Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70824.91
2.44%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3570.36
1.60%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.72
0.66%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $582.3
1.59%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

İsviçre’nin Zug Kantonu Vergi Ödemeleri İçin Bitcoin Ve Ethereum Kabul Etmeye Başladı!

Kripto paralar günlük hayatta kullanılmaya başlandı.

Clock
Paylaş
İsviçre’nin Zug Kantonu Vergi Ödemeleri İçin Bitcoin Ve Ethereum Kabul Etmeye Başladı!

İsviçre Konfederasyonu üye devletlerinden biri olan Zug kantonu, vergi ödemeleri için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kabul etmeye başladığını duyurdu.

728×90 muhabbit - İsviçre'nin Zug Kantonu Vergi Ödemeleri İçin Bitcoin Ve Ethereum Kabul Etmeye Başladı!300x250 muhabbit - İsviçre'nin Zug Kantonu Vergi Ödemeleri İçin Bitcoin Ve Ethereum Kabul Etmeye Başladı!

Bilindiği üzere geçtiğimiz Eylül ayında açıklama yapan Zug Kantonu 2021 yılı Şubat ayından itibaren vergi ödemeleri için Bitcoin ve Ethereum kabul edeceğini duyurmuştu. Daha önce belirli devlet hizmetleri için Bitcoin ödemelerini kabul etmek üzere adımlar atan bölgede yaklaşık 127.000 kişi yaşıyor.

Zug yönetiminin finans direktörü Heinz Tannler, yeni girişimi test etmek için başlatılan pilot projenin tamamlandığını açıkladı. Tannler, kripto para birimleriyle vergi ödemek isteyenlerin kanton vergi dairesi ile iletişime geçebileceğini de söyledi. 

Kripto para ile vergileri kabul etmeye yönelik yeni ve önemli ölçüde geniş kapsamlı olan bu hareket, kanton ile Zug merkezli kripto para şirketi Bitcoin Suisse arasındaki bir ortaklık sayesinde sağlandı. Ortaklık kapsamında kripto para şirketi ülkede ikamet edenlerin BTC ve ETH ile yapacakları vergi ödemelerini İsviçre Frangına çevirecek.

Bitcoin Suisse kurucusu Niklas Nikolajsen, konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Kripto paraların kullanımı konusunda artık neredeyse tartışmalı hiçbir şey yok. Tamamen yaygın olarak kullanılabilir.”

Yapılan açıklamada kripto para ile vergi ödeme sürecinin oldukça basit olduğu belirtildi. Vergi ödemek isteyenlerin bir QR kodu taraması ve tercih ettikleri bir kripto cüzdanından ödeme yapması yeterli olacak. Ancak bu tür ödemeler için üst sınırın yaklaşık 110.000 $ olarak belirlendiği belirtildi.

İsviçre kripto para alanında attığı adımlar ile bilinen bir ülke haline geldi. Ülkede yer alan büyük şehirler Zermatt ve Chiasso’nun da vergi ödemeleri için kripto para birimini desteklediği biliniyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar