Muhabbit

Sahte ICO’lu, Hayalet CEO’lu Şirket Hakim Karşısında!

Yalanlar üzerine kurulu şirketten 25 milyon dolar kazanan yönetim, çetrefilli bir dava ile karşı karşıya.

Hindistan'da

Yalanlar üzerine kurulu şirketten 25 milyon dolar kazanan yönetim, çetrefilli bir dava ile karşı karşıya.

Robert Farkas başta olmak üzere Sohrab Sharma ve Raymon Trapani’den oluşan Centra Tech Inc.’in üç kurucusu suçlamalarla karşı karşıya. 2018 yılında yatırımcılarına Visa veya Mastercard kabul eden herhangi bir işletmeden dijital para ile alışveriş yapmalarına olanak sağlayan bir banka kartı geliştirdiklerini duyurmuşlardı.

“Centra Card” adını verdikleri banka kartı ile vaat ettikleri kripto para ile alışveriş rüyasının bir yalan üzerine kurulduğu elbette ortaya çıktı. Şirketin Bancorp, Visa veya Mastercard ile hiçbir partnerlik veya lisans anlaşması olmadığı anlaşıldı.

Centra Tech Inc.’in yalanları bu kadar değildi. Şirketin bir de hayalet CEO’su mevcuttu. Harvard Üniversitesi İşletme bölümünden yüksek lisansı olan, bankacılık sektöründe 20 yıldan fazla deneyimi olan Michael Edwards adında bir CEO olduğu söylendi. Ancak tabii ki de ortada öyle bir CEO yoktu.

Yalanlarıyla kripto para dünyasında bir skandala neden olan üç kafadar daha önce Florida’da Miami Exotics adı verilen lüks bir araba kiralama şirketinde çalışıyorlardı. Kripto para dünyasıyla tanıştıktan sonra “yalanlar” üzerine kurulu şirketleri Centra Tech Inc.’i kurdular.

Kurulmalarıyla birlikte boks organizatörü Floyd Mayweather ve müzik yapımcısı DJ Khaled de dahil olmak üzere ünlü isimlerden bağış topladılar. 2017 yılının Temmuz Ekim aylarında düzenlenen ICO’yu destekleyen iki ünlü isim, bu yalanlar üzerine kurulu olayı desteklemekten dolayı para cezasına çarptırıldı.

Para ve Hapis Cezaları Verilmeye Başlandı

ICO’yu sosyal medya takipçilerine tanıtırken, reklam için para aldıklarını belirtmeyen isimler SEC tarafından suçlu bulundu. Üç ICO’yu destekleyen, iki ICO’yu tanıtan Mayweather 651 bin dolar ceza ödedi. Tek ICO’yu destekleyen DJ Khaled ise 153 bin dolar ceza ödedi.

Centra Tech Inc.’in kurucuları ise hapis ve para cezası istemi ile yargılanıyordu. Kurucularından Robert Farkas, menkul kıymet dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılık iddiasıyla 70 ile 87 aya kadar hapis ve 250 bin dolar para cezası istemiyle yargılanıyordu. Dün (16.06.2020) Manhattan’daki federal mahkemede suçunu itiraf eden isim için 7 yıl hapis kararı verildi. Ancak karar henüz onanmadı. Diğer iki kurucunun davaları ise 2020 yılı Kasım ayında görülmeye başlanacak.

Son Yazılar

Exit mobile version