Muhabbit

6,000 Coinbase Kullanıcısının Hesabı Soyuldu!

Coinbase, kimlik hırsızlığı saldırısında binlerce müşterinin fonlarının çalındığını söyledi!

Coinbase

Coinbase

Coinbase “phising attack” denilen kimlik hırsızlığı olayında 6000 kulanıcısının hesaplarının boşaltıldığını açıkladı. Kripto para borsası, konu ile alakalı geri ödemeler sağlayacağını da duyurdu.

Coinbase kullanıcıları, hesaplarına girmek isterken SMS tabanlı bir doğrulamayı sağladıktan sonra hesaba giriş yapabiliyordu. Bilgisayar korsanları kimlik hırsızlığı ile hesaplara giriş yapıp kullanıcıları soydu.

Kimlik hırsızlığıyla ilgili haberler Ağustos ayından itibaren gelmeye başlamıştı. Bu tarz durumlarda kalan kullanıcılarına Coinbase, bir bildiri gönderdi. Bildiride şunlar yazıyordu:

Bilgisayar korsanları, kullanıcıların e-posta hesaplarına erişim kazanıp ardından bu kullanıcıların Coinbase ile alakalı hesaplarını boşaltmaya çalıştı. Coinbase, “iki faktörlü kimlik doğrulama” adı verilen yaygın olarak kullanılan bir güvenlik özelliğine ihtiyaç duysa da, kullanıcıların bir işlemi onaylamak için bir metin mesajı aldığı “SMS ile doğrulama” sistemi çöktü. Ancak, bu olayda hırsızlar, Coinbase’in SMS Hesabı Kurtarma işlemindeki bir kusurdan yararlandı.

Bunun yanında Coinbase, kimlik hırsızlığı saldırısı sonucunda etkilenen kullanıcıların paralarını geri ödeyeceğini ve şimdiden müşterileri memnun etmeye çalıştığını söylüyor. Bilgisayar korsanlarının toplamda ne kadar para çaldığı henüz bilinmiyor.

Aslında bilgisayar korsanları, şirketin iç sistemlerine sızmadıkları için Coinbase’in saldırıya uğramadığını söylemek yanlış olmaz. Bunun yerine son derece yaygın olan, müşterilerin kişisel e-postalarına yönelik kimlik hırsızlığı ile bilgisayar korsanları, kullanıcıların fonlarına ulaşabildi ve soyabildi.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version