOGE’nin büyük bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Osaka, ABD Açık turnuvası başlamadan önce bir NFT koleksiyonu başlatarak, takas edilemeyen token (NFT) alanına da katılmış oldu.

Osaka Daha Önce de NFT Çıkarmıştı!

Nisan ayında Osaka, kız kardeşi Mari Osaka ile birlikte toplamda yaklaşık 600,000 dolara satılan altı parçalı “1-of-1 NFT” koleksiyonunu piyasaya sürdü. Koleksiyonun içinde olan bir NFT 200,200 dolara satıldı. Şimdilik profesyonel bir tenisçi tarafından satılan en pahalı NFT olarak duruyor.

NFT’ye sürekli ilgi gösteren bir diğer spor da futbol. Son zamanlarda Paris Saint-Germain futbol takımı, efsanevi oyuncu Lionel Messi’nin kulübe katılmasından sonra çıkan PSG taraftar “token”larını piyasaya sürdü. Messi’nin iki yıllık PSG sözleşmesinin de ödemesi PSG token’ları ile yapıldı.

Spora ek olarak, Budweiser ve Visa gibi büyük markalar kendi “token”larını oluşturmak yerine NFT almaya başladılar. NFT’ler için ölçeklenebilir yapay zeka altyapısı oluşturmaya yatırım yapan Mark Cuban gibi üst düzey girişimciler de kripto para piyasasına adım atmış oldu.

Kings of Leon gibi ana akım müzisyenler de NFT tabanlı albümlerin satışına dahil oldu. Kings of Leon, NFT tabanlı albümünden 2 milyon doların üzerinde satış elde etti. Linkin Park’tan Mike Shinoda, NFT olarak bir single yayınlayan ilk büyük plak sanatçılarından biri oldu.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Bitcoin’de Temmuz ayında gördüğümüz dipten sonraki yükselişte yatay bir gidişat gördüğümüz bu hafta fiyatlar $46.465 ile $50.416 arasında gezdi.

Piyasanın gidişatında yavaşlama olmamasına rağmen bu hafta on-chain tarafı görece sessizliğini korudu. Bu hafta piyasalardaki gidişata çeşitli metrikler ile birlikte bakalım.

onchain 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
35. Hafta Bitcoin Fiyat Grafiği

Detaylı analize girmeden önce fiyatların küme oluşturduğu genel aralıklara bakmak, on-chain destek ve direnç noktalarını fark etmemize olanak sağlar.

Eski rekor olan $20k seviyesini kırdıktan sonra karşımıza 3 farklı on-chain hacim bölgesi çıkmakta.

onchain1 980x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin UTXO Realized Price Distribution (URPD) Grafiği

$31k — $40k aralığı: (Eski ATH Sonrası Fiyat Tabanı)

Hem Ocak 2021’de fiyatlar yükseliyorken hem de son 2.5 aylık yatay konsolidasyon döneminde el değiştirip fiyatlanan 2.98 milyon adet Bitcoin günümüzde şu anki piyasa için güçlü bir destek bölgesi oluşturuyor.

$45k — $50k aralığı: (Güncel Bölge)

1.65 milyon Bitcoin’in fiyatlandığı bu aralıkta bugün fiyatlar bu bölgenin üst kısmına yakın olduğu için bu bölge de olası düşüşte (ilk bölge kadar hacimli olmasa da) ilk destek seviyesi olarak görev görecektir.

$53.7k — $59k aralığı: (Trilyon Dolar Bölgesi)

Mart ve Mayıs ayları arasında bu bölgede fiyatlanan 1.336 milyon Bitcoin sahipleri henüz hala realize edilmemiş zarar taşımaktalar ve yaklaşık %50 düşüşe rağmen realize edilmeyen zararlar fiyatların olası yükselişinde yatırımcıların başabaş noktasına gelmelerinden dolayı yapabilecekleri satışta potansiyel bir direnç bölgesi oluşturabilir.

Bu duruma rağmen Ağustos ayında fiyatlar kârlar realize edilmeye devam ederken fiyatların yükselişi de aynı zamanda devam etti. Bu da bize gösteriyor ki piyasanın alım talebi yeteri kadar güçlü ve bu satışları absorbe edebilmiş.

Bu veriyi aSOPR ile görselleştirebiliriz.

Adjusted Spent Output Profit Ratio (aSOPR) grafiğinde negatif bölgeler yatırımcıların zararına satış yaptıkları (capitulation) bölgeler iken fiyatların yükselişine istinaden kârlılık geri dönmüş ve aSOPR 1’in üstünde tutunmaya başlamış

Buna istinaden yatırımcılara gelen piyasanın olumlu gidişatına olan inançtan ötürü alım talebi piyasayı daha da yukarı taşımış ve arada yapılan kâr satışlarına rağmen (aSOPR resetleri) piyasa bunu karşılayabilmiş ve fiyatlar yükselmeye devam etmiş.

onchain2 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin Adjusted SOPR (aSOPR) Grafiği

Fiyatlar yavaş yavaş yükselirken on-chain tarafındaki aktivite ise bu hafta da görece zayıf kalmaya devam etti.

Hem Bitcoin hem de Ethereum tarafında sırasıyla Aktif Tüzel Kişilikler (Active Entities) ve Aktif Adres sayısı zirveden yine sırasıyla (günlük 275k ile) %-35 ve (günlük 450k ile) %-33 düşüş kaydetmiş.

onchain3 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin Aktif Tüzel Kişilik Sayısı Grafiği

Buradaki fark ise fiyatların yüksek kaldığı seviyelerde bu (aktif) metrikler 2020 ortası ile sonu arasındaki boğa öncesi akümülasyon döneminin verilerine çok benzemekte.

onchain4 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Ethereum Aktif Adres Sayısı Grafiği

Bir benzer çıkarımı da günlük transfer miktarı grafiğinde görüyoruz.

Bir anlamda bize Bitcoin blokzincirindeki blokların doluluk oranını dolaylı gösterebilecek olan bu metrik Ocak ayındaki zirvesinden (günlük 320k) bu hafta %-37.5 düşüş ile günlük 200k’ya gerilemiş durumda.

onchain5 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin Transfer Sayısı Grafiği

İşin daha da dramatik tarafı ise zincir üstünde taşınan değeri USD cinsinden hesapladığımızda karşımıza çıkan grafik oluyor.

Günde $16B değer taşınan Nisan zirvesinden (ki fiyatların ATH olduğunu hatırlamak lazım) bu hafta itibariyle yaklaşık %62.5’luk düşüş ile günlük $6B seviyesinde düşmüş durumdayız.

Burada benim dikkat çekmek istediğim bir durum var (ki bir sonraki grafikte göreceğiz) bu hafta gördüğümüz $6B USD transfer hacmi $BTC $45k — $50k arasındayken gerçekleşmişken aynı seviyeyi en son gördüğümüz Aralık 2020’de $BTC $20k seviyesindeydi.

onchain6 1025x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin USD Cinsinden Transferlerin Hacim Kategorilerine Ayrılmış Grafiği

Transferlerin talebindeki yaşanan düşüşten dolayı toplam transfer komisyonları da Nisan ayından bu yana görece düşüş gösterdi. Bu hafta itibariyle günlük yaklaşık 21 $BTC ile blok ödüllerinin sadece ~%1–2’sini oluşturan komisyon gelirleri son 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

onchain7 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin Toplam Transfer Komisyonları Grafiği

Ethereum tarafında ise günlük transfer miktarı Bitcoin kadar dramatik olmasa da düşüş gösterirken Mayıs ayındaki günlük 1500k transfer seviyesinden bu hafta itibariyle %26.6 düşerek günlük 1100k seviyesine gerilemiş oldu.

onchain8 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Ethereum Transfer Sayısı Grafiği

Ancak Ethereum tarafında transfer komisyonları Bitcoin ile aynı grafiği çizmemekte. On-chain transfer miktarları ve aktif adres sayıları düşerken komisyon gelirlerinin artması bize NFT piyasasının bu yükselişte parmağı olduğunu gösteriyor.

Ethereum ağındaki toplam transfer gelirlerinin günlük 10k $ETH seviyesine çıkması bize Ethereum ağının güncel durumunun 2020 deki “DeFi Yazı” ve 2021 yılında yaşadığımız büyük yükselişteki komisyon seviyesi ile örtüştüğünü gösteriyor.

onchain9 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Ethereum Toplam Transfer Komisyonu Grafiği

Ethereum ağındaki NFT’lerin baskınlığının kaybeden tarafında ise bu sefer DeFi tokenları yer alıyor.

DeFi tokenlarının on-chain aktivitesi (Aktif Adres miktarı) ve USD bazlı transfer hacimleri uzun süredir istisnasız düşüş trendinde bulunmaktalar. $AAVE $COMP $UNI $YFI

onchain10 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Çeşitli DeFi Tokenlarının Aktif Adres ve USD Transfer Hacimleri Grafiği

Fiyatlar ile on-chain hareketsizliğinin uyuşmazlığı bullish mi bearish mi sorusunun cevabını verebilmek, varlıklar gittikçe borsalara, türev ürünlerine veya SegWit adaptasyonu ya da Lightning Network gibi ikinci katman çözümleri yaygınlaşmaya başladığı için giderek zorlaşıyor.

Fakat diğer tarafta ise arz dinamiklerinin (özellikle de coin yaşları) bize her türlü çok net elle tutulur veri vermeye devam ediyor. Zincir üstü akümülasyon ve HODL yatkınlığı genelde uzun süreli yatırım sinyali olurken buna istinaden şu anki piyasa trendini geçmiş ile karşılaştırdığımızda bugün içinde bulunduğumuz durum boğa piyasasının devam ettiğini öne sürüyor.

Volatilitede satılmaya meyilli olan genç coinlerin (< 3ay) HODL waves grafiğine baktığımızda gördüğmüz düşüş bize piyasanın harcamaktan ziyade HODL etmeye devam ettiğini gösteriyor.

onchain11 1025x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin HODL Waves Grafiği (3 aydan genç coinler)

Aynı grafiğe Ethereum için baktığımızda ise yine benzer bir durum görüyoruz. Genç coinler bu hafta itibariyle Ethereum arzının %12.5’ini oluşturuyor.

onchain12 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Ethereum HODL Waves Grafiği (3 aydan genç coinler)

Bu coinler hareketsiz kaldıkça olgunlaşıp orta yaşlı (3 ay — 1 yıl) ve yaşlı (1 yıl+) kategorisine geçerler.

Bu kategorilerdeki coinler geçmişe baktığımızda satmaya daha az meyilli olduklarından ötürü likit olmayan arzı da doğal olarak artırdıkları için bu grubun dominansı arttıkça potansiyel bir arz krizine doğru da yol aldığımızı söyleyebiliriz.

Bitcoin’de orta yaşlı ve yaşlı coinlerin HODL edilme trendi Nisan ayında başlamış ve bu hafta itibariyle %50 ile hala güçlü bir şekilde devam etmekte.

onchain13 1025x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin HODL Waves Grafiği (3 aydan yaşlı coinler)

Ethereum tarafında ise aynı trendin devam ettiğini görüyoruz ve $ETH tarafında aynı oran %70 ile çok daha yüksek seviyede bulunuyor.

onchain14 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Ethereum HODL Waves Grafiği (3 aydan yaşlı coinler)

Piyasanın bu davranışındaki değişimi görebilmek için Liveliness metriğine bakabiliriz.

Liveliness metriği, coinlerin cüzdanda hareketsiz biriktirildiğinin (HODL edilmesi) veya harcandığının (Coin Days Destroyed) arasındaki fark alınarak hesaplanır.

Liveliness metriğinde düşüş trendleri akümlasyon ile ilişkilendirilir, hareketsizliğin arttığını ve harcamanın daha az olduğunu gösterir.

Tam tersi olarak yukarı yönlü trendler ise eski coinlerin harcanmaya başladığını ve coinlerin genelinin hareketsizliğinden daha hızlı el değiştirdiğini gösterir.

Düşüşün veya yükselişin sertliği bize HODL edilmenin veya harcanmanın gücünün artıp azalması hakkında fikir verir.

Büyük düşüşten sonraki akümülasyon ve fiyatların yavaş yavaş artmaya başladığı dönemde Liveliness’ın düşüş trendine girdiğini görüyoruz.

onchain15 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin Liveliness Grafiği

Aynı şekilde Ethereum’a baktığımızda da benzer bir grafik mevcut ancak burada Ethereum’u Bitcoin’den ayıran şey ise Liveliness trendinin NFT’lerin yüksek hacimine rağmen burada da düşüş olması bize gösteriyor ki el değiştiren $ETH’lar aynı kişiler arasında transfer ediliyor.

onchain16 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Ethereum Liveliness Grafiği

Kripto paralara olan genel ilgi ve adaptasyonu ölçebileceğimiz bir metrik olan “Sıfırdan Büyük Bakiyeye Sahip Adres Sayısı” ise tekrar artmaya başlayarak 38 Milyon adres ile Bitcoin’de fiyat ATH’ı sonrası yeni zirvesine ulaşmaya çok az kalmış durumda.

onchain17 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Bitcoin Bakiyesi Sıfırdan Büyük Adres Sayısı Grafiği

Ethereum tarafında ise 60.7 Milyon adres ile yeni zirve geçilmiş durumda ve bu hafta itibariyle yükselişe devam ediyor.

onchain18 1026x600 - Haftalık On-Chain Değerlendirmesi Hafta 35, 2021
Ethereum Bakiyesi Sıfırdan Büyük Adres Sayısı Grafiği

Geçmişe baktığımızda fiyat ve on-chain aktivitesinin arasındaki ters ilişki genelde boğa piyasalarıyla anılmazken bu durum boğa öncesi ve arz krizi öncesi için normal olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yüzden bu durumlar genelde boğa piyasasındaki akümülasyonun bitişini ve geride kalan yatırımcıların en güçlüleri olduğunu bize gösterir.

Bu hafta arz dinamikleri bize piyasadaki talebin gerçek ve var olduğunu, ve eğer piyasanın gidişindeki trend bozulmaz ise talebin arzdan büyük olmasına istinaden gelecekte fiyatlara olumlu yansıyabileceğini gösteriyor.

Önümüzdeki günlerde bu düşüncenin geçerli veya geçersiz olmasını anlayabilmek için yaşlı coinlerin harcanmasını (artma veya azalma) takip edebiliriz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

@Spectura

Twitter hesabımı takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İngilizce orijinal kaynak için Glassnode ekibine teşekkür ederiz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un madencilik geliri, ağdaki EIP-1559 yükseltmesi, değiştirilemez tokenlar (NFT) ve ETH’nin fiyat artışı ile birlikte ağustos ayında önemli miktarda artış gösterdi.

Elde edilen verilere göre, ağustos ayı için aylık Ethereum madencilik geliri 1,65 milyar doların üzerinde yer alıyor. Bu gelir miktarı temmuz ayına kıyasla %60’tan fazla bir büyümeyi temsil ediyor.

ethereum madencilik geliri 1143x600 - Ethereum Madencilerinin Ağustos Ayı Geliri, NFT Çılgınlığı İle Birlikte Artışa Geçti!
Ethereum Madencilik Geliri

Madencilerin elde etmiş olduğu gelirin 536 milyon doları işlem ücretleri veya Ethereum’da işlem yapmakla ilgili maliyetlerden geliyor. Madencilere yapılan sübvansiyon ödemeleri ise geriye kalan 1.115 milyar doları oluşturuyor.

Temmuz ayında 2.000 dolar civarlarında seyreden ETH, nispeten düşüş eğilimi gösteriyordu. Ancak Ethereum ile ilgili yayımlanan güncellemeler ve NFT’lerin tekrardan çılgınlık haline gelmesi ETH için de yeniden bir parlama dönemi başlatmış oldu.

29 Ağustos itibariyle, Ethereum madencilerinin ay boyunca elde ettikleri gelirlerin bir parçası olarak toplayabildikleri işlem ücretleri yaklaşık 61.000 ETH idi. Etherscan tarafından elde edilen verilere göre, ağustos ayındaki bu miktar, temmuz ayında toplanan 91.000 ETH’den keskin bir düşüş yaşamış durumda.

Ağustos sayısı, büyük ölçüde NFT pazarlarında yaşanan ve piyasada önemli hacimler oluşturan NFT’lerdeki çılgınlığın ortasında Ethereum’daki artan zincir içi faaliyetler ile geçen bir ay oldu.

EIP- 1559 Yükseltmesi

Toplam ETH tutarındaki işlem ücreti düşüşü, 5 Ağustos’ta Ethereum’un EIP-1559 yükseltmesini takip etti ve bu, ağın daha önce Ethereum madencilerine ait olan işlem ücretlerinin bir kısmını yakmak için etkinleştirildi. Güncellemeden sonra yakılan miktar, ağ yükseltme aktivasyonundan yaklaşık 20 gün sonra 100.000 ETH seviyesini geçmiş durumda.

ETH Burn 1143x600 - Ethereum Madencilerinin Ağustos Ayı Geliri, NFT Çılgınlığı İle Birlikte Artışa Geçti!
ETH Burn

Yazım tarihi itibariyle, temmuz ayında Ethereum madencilerine ödenen toplam işlem ücretlerinden daha fazla olan, yaklaşık 420 milyon dolar değerinde 135.000’den fazla ETH işlem ücreti yakıldı. 

TradingView üzerinden elde edilen verilere göre kripto para birimi ETH şu anda yaklaşık 3.231 dolardan işlem görüyor.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Analiz Haberleri için: Analiz Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Circle ve Coinbase tarafından kurulan ve USDC stablecoin’ini denetleyen konsorsiyum olan Centre, önümüzdeki yıllarda küresel olarak genişlemesine yarayacak yeni bir ekip oluşturulduğunu duyurdu.

C-suite yöneticileri de dahil olmak üzere altı kişiden oluşan ekibe katılan yöneticilerin hepsi son aylarda Centre’a katıldı.

Centre CEO’su David Puth konu ile ilgili olarak verdiği bir röportajda, çekirdek ekibi oluşturarak, Centre’nin artık “küresel bir stablecoin ağı” oluşturmak istediğini belirtti. Puth ayrıca şu açıklamada bulundu:

“USDC’ye benzer şekilde, diğer ülkelerde Centre standartlarında inşa edilmiş ve birlikte çalışabilir stablecoinleri nihayetinde bağlayabileceğimiz denizaşırı ortaklar oluşturmak için çalışıyoruz.”

Bilindiği üzere Puth, geçen Aralık ayında Centre’a CEO olarak katıldı. CEO, JPMorgan ve State Street’te üst düzey yönetici rolleri üstlendi ve son olarak döviz işlemlerinde günde 5 trilyon doların üzerinde ödeme yaparak forex takas hizmetleri sağlayan CLS Group’un CEO’su olarak görev yapıyordu.

Centre Planları

Centre, küresel genişleme planlarını karşılamak için finansal hizmetler ve ödeme işleme şirketleri ile ortak olmayı ve üyeliğini onlarla genişletmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Merkezin Afrika ve Asya gibi pazarlardaki ortaklıklara odaklandığını söyleyen Puth, stablecoinlerin çok az maliyetle para transferi için kullanılabileceğini söylüyor.

Veriler incelendiğinde USDC, şu anda toplam arzı 27 milyar doları aşan piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin durumunda. Stablecoin USDC’nin arzı geçen aralık ayından bu yana neredeyse on kat artmış durumda.

USDC 1 1143x600 - USDC'nin Arkasındaki Şirket Centre, Küresel Bir Stablecoin Ağı Oluşturmak İstiyor!
USDC

Puth, USDC’deki merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetinin de bu yıl “çok güçlü” büyüdüğünü ve bunun da toplam arzında büyümeye yol açtığını dile getiriyor.

İlginizi Çekebilir: DeFi Nedir?

CEO, ileriye bakıldığında, Centre’nin USDC ve diğer planlanmış stablecoinlerinin bir ödeme şekli olarak daha aktif kullanımına odaklanmayı planladığını söylüyor.

Puth ayrıca, Centre’nin farklı fiat para birimlerine sabitlenmiş daha fazla sabit para piyasaya sürmek istediğini belirterek şu ifadelere yer veriyor:

“Şu anda birkaç ortakla çalışıyoruz ve Avrupa bölgesinde potansiyel olarak iki farklı stablecoin arıyoruz.”

Şirketin ticaret müdürü Shipman, yaptığı açıklamada, Centre’nin genişleme planlarının bir parçası olarak, Katman-1 ve Katman-2 ağları da dahil olmak üzere daha fazla blok zincirinde USDC’yi başlatmak istediğini söylüyor. Bilindiği üzere USDC şu anda beş blok zincirinde mevcuttur: Ethereum, Algorand, Solana, Stellar ve Tron.

Shipman, Centre’ın ayrıca USDC’yi bir ödeme şekli olarak değiştirilemez token (NFT) ekosistemine entegre etmeyi planladığını belirterek şu açıklamayı yapıyor:

“NFT’lerin pazarlarda işlem görmesine izin vermek için temel altyapıyı oluşturmak, bizim için bariz kullanım durumudur.”

