Muhabbit

Coincheck Saldırısı ile Bağlantılı İki Kişi Tutuklandı

Bugün Japonya’dan gelen haber ile birlikte, 2018 yılındaki Coincheck saldırısı ile bağlantılı olduğu belirtilen iki kişi tutuklandı.

coincheck

Bugün Japonya’dan gelen haber ile birlikte, 2018 yılındaki Coincheck saldırısı ile bağlantılı olduğu belirtilen iki kişi tutuklandı. 530 milyon $ değerinde Nem’i (NEM) zimmetlerine geçirmeyi başaran saldırganlar, kripto hack tarihinde önemi bir paya sahip.

Bugün Jiji Press’te çıkan habere göre 2 kişi, Japon Polisi tarafından tutuklandı. Tutuklananlardan birisi Hokkaido’dan bir doktor, diğeri ise Osaka merkezli bir şirketin yöneticisi.

Coincheck Ocak 2018 tarihinde, kripto para sektörünün en büyük saldırısını yaşamıştı. Saldırı sonucunda ise 530 milyon $ değerinde Nem çalınmıştı. En büyük saldırı olarak belki de MtGox saldırısını hatırlıyor olabilirsiniz. Fakat MtGox, 340 milyon $ değerinde Bitcon (BTC) çaldırmıştı. Coincheck saldırısı ise MtGox’tan 190 milyon $ daha fazla.

Jiji’ye göre Tokyo Polisi, tutuklanan kişilerin saldırıdan sorumlu olduğuna dair ciddi kanıtları olduğunu belirtmekte. Ek olarak kişilerin çaldıkları Nem’leri, Şubat ayından beri diğer kripto paralara çevirmeye çalıştıkları tespit edilmiş.

Saldırıdan sonra Coincheck kapatılmış, fakat Monex Group tarafından devralınıp sistemlerde iyileştirme yapıldıktan sonra 2019’da tekrardan lisans almıştı.

Bildiğiniz üzere kripto para sektöründe saldırı ve hack girişimleri fazlaca bulunmakta. Bu noktada Coincheck saldırısı da zamanında kripto para piyasasına büyük zarar vermişti. Her ne kadar borsalar güvenlik önlemlerini artırsalar da risk hep var olmuş olacak. Bu noktada “Not your keys, not your coins.” (senin şifren değilse, senin “coin”in değil) diyerek coinlerinizi güvene almanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede aldığınız riskleri minimuma indirmiş olursunuz. Justin Sun ve Steem olayını hatırlayın. Borsada sizin olduğu sandığınız coinler sizlere sorulmadan Justin’in “proposal“ına oy vermek için kullanılmıştı. Bu durum bile başlı başına sizin için bir örnek teşkil edebilir.

Son Yazılar

Exit mobile version