Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64123.07
1.03%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3079.01
0.30%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.01
0.17%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $557.7
1.20%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ALTCOIN

Yeni Zelanda’da Dolara Sabitlenen ‘NZD’ Stablecoin Piyasaya Sürüldü!

Yeni Zelanda Doları tarafından 1:1 desteklenen stablecoin kullanıma çıktı.

Clock
Paylaş
Yeni Zelanda’da Dolara Sabitlenen ‘NZD’ Stablecoin Piyasaya Sürüldü!

Ülkede faaliyet gösteren finansal hizmet sağlayıcısı Techemynt tarafından yapılan bir açıklamada şirket, Yeni Zelanda doları tarafından desteklenen bir stablecoin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Techemynt 10 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, firma Yeni Zelanda Doları tarafından 1:1 desteklenen ve Blockchain Labs tarafından Ethereum blok zincirine yerleştirilen $NZD adında bir kripto para birimi başlattığını duyurdu. Techemynt, ülkenin en büyük finansal gözlemcisi olan Financial Markets Authority’e kayıtlı bir finansal hizmet sağlayıcısıdır.

728×90 muhabbit - Yeni Zelanda’da Dolara Sabitlenen 'NZD' Stablecoin Piyasaya Sürüldü!300x250 muhabbit - Yeni Zelanda’da Dolara Sabitlenen 'NZD' Stablecoin Piyasaya Sürüldü!

Firma, $NZD stablecoini, 100.000 $NZD’den fazla (yaklaşık 70.000 USD) satın almak isteyen müşterilere doğrudan teklif edeceğini söyledi. Yatırımcılar, token’ı şimdilik sadece Yeni Zelanda merkezli kripto para borsası Dassetx’ten temin edebilecekler. Techemynt, stablecoini yakın zaman içinde daha fazla borsa ile entegre etmeyi hedeflediğini söyledi.

Techemynt yönetici direktörü Fran Strajnar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yeni Zelanda Dolarının popülaritesi ile kripto para biriminin yaygınlaşması arasında Techemynt, piyasadaki boşluğu doldurmak ve NZD tabanlı bir stablecoinin yaratılmasına liderlik etmek için ideal bir zamanda bu girişimi başlattı.”  

Strajnar, stablecoinin “Yeni Zelanda’nın yasal gerekliliklerine bağlı kalarak” geliştirildiğini söyledi. Techemynt’in resmi web sitesinde duyurulan bir açıklamada, stablecoinin, üç ayda bir ülkenin önde gelen bir muhasebe firması tarafından denetleneceğini belirtiyor.

Bu girişim ülkenin stablecoin çıkarma konusunda attığı ilk adım değil. Birkaç Yeni Zelanda merkezli finans şirketi de, geçmişte ülkenin doları tarafından desteklenen stablecoin çıkarma girişimlerinde bulunmuştu. 2017 yılında, şu anda feshedilmiş kripto para borsası olan Cryptopia, Yeni Zelanda dolarına ilk bağlanan NZDT tokenini piyasaya sürmüştü. Daha yakın zamanlarda ise, finansal hizmetler şirketi Power Finance, 2021’in başlarında Yeni Zelanda dolarının hükümet destekli olmayan bir dijital versiyonunu başlatmayı planladığını açıklamıştı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar