Muhabbit

600 Gün Sürecek Bitcoin Boğası Mı Başladı?

Bir TradingView kullanıcısının analizine göre 600 gün sürecek Bitcoin boğası çoktan başladı.

boğa muhabbit

Yapılan analize göre 600 gün sürecek Bitcoin (BTC) boğası başlamış olabilir. Bir TradingView kullanıcısının analizine göre 600 gün sürecek Bitcoin boğası çoktan başladı. Analizi yaparken daha önce gerçekleşmiş olan boğa ve ayı döngülerini bakan analiste göre boğa sezonu içerisindeyiz.

İçinde bulunduğumuz boğa döngüsünün başlangıcı 2019’da 4,000 $ altında bulunduğumuz seviyeler.

Analistin oluşturduğu modele göre şu an bulunduğumuz dönem kesinlikle boğa dönemi. Fakat iki farklı olasılığın bulunduğu da analist tarafından belirilmiş durumda.

İki farklı boğa olasılığı var. Biri daha kısa tarihler arasında. Diğeri ise çok daha uzun.

Modellerden biri %51-%49 modeli. Bu modele göre yukarıdaki grafikte de görülen %51 bölgesinde daha yavaş bir yükseliş yaşanacak. %49’luk bölgeye geçiş ile birlikte ise yükselişler daha sert olacak. Bitcoin ise yeni zirvesine Ekim 2021 yılında ulaşacak.

Halving Kısa Süreli Dalgalanmaya Sebep olabilir

600 gün süreceğini iddia ettiği boğa dönemi içinde olduğumuzu belirten analiste göre önümüzde halen uzun bir dönem var. Fakat önümüzde 80 günde Bitcoin’in kısa süreli bir düşüş yaşayacağı da analist tarafından belirtilmiş durumda. Sonrasında ise yaklaşık 14,000 dolarlık bir yükseliş geleceği iddiaları arasında. Bu tezini ise, 9800 $ seviyelerinin üzerine hacimli bir çıkış yaşanmasına rağmen Bitcoin’in 10,500 $ seviyeleri üzerinde tutunamamasına bağlamakta.

Analist kısa süreli düşüş tezini aynı zamanda merkez bankası baskıları ve artan rekabet ortamı ile desteklemekte.

Çıkacak regülasyonlar, merkez bankası destekli kripto paralar (CBDC) ve Libra benzeri projeler kısa vadede rekabet ortamını kızıştırmakta.

Analiste göre bu döngü ile beraber Bitcoin, hiç keşfedilmemiş fiyatlara ulaşacak. Yani yeni “tepeler” oluşturacak. Bunu oluşumuna ise kitlesel adaptasyon ve henüz bilinmeyen yeni faktörler sebep olacak. Aynı zamanda ilk itici güç “halving” ile gelecek.

Halving tarihlerine dayanan diğer model ise 2021’den sonra büyük yükselişlerin olacağını öngörüyor. Yarılanmanın hemen ardından olmasa da bir kaç ay içerisinde yeni zirvelere yaklaşılacağı analist tarafından öne sürülmekte. Şu sıralar Bitcoin 9,850 $ seviyelerinde seyretmekte. 9,500 $ seviyesinde bulunan destekten geri dönen Bitcoin, bu destek ve direnç arasındaki bölgede seyretmekte. Son hareket ile birlikte ise Fear&Greed Index’i (Korku-Açgözlülük) 64, “açgözlülük” seviyelerinden 49’a yani “korku” seviyelerine inmiş durumda. Bu durumla beraber ise Bitcoin’in sıradaki hareketi hangi yöne olacak hep birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version