Muhabbit

2022 Yılında Takip Edilmesi Gereken 5 DeFi Projesi

2022 yılında dikkat etmemiz gereken DeFi projeleri neler?

DeFi

DeFi Muhabbit

Geçtiğimiz senelerde karşımıza sıkça çıkan “DeFi” terimi, 2021 yılında parlayan bir ekosistem olarak popülerlik kazanmıştı.

Gelişen ve evrimleşen kripto para sektörü, yeni nesil enstrümanlar ile gelişmeye devam ediyor. Artık bir standart haline gelen DeFi ürünleri, hem kişisel yatırımcıların hem de kurumsal yatırımcıların radarına girmiş durumda.

DeFi Nedir?

Herhangi bir merkeze veya otoriteye ihtiyaç duymayan ve sistemleri bu şekilde oluşturulmuş  finansal yapıya DeFi (merkeziyetsiz finans) denir.

Dijitalleşen finans dünyasında kendine yer bulan DeFi, yatırımcılara kolay bir şekilde işlem yapmasına olanak tanıyor.

Yatırımcıları için akıllı sözleşmeler ile verimlilik alanında geliştirmeler sunan DeFi platformları, kişilere borç verme, borç alma, takas imkanı ve birikim hesapları gibi enstrümanları dijital ortamda sunuyor.

Akıllı sözleşmeler blok zincir ağları üzerinde dijital bir şekilde işlendiği için katılımcılara hızlı işlemler vadediyor. Bu sayede DeFi platformları, yapılan sözleşmeleri otomatik bir hale getirerek aracıları ortadan kaldırıyor.

Uzun bir süredir sükse halinde olan DeFi sektörü, 2022 yılında da adından söz ettireceğe benziyor. Bu yüzden 2022 yılında iyi performans gösterebilecek DeFi projelerini sizin için sıraladık.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

5. Uniswap (UNI) – 8 Milyar $ Piyasa Değeri

Ethereum ağı üzerinde çıkışını gerçekleştirmiş olan bir DeFi çözümü olan Uniswap, yatırımcıların minimum maliyetle platforma likidite sağlamasına olanak tanıyan bir merkeziyetsiz borsadır. AMM olarak görev gören platform güçlü bir kullanıcı kitlesine ve yüksek miktarda likiditeye sahip. Bu arada Uniswap’ın yerel yönetişim tokenı UNI, birçok platformda bulunabilir.

UNI Fiyat Grafiği

An itibarıyla 14 $ civarında fiyatlanan UNI, son 24 saatte 300.916.162 $’lık işlem hacmine sahip. Genel piyasa değeri bakımında 23. sırada olan UNI, son 24 saate %12’lik bir düşüş görmüş.

4. Avalanche (AVAX) – 17 Milyar $ Piyasa Değeri

Kendini “blok zinciri endüstrisinin en hızlı ağlarından biri” olarak nitelendiren Avalanche, 2021 yılında popülerleşen NFT alanında da kendine yer ediniyor. Aynı zamanda kendini kanıtlamış birçok projeyi ağında ağırlayan Avalanche, uygun işlem ücretleri ile yatırımcıları kendi platformuna çekmeye çalışıyor.

AVAX Fiyat Grafiği

An itibarıyla 73 $ civarında fiyatlanan AVAX, son 24 saatte 810.269.240 $’lık işlem hacmine sahip. Genel piyasa değeri bakımında 12. sırada olan AVAX, son 24 saate %14’lük bir düşüş görmüş.

İlginizi çekebilir: Avalanche Nedir?

3. Polkadot (DOT) – 21 Milyar $ Piyasa Değeri

DeFi’ın kalbi olan Ethereum’dan daha ölçeklenebilir olduğunu iddia eden Polkadot, yatırımcılarına daha hızlı ve daha ucuz işlemler vadediyor.

DOT Fiyat Grafiği

An itibarıyla 22 $ civarında fiyatlanan DOT, son 24 saatte 1.861.515.663 $’lık işlem hacmine sahip. Genel piyasa değeri bakımında 10. sırada olan DOT, son 24 saate %11’lik bir düşüş görmüş.

2. Solana (SOL) – 37 Milyar $ Piyasa Değeri

Ethereum ana rakibi olarak nitelendirilen Solana, saniyede 50.000’e yakın işlem yapmasıyla biliniyor. 0.4 saniyelik blok süresine sahip olan ağ, yüksek hızlı bir DeFi çözümü olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda kullanıcılarına düşüş işlem ücretleri sunan platform, birçok yatırımcının gözdesi olmuş durumda.

SOL Fiyat Grafiği

An itibarıyla 118 $ civarında fiyatlanan SOL, son 24 saatte 2.687.503.307 $’lık işlem hacmine sahip. Genel piyasa değeri bakımında 7. sırada olan SOL, son 24 saate %14’lük bir düşüş görmüş.

1. Cardano (ADA) – 39 Milyar $ Piyasa Değeri

Önde gelen blok zincir projelerinden biri olan Cardano, enerji kullanım raporları ve Proof-of-Stake konsensüsü dolayısıyla “yeşil blok zinciri” olarak da anılıyor. Bunun yanı sıra Cardano, geçtiğimiz aylarda kendi akıllı sözleşme protokolünü devreye soktuğunu duyurmuştu.

ADA Fiyat Grafiği

An itibarıyla 1.20 $ civarında fiyatlanan ADA, son 24 saatte 3.088.411.065 $’lık işlem hacmine sahip. Genel piyasa değeri bakımında 6. sırada olan ADA, son 24 saate %10’luk bir düşüş görmüş.

Sizce hangi DeFi tokenları, 2022 yılında iyi performans gösterecek?

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version