Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63267.89
-6.15%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3269.66
-7.61%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $56.99
-7.24%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $516.3
-6.84%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

Merhaba sevgili Muhabbit okuyucuları, geçtiğimiz haftanın özetini derlediğimiz Haftalık Muhabbit Özet 24-31 Ekim 2021 ile karşınızdayız!

24-31 Ekim 2021 haftasında dünyanın dört bir yanından sizlere sunduğumuz kripto para sektöründen çeşitli haberlere hep beraber bir bakalım.

Bu Haftanın En Çok Ses Getiren Olayları

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto para gündeminde etkin bir yer almaya devam ediyor.

NFT rüzgârı esmeye devam ediyor.

Sinema salonları zinciri AMC, Shiba’yı da ödeme yöntemi olarak kabul etmeyi düşünüyor.

Çin’de sular durulmuyor.

Ethereum, PoS’e geçişi için bir sonraki güncellemesini gerçekleştirdi.

Düzenlemeler ve düzenlemelere uyumluluk, kripto para sektöründe önemli bir “etken” olmaya devam ediyor.

Coinbase için önemli bir hafta oldu.

Lille Üniversitesi’nin diplomaları artık Avalanche ağında!

El Salvador, MicroStrategy ve Tesla Bitcoin alımlarına devam ediyor.

Valve, Blockchain oyun şirketlerinin geliştirdiği oyunları Steam üzerinden kaldıracağını açıklayan bir gönderi yayımlamıştı. Blockchain oyun şirketleri, Valve’ye bu kararından dönmesi için açık mektup yolladı.

Dünyanın en büyük Bitcoin fonu Grayscale Bitcoin Trust Fonu’nu Bitcoin Strategy ETF’sine dönüştürmek istiyor.

Mastercard ve Bakkt yeni bir ortaklık kurdu.

Avalanche üzerinde çalışan bir fonlama platformu olarak öne çıkan Avalaunch’ın üzerinde Crabada satışı gerçekleşecek.

Türkiye kripto para ekosistemi için önemli etkinlikler gerçekleşti.

Bu Haftanın En Çok Konuşulan Kripto Paraları;

Bu Hafta Bitcoin (BTC);

9HDqHon9 - Haftalık Muhabbit 24-31 Ekim 2021
24-31 Ekim 2021 Bitcoin fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Bu Hafta Ethereum (ETH);

H2Mdo5Dv - Haftalık Muhabbit 24-31 Ekim 2021
24-31 Ekim 2021 Ethereum fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Bu hafta XRP (XRP);

zUmcxH9A - Haftalık Muhabbit 24-31 Ekim 2021
24-31 Ekim 2021 XRP fiyat, hacim ve piyasa değeri grafikleri

Haftalık Muhabbit Özet 24-31 Ekim 2021 ile karşınızdaydık, haftaya görüşmek üzere!

Daha önceki özet yazılarımız için; Haftalık Muhabbit Özet

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Herkese iyi akşamlar, bu akşamki fiyat analizi yazımda Huobi borsasının tokenı olan Huobi Token’a ait fiyat grafiğini inceleyeceğiz. Son zamanlarda bize oldukça güzel fırsatlar verdi ve oldukça güzel kazançlar sağladı. Şimdi grafik bize neler gösteriyor ona bakalım.

HT Fiyat 31 Ekim 2021

Huobi Token fiyatı bir önceki yazıda belirttiğim 9 dolar bölgesindeki direnci geçtikten sonra hızlıca yükseldi ve 11 dolar seviyesine yaklaşsa da maalesef ki burayı göremedi. Yazıyı hazırladığım saatte 9,80 dolar seviyesinden işlem görmekte.

HT Grafik 31 Ekim 2021

bkcPvEjl - Huobi Token HT Fiyat Analizi 31.10.2021
Huobi Token HT fiyat grafiği 31.10.2021. 4 Saatlik grafik, veriler FTX borsasından alınmıştır.

Grafik 4 saatlik zaman diliminde olup TradingView’den temin edilmiştir. FTX borsasında listeli Huobi Token süresiz kontratına ait fiyat grafiğidir.

HT Analiz 31 Ekim 2021

Grafikteki yeşil bölgeler Huobi Token grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Bu bölgelere orta vadeli diyebiliriz aslında.

Çin yasağından sonra bazı borsa tokenlarının fiyatlarında büyük düşüşler görmüştük. Bunların birçoğu hızlıca toparlansa da Huobi Token bunlardan biri olmadı. Bu toparlanma süreci için bizi baya bekletmişti. Ancak bunu güzel bir şekilde yakalayabilmiştik.

Bir önceki Huobi Token Fiyat Analizi yazımda 9 dolar bölgesinin oldukça önemli olduğunu belirtmiştim. Fiyatın burayı kırmasıyla burası artık bir destek bölgesi oldu. Destek bölgesi olarak çalıştığını zaten grafikte görebilirsiniz.

HT Yorum 31 Ekim 2021

Genel olarak baktığımızda grafiğin orta vadede olumlu olarak değişmeye başladığını söyleyebiliriz. Fiyat yeni yüksek tepeler ve yüksek dipler yapmakta ve bu da yükselen trendler için oldukça önemlidir. Yeni fırsatlar için bu grafiği takip etmeye devam edeceğim.

Bu analizi TradingView üzerinde görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Halka açık, geliştirici dostu, proof-of-stake blok zinciri olan NEAR Protokol, Ariadne ile birlikte stratejik ortaklık kurduğunu duyurdu.

Düşük maliyetli, blok zincirinden bağımsız erişim sağlayan ve bunun üzerine finansal ürünler oluşturan bir DeFi pazarı olan Ariadne, Near Protokol’ün gelişimine destek sağlayacak.

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Ariadne, mümkün olan en düşük ücretlerle hem NEAR ölçeklenebilirlik hem de verimin üst düzeye çıkarılmasını sağlayan NEAR protokolü ve benzersiz bir mimari proje üzerine inşa edilen Aurora ile stratejik ortaklığını duyurmuştu.

Şimdi ise yeni ortaklık kapsamında yapılan açıklamada Ariadne, Aurora’ya (NEAR EVM) akıllı sözleşmeler dağıttıktan sonra bunu çözmek için çalışmalar yapacak. Bunun yanında Ariadne, BSC, Polygon, Ethereum‘dan en iyi teşvik edilmiş çiftliklere erişim sağlamak üzere NEAR için sözleşmeler geliştirmeye devam edecek.

Çalışma Sistemi

Belirli bir çiftlik için yerel blok zincirinde, Ariadne akıllı sözleşmesi çiftliklere girer ve aynı blok zincirinde satın alınabilen veya takas edilebilen “aFarm” tokenını oluşturur. Bunun yanında, aFarm tokenının wrapped (sarılmış) sürümlerini, katılan tüm blok zincirlerine dağıtır.

İlk çiftçilik likiditesi Ariadne ve birlikte çalıştığı platformlar tarafından sağlanır. Ariadne, riski kullanıcı tarafından üstlenilen IL ve nihai çiftlikler için sistem çapında bir sigorta sunmayı planlamaktadır. Ariadne’nin ayrıca, platformun herhangi bir sebeple kapanması veya batması durumunda, kullanıcının çiftçilik tokenlarını kurtarabileceği bir “fail safe” moduna da sahiptir.

DeFi ekosistemi ile arayüz oluşturan, V1’de çiftçilik yapanların tek durak noktası olarak tanımlanan Ariadne, daha fazla geliştirme ile ekosisteme katkı sağlamaya devam edeceğini belirtiyor.
Bunun yanında, ölçeklenebilirlik ve hız anlamında oldukça iddialı olan NEAR L1, sadece diğer EVM ağlarına para yatırma için kullanılmanın yanı sıra, son dönemlerde oldukça popüler olan DeFi ekosisteminde likidite kolaylaştırmada kullanabilen bir protokoldür.

Bu iki platformun bir araya gelmesi de Ariadne’nin, gelecekteki hizmetlerinin ve çiftçilik faaliyetlerinin, büyük ölçüde DAO tabanlı kararlara dayanmasına bağlanıyor. Çünkü NEAR, yönetim tokenlarının her yerde sergilenmesiyle bir DAO için oldukça uygun bir platform olarak görünüyor.

Ariadne Hakkında

Ariadne, hem EVM hem de EVM olmayan zincirler için takas ve köprü maliyetlerinden tasarruf sağlayan ve birden fazla blok zincirindeki çiftliklere giriş/çıkış ücretlerini düşüren bir DeFi pazarıdır. Ariadne, desteklenen herhangi bir zincirin kullanıcılarının, neredeyse hiçbir alt yatırım limiti olmadan işlem yapmasını sağlar.

NEAR Protokol Hakkında

NEAR Protocol; halka açık, parçalanmış, geliştirici dostu, hisse kanıtı blok zinciridir. Geliştiricilerin üzerine merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için oldukça ölçeklenebilir, düşük maliyetli bir platformdur.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Avalaunch (XAVA), yeni bir duyuru gerçekleştirdi. Avalanche üzerinde çalışan bir fonlama platformu olarak öne çıkan Avalaunch üzerinde Crabada satışı gerçekleşecek.

Bir GameFi projesi olarak öne çıkan Crabada, ilk satışını Avalaunch üzerinde gerçekleştirecek.

Genel olarak oyna-kazan temeline dayalı olan GameFi platformları, oldukça büyük olan oyun endüstrisi ile blockchain teknolojisini bir araya getiriyor.

NFT tabanlı yapısı ile ilgi çeken Crabada içerisindeki tüm ögeler NFT halinde bulunuyor. Bu sayede oynayarak kazanılabilen tüm ögeler, hem oyun içerisinde kullanılabiliyor hem de NFT pazar yerleri aracılığı ile satılabiliyor.

Kasım 2021 içerisinde farklı özellikleri ve pazar yerini de aktive etmeyi planlayan Crabada, Avalanche Foundation, Avalaunch, Skyvision Capital ve Zee Prime Capital gibi birçok şirket tarafından da destek görüyor.

Crabada Token Ekonomisi

Toplam arzı 1 Milyar CRA olarak belirlenen Crabada, 1.680.000 $ fon toplamayı hedefliyor. Özel satış ile 600.000 $ değerinde fon toplayacak girişim her bir tokeni 0.010 $ seviyelerinden satacak.

Topluluğun katılacağı satışta ise her bir token 0.018 $ seviyelerinden satışa sunulacak. Tam katılım gerçekleşmesi halinde ise 1.680.000 $’lık fon toplanmış olacak.

2 Kasım 2021 tarihinde kayıtların açılacağı satışta, 6 Kasım tarihinde kayıtlar kapatılacak. Avalaunch üzerinde gerçekleştirilecek satışta 400.000 $ toplanması hedefleniyor. Bu noktada platform üzerinde 22.220.000 adet CRA’nın satılacağı söylenebilir.

Avalaunch üzerinde gerçekleşecek Crabada satışına katılmayı düşünüyor musunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.

Avustralya finans piyasaları düzenleyicisi, önümüzdeki aylarda ülkede faaliyet gösteren borsalarda kripto para birimi araçlarının listelenmesiyle sonuçlanabilecek ETP’ler ve diğer yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesi için yeni yönergeler yayımladı.

Düzenleyici, lisans uygulamasına kripto para birimi hizmet sağlayıcılarına meşruiyet kazandıracak yeni bir “kripto para varlık” kategorisi ekledi. Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) haziran ayından bu yana aynı konuda danışmanlık yaptığı için şimdi sunulan yönergeler yeni bir gelişme olarak görülmedi. Son zamanlarda Avustralyalı piyasa katılımcıları arasında artan ilgi bu tür düzenleme gereksinimlerini de beraberinde getirmiş oldu.

ASIC yöneticisi Cathie Armor, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para varlıkları, ürün ihraççıları ve piyasa operatörleri tarafından mevcut düzenleyici yükümlülüklerini yerine getirirken dikkate alınması gereken benzersiz özelliklere ve risklere sahiptir.”

Yeni kılavuzların öncelikle kabul ve izleme standartları, kripto para varlıklarının gözetimi, fiyatlandırma metodolojileri ve risk yönetimi hakkında talimatlar içerdiği belirtiliyor. Ayrıca tüm bu gereksinimlerin, piyasanın belirli bir düzen dahilinde ilerlemesi için gerekli olduğu dile getiriliyor.

Güvenlik Ön Planda Olmalı

Bu yeni yönergelere ek olarak düzenleyici, kripto para saklama gerekliliklerini vurgulayarak, özel anahtarları saklamanın en iyi yolunun onları soğuk depoda, yani internete bağlı olmayan cüzdanlarda tutmak olduğunu söyledi. Ayrıca şirketlerin çok sayıda yedekleme yapması ve bunları ayrı alanlarda saklanması gerektiğini belirtti.

Armor ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Yayımladığımız iyi uygulamalar, yatırımcı korumalarını ve Avustralya’nın adil, düzenli ve şeffaf pazarlarını koruyacak şekilde bu yükümlülüklerin nasıl yerine getirilebileceğine dair pratik örnekler sunuyor.”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz zamanlarda, Avustralyalı düzenleyici, Avustralyalılara hizmet sunan lisanssız kripto para borsalarına karşı kripto para vadeli işlemlerine ve opsiyonlarına yatırım yapmanın riskleri hakkında bir bildiri yayımladı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Herkese selamlar, bugünkü fiyat analizi yazımda Chiliz yani CHZ’yi inceleyeceğim. Hepinizin yakından takip ettiği CHZ grafiği için sabırsızlanan birçok okurumuz var. Fiyat analizi serimizde en çok istek alan coinlerden biri olan CHZ grafiğimizi güncelleyeceğiz. Şimdi sizleri çok fazla bekletmeden fiyat, grafik, analiz ve yorum başlıklarına geçelim.

CHZ Fiyat 31 Ekim 2021

Ekim ayının son gününde hazırladığım CHZ fiyat analizinde aylık fiyat hareketini değerlendirelim. Ekim ayı içerisinde en düşük değeri 0.257 dolar, en yüksek değeri ise 0.656 dolar. Şu an 0.48 dolar seviyesinde işlem görmekte.

