Muhabbit

A16z, 600 Milyon Dolarlık Yatırımla İlk Oyun Fonunu Başlattı!

A16z, kripto para endüstrisindeki ilk şirketlerden değil ancak kısa sürede ekosistemdeki en büyük isimlerden biri haline geldi.

a16z web 3

a16z web 3

Andreessen Horowitz’in kurucu ortaklarından olduğu Amerikan risk sermayesi şirketi A16z, web3 ve metaverse tabanlı oyun projelerine, oyunla ilgili uygulamalara ve oyun altyapılarına 600 milyon dolarlık yatırımla ilk oyun fonunu başlattı.

Ekip üyelerinden Andrew Chen, Jonathan Lai ve James Gwertzman bir blog yazısında ortak bir dil olarak şu ifadeleri kullandılar:

“Bugün, A16z’nin oyun endüstrisinin geleceğini inşa etmeye adanmış açılış fonu olan ilk oyun fonunu duyurmaktan gurur duyuyoruz.

On yıldan fazla bir süredir bu alanda yatırımcılar olarak, endüstrinin yeni bir döneme girdiği bu dönemde bizim için açık ve yeni nesil oyun geliştiricilerini desteklemeye odaklanan bir fon oluşturmak için bundan daha iyi bir zaman yok.”

Şirket aynı zamanda, Games Company ONE adlı fonunun “oyunların gelecek yüzyılda nasıl sosyalleştiğimizi, oynadığımızı ve çalıştığımızı tanımlamada çok önemli bir rol oynayacağı inancına dayandığını” söyledi.

A16z, kripto para endüstrisindeki ilk şirketlerden değil ancak kısa sürede ekosistemdeki en büyük isimlerden biri haline geldi. Geçtiğimiz yaz (2021) şirket, Paradigm’in kasım ayında 2,5 milyar dolarlık aracını piyasaya sürmesine kadar tarihin en büyük kripto para fonu olan üçüncü fonu için 2,2 milyar dolar ayırmıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version