Özellikle, Centre’nin ortağı Visa, tüketicilerin NFT’leri satın almasına yardımcı olmak istediğini ve yatırımcıların NFT’leri geleneksel ürünler ve e-ticaret için yaptıkları kadar kolay kabul ettiğini söyleyerek, yakın zamanda NFT alanındaki planlarını açıkladı. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Herkese selamlar ben CryptoTepe. Bugünkü fiyat analizi yazımda Binance Coin yani BNB’yi inceleyeceğim. Son BNB grafiğimin üstünden 10 gün geçti, grafiğimizde yaşanan gelişmeler nedeniyle güncelleme gereği duydum. Ayrıca yeni pozisyon arayanlar için giriş fırsatı bulunan bölgelere bakacağız, lafı çok uzatmadan teknik incelememize başlayalım.

BNB Fiyat 30 Ağustos 2021

Binance borsasının sağladığı BNB/USDT verilerine göre Ağustos ayı içerisinde en yüksek değeri 518 dolar, en düşük değeri ise 317 dolar. Şu an ise 474 dolar seviyesinde işlem görmekte.

BNB Grafik 30 Ağustos 2021

D0GFFiaO - Binance Coin BNB Fiyat Analizi 30.08.2021
Binance Coin BNB fiyat grafiği 30.08.2021. 4 Saatlik grafik veriler Binance borsasından alınmıştır.

Grafik Tradingview aracılığıyla hazırlanmıştır. 4 saatlik zaman diliminde BNB/USDT paritesi kullanılmıştır. Grafikte görüldüğü gibi bir adet yükselen trend çizgisi bulunmaktadır. Fiyatın yükselen trend çizgisinden aldığı tepkiler beyaz ok işaretleri yardımıyla gösterilmiştir.

BNB Analiz 30 Ağustos 2021

Mor bölgeler her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgeleri olarak bizlere yardımcı oluyor. Son fiyat analizinde belirttiğimiz gibi direnç bölgesine kadar yükselen BNB burada tepki almaya başladı. 20 Ağustos tarihli BNB fiyat analizimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Direnç bölgesine daha yakın olan BNB için temkinli olmakta fayda olacaktır. Bildiğiniz gibi direnç bölgesinin altında fiyat pahalı, destek bölgesinin üstünde fiyat ucuz şekilde takip ediyoruz.

BNB Yorum 30 Ağustos 2021

Daha önceki BNB fiyat analizlerimizde hedefler sırasıyla gerçekleşti, peki yeni giriş arayanlar için nasıl bir strateji kurabiliriz şimdi onu değerlendirelim. Bildiğiniz gibi destek ve yükselen trend çizgisi kesişimleri oldukça verimli bölgelerdir. Güncel BNB grafiğine baktığımız zaman 425-430 dolar seviyesinin tam olarak böyle bir bölge olduğunu görmekteyiz. Burada acılan pozisyonların stop mesafesi oldukça yakın olacaktır. Destek altına düşmesi durumunda, yükselen trend çizgisini de kaybedecektir. Bu nedenle böyle bir durumda zarar kesilebilir. Hedef olarak öncelikle risk satışı yapılmalı ardından önündeki direnç bölgeleri takip edilmeli.

BNB için güncel yorumum bu şekildeydi. Grafiğimizde gelişmeler olduğu takdirde tekrar güncelleyeceğim.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Eskiden Matic Network olarak bilinen Polygon, ağ ölçeklenebilirliğini ve genel işlem hızını büyük ölçüde artırarak Ethereum blok zincirinin işlevselliğini geliştirir. Polygon, Ethereum ağını ölçeklendirmeye yardımcı olmak için kendi Proof of Stake (PoS) blok zincirini ve Commit Chain bağlantısını kullanır ve blok zinciri teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesini engelleyebilecek verimsizlikleri çözmeyi amaçlar. Polygon üzerindeki TVL ise $5 milyara yaklaşıyor.

Polygon Nedir? Ne İşe Yarar?

Polygon, Ethereum’a yardımcı olmak için oluşturulmuş bir Layer 2 ölçeklendirme çözümüdür. Performansa, kullanıcı deneyimine ve güvenliğe öncelik veren ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmak amacıyla geliştiricilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılar. Polygon bu amacını gerçekleştirmek için Proof of Stake’in (PoS) altında yatak teknik mimariden yararlanır. Polygon’un PoS blok zinciri, Ethereum blok zinciri için bir Commit Chain görevi görür.

Polygon, şu anda tamamen Ethereum blok zincirine odaklanmış olmasına rağmen diğer blok zincirlerini de desteklemek için ölçeklenebilirlik odaklı ürün teklifini geliştirmeyi ve farklı protokoller arasında zincirler arası birlikte çalışabilirlik sağlamayı planlıyor.

MATIC ise Polygon’un yerel “token”ıdır ve farklı amaçlarla kullanılmaktadır. MATIC, Polygon ağındaki işlemlerin ücretini ödemek için kullanılırken aynı zamanda platformu geliştirmek amacıyla Polygon üzerinde dAPP ödemeleri için de kullanılır.

Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)

Bu içeriğimizi yazarken, DeFi Llama verilerine göre Polygon TVL sıralamasında dördüncü sırada bulunuyor. En yüksek TVL’ye sahip olan ağlar ise sırasıyla Ethereum, Binance Smart Chain ve Terra.

Ekran Resmi 2021 08 30 18.08.10 - Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)
Polygon üzerindeki TVL

Bu içeriğimizi yazarken, Polygon üzerindeki platformda $4.87 milyar TVL bulunuyor. 2021 yılının ilk gününde Polygon üzerindeki platformda ise yaklaşık olarak sadece $324 milyon TVL bulunuyordu. Polygon üzerindeki kilitli varlıklar ise Nisan 2021 tarihinden sonra artış göstermeye başlamıştı. Yine aynı şekilde DeFi Llama verilerine göre Polygon üzerindeki en yüksek TVL, 15 Haziran 2021 tarihinde $10.54 milyardı. Polygon üzerindeki en yüksek TVL’ye sahip olan platform ise yaklaşık %41 oranıyla AAVE.

Ekran Resmi 2021 08 30 18.10.03 - Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)

Polygon Üzerindeki TVL Sıralaması

DeFi Pulse verilerine göre DeFi üzerindeki TVL sıralamasında yaklaşık $15 milyar değeriyle ilk sırada yer alan AAVE, lending platformu olarak DeFi dünyasında karşımıza çıkıyor. Polygon üzerindeki AAVE ise yaklaşık $2 milyon TVL ile en yüksek TVL’ye sahip platform. QuickSwap yaklaşık $911 milyon TVL ile ikinci sırada yer alırken, SushiSwap ise yaklaşık $528 milyon değeriyle üçüncü sırada yer alıyor.

Ekran Resmi 2021 08 30 18.28.24 - Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)
Polygon üzerindeki TVL sıralaması

Polygon Üzerindeki En Yüksek TVL’e Sahip Platform: AAVE

Yaklaşık $2 milyar TVL’ye sahip olan lending platformu AAVE, Polygon ağıyla beraber kullanıcılarına platformun yerel “token”ı AAVE, MATIC, WETH, WBTC ve stabil coinler için deposit ve borrow için APY sunuyor.

Ekran Resmi 2021 08 30 18.54.25 1200x429 - Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)
Polygon ve AAVE

Ayrıca AAVE Market Polygon yaklaşık $4 milyar değerinde piyasa büyüklüğüne sahip.

Ekran Resmi 2021 08 30 18.59.56 1200x143 - Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)
AAVE Market Polygon

QuickSwap İkinci Sırada

Polygon üzerinde geliştirilen merkeziyetsiz borsa olan QuickSwap, yaklaşık $911 milyon TVL ile ağ üzerinde TVL sıralamasında yer alıyor. QuickSwap, kullanıcılarına swap, pool, farming, IDO gibi seçenekler sunuyor. QuickSwap’ta işlem yapmak isteyen kullanıcıların ise MetaMask cüzdanlarını platforma bağlamaları yeterli oluyor.

QuickSwap üzerinde ETH-USDC çifti yaklaşık $106.9 milyon toplam depozite sahipken, aynı zamanda da ödüllerle beraber %24,19 APY sunuyor.

Polygon ağının yerel varlığı olan MATIC ve QuickSwap platformunun yerel varlığı olan QUICK çifti (MATIC – QUICK) ise yaklaşık $21.2 milyon depozite sahipken, ödüllerle beraber %46.89 APY sunuyor.

Ekran Resmi 2021 08 30 19.09.39 404x600 - Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)
QuickSwap farming

SushiSwap Üçüncü Sırada Yer Alıyor

Uniswap’ın kodlarının kopyalanmasıyla geliştirilen SushiSwap, bir AMM protokolü olarak merkeziyetsiz bir borsadır.

SushiSwap platformunda Polygon ağındaki TVL ise yaklaşık olarak $528 milyon.

UMA/WETH, SushiSwap platformunda Polygon ağında yaklaşık $383 milyon TVL ile APR sıralamasında %67.2 oranıyla ilk sırada yer alırken, AVAX/WETH ise $830 milyon TVL ile birlikte %61.9 oranıyla APR sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.

Ekran Resmi 2021 08 30 19.31.30 676x600 - Polygon Üzerindeki TVL (Toplam Kilitli Değer)
SushiSwap Farm

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Popüler blockchain ağı Solana (SOL) üzerindeki kilitli varlık miktarı artmaya devam ediyor. An itibarıyla DeFiLlama tarafından paylaşılan verilere göre ağ üzerindeki merkezsiz uygulamalar üzerindeki kilitli değer miktarı 3.11 Milyar $ seviyesinde bulunuyor.

Özellikle Haziran 2021 itibarıyla büyük artışa geçen kilitli varlık miktarı, bu süreç içinde piyasadaki belirsizliğe rağmen artmaya devam etmiş gibi görünüyor.

An itibarıyla birçok merkezsiz uygulamayı üzerinde barındıran Solana ağı, CoinMarketCap verilerine göre 28 Milyar $’lık piyasa değerine sahip durumda. İlk 10 kripto para birimi arasına yerleşmeyi başaran SOL, gün içerisinde 100 $’ı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyelerini test etmişti.

En Yüksek Kilitli Değer Hangi Platformda Bulunuyor?

Solana üzerinde bulunan merkezsiz uygulamalar arasında en yüksek kilitli değere sahip uygulama Raydium (RAY) olarak öne çıkıyor. An itibarıyla 1 Milyar $’ın üzerinde kilitli değere sahip Raydium, hep “swap” hem de zincir üzeri limit-emir hizmeti sunuyor.

Son 7 gün içerisinde yüzde 15’lik bir artış yaşayan kilitli değer miktarı 1 Milyar $ sınırı aşmış durumda.

Screen Shot 2021 08 30 at 19.35.54 603x600 - Solana (SOL) Üzerindeki Kilitli Değer Miktarı 3 Milyar $'ı Aştı!
Solana Kilitli Değer Miktarı

En yüksek likiditeyi SOL/USDC havuzunda bulunduran platform, 178 Milyon $’lık bir kilitli değer havuzuna sahip durumda. İkinci sırada ise RAY/SOL havuzu bulunuyor. Bu havuzda ise 153 Milyon $’lık kilitli değer bulunuyor.

Yaklaşık olarak 700 Milyon $’lık piyasa değerine sahip olan platform, Serum DEX’in emir defterini kullanan bir platform olarak öne çıkıyor.

Screen Shot 2021 08 30 at 19.39.01 1200x517 - Solana (SOL) Üzerindeki Kilitli Değer Miktarı 3 Milyar $'ı Aştı!
Raydium Likidite Havuzları

İkinci sırada ise Saber (SBR) bulunuyor. Stabil varlıklar için bir takas platformu olarak öne çıkan Saber, en düşük makas aralığı ile kullanıcılara takas imkanı sunuyor.

An itibarıyla 750 Milyon $’lık kilitli varlığı bünyesinde bulunduran platform, son 7 gün içerisinde kilitli varlık bakımında yüzde 20’ye yakın bir artış yaşamış durumda.

Üçüncü sırada ise Solana ağı üzerindeki birçok borsanın emir defterini kullandığı Serum (SRM) bulunuyor. 450 Milyon $’a yakın kilitli varlık bulunduran platform, birçok merkezsiz platform sağladığı altyapı ile tanınıyor.

Dördüncü sırada 350 Milyon $’a yakın kilitli varlık ile SolFarm bulunurken, beşinci sırada ise Mercurial Finance (MER) yer alıyor.

Screen Shot 2021 08 30 at 19.45.57 1200x529 - Solana (SOL) Üzerindeki Kilitli Değer Miktarı 3 Milyar $'ı Aştı!
Solana TVL

Solana ağı üzerindeki merkezsiz uygulamaları kullanıyor musunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Maps.Me uygulaması, navigasyon uygulaması olarak 140 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan popüler ve kullanışlı bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Peki, Maps.me 2.0 versiyonu bizim hayatımıza ne katacak?

Uygulamanın hayatımıza katacağı yenilikleri tek bir cümle ile açıklamak aslında mümkün değil.

Halihazırda 140 milyon kişi tarafından kullanılan uygulama için çok detaya girip yazının uzamasını istemediğimden, şu örneği verip Maps.me 2.0 uygulamasını anlatmaya geçeceğim. 

Maps.me uygulamasının şu an yayında olan 1.0 versiyonu AppStore’da 5 üzerinden 4.7 puan almış bir uygulama olarak tanımlanabilir. Maps App, kullanıcıların haritalara hem çevrim içi hem de çevrim dışı olarak erişmesine olanak sağlayan, kullanışlı ve yenilikçi bir seyahat ve navigasyon uygulaması olarak öne çıkıyor.

Uygulamanın 2.0 versiyonunda ise birçok yenilik hayatımıza giriyor.

Maps.me Uygulaması Neler Sunuyor?

Uygulamanın içerisinde bulunan cüzdan sekmesinde geçildiğinde bizi kullanışlı bir ekran karşılıyor.

image 52 388x600 - Mapsme 2.0 Beta Sürüm İncelemesi!
Maps.me

Maps.me 2.0 versiyonu ile gelecek yeni özellikler, bir navigasyon ve seyahat uygulamasında kullanıcıların ihtiyaçları belirlenerek entegre edilen özellikler olarak özellikle seçilmiş durumda.

