Muhabbit

21Shares Dünyanın İlk Polkadot ETP’sini Başlatıyor!

Polkadot ETP (PDOT) perşembe günü İsviçre SIX Borsasında listelenecek.

Kripto para borsasında işlem gören ticaretli ürünlerin (ETP) büyük bir sağlayıcısı olan 21Shares, dünyanın ilk Polkadot (DOT) ETP’sini piyasaya sürdüğünü duyurdu.

21 Shares tarafından 2 Şubat 2021 tarihinde yapılan bir duyuruya göre, DOT ETP’nin 4 Şubat 2021’de İsviçre SIX borsasında listeleneceği açıklandı.

Yeni ETP, Polkadot‘un 29 Ocak’ta 21Shares’in başlıca ETP ürünü Crypto Basket ETP’ye (HODL) eklenmesinden kısa bir süre sonra geliyor. Halihazırda Bitcoin ve Ethereum gibi beş büyük kripto parayı platformunda bulunduran şirket şu anda Polkadot’u Bitcoin’den sonra en büyük ikinci bileşen olarak listeliyor.

MVIS endekslerinden alınan HODL ETP verilerine göre, Polkadot artık ETP ürünlerinin yaklaşık % 27’sini oluştururken, Bitcoin ETP’nin yaklaşık % 50’sini oluşturuyor.

ETP

Duyuruya göre, Polkadot’un 21Shares Crypto Basket ETP’ye eklenmesi, 21Shares tarafından sunulan halihazırda geniş bir kripto ETP yelpazesine ek bir tek varlık ETP’si eklemek için mükemmel bir zamanlama olduğu belirtiliyor.

21Shares CEO’su Hany Rashwan, şirketin kurumsal yatırımcılardan gelen talebe bağlılığını sürdürdüğünü vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

“Yatırımcılar ilk Bitcoin’lerini ETP’lerimiz aracılığıyla satın aldıktan sonra, diğer kripto para varlıklarına da yatırım yapmaya başlayacak.”

Rashwan ayrıca firmanın önümüzdeki üç ay içinde iki veya üç ETP eklemeyi planladığını ekleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Likidite sağlanması için güvenilir ortaklardan faydalanıyoruz ve sürekli kurumsal talep üzerine, yatırımcılara bu heyecan verici yeni blockchain teknolojisine maruz kalmanın güvenli, düzenlenmiş ve kolay bir yolunu sunmak için DOT ETP’yi başlatıyoruz. Önümüzdeki 3 ay içinde, 2 ila 3 tane daha yenilikçi ETP eklemeyi hedefliyoruz.”

Bilindiği üzere Polkadot, birden çok özel blok zincirini tek bir birleşik ağa bağlayan yeni nesil bir blok zinciri protokolüdür. Ocak 2021’in ortalarında Polkadot’un kripto para birimi DOT, dördüncü en büyük kripto para birimi olan XRP’yi geride bırakarak gündeme oturmuştu. Piyasa verilerine göre son 24 saatte yaklaşık % 5 değer kazanarak 17.03 $’dan işlem görüyor.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version