CHZ Grafik 31 Ekim 2021

XsPNobIS - Chiliz CHZ Fiyat Analizi 31.10.2021
Chiliz CHZ fiyat grafiği 31.10.2021 1 günlük grafik veriler Binance borsasından alınmıştır.

Binance borsasının CHZ/USDT paritesi kullanılarak hazırlanan grafiğimiz 1 günlük zaman dilimindedir. Ayrıca grafiğimiz Tradingview aracılığıyla hazırlanmıştır. Grafiğimiz üzerinde bir adet yeşil yükselen trend çizgisi bulunmaktadır. Yükselen trend çizgisinden alınan tepkiler beyaz ok işaretleri ile gösterilmiştir. Grafiğimizin alt kısmında ise RSI (Relative Strength Index) Göreceli Güç Endeksi bulunmaktadır. 19 Ekim tarihinde bulunan dikey kırmızı çizgi, son CHZ fiyat analizinin hazırlandığı tarihi belirtmektedir.

CHZ Analiz 31 Ekim 2021

Grafiğimizde bulunan mor alanlar büyük zaman diliminde takip ettiğim destek ve direnç bölgeleridir. CHZ grafiğine çizilen düşen trend çizgisini hemen hemen herkesten gördük, fakat bizim takip ettiğimiz yükselen trend çizgisi daha çok kazandırmış durumda. 19 Ekim tarihli fiyat analizi yazımızda yükselen trend çizgimize alarm kurarak olası bir düşüşten faydalanabileceğimizi belirtmiştim. Ayrıca yazının içinde 0.35 dolar direnç bölgesinin kilit bölge olduğu ve bu bölgenin geçilmesiyle fiyatın üzerindeki baskının azalacağı belirtilmişti. 19 Ekim tarihli CHZ fiyat analizimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Grafiğimizin güncel durumuna baktığımız zaman 3 günde %140 oranında değer kazanan bir fiyat hareketi görüyoruz. Bu noktada kâr satışı yapan yatırımcılar olacaktır. Fiyatın bu bölgede yapacağı hareketi yakından takip etmeliyiz. 0.43-0.45 dolar seviyesinin geçmişte güçlü destek bölgesi olarak çalıştığını biliyoruz. Bu nedenle önümüzdeki günlerde bu seviyeyi kaybetmezse yeni alımlar ile karşılaşabiliriz. Diğer yandan bu tarz yüksek fiyat hareketlerinin düzeltmesi de sert olabilir. 0.45 dolar seviyesini kaybetmesi durumunda 0.35 dolardaki alıcıları toplamak isteyecektir.

CHZ Yorum 31 Ekim 2021

Analiz kısmında belirttiğim gibi CHZ için önümüzdeki birkaç gün oldukça kritik geçecek. Stratejimizi şimdiden belirleyip grafiğimiz üzerinde alarm kurmak mantıklı olacaktır.

Chiliz grafiğindeki teknik göstergeleri ve olası hareketleri incelediğim fiyat analizimiz bu şekildeydi. Önümüzdeki günlerde grafiğimizi tekrar güncelleyeceğim.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Cardano tabanlı projeler, blok zincirinin geçtiğimiz ay akıllı sözleşmeler yeteneklerini başlatması ile birlikte son zamanlarda ciddi oranlarda fon toplamaya başladı. Bu projeler içinde öne çıkanlardan bazıları ise ADALend, Spores ve deFIRE olarak sıralanabilir.

Şimdi ise, Cardano blok zinciri üzerine kurulu merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Ardana, stratejik bir finansman turunda 10 milyon dolar topladığını duyurdu.

Katılımcılar arasında; Three Arrows Capital ve Ascensive Assets, cFund, Morningstar Ventures, Mechanism Capital, Kronos Research, FMFW, MGNR, Selini Capital, Skynet Trading ve Portico Ventures gibi dev isimler yer aldı.

Ardana‘nın kurucu ortağı ve CEO’su Ryan Matovu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, fonun, Future Tokens (SAFT) satışı için Basit Anlaşma ile güvence altına alındığını belirtti. Bunun yanında Matovu, yeni sermayenin protokolü oluşturmaya ve genişletmeye yardımcı olacağını da söyledi.

Stablecoin ve DEX Oluşturulması

Yapılan açıklamada Ardana’nın iki önemli ürün geliştirdiğinden bahsedildi. Bunlar arasında, dUSD adı verilen bir stablecoin ve Danaswap adı verilen merkezi olmayan bir borsa (DEX) oluşturulması yer alıyor. Stablecoin, kullanıcıların ADA gibi Cardano ekosistemi tokenlerına karşı kredi almalarını sağlayacak. Öte yandan DEX ise, kullanıcıların token ticareti yapmasına, dUSD mevduatlarından faiz kazanmasına ve likidite sağlamak için Ardana’nın yerel DANA tokenında ödüller kazanmasına izin verecek.

Matovu, protokolün ocak ayından bu yana geliştirilmekte olduğunu ve bu yılın dördüncü çeyreğinde uygulamaya başlayacağını söyledi. Şu anda Ardana için çalışan 25 kişinin olduğu ve platformun daha fazla işe almalar ile geliştirmesinin devam edeceği belirtildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Herkese iyi akşamlar. Birkaç akşamdır yoğunluktan dolayı maalesef ki fiyat analizi yazısı hazırlayamıyordum. Bundan dolayı da kendimi kötü hissediyordum. Bu akşam saat biraz geç olsa da hazırlamak istedim. Bugünkü fiyat analizi yazımda Tron’u inceleyeceğim. Son zamanlarda çokça test ettiği bir direnç bölgesi var ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.

TRX Fiyat 30 Ekim 2021

Tron birkaç gün önceki düşüşte 0,09 doların altına sarksa da sonrasında toparlandı. Yazıyı hazırladığım saatte 0,101 dolardan işlem görmekte.

TRX Grafik 30 Ekim 2021

JLZYmvuA - Tron TRX Fiyat Analizi 30.10.2021
Tron TRX fiyat grafiği 30.10.2021. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasından alınmıştır.

Grafik Binance borsasında listeli Tron/Tether (TRX/USDT) paritesine aittir. TradingView’den temin edilmiştir ve 4 saatik zaman dilimindedir.

TRX Analiz 30 Ekim 2021

Grafikteki yeşil bölgeler Tron grafiğindeki takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Yazının ilk başında fiyatın bir direnci çok sayıda test ettiğini belirtmiştim. Bahsettiğim bölgeyi direkt olarak seçmişsinizdir zaten.

Fiyat 0,105 dolar seviyesindeki direnç bölgesini çok sayıda test ettiğini görmekteyiz. Her fırsatta belirttiğim gibi bir direnç veya destek ne kadar çok test edilirse o denli zayıflamaktadır. Bu sabahki yükselişle beraber fiyatın 5 defa 0,105 dolar direncini test ettiğini görmekteyiz. Şu an kırılmamış durumda. Ancak kırılmasını kaçırmamak için yakından takip etmeye devam ediyorum.

TRX Yorum 30 Ekim 2021

Yukarda önümüzdeki dirençten bahsettim ancak henüz kırılmamış durumda. Haliyle halen bir direnç olarak çalışmakta. Kırılmasını umarak kırılmadan işleme girmenin oldukça riskli olduğunu düşünmekteyim.