Maps.me 2.0 versiyonu ile bir seyahat ve navigasyon uygulamasından beklenen tüm ihtiyaçların karşılanacağı belirtilmekte.

Yeni versiyon ile gelecek özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Uygulama üzerindeki yerel token olan çalışan MAPS, stake edilmesi sonrasında kademeli olarak  “booking.com” üzerinden yapılan alışverişlerde %10’a varan para iadesi sunacak.
image 53 - Mapsme 2.0 Beta Sürüm İncelemesi!
Maps.me
  • Uygulama içinde, Maps Token “stake” ederek %8’ e varan “staking” ödülü alarak pasif gelir de elde edebileceksiniz.
  • Entegre edilecek diğer bir özellik ise “eSIM” özelliği ile gittiğiniz ülkenin yerel sim kartını almadan Telekom hizmetlerine erişim sağlayabileceksiniz. Ek olarak seçili eSIM ve telekom hizmetlerinde, %50’ye varan indirimli olarak bu özelliğe erişilebilecek.
image 54 - Mapsme 2.0 Beta Sürüm İncelemesi!
Maps.me

35 farklı para biriminde dünya çapında arkadaşlarınıza, ailenize anında ve düşük maliyetle para aktarabileceksiniz, hem de sadece telefon numarası ile.

image 55 - Mapsme 2.0 Beta Sürüm İncelemesi!
Maps.me

35 farklı para biriminde en iyi oranlarda ve hiçbir gizli masraf olmadan cüzdanızda ilgili para birimlerini bulundurup aynı zamanda bu para birimlerini dönüştürebileceksiniz.

image 56 344x600 - Mapsme 2.0 Beta Sürüm İncelemesi!
Maps.me

Kolay şekilde kredi kartınızı bağlayabilecek ve Circle iş birliği ile kolaylıkla USDC ve MAPS token alabilecek, bağlantılı kredi kartıyla da ödemelerinizi ve alışverişlerinizi yapabileceksiniz.

image 57 - Mapsme 2.0 Beta Sürüm İncelemesi!
Maps. me

Maps.me 2.0 versiyonu anlık olarak beta aşamasında olup, geliştirmeler tamamlandıktan sonra Solana ekosisteminde yer alan, Serum DEX sayesinde hızlı ve ucuz işlem ücretleri ile MAPS “token”a sahip olabilir ve yukarıda saydığım avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Kısaca Maps.me uygulaması sadece bir navigasyon uygulamasından öte, teknolojik bir dijital cüzdana ve global bir sim kartına evrilmekte. Tabi ki uygulama, navigasyon olarak da uzun yıllardır devam eden başarısını devam ettirecek şekilde tasarlanmakta.

Maps.me uygulamasını daha önce kullandınız mı?

Yazar: Togi Slatan

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

10 gün önce yayımlanan GitHub üzerindeki gönderiye göre, Dogecoin kendi ağındaki işlem ücretlerini düşürmeye hazırlanıyor. Doge topluluğunda uzun süredir tartışılan konu artık açıklığa kavuşacak gibi görünüyor.

GitHub’daki blog gönderisi, yeni sürümde çeşitli hataların düzeltildiğini ve ağın performansının çeşitli yönlerde iyileştirildiğini söylüyor. Dogecoin geliştiricileri, tüm kullanıcıları bu yükseltmeyi uygulamaya ve böylece tüm ağın performansını artırmaya çağırıyor.

Tesla’nın kurucusu ve büyük bir Dogecoin hayranı olan Elon Musk, Doge topluluğunun yeni yükseltmeyi mümkün olduğunca çok bilgisayara yayma çağrısını destekledi.

Elon musk’ın twitter üzerinden dogecoın güncellemesine verdiği yanıt

Daha önce Tesla’nın CEO’su Elon Musk, kripto paraların işlem verimliliğini artırmak için DogeCoin geliştiricileriyle birlikte çalıştığını söylemişti.

DogeCoin’in Yeni Güncellemesi

Yeni gelen DogeCoin güncellemesi, mevcut olan 1.14 güncellemesinin üzerine yüklenebiliyor. Eski güncellemeyi kaldırmaya gerek kalmadan, yeniden dizine eklemeye veya yeniden indirmeye gerek kalmadan kolayca kurulabiliyor. Bununla birlikte güncelleme, ağdaki ücretlerin düşürülmesine yeni bir zemin hazırlıyor.

Bu güncelleme, Dogecoin ücretlerini düşürmek için gereken iki aşamalı güncellemenin veya yükseltmenin ilk adımı olarak geçiyor. Ağa katılan kullanıcılar ağın güvenliğini sağlamasına yardımcı olacak. İşlem ücretlerinin azaltılması için ağın yeni düğümlere (node’lara) ihtiyacı var. Bu yüzden kullanıcıların ağa katılması biraz önem arz ediyor diyebiliriz.

Elon Musk ve DogeCoin

Elon Musk kripto paraların yükseldiği dönemlerde DogeCoin ile ilgili “tweet”ler atıyordu. Memecoin olarak da bilinen DogeCoin’in yapılışının asıl amacı bahşiş vermek üzerineydi. Bu fikri hem eğlenceli hem de iyi bulan Elon Musk, DogeCoin’in en büyük destekçisi oldu.

DogeCoin’in yükselişinde, Elon Musk’ın da büyük payı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü insanlar, Elon Musk’ın DogeCoin ile ilgili “tweet” attığını gördüğü an DOGE satın alıyordu.

DOGEUSDT 2021 08 30 18 26 43 - DogeCoin İşlem Ücretlerini Düşürmeye Çalışıyor!
DogeCoin Günlük Mum Grafiği

2021’in başından bu yana neredeyse 50x yapan DogeCoin, sert yükselişlerle çoğu yatırımcının da dikkatini çekti. Şimdilik 0.27 dolarlardan işlem gören DOGE, CoinMarketCap’te 7’inci sırada yer alıyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

OpenSea’nin Ürün Başkanı Nate Chastain, OpenSea platformunun NFT hacimlerinin %98’ini elinde tuttuğunu açıkladı.

Tüm bunlarla beraber Chastain, popüler platformda sadece 37 kişinin çalıştığını açıkladı ve bir ricada bulundu.

NFT çılgınlığı devam ederken, dünyanın en büyük NFT platformu OpenSea, ciddi bir personel açığı yaşıyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Chastain, ayrıca tavsiye mektuplarına da önem vereceğini belirterek şunları söyledi:

Bizi işe aldığımız kişiler ile iletişim haline geçiren herkes 1 ETH kazanacak!

Şirketin kariyer sayfası şu anda, iş geliştirme müdürlerinden tam donanımlı mühendislere ve finans yöneticilerine kadar çeşitli pozisyonlara ev sahipliği yapıyor.

Chastain, Twitter üzerinden OpenSea ekibini genişletmek için çok ciddi bir şekilde çalıştıklarını doğruladı:

İşe alım sürecimiz insan gücüne olan acil ihtiyaç sebebiyle çok hızlı bir şekilde ilerliyor.

Teknik pozisyonlar için görüşme süreci ise, OpenSea’nin işlevselliği ile ilgili pratik kodlama alıştırmaları içeriyor. Chastain, “mülakat becerileri ve algoritma çalışmaları üzerinde çok fazla durmuyoruz. Adayları bir bütün olarak değerlendiriyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

OpenSea Son Aylarda Ciddi Şekilde Popülerleşti

OpenSea’nin popülaritesi, CryptoPunks ve Axie Infinity’nin popülerleşmesi ile birlikte başladı.

Bildiğiniz gibi son birkaç aydır NFT sektörü tekrardan harlanmış durumda ve sektörde ciddi bir hacim oluştu.

DappRadar, OpenSea’nin son 30 günde 2,84 milyar $’lık ticaret hacmi oluşturduğunu bildirdi. Günlük hacim ise 111.800 işlemden gelen 224,6 milyon $ olarak ölçülüyor. Bu sayı, OpenSea’nin ulaştığı tüm zamanların en yüksek hacmi olarak nitelendiriliyor.

Etherscan’e göre OpenSea, Ethereum ağ ücretlerinin en büyük alıcısı konumunda. Son 24 saat içinde Ethereum için toplam işlem ücretlerinin %22.34’ünü oluşturan OpenSea, Uniswap ve Tether’dan bile daha fazla ağ ücretine sahip.

24 saat içinde tek başına yaklaşık 1.990 adet ETH işlem ücreti alan platform, Uniswap ve Tether’ın birleşimi olan 920 ETH’lik işlem ücretini ikiye katlamış durumda.

Bildirilenlere göre, son 30 gün içinde NFT’lere neredeyse 900 milyon $ harcandı ve bu sektörde bir rekor olarak nitelendirildi.

Bu arada OpenSea, yatırım şirketi Andreessen Horowitz liderliğinde yapılan bir finansman turunda 100 milyon $ topladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Singapur Merkez Bankası (MAS), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmak için başlattığı girişime yardımcı olmak üzere, birlikte çalışabileceği 15 “Küresel CBDC Mücadelesi” katılımcısını duyurdu.

MAS tarafından paylaşılan bir duyuruya göre, belirlenen bu 15 katılımcının altısının Singapur’dan, dördünün ABD’den ve diğerlerinin Avustralya, Barbados, Almanya, Fransa ve İsviçre’den birer şirket olduğu, bunlardan yalnızca üç kazananın CBDC dağıtmak üzere seçileceği belirtiliyor.

Singapur Merkez Bankası tarafından 28 Haziran tarihinde dijital para birimi fikirleri için başlatmış olduğu nakit ödüller açıklandıktan kısa bir süre sonra, birlikte çalışmak isteyen 50’den fazla ülkeye yayılmış 300’den fazla fintech şirketinin katılımı olduğu biliniyor.

Listede yer alan küresel finalistler arasında ANZ Banking Group Limited (Avustralya), Bitt (Barbados), Giesecke+Devrient advanced52 GmbH (Almanya), Criteo (Fransa) ve Soramitsu (İsviçre) gibi dev isimler yer alıyor. Bunun yanında yerel olarak, kısa listeye alınan Singapur konsorsiyumları arasında ise Citibank NA, HSBC Bank Limited ve HSBC Holdings plc, IDEMIA, IOG Singapore Pte Ltd., Standard Chartered Bank ve Xfers Pte yer alıyor. 

Singapur Merkez Bankası tarafından başlatılan CBDC oluşturmaya yönelik bu girişim, 50.000 Singapur doları (37.000 $) nakit ödülle tamamlanacak. Program ile ilgili yapılan önceki duyuruya göre, 15 finalist MAS tarafından yönetilecek ve dijital para birimi çözümlerinin hızlı prototiplenmesi için APIX Dijital Para Birimi Korumalı Alanına erişim verilecek.

Oluşturulması düşünülen CBDC; korumalı alan ortamı, temel bankacılık ve ödemelerle ilgili 100’den fazla API içerecek. Ayrıca Mastercard‘ın dijital para birimi API’lerine de sahip olacak. Şirketler, 8 – 12 Kasım 2021 tarihleri ​​arasında yapılması planlanan Singapur FinTech Festivali’nde CBDC çözümlerini sunma fırsatına sahip olacak.

Singapur Kripto Para Alanına Sıcak Bakıyor

Singapurlu yetkililer 2021 yılı boyunca kripto para alanında olumlu adımlar atmaya devam ediyor. Bilindiği üzere son olarak MAS, kısa süre önce Avustralya kripto para borsası Independent Reserve’e onay vererek firmanın “Dijital Ödeme Tokeni (DPT) için düzenlenmiş bir sağlayıcı olarak çalışmasına izin verdi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

İngiliz bankacılık devi Standard Chartered (StanChart), Çinli tedarik zinciri finans teknolojisi sağlayıcısı Linklogis ile ortak bir girişim aracılığıyla blockchain destekli bir ticaret finansmanı platformu başlatıyor.

The Korea Herald tarafından 30 Ağustos tarihinde yayımlanan bir rapora göre, Olea olarak adlandırılan platform, “tedarik zinciri finansmanı gerektiren işletmelerle alternatif bir varlık sınıfında fırsatlar arayan” kurumsal yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyecek.

Yapılan açıklamaya göre StanChart’ın SC Ventures şirketinden Amelia Ng’nin CEO olarak liderlik edeceği platformun merkezi Singapur’da olacak. Linklogis’in başkan yardımcısı ve baş risk sorumlusu Letitiat Chau, CEO yardımcısı olarak görev yapacak.

Bilindiği gibi banka daha önce Alipay sahibi Ant Grup da dahil olmak üzere Çin merkezli fintech liderleri ile çalışmalar gerçekleştirdi. 

Yapılan bu yeni girişimde Olea’nın, StanChart’ın küresel dijital ticaret finansmanındaki profilini yükseltmesine yardımcı olması bekleniyor. Özellikle ticaret finansmanı için blok zinciri kullanan diğer çok uluslu bankalar arasında, 2020’nin ikinci çeyreğinde Singapur’da ticari lansman için ortak platformu hazırlanan HSBC, BNP Paribas ve Citi Bank yer alıyor.

Standard Chartered Blockchain Teknolojisine Yöneldi

StanChart, blockchain teknolojisi alanında attığı adımlar ile son yıllarda ciddi girişimlere imza attı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl, Singapur merkezli çok uluslu bankacılık kuruluşu DBS ve Standard Chartered, Ticaret Finansmanı Sicili (TFR) adı verilen blok zinciri ticaret finansmanı platformu (POC) oluşturmak ve yürütmek üzere çalışma başlattığını duyurdu. Bankanın, 2018 yılında Hong Kong’da başlatılan eTrade Connect blok zinciri ticaret finansmanı platformu aracılığıyla aynı bankaların çoğuyla ticaret finansmanı için blok zinciri kullanımı konusunda iş birliği yaptığı biliniyor.

Yine aynı yıl Standard Chartered, HSBC, Rabobank, Société Générale, UniCredit, Deutsche Bank gibi devler ile birlikte Hyperledger Fabric destekli IBM blok zinciri ile iş birliği yaptı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

El Salvador’daki siyasi durum, ülkenin Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmeye başlayacağı gün yaklaştıkça daha da kızışıyor.

