Muhabbit

2022 Yılı Kripto Para Düzenlemeleri Konusunda Netlik Yılı Olabilir!

FTX CEO’su Sam Bankman Fried, düzenleme karşıtı olanların aksine farklı düşünüyor: Düzenlemelerin kurumsal benimsemeye katkısı olabilir.

düzenleme-2022

düzenlemeler-regülasyonlar

Özellikle son yıllarda global çapta adını sık duyduğumuz ve hayatımıza dahil ettiğimiz birçok kavram var. Hepinizin bildiği gibi blockchain, DeFi, NFT ve metaverse kelimeleri aralarında en sık duyduklarımız olarak öne çıkıyor.

Hatta sizler için kısa bir süre önce blockchain kavramlar sözlüğü oluşturduk. Merak edenler buradan tıklayarak sektöre dair birçok kavramı öğrenebilirler.

Bu kavramların hayatımıza ve kullanım alanlarımıza hızlı bir şekilde dahil olmasıyla beraber devlet otoriteleri de sistemi kontrol edebilmek için birtakım düzenlemeler sağlamak istedi. Dünya çapında bazı devletler; siber suçları önleme, vergilendirme ve kara para aklama ile mücadele gibi nedenlerden dolayı bu yeni teknolojiye sert yaptırımlar uygulamayı seçtiler. Bazı ülkeler de blockchain teknolojisinin erken benimsenmesi durumunda ülkelerine sağlayacağı avantajları düşünerek, sistemi destekleyen adımlar attılar.

FTX’in CEO’su Düzenlemeler Konusunda İyimser

Global çapta en çok tercih edilen ilk üç kripto borsasından biri olan FTX’in CEO’su Sam Bankman Fried, düzenlemeler hakkında 2022 yılına dair öngörülerini paylaştı. Sam’e göre bu yıl sadece ABD’de değil, dünya genelinde kripto para sektörü için çok daha net ve yoğun bir düzenleyici ortam oluşabilir.

Sam Bankman Fried, bu konudan rahatsız olanların ve düzenleme karşıtı olanların aksine farklı düşünüyor. Kripto para sektörü açısından 2022 yılında atılması beklenen bu adımların mükemmel olduğunu savunuyor.

Aynı zamanda kripto para stratejisti olan Sam; basına verdiği son röportajda, endüstrideki olası düzenlemeler, NFT’ler, metaverse ve FTX’in marka bilinirliği hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Sam Bankman Fried, ABD hükümetin bu yeni sektör karşısındaki olumlu duruşunun kripto para ticaretini artıracağına ve bu sayede ülkeye büyük yatırımcıların girişini kolaylaştıracağına inanıyor.

Bitcoin’in fiyatı konusunda iyimserim. Aslında iyimser olduğum bir diğer konu ABD’de ve küresel olarak düzenlemelerle ilgili netlik sağlanacak olması. Bunun kurumsal benimsemeye katkısı olacağını düşünüyorum.

sam Bankman-Fried

FTX’in CEO’su ayrıca iletişime geçtiği birçok geleneksel finans kurumunun kripto paralara ve blockchain teknolojilerine ilgi duyduğunu, bu alana girmek için araştırmalar yaptıklarını belirtti. Yine 2022 yılının stablecoin düzenlemelerinde çok önemli bir başlangıç olacağını ve büyük ihtimalle SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ve CFTC’nin (ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu) bu konuya eğiliminin daha fazla olacağını söyledi.

Sam Bankman Fried ayrıca, oyun endüstrisindeki NFT potansiyelinden ve metaverse ağındaki NFT genişlemesinden de bahsetti.

Sanırım dijital varlıklar metaverse’de daha sık ortaya çıkmaya başlayacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bunun gerçekleşeceğini umuyorum.

sam Bankman-Fried

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version