Bu analizi TradingView üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla teknik analiz, haber ve diğer kullanıcıların tron (TRX) yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Teknik Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Herkese selamlar, bugünkü fiyat analizi yazımda Compound Token yani COMP grafiğimizi inceleyeceğim. Uzun bir süredir COMP fiyat analizi yapmadığımı fark ettim. Grafiğini incelediğim zaman işlem fırsatı bulabileceğimiz yapılar oluşabilir. COMP fiyat grafiğindeki teknik göstergeleri ve olası hareketleri inceleyeceğimiz yazımıza geçelim.

COMP Fiyat 30 Ekim 2021

Ekim ayı içerisinde 300-350 dolar seviyelerinde hareket eden COMP şu an 320 dolar seviyesinde işlem görmekte.

COMP Grafik 30 Ekim 2021

frdcOKEl - Compound Token COMP Fiyat Analizi 30.10.2021
Compound Token COMP fiyat grafiği 30.10.2021. 4 saatlik grafik veriler Binance borsasına aittir.

Tradingview aracılığıyla hazırlanan grafiğimiz 4 saatlik zaman dilimindedir. Grafiğimizde kullanılan veriler Binance borsasının sağladığı COMP/USDT paritesine aittir. Grafiğimizin alt kısmında ise RSI (Relative Strength Index) bulunmaktadır. Ayrıca beyaz ok işaretleri yardımıyla 335 dolar bölgesinden alınan tepkiler belirtilmiştir.

COMP Analiz 30 Ekim 2021

Grafiğimiz üzerinde bulunan mor alanalar COMP grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Son COMP fiyat analizimi geçtiğimiz ay paylaşmıştım. Compound token analizine pek sıra gelmediği için büyük zaman diliminde bir analiz olmuştu. Yükselen trend çizgisine değinmiştim, 370 dolar seviyesinde trend çizgisinin kırılmasıyla %25 oranında düşüş yaşandı. 19 Eylül tarihli COMP fiyat analizimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Gelelim grafiğimizin güncel durumuna, grafiğimiz üzerinde 335 dolar seviyesinin önemli bir seviye olduğunu görüyoruz. Bu bölgenin kazanılması durumunda fiyatın üzerindeki baskının azalacağını düşünmekteyim. Bu şekil yapıları birçok kez trade ettik. Fiyatın bu seviyeyi geçmesiyle ivmeli bir yükseliş görebiliriz. Diğer yandan 335 dolar direnç bölgesi geçilmediği sürece dikkatli olmakta fayda var.

COMP Yorum 30 Ekim 2021

Bir bölgenin defalarca test edilmesi, o bölgedeki alıcıların (destek ise) veya satıcıların (direnç ise) azalmasına neden olur. COMP grafiğimize baktığımız zaman defalarca test edilen bir direnç bölgesi görmekteyiz. Umarım 335 dolar direnç bölgesi en kısa sürede geçilir ve bizlere işlem fırsatı verir.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Robinhood, kripto para gelirlerinin ikinci çeyrekte 233 milyon dolar, üçüncü çeyrekte ise 51 milyon dolar olduğunu ve bir önceki çeyreğe göre gelirde %78 düşüş yaşadığını açıkladı.

Şirketin 26 Ekim tarihinde günü yayımlanan 3. çeyrek raporuna göre, kripto para biriminden elde edilen gelirler, işlem bazlı gelirin %19 oluşturuyor.

Bu gelişmenin ardından, Robinhood hisseleri, platformunun gelir beklentilerini yeterince karşılayamamasının ardından yaklaşık %8 oranında düşüş gösterdi.

Robinhood müşterilerinin yoğun olarak talep ettiği ürünlerden biri olan yeni cüzdan uygulaması, şirketi perakende yatırımcılar için tek durak noktası haline getirebilir. Şirket yaptığı açıklamasında, bir milyondan fazla müşterinin kripto para cüzdanına kaydolduğunu söyledi.

Hatırlanacağı üzere, eylül ayında Robinhood Market, 2022’de daha geniş bir sunumla kripto para cüzdanlarını ekim ayında test etmeye başlamayı planladığını duyurmuştu. Şirket ayrıca, önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni cüzdanları test etmeye başlamak ve geri bildirim sağlamak için mevcut kripto para ticareti müşterilerini araştırmayı planladığını belirtti.

Şirket, yeni cüzdan uygulaması ile müşterilerin dijital para birimleri almasına, ticaretini yapmasına ve bunları Robinhood uygulamasına girip çıkarmasına izin vereceğini belirtiyor.

Konu ile ilgili olarak yapılan yorumlarda, Robinhood’un Shiba Inu kripto para birimini platformunda listeleme talebinin, ticaretinde düşüşe yol açtığı düşünülüyor. Ancak şirketin son raporlarına göre kripto para gelirlerini %64’ü Dogecoin‘den gelmiş durumda.

Sorunlar Devam Edebilir

Şirket üçüncü çeyrek raporunda mevsimsellik, piyasa oynaklığı, perakende ticaret davranışı ve beklenmeyen piyasa olayları gibi çeşitli faktörlerin işini etkilediğini belirtiyor. Ayrıca, benzer sorunların 4. çeyrekte de devam edebileceği tahmininde de bulunuyor.

Ayrıca, Robinhood’un 3. Çeyrek raporundaki kripto para dışında, firmanın 365 milyon dolarlık toplam net geliri önceki çeyreğe göre %35 düşüş yaşadı. Aylık aktif kullanıcılar da ikinci çeyrekte 21.3 milyondan son çeyrekte 18.9 milyona düştü.

2015 yılında faaliyete başlayan Robinhood, müşterilerin kişisel finansal geleceklerini şekillendirmeye yardımcı olacak araçları kullanabilecekleri hisse senetleri, borsada işlem gören fonlar ve kripto para birimleri için komisyonsuz bir yatırım platformu olarak çalışmaktadır.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Blockchain Services Network’ün (BSN) arkasındaki firma olan Red Date Technology, Çin’de değiştirilemez tokenların (NFT) dağıtımını desteklemek için altyapı hizmeti başlatacağını duyurdu.

BSN Dağıtılmış Dijital Sertifikası (DDC) olarak adlandırılan yeni proje, 29 Ekim tarihinde “BSN Açık İzinli Zirvesi”nde duyuruldu.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Red Date CEO’su Yifan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, NFT’lerin önümüzdeki beş yıl içinde Çin’de yaygın olarak kullanılacağını, ancak hükümetin teknolojinin kripto paralar ile ilişkilendirilmesini veya halka açık, izinsiz zincirlerde çalışmasını istemediğini söyledi.

“Çin’deki çevreye bakarsak, NFT’leri başlatmanın tek yolu bu gibi görünüyor.”

Yapılan açıklamada, BSN-DDC’de geliştiricilerin, NFT platformlarını oluşturmak için BSN üzerindeki 10 “açık izinli ” zincire erişebilecekleri belirtiliyor. Bu nedenle, projeye katılmak için daha fazla halka açık zincir çağrısında bulunulduğu söyleniyor.

