Muhabbit

46 Milyon Dolar Değerinde 39 Ethereum Adresi Kara Listede!

9M

Tether (USDT), USDT üzerinde 46 milyon değerindeki 39 Ethereum adresini kara listeye aldı. Yaşanan bu olay, Centre’nin bir ilk minvalinde yaşadığı 100.000 USDC tutarında bir Ethereum adresini kara listeye almasının hemen ardından gerçekleşti.

Horizon Games’ten Ethereum araştırmacısı Philippe Castonguay, hem Centre hem de Tether tarafından kara listeye alınan adreslerin sayısını izlemek için Dune Analytics’ten yararlanarak bir gösterge tablosu oluşturdu. Görünüşe göre kara listeye alınan 46 milyon dolarlık cüzdanlardan, en büyük adres tutarı 4.5 milyon USD’nin üzerinde. İşbu cüzdan, 5 Nisan tarihinde kara listeye alınmış.

39 Adres Tether Tarafından Kara listeye Alındı. Kaynak: Dune Analytics

USDC sahibi kara listeye alınmış adreslere benzer bir şekilde, kara listeye alınma işlemi görmüş Tether adresleri, artık Tether ile işlem yapamaz hale geldi. Ayrıcı adreste bulunan mevcut paraları da dondurulmuş bir durumda.

Bitfinex’in genel danışmanı Stuart Hoegner, medyaya Tether’ın gerektiğinde uluslararası güvenlik güçleri ile ve kara listeleme işlemi yapan şirketler ile çalıştıklarını belirtti:

Tether, rutin olarak soruşturmalarda güvenlik güçlerine yardımcı oluyor. Adres dondurma özelliği sayesinde Tether, kullanıcılara ve borsalara, bilgisayar korsanları tarafından çalınan on milyonlarca doları kurtarmak ve geri döndürmek adına yardımcı olmuş durumda.

Alınan Önlemlerin Sebebi

Arcane Assets’in CIO’su Eric Wall, Twitter’da paylaştığı bir yazıda, yapılan en son dondurma işleminin, kara listenin oluşmasından sadece 22 saat önce yaşandığını söyledi. Yani, Binance’den alınan 939.000 USDT işlemi, 14 Haziran tarihinde dondurulmuş.

Bunun yanı sıra Wall, diğer dondurma işlemlerin sebebini tedbir amaçlı olduğunu açıkladı.

Diğer dondurma işlemlerinin çoğu, Ethereum hesaplarında yaşanan ihtiyati sebepler ile (muhtemel dolandırıcılık / ponzi şeması) veya başkalarının hatalarını önlemek amacı ile yapılmış gibi görünüyor. Bu sebeplere dayanarak, dondurma işlemi görmüş 3 adres, eski haline döndürüldü.

Yaşanan bu gelişmeler ile birlikte, kripto dünyası merkezi kuruluşlara güvensizliğe, özellikle de stabilcoinlere ve sansürleme yeteneklerine güvenmeye başlamış durumda. Bir kullanıcı Castonguay’ın attığı bir tweete cevap olara, Dai (DAI) ve sUSD’nin sansüre karşı güvenli nadir stablecoinlerden olduğunu söyledi.

Son Yazılar

Exit mobile version