Muhabbit

2022 Yılında Rusya, Kripto Paralar İçin Bir Karar Verecek!

Rusya, 2022 yılında kripto paraları yasaklayacak mı? Yoksa yasallaştıracak mı?

Rusya

rusya blockchain

16 Aralık Perşembe günü, Rusya’da kripto paraların düzenlenmesiyle ilgili bazı raporlar ortaya çıktı. Reuters haber ajansının yaptığı habere göre, Rusya Merkez Bankası’nın finansal istikrara yönelik riskleri ve buna bağlı olarak artan işlem hacmini öne sürerek kripto paralara yasak getirmek istiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay kripto paraların yüksek risk taşıdığını belirtmişti. Daha sonra Rusya Merkez Bankası, yatırım fonlarına kripto para yasağı getirdi. Bununla birlikte Rusya, Çin’deki kripto para madenciliği yasağından sonra Rusya’da artmaya başlayan madencilere karşı yeni düzenlemeler getirmeye çalıştı. Yaklaşık 2 ay önce Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı, kripto paraları yasaklamayacağız açıklamasını yaptıktan sonra Rusya ve kripto paralar hakkında henüz herhangi bir iyi haberin olduğunu söylemek zor.

Ancak, Rusya Parlamentosu olarak bilinen Duma üyesi Anatoly Aksakov şunları söyledi:

Kripto paraların tamamen yasaklanması konusunda çok sert bir yaklaşım var. Öte yandan kripto para borsalarının aslında düzenleyici kurumlar tarafından anlaşılabilir olduğu bir yaklaşım da mevcut. Rusya Federal Vergi Servisi’nin bu tür borsa işlemlerini vergilendirmesi daha kolay olurdu.


Aksakov, kripto para madenciliğinin vergilendirmesi ve ticari elektrik tüketimi gibi faktörleri gerekçe göstererek ülkedeki kripto para madenciliği düzenlemesini desteklediğini de dile getirdi. Ülkedeki yetkililer, bir CBDC projesi başlatmaya öncelik veriyor. Bir nokta da Rusya’nın kripto paralar için izlediği politika aslında Çin’e benziyor. Son rakamlara göre Ruslar, kripto para birimlerinde her yıl yaklaşık 5 milyar dolar işlem yapıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version