Altyapı hizmetinin, BSN dışındaki node’lara da dağıtılabileceğini belirten Red Date CEO’su, film endüstrisinde büyük bir şirketle çalıştıklarını ekleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Burada gördüğüm şey, telif hakkı ve fikri mülkiyete sahip her şirketin NFT’leri düşündüğü.”

Projenin Ocak 2022’nin sonunda başlayacağı belirtilirken, geçtiğimiz hafta Çin medyasında çıkan haberlerde, Çin’in büyük teknoloji devleri olan Ant Group ve Tencent’in sitelerinde ve platform adlarında NFT’lere yapılan referansları “dijital koleksiyon ürünleri” olarak değiştirdiği bildirildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Assassin’s Creed, Far Cry ve For Honor gibi popüler yapımların geliştiricisi Ubisoft, ikinci çeyrek kazanç raporunu yayımladı.

Fransız firmanın CEO’su Yves Guillemot, yılın ilk yarısında aktif oyuncu sayısının 2020’ye kıyasla %15 oranında arttığını bildirdi. Bununla birlikte CEO, Assassin’s Creed markasının, şirket tarihindeki en kârlı ikinci oyun olduğunu da belirtti. Ayrıca CEO, platformun blockchain tabanlı oyun şirketlerine yatırım yapma fikrini de benimsendiğini belirtti.

Guillemot, Animoca Brands gibi firmaları yakından takip ettiklerini ve platformun erken aşamadaki başarılarının farkında olduklarını belirtti.

Ubisoft Blockchain Game Alliance’ın Kurucu Ortağı

Bu arada Ubisoft, oyun ve blockchain sektörlerini birbirine bağlayan bir birlik olan Blockchain Game Alliance’ın kurucu üyesi oldu.

Ubisoft CFO’su Frédérick Duguet ise toplantıda, blockchain teknolojisinin oyun endüstrisindeki etkilerinden bahsetti:

Blockchain daha fazla oyuncunun içerik üretmesine ve kendi içeriğine sahip olmasını sağlayabilir. Bu durumun sektörü ciddi bir şekilde büyüteceğini düşünüyoruz. Blockchain ile ilgilenen küçük firmalar ile çalışıyoruz ve artık bu durumun endüstriyi nasıl etkileyebileceği konusunda fikir sahibiyiz.

Bir başka oyun şirketi Valve, Steam mağazasındaki tüm kripto para, blockchain ve NFT oyunlarını yasakladığını duyurmuştu.

Bu yasaklama haberine yanıt olarak Blockchain Game Alliance, ve 26 farklı blockchain oyun geliştiricisi Valve’in bu kararından dönmesi adına açık bir mektup yayımladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Nijerya cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, yakın zaman önce yaptığı bir konuşmada, yeni “e-naira” merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) ülkesinin GSYİH değerinde on yıl içinde 29 milyar dolarlık bir artışa yol açabileceğini öne sürdü.

Hafta başında e-naira’nın lansmanında yaptığı konuşmada başkan Buhari, şu ifadelere yer verdi:

“Aslında, bazı tahminler CBDC’nin ve blok zinciri adı verilen temel teknolojisinin benimsenmesinin Nijerya’nın GSYİH’sini bir sonraki 10 yılda 29 milyar ABD Doları artırabileceğini gösteriyor.”

Başkan Buhari ayrıca, Nijerya’nın GSYİH’sini artırmanın yanı sıra, böyle bir dijital para biriminin daha fazla insanı ve işletmeyi kayıt dışı sektörden kayıtlı sektöre taşımasına yardımcı olabileceğini öne sürdü.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Nijeryalı lider, birçok ülkenin hala araştırma ve deney aşamalarında olduğunu kabul etmesine rağmen, 2017’den beri CBDC’leri araştırdığını söylediği Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) dijital para birimini başlatmak için iyi bir konumda olduğuna ısrar ediyor.

Premium Times tarafından yayımlanan bir makalede ise Buhari, Afrika’nın ilk CBDC’sini çıkarmaları ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verdi:

“Bu hareket, CBN’nin ürettikleri para biçiminde ve verimli işlemler için kullandıkları ödeme hizmetlerinde lider bir yenilikçi olması gerçeğiyle desteklendi. Dünyada ilk on içinde yer alan ve kesinlikle Afrika’nın en iyisi olan bir ödeme sistemi oluşturmak için büyük yatırımlar yapıldı.”

Ödeme Sistemleri Gelişecek

Başkan’a göre, CBN’nin e-naira ihraç etme yetkisine sahip olmasının yanı sıra, bu ödeme sisteminin yanı sıra merkez bankasının mevcut ödemeler ortamını iyileştirmeye yönelik çeşitli özel sektör girişimlerine verdiği destek temelinde yatıyor.

Bununla birlikte, Nijerya‘nın finansal sistemine olan yüksek övgülerine rağmen, başkan Buhari, CBDC’nin piyasaya sürülmesinin pilot aşamasının yakından izlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, başarılı bir şekilde test edildiğinde, e-naira’nın, sınır ötesi ticareti teşvik etmeye, finansal katılımı iyileştirmeye ve para politikasını daha etkili hale getirmeye yardımcı olmasını beklediğini belirtiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

AMC Entertainment, müşterilerine ödeme yöntemi olarak Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve DOGE’u sunmayı planladığını açıklamıştı.

En başlarda sadece Bitcoin, Ethereum ve Litecoin için destek sunacağını açıklayan şirket, kısa süre içinde DOGE’u da sisteme entegre etmek istediğini belirtmişti.

Bunu bir Twitter oylamasına sunan AMC CEO’su Adam Aron, kullanıcılardan olumlu geri bildirim alınca, çalışmalara başladığını söylemişti.

Henüz teknik olarak altyapı hazırlayan şirket, geçtiğimiz günlerde yine bir Twitter anketi ile karşımıza çıktı. Adam Aron, takipçilerine, Shiba Inu ile ödeme yapma konusunda ne düşündüğünü sordu.

Takipçileri neredeyse %85 oranında “evet” oyu kullandı. Bu neredeyse 97.000 kişiye eş değer bir oran.

AMC son zamanlarda kripto para ve blockchain sektörüne ilgi göstermeye başladı. Hatta geçtiğimiz haftalarda şirketin CEO’su Adam Aron kendi özel kripto para birimlerini çıkartmayı bile düşündüğünü belirtmişti.

Bunun yanı sıra şirket, BitPay cüzdanı aracılığı ile müşterilerine kripto para ile hediye kartı satmaya başladı.

AMC CEO’su NFT’lere Sıcak Bakıyor!

Eylül ayının başlarında AMC CEO’su, bir röportajda hatıra sayılabilecek sinema biletlerini NFT şeklinde satılması ile ilgili fikirlerini sunmuştu.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Shiba Inu, ciddi bir yükseliş trendine girerek piyasa değeri bakımından DOGE’u kısa bir süreliğine geride bırakmıştı. Etherscan’den edindiğimiz bilgilere göre günlük Shiba Inu işlemleri 140.000’i aşmış durumda.

