Muhabbit

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Yayımlandı: Kripto Paralar ve Yapay Zekâ Alanları Dikkat Çekti

Raporda birçok bakanlıkta yapay zekâ destekli veri kullanımı öne çıkıyor.

2024 yılı için Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. Program, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlandı. Programda, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin yanı sıra dijital Türk lirası (CBDC) ve yapay zekâ alanlarına dair önemli hedefler ve kripto paraların vergilendirilme konusu yer aldı. Programda başlıca dikkat çeken bazı maddeler şöyle:

Raporda ”yapay zekâ ” alanından tam 61 kez söz edilirken, birçok bakanlıkta yapay zeka destekli veri kullanımı öne çıkıyor. En dikkat çeken maddeler ise şunlar:

Raporda ayrıca fintek alanı ile ilgili maddeler de yer aldı:

Ayrıca, ”Finansal okuryazarlığın artırılması için sosyal medya platformlarıyla da bütünleşik bir yapıda kolay anlaşılabilir, etkileşimli ve hedef kitleye göre kişiselleştirilebilir içeriklerin sunulduğu dijital bir platform oluşturulacaktır. Finansal okuryazarlık içeriği ilk ve orta öğretim müfredatına yansıtılacaktır. Finansal okuryazarlık portalı oluşturulacak, kamu spotları ve/veya dijital içerikler hazırlanacaktır.” gibi önemli hedeflere de yer verildi.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version