7 Eylül’de El Salvador’da Bitcoin Yasası zorunlu hale gelecek. Kanuna göre tüm ekonomik işletmeler, ödeme aracı olarak dolar ile birlikte Bitcoin’i kabul etmek zorunda olacak.

Bukele, yasa ile birlikte insanlara ekonomik olarak fayda sağlamayı ve ülkeyi 400 milyon dolara yakın havale komisyonundan kurtarmayı amaçlıyor. Bununla birlikte Bukele, yasayla beraber hızlı ve daha güvenli finansal işlemleri garanti ettiğini söylüyor.

Ancak her Salvadorlu aynı fikirde değil. El Salvador’da yaşayan birçok insan bu kararı doğru bulmuyor. Bu yüzden El Salvador sokaklarında Bitcoin, protesto ediliyor.

El Salvador Halkı Bitcoin’i Protesto Ediyor!

Kanunun hayata geçmesine son 1 hafta kala El Salvador’da tansiyon arttı. Kanunun uygulanacak olmasından dolayı genel olarak duyulan bir rahatsızlık ve korku var. Salvadorlular Bitcoin’e karşı fikirlerini belirtmek için sokaklarda eylem yapıyorlar.

El Salvador Protesto Bitcoin - Bitcoin Yasası, El Salvador'da Protesto Ediliyor!
El Salvador Protesto

Euronews’in haberine göre, yüzlerce protestocu yasaya karşı seslerini yükseltmek için sokaklara çıktı. Örgütlenen gruplar arasında işçiler, gaziler ve emekliler vardı.

Bitcoin fiyatının çok hızlı değişmesi, bu konuyla alakalı tüm endişelerin temel noktası diyebiliriz. Yüksek Adalet Divanı üyesi Stanley Quinteros şunları söyledi:

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesi, kripto paraların fiyatlarını kontrol etmenin veya istikrara kavuşturmanın bir yolu olmadığı için El Salvador’un ekonomisine zarar verebilir. Kripto paraların büyük ölçüde fiyat değişikliğine sahip olduğunu biliyoruz. Kripto paraların fiyatı çok hızlı değişiyor.

Protestocular neredeyse hiç kimsenin Bitcoin istemediğini ve şeffaf olmayan politikalarıyla bilinen bir ülkede yolsuzluğu kolaylaştırabileceğinden bahsettiler.

Bitcoin’e Karşı Diğer Çabalar

Salvador Uluslararası Kargo Taşıyıcıları Birliği (ASTIC), Bitcoin’in zorunlu olarak kabul edilmesini şart koşan Bitcoin Yasası’nın 7. Maddesinin değiştirilmesini talep etti.

Telesur tarafından paylaşılan resmi açıklamada ASTIC, şu ifadeleri kullandı:

El Salvador ile çalışan bir hiçbir Orta Amerika Şirketi’nin, Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul edeceğini düşünmüyoruz. Finans sektöründe dolar cinsinden ödeme yapmak zorunda kalacağız, yasal para birimi kripto para olan ülkelerde ekonomik olarak bölünmeler yaratacağını düşünüyoruz.

ASTIC taleplerine yanıt almazlarsa, kendilerini kripto para biriminin hızlı fiyat değişikliğinden korumak için Bitcoin ile ödeme yapacak olan kullanıcılardan %20 ek ücret almaya başlayacaklarını açıkladı.

Bununla birlikte geçen ay bir grup aktivist, kongre önünde toplanarak Bitcoin Yasasının iptalini talep ettiler. Yasanın herhangi bir istişare yapılmadan getirildiğini, onaylandığını ve potansiyel olarak insanların çıkarlarına zarar verebileceğini, ayrıca bu durumdan en çok orta gelirli kesimlerin etkilenebileceğini savundular.

Daha sonra bu grup, Bitcoin’in merkeziyetsizliğinin yarardan çok zarar verebileceğini savunan yazılı bir açıklama yaptı.

Sonuç olarak Bitcoin; kamu yolsuzluğunu, uyuşturucu, silah kaçakçılarının, gaspçıların ve vergi kaçakçılarının operasyonlarını kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda fiyat değişikliğinden dolayı ekonomik bir krize sebep olabilir. İnsanların maaşlarına, emekli maaşlarına ve birikimlerine zarar verebilir.

Nayib Bukele’den ise herhangi bir cevap gelmedi. Bitcoin Yasası’nın ülkesi için iyi bir adım olduğunu düşünüyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Ethereum üzerinde çalışan merkezsiz türev işlem platformu dYdx, hacim rekoru kırıyor.

Son 24 saat içerisinde büyük bir hacim artışı yakalayan platform, yaklaşık yüzde 85’lik bir artış yaşadı.

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre merkezsiz platformlar arasında hacim anlamında ilk sıraya yerleşen dYdX, Uniswap ve PancakeSwap’i geride bıraktı.

Perpetual swap ve marjin işlem yapılmasına imkan tanıyan ve merkezsiz yapısı ile dikkat çeken dYdX, yeni bir platform değil.

Halihazırda Ethereum, Bitcoin, Solana, Sushiswap, Avalanche, Aave, Yearn Finance, Chainlink, 1Inch ve Uniswap için perpetual swap işlem imkanı tanıyan platformda en yüksek hacim ETH/USD paritesinde bulunuyor.

Güncel verilere göre son 24 saat içerisinde 1 Milyar $’ı aşan bir hacime ulaşan platformun en yakın rakibi PancakeSwap ise 890 Milyon $’lık bir işlem hacmine sahip durumda. Uniswap’in v3 sürümünde son 24 saate gerçekleşen işlem hacmi ise 880 Milyon $ civarında bulunuyor.

E BqqraVUAMsBA5?format=jpg&name=large - dYdX Uniswap ve Pancakeswap'i Geride Bıraktı!
DEX İşlem Hacimleri

Spot işlem tarafında da 3 farklı parite barındıran platformda, ETH/USDC, ETH/DAI ve DAI/USDC pariteleri bulunuyor. Spot işlem tarafında oldukça düşük bir hacime sahip olan platformda hacimlerin artış nedeni ile ilgili bir “airdrop” haberi bulunuyor.

Airdrop Detayları

26 Temmuz öncesinde platformda işlem yapan kullanıcıların faydalanabileceği ödüllerde DYDX token kullanıcılara verilmişti. 9 Ağustos tarihinde yaptığı duyuru ile birlikte platformun yönetişim tokenini duyuran dYdX Vakfı, tokeni hem bir yönetime katılma aracı hem de ödül için kullanmayı planlıyor.

Trade Ödülleri

DYDX Token’ın ortaya çıkması ile birlikte “trading rewards” isimli ödül programını başlatan platform, DYDX tokenin toplam arzının yüzde 25’ini bu programa ayırdığını duyurmuştu. Perpetual swap işlemleri gerçekleştirerek ödül kazanan kullanıcılar, bu sayede DYDX token elde edebilecek. Henüz büyük bir borsada işlem görmeyen dYdX tokeni, OTC platformlarında el değiştiriyor.

Siz daha önce dYdX platformunu kullanmış mıydınız?

DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.