Shiba Inu ekosistemi, merkeziyetsiz bir borsa ile genişlemeye devam ediyor. ShibaSwap isimli bu borsa, toplam kilitli değer olarak 537 milyon $’ı bünyesinde barındırıyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre an itibarıyla ShibaSwap üzerinde 29 farklı token işleme açık. Bunun yanı sıra son 24 saat içinde platformda 176 milyon $’lık hacim oluştu.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Geçen hafta DeFi Land, beta sürümünü belirli kullanıcıların kullanımına açtı. Kısaca açıklayacak olursak DeFi Land, merkeziyetsiz finansın (DeFi) özelliklerini oyunlaştıran bir oyun olarak tanımlanabilir. Oyunlar ile Defi Land, kullanıcıların DeFi ekosisteminin daha çok benimsemesini hedefliyor. Yaklaşan lansmanla beraber Defi Land, şimdilik katılıma fırsat bulamayan kullanıcılar için platformda neler olduğunu adım adım anlattı.

DeFi Land’in IDO’su Raydium Üzerinde Gerçekleşecek!

Raydıum twıtter

Raydium’un Twitter üzerinden gerçekleştirdiği duyuruya göre, DeFi Land’in IDO’su Raydium platformundaki AcceleRaytor üzerinde gerçekleşecek.

DeFi Land’de Nasıl İşlem Yapılır?

1 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
Yükleme Ekranı

Platforma giriş yaptıktan sonra yükleme çubuğunun tamamlanmasını bekleyin.

2 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Cüzdan Bağlama Ekranı

E-posta adresi ve şifre belirledikten sonra DeFi Land’e kayıt olabilirsiniz. Kayıt olup giriş yaptıktan sonra cüzdanınızı bağlayabilirsiniz. Solana ağı üzerinde olan DeFi Land’e, Phantom, Solfare ve Sollet cüzdanınız ile bağlanabilirsiniz.

3 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Başlangıç Ekranı

Cüzdanınızı bağladıktan sonra DeFi Land’ı iyi bir şekilde anlamanız için bir çiftçi tarafından öğretici bilgilerin size verildiğini göreceksiniz. Bu bilgileri okuyup anlamakta fayda var.

4 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Oyun Ayarları

Eğlenceli oyun platformu olan DeFi Land’de, ayarları kendi tercihinize göre değiştirebilirsiniz.

defiii - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Oyun Haritası

Platformda, harita kontrolü strateji oyunlarıyla benzer şekilde çalışıyor. Age of Empires veya The Lord Of The Ring oynayan kullanıcılar DeFi Land’in arayüzüne rahat bir şekilde alışabilir. “Mouse”un sahip olduğu kaydırma çubuğunu ileri geri yaparak harita üzerinde yakınlaşıp uzaklaşabilirsiniz. “Mouse”un sol tuşuyla seçim yapabilir, sağ tuşa basılı tutup sürükleyerek haritada gezinebilirsiniz.

9 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land House

Bazı binalara ve yapılara “mouse” ile tıklanabilirken bazılarına tıklanmadığını da ayrıca hatırlatalım. “House” olarak geçen yapı tıklanabilir yapılardandır. “House”a tıklayarak bazı verilere göz atabilirsiniz.

10 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Portföy Sekmesi

“House”a tıkladıktan sonra “Overall” seçeneğine tıklayarak, portföyünüzü bu şekilde görüntüleyebilirsiniz.

“Overall”ın sağ tarafında bulunan “Achievements” sekmesine tıklayarak sahip olduğunuz başarıları görüntüleyebilirsiniz.

11 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Başarılar Sekmesi
12 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Skor Tablosu

Beta sürüm olduğu için “Inventory” geçici olarak devre dışıdır. Lansmandan sonra “Inventory” sekmesi de başarılı bir şekilde çalışacaktır. Bununla birlikte en sağda bulunan “Leaderboard” sekmesine tıklayarak skor veya lider tablosunu görüntüleyebilirsiniz.

13 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land “Wise Statue”

Haritanın başka bir yerinde “Wise Statue” olarak geçen, türkçe anlamı Bilge Heykel olarak çevirebileceğimiz bir karakter bizi karşılıyor ve her gün yeni bir bilgi paylaşıyor.

14 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Bilge Heykelin Paylaştığı Bir Bilgi

Örnekte görüldüğü gibi Bilge Heykelin size bir mesajı var:

Her zaman al-sat yapmak zorunda değilsin. Bazen ihtiyacın olan tek şey arkana yaslanıp, DeFi Land’de oyunlar oynamaktır.

15 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Oyun Sçenekleri

Platformun şimdilik kullanıcılara sunduğu iki oyun var: “Memory Game” ve “Farm Invaders”.

defiii2 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Memory Game

“Memory Game” türkçe anlamı Hafıza Oyunu olarak geçen oyun, büyük ihtimalle birçok kullanıcının aşina olduğu bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Hafıza Oyununda aynı anda 2 kart çeviriyorsunuz ve eşleşen kartların konumlarını hatırlayarak aynı resme sahip olan kartları çevirmeye çalışıyorsunuz. Oyun kazandıkça kart sayısı artıyor ve böylelikle zorluğu artmış oluyor.

defiiiii3 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Space Invaders

“Farm Invaders” ise “Space Invaders” oyununa benzer ancak uzay gemileri yerine ekinlerinizi çalmaya gelen kargaları taş atarak vurmaya çalışarak skor elde etmeye çalışırsınız.

defiiii4 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Bug Report

“Bug Report” tahmin ettiğiniz üzere fark ettiğiniz oyun hatalarını bildirmek için gittiğiniz yer olacak.

20 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Seed Laboratory

“Seed Laboratory” ise Tohum Laboratuvarı olarak çevirebileceğimiz, kullanıcıların farklı “token”ları birlikte “farm”a koyarak LP token ürettiği yer olarak tanımlanabilir.

21 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Seed Lab

Platform, şimdilik Raydium’un LP “token”larını destekliyor. Ancak gelecekte daha fazla “token”lar ekleneceği söyleniyor.

22 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Farms

LP “token”larına sahip olduktan sonra Farm yapmaya başlayabilirsiniz.

23 1 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Farm

LP “token”ları ile farm yapıldıktan sonra isterseniz ödülleri toplayabilir, daha fazla LP “token” ekleyebilir ve LP “token”larını “farm”dan çıkarabilirsiniz.

0  S ki9sBasR3pQVW - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Market

“Market”, kripto paralarını takas edebileceğiniz veya ticareti yapabileceğiniz yerdir. Yaptığınız işlemler Raydium aracılığıyla gerçekleştiğini de belirtmemiz gerekir.

26 - DeFi Land Beta Sürümünde Nasıl Farm Yapılır?
DeFi Land Market Swap İşlemi

Raydium üzerindeki birçok işlemi DeFi Land’de de gerçekleştirebilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Lile Üniversitesi (Fransa) Avalanche ağından destek alarak 14.500 diplomayı blockchain üzerine aktardı.

Bunu EvidenZ isimli bir blockchain sertifikasyon platformu aracılığı ile gerçekleştiren Üniversite, dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Bununla birlikte EvidenZ, ESCP Business School, TOEIC, Berkeley ve Binance dahil olmak üzere dünya çapında 120 farklı kuruluş ile iş birliği yapıyor.

Blockchain teknolojisinin gelecek olduğunu düşünen şirket, Avalanche ile ortaklık oluşturdu. Bu sayede EvidenZ, sertifikaları dijital ortama aktarıp saklamayı planlıyor.

