Muhabbit

21 BTC’den 0,8 BTC’ye… Bir Kayıp Hikâyesi!

Cüzdanında 21 BTC varken, siber suçlu veya suçluların hedefi olan Chris Maurice kaybını anlatıyor.

dolandırıcılık hikâyesi

Afrika merkezli kripto para borsası Yellow Card’ın CEO’su Chris Maurice, tüm birikimini nasıl kaybettiğini anlattı.

Chris Maurice Cointelegraph’a verdiği demeçte, Bitcoin 200 dolar iken aldığı 21 BTC’nin akıbetini anlattı. Maurice henüz üniversite yıllarındayken kripto para dünyasına girenlerden sadece biri. Üniversiteye yeni başladığı dönemlerde Bitcoin’in yükseleceğine güvenip uzun dönem yatırımı yapmak amacıyla elinde ne var ne yoksa hepsiyle Bitcoin almış. O dönem için bu miktarın yaklaşık 5 bin dolar olduğunu ifade eden Maurice, bu birikimle 21 Bitcoin alıyor.

Aldığı Bitcoin’leri de LocalBitcoins cüzdanında tutmaya karar vermiş. Çünkü o zamanlar bildiği ve kullandığı tek cüzdan LocalBitcoins’miş. Ancak yıllar sonra bu kararından ne kadar pişman olduğunu dile getiriyor.

Kripto para saklanması konusunda ne kadar cahil olduğundan yakınan Maurice, “Şimdiki aklım olsa yapmazdım!” diyor ve açıklıyor. O dönem bütün birikimini yatırmak için daha iyi yollar araştırması gerektiğini dile getirerek tercihi yüzünden tüm birikimini kaybettiğini ekliyor.

Bitcoin’in bin doların üzerine çıktığı dönemde cüzdanını kontrol eden Maurice, hiç de beklediği gibi bir tabloyla karşılaşmadı. 21 BTC olması gereken cüzdanda tam tamına 0,8 BTC vardı. Bir veya birden fazla, kimliği belirlenemeyen siber suçlunun kurbanı olan Maurice, 20,2 BTC’ye veda ediyor.

Bitcoin’in bin 700 dolardan 6 bin dolara yükseldiği o efsanevi fiyat artışından 16 gün önce de kalan 0,8 BTC’sini satıyor. Daha fazla yükselmez diyerek kripto para dünyasından ümidini kestiği bir dönem olduğunu dile getiren Maurice, sonrasında Bitcoin’in 20 bin dolara varan fiyat eğrisinde pişmanlığının tavan yaptığını ekliyor.

Pişmanlığının en büyük nedeni olarak ise 2FA gibi bir kimlik doğrulama sistemini kullanmamasını görüyor. Cahildim dünyanın rengine kandım minvalinde açıklamalarını sıralarken bir kez daha kripto para dünyasında güvenliğin ne denli önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Dijital varlıklarımızı emanet ettiğimiz kripto para borsalarını, yazılım veyahut donanım cüzdanlarını iyi araştırmak gerektiğini dile getirerek Kripto Para Borsaları ve Güvenlik başlıklı yazımıza bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version