Muhabbit

75 milyar $’lık Fon Gözünü Bitcoin Vadelilerine Dikti!

Bitcoin vadeli işlemleri için önemli bir oyuncu, oyuna dahil oluyor.

vadeli

Dünyanın en büyük fonlarından birini yöneten Renaissance Technologies gözünü Bitcoin vadelilerine dikmiş gözüküyor. İddianın kaynağı ise ortaya çıkan bir belge.

75 milyar $lık bir fonu yöneten Renaissance, 30 Mart tarihli belgeye göre bünyesindeki Medallion Fonu’nuna Bitcoin vadeli işlemlerine giriş izni vermiş görünüyor. İşlemler ise CME tarafından sunulan sözleşmeler ile sınırlandırılmış durumda.

Bitcoin Yüksek Risk Barındırır

2017 yılında başlatılan ve büyük ses getiren CME Group’un Vadeli Bitcoin Sözleşmeleri, Bitcoin satın almadan varlık üzerinde işlem yapılmasına imkan tanıyor.

Renaissance Technologies’in adı geçen belgede, vadeli Bitcoin işlem sözleşmesinin yüksek risk barındırdığı özellikle belirtilmekte.

Bitcoin sözleşmeleri nispeten yeni ve oldukça spekülatif varlıklardır. Volatilitenin yüksek olması sebebiyle değişkenlik de çok yüksektir. Bu sebeple bu ve benzeri yatırımlar toplam sermaye kaybı yüksek yatırımlar olarak bilinmeli ve bu şartlar altında işlemlere girilmelidir.

Renaissance fonları finansal piyasalarda yüksek getiri sağlayan başarılı fonlar olarak bilinirliğini sürdürmekte.

Bu noktada Renaissance fonlarının Bitcoin işlemlerine dahil olması yüzde 100’lük bir boğa göstergesi anlamına gelmemekte. Çünkü şirket vadeli işlem pozisyonlarını “Bitcoin’i shortlamak” (düşüşüne oynamak) için de kullanabilir.

1982 yılında kurulan fon, ünlü matematikçi James Simons tarafından yönetilmekte. Bloomberg tarafından açıklanan rakamlara göre ise Renaisance’ın Madellion fonları yıllık ortalama yüzde 40’lık bir getiri sağlamakta.

Bu noktada sizler Renaissance fonunun Bitcoin vadeli işlem piyasasına girişini nasıl yorumlarsınız?

Son Yazılar

Exit mobile version