Lille Üniversitesi ise, geleneksel üniversite mantığının dışına çıkıp, blockchain alanına giriş yaptı. Üniversite, merkeziyetsiz ve güvenliği garanti altına alınan çevre dostu bir blockchain çözümünü seçti ve diplomalarını dijitalleştirdi.

An itibarıyla 14.500 adet diplomanın dijitalleştirildiği belirtiliyor. Fakat Lille Üniversitesi’nin amacı, yılda 25.000 diplomayı dijital ortama aktarmak.

Lille Üniversitesi, blockchain alanına uzak değil. Üniversite’nin blockchain projesinin başkanı Perrine de Coëtlogon, sektöre hakim bir isim ve bu proje onun sayesinde gerçekleşti.

Coëtlogon ayrıca, Open Education Global’ın yönetim kuru üyesi ve Avrupa Blockchain Ortaklığı temsilcisi.

Lille Üniversitesi Neden Avalanche’ı Seçti?

Coëtlogon tarafından yönetilen çalışma grubu, seçilecek olan blockchain’in en az enerji tüketen blockchain olmasını tercih etti.

Çalışma grubu, Avalanche’ı Ethereum ağına iyi bir alternatif olarak görüp, tercihini Avalanche’dan yana kullandı.

Yüksek ölçeklenebilirlik ve çevre dostu bir protokol olan Avalanche, kullanıcılarına merkeziyetsizlik avantajını da sağlıyor.

İlginizi çekebilir: Avalanche Network Nedir?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

OpenSea, geçtiğimiz yıldan bu yana popülerleşen NFT’lerin satın alınmasına ve takasının yapılmasına olanak sağlayan bir NFT platformu olarak öne çıkıyor.

Merkeziyetsiz tanımıyla öne çıkan ilk NFT platformu olan OpenSea, 2018’de kuruldu. OpenSea’nin kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah, CryptoKitties’in başarısını gördükten sonra sektörün bir NFT platformuna ihtiyacı olduğunu düşündü.

O günden bu yana hem OpenSea, hem de NFT sektörü ciddi bir büyüme gördü. Mark Cuban, Snoop Dogg, The Weeknd gibi ünlü isimler sektöre ilgi göstermeye başladı. Hatta ünlü YouTuber Logan Paul, NFT lansmanı yaptı ve 3.5 milyon $’a satışa sundu.

NFT gibi güçlü bir sektörün oluşması, beraberinde bu NFT’lerin satılığa çıkarılabileceği platformları getirdi. OpenSea ise bu platformlara en güzel örnek olabilir.

OpenSea’yi ilk defa kullanıyorsanız, platform biraz karışık görünebilir.

İşlemlerin akıllı sözleşme ile yürütüldüğü platform, kullanıcılara yüksek güvenlikli bir ticaret deneyimi sunuyor.

Ayrıca OpenSea “Wyvern Protocol” isimli akıllı sözleşme paketiyle kullanıcıların işlemlerini güvenli ve hızlı bir biçimde yapmasına olanak tanır.

OpenSea gibi bir NFT platformuna giriş yapabilmek için öncelikle Metamask gibi bir kripto para cüzdanına ihtiyacınız var.

Bu cüzdanlar, blockchain ağı ile etkileşime geçer ve OpenSea üzerinde yaptığınız işlemleri saklamakla yükümlüdür. Yani OpenSea üzerinde yaptığınız alım ve satım, bu cüzdanınızda kredilendirilecektir.

OpenSea’ye Bağlanmak

Cüzdanınızı kurduktan sonra OpenSea’ye bağlanabilirsiniz. Bağlandıktan sonra OpenSea üzerinde, cüzdanınızda var olan varlıkları inceleyebilirsiniz. Fakat unutmadan söylemek gerekir ki OpenSea üzerinde işlem yapmak istiyorsanız, cüzdanınızda bir miktar ETH bulundurmanız şart.

ETH, gas ücretlerini ödemek için gereklidir ve OpenSea’de varsayılan kripto para birimidir.

OpenSea Platformuna Genel Bakış

OpenSea’de yer alan “Explore” sekmesi, satın almak istediğiniz ögeler için biçilmiş kaftandır. Burada istediğiniz NFT ürününü aratabilir ve alternatiflerine ulaşabilirsiniz.

opensea 1200x597 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

En popüler ve trend olan NFT’ler, varsayılan arama sonuçlarının en üst noktasında yer alır. Tabii filtreler ile arama yaptığınız öge sonuçlarını daraltabilirsiniz.

Durum Çubukları

OpenSea’de kenar çubuğunun üst kısmında bulunan altı farklı durum çubuğu yer almaktadır.

  1. Satılık: OpenSea, satılık olmayan ürünleri de gösterir. Bu sebeple alıcı konumundaysanız, yalnızca satılık ürünleri görüntülemek için bu özelliği kullanabilirsiniz.
  2. Teklif Var: Bu seçeneğe tıkladığınızda, arama sonuçları teklif almış ögelerle sınırlanacaktır.
  3. Açık artırmalar: Bu seçeneği işaretlerseniz, açık artırma ile satışa sunulan ögeleri görebilirsiniz.
  4. Yeni: Bu seçenek, yeni satışa çıkmış olan NFT’leri gösterir
opensea 2 616x600 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea’de NFT Satın Almak

OpenSea platformunda bir şey satın almadan önce Ethereum’larınızı Wrapped Ethereum’a dönüştürmeniz gerekecektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için OpenSea’yi kullanabilirsiniz.

ETH’lerinizi wETH’ye çevirdikten sonra, NFT’ler için teklif verebilirsiniz. NFT’leri satın aldıktan sonra OpenSea, işlemi sizin için devralacak ve akıllı sözleşmeler ile işlemi bitirecek.

opensea 3 1200x469 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?
OpenSea’de satılan en pahalı NFT’lerden biri

OpenSea Paketleri

NFT platformundaki çoğu alıcı ve satıcı, tek ürünler ile ilgileniyor. Ancak satıcılar, listeleme yaparken ancak 30 adede kadar ögeyi listeleyebilir. Bu sınır Ethereum ağının ölçeklenebilirliği ile ilgilidir.

Paketler, satıcılar için iyi bir gelir elde etme yolu olarak öne çıkmaya başladı ve bu tür satışlar giderek popülerleşiyor.

Platform Ücretleri Ve Para Birimleri

OpenSea, NFT alanındaki en düşük platform ücretlerine sahip olmak ile övünüyor. Platform, satıştan elde edilen kazancın %2.5’unu komisyon olarak alıyor. Bu ücret, diğer platformlarda %7.5’a kadar çıkabiliyor.

Ayrıca diğer platformlarda NFT’leriniz varsa, cüzdanınızda bulunduğu sürece bu NFT’leri, OpenSea’de listeleyebilirsiniz.

Bu arada hâla NFT’ler hakkında bilgi sahibi değilseniz, sizi şöyle alalım:

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bununla birlikte OpenSea platformunda 200‘den fazla ödeme seçeneği mevcut. NFT’nizi satarken alacağınız para birimini değiştirebilirsiniz.

