Muhabbit

30 Milyon Dolar Değerindeki Bitcoin Cüzdanı Harekete Geçti!

Eski bir kripto para cüzdanı harekete geçti!

Bitcoin

bitcoin

Neredeyse dokuz yıldır hareketsiz durumda olan bir Bitcoin cüzdanı, harekete geçmiş durumda.

Elde ettiğimiz bilgilere göre cüzdanın sahibi, 616 Bitcoin’in tamamını farklı bir cüzdana aktardı.

10 Aralık 2012’de 616.2004 adet BTC alan kişi, o dönemin değeriyle Bitcoin’e tam 8.195 $’lık bir yatırım yaptı. O günlerde lider kripto paranın fiyatı yaklaşık olarak 13.30 $ değerindeydi. Günümüz fiyatları ile konuşacak olursak, artık 616.2004 BTC, tam 29.4 milyon $ değerinde.

Blockchain analiz sitesi Blockchain.com’a göre bu Bitcoin’ler, bugün 08:50’de (TSİ) harekete geçti.

Yaklaşık 10 yıl önce, cüzdan sahibi 616 Bitcoin aldığında, yatırımcılar Bitcoin fiyatıyla ilgili ciddi beklentiye girmeyip, alım satım işlemi yapmış olabilir. Bugünkü fiyatıyla bu kadar BTC tutan kişiler, artık “balina” olarak adlandırılıyor.

Bu yılın başlarında, Haziran 2010’dan bu yana pasif halde duran bir cüzdan, yaşam belirtileri gösterdi. Bu cüzdanın değeri ise tamı tamına 5 milyon $’dı.

Ayrıca geçtiğimiz sene, şubat 2009’da yani ilk Bitcoin blokunun çıkarılmasından bir ay sonra, madencilikten elde edilen Bitcoin’leri içeren bir cüzdan, işlem yaptı. Bu işlemin belirlenmesiyle beraber, Bitcoin’in esrarengiz yaratıcısı Satoshi Nakamoto tekrar gündeme geldi.

İlginizi Çekebilir: Patoshi Modeli Nedir?

Haberi duyan kişiler, Bu Bitcoin cüzdan adresinin Satoshi Nakamoto’ya ait olduğunu düşündü.

Bugün yaşanan cüzdan hareketi ile ilgili pek fazla spekülasyon oluşmamış olsa da, yatırımın ne kadar güçlü bir şey olduğunu görebiliriz. Dokuz yılda %358.655 $’lık bir artışa bakacak olursak, etkilenememek elde değil.

Bitcoin Fiyatı

An itibarıyla 1 BTC 374.055 Türk lirasına eş değer konumda. Nisan ayının ortalarında tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan kripto para tam 64.000 $ değerindeydi. O günden beri inişli çıkışlı bir grafik izleyen Bitcoin, 53.000 $ seviyelerini gördü fakat değer kaybetmesi çok uzun sürmedi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version