OpenSea ekibi, kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına çok çalıştığını belirtiyor. Olumlu satıcılar, tıpkı Twitter ve Instagram’daki gibi onaylanmış kullanıcı etiketini alabilir. Bunun yanı sıra kullanıcılar sahte ya da uygunsuz gördükleri NFT’leri raporlayabilir.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Merkezi olmayan borsa (DEX) platformu OpenSwap, platform üzerindeki yeni özelliği olan Spot Fiyat Kuyruğu özelliğinin 25 Ekim’den itibaren kullanıma sunulduğunu açıkladı.

OpenSwap ekibi bu yeni özelliğin, yeni zincir üstü takaslar için ezber bozan bir gelişme olduğunu belirtiyor. Spot Fiyat Sırası özelliği, kripto para yatırımcıları için sıfır slipaj ve spot piyasa fiyatı uygulamasını garanti etmektedir. 

OpenSwap CEO’su Bruce Chau, yeni Spot Fiyat Sırasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Zincir üstü işlemler ve AMM’ler, merkezi borsaların esnekliğinden ve seçiminden yoksundur. OpenSwap’ın amacı, likidite kuyruklarımız gibi yeni teknolojiler ve konseptler sunarak DeFi ekosistemlerindeki bu verimsizlikleri çözmek.”

Yapılan açıklamada OpenSwap’ın ürünlerinden biri olan yeni “Spot Fiyat Kuyruğu”nun, halihazırda likit zincir dışı spot piyasalara sahip olan token çiftleri için oluşturulduğu belirtiliyor. Bu kapsamda “Spot Fiyat Kuyruğu“, ani fiyat artışlarına ve manipülasyona karşı koruma sağlayan bir oracle denetleyici modülü olan Güvenli Bağdaştırıcı Protokolü aracılığıyla güvenli oracle’lar kullanmaktadır.

Kripto para yatırımcılarının kullanımına sunulan Spot Fiyat Kuyruğu iki şekilde çalışmaktadır. Bunlardan ilki, Spot Öncelik Sırası olarak adlandırılan, konumlarından hızlı bir şekilde çıkması gereken yatırımcılar için tasarlanmıştır. Böylece Spot Öncelik Kuyruğu, yatırımcının istediği önceliğe göre sipariş edilen tek fiyatlı işlemleri gerçekleştirir. Diğeri ise Spot Range Queue adlı düşük zaman tercihli yatırımcılar için sunulmaktadır. Bu özellik ile, likidite sağlayıcıları, likiditelerini satışa sunmak için fiyat aralıkları belirleyebilmektedir.

Platform üzerinde sürekli geliştirmeler yaparak, kullanıcılara farklı ticaret hizmetleri sunan OpenSwap, önümüzdeki birkaç hafta içinde diğer likidite kuyruğu türlerini de piyasaya sürmeyi planladığını belirtiyor. Yeni gelecek özellikler arasında ise, Kısıtlı Grup Kuyruğu , İlk DEX Tekliflerine (IDO) katılanları listeleme başarısızlığı veya ekibin parayla kaçması nedeniyle toplam kayıptan kaçınarak koruma sağlayan bir “anti-ragpull” sistemi yer alıyor.

OpenSwap Hakkında

IJS Technologies tarafından geliştirilen OpenSwap; konsantre, sürekli likidite arayan yatırımcılar için zincirler arası, merkezi olmayan bir likidite güçlendirici olarak kendini tanımlıyor. Bir OAX Vakfı hibesi olan IJS Technologies’in Impossible Finance ve teknoloji katkılarının desteği ile OpenSwap, yeni bir tür güvenli takasın kapısını açan güvenli bir adaptör protokolüyle donatılmış likidite kuyrukları adı verilen yeni bir özelliği kullanıma sundu. Yatırımcılar, işlem ücretleri kazanırken kontrollere ve güvenlik önlemlerine erişmek için güvenilir, oracle tabanlı fiyatlandırma ve likidite sağlayıcılarından yararlanabiliyorlar. 

Web sitesi: https://www.openswap.xyz

Telegram: https://t.me/openswapdex

Twitter: https://twitter.com/openswapdex

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

İstanbul ikinci kez Babylons & IAAF Sanat ve Antika Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Ancak bu kez fuarda NFT pazar yeri de yer alacak!

İlki oldukça ilgi gören Babylons & IAAF Sanat ve Antika Fuarı, ikinci kez İstanbul’a gelerek çağdaş sanat galerilerine, sanatçılara, antikacılara ve koleksiyonculara yani tüm sanatseverlere benzersiz bir deneyim yaşatacak.

Fuarda tarihimizde önemli bir izi olan antika eserler ve NFT’ler bir araya gelecek. Demos Fuarcılık tarafından Babylons NFT pazar yerinin katkılarıyla gerçekleşecek olan Babylons & IAAF Sanat ve Antika Fuarı, 4 ve 7 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda ziyaretçilerini bekliyor olacak.,

Antikayla Harmanlanmış NFT’ler!

Fuarda geçmiş ile gelecek bir araya gelecek! Babylons & IAAF Sanat ve Antika Fuarı’nın antika bölümünde nadide eserler, el yapımı objeler, antik süs eşyaları ve tarihe tanıklık etmiş birçok antika yer alacak.

Bununla birlikte Babylons & IAAF Sanat ve Antika Fuarı, NFT koleksiyonları da sergileyecek. Geleceğin teknolojisi olarak görülen Blockchain teknolojisinin ürünü NFT’ler, fuarda oldukça ilgi görmesi beklenen alanlardan biri olmakta.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Kripto para borsası OKEx, yeni bir duyuru gerçekleştirdi. Borsa tarafından yapılan açıklamada Gods Unchained tokeni GODS’ın listelendiği duyuruldu.

29 Ekim 2021’de Türkiye saati ile 08.00’da GODS yatırma işlemlerini başlatan OKEx, USDT paritesini ise 12.20’de işleme açtı. GODS için çekim işlemlerini de 2 Kasım 2021’de 12.00’da başlatacak olan borsa, bu adımı ile listeleme işlemlerini tamamlamış olacak.

Jumpstart ile Başladı

Jumpstart üzerinde staking yoluyla elde edilebilen GODS’ın işlemleri bu yolla borsa üzerinde başlamıştı. Devam eden süreçte beklenildiği gibi listeleme işlemini de gerçekleştiren OKEx, bu sayede token ile tüm entegrasyonunu tamamlamış oldu. Coinlist üzerinden ilk satışı gerçekleşen tokenin toplam arzı ise 500.000.000 adet olarak belirlenmiş durumda. Dolaşımda 23 Milyon’a yakın GODS bulunurken, oyna-kazan yöntemi ile yeni token elde edilebiliyor.

NFT’leri ile öne çıkan Gods Unchained üzerindeki NFT’leştirilebilir ögeler, oyun içinde kullanılabilirken, aynı zamanda satışa da çıkartılabiliyor.

GODS an itibarıyla OKEx’te alınıp satılabilirken, 5.7 $ seviyelerinden alıcı buluyor.

OKEx’e kayıt olmak ve GODS işlemi gerçekleştirmek için burada bulunan linke tıklayabilirsiniz.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Bu içerik sponsorludur.