Muhabbit

A16Z’ye göre Kripto Teknolojisi Yepyeni Projelere Destek Oluyor

A16z’ye göre kripto teknolojisi ilerleyen yıllarda çok daha aktif kullanılacak.

Bir girişim sermayesi şirketi olan Andreessen Horowitz, kripto ve blockchain alanında umutlu gibi görünüyor.

Cuma günü yayınlanan raporda firma, kripto para piyasasında yaşanan döngülerin “kaotik” göründüğünü, fakat devamlı olarak yeni fikirleri ve projeleri desteklediğini söyledi.

A16Z’nin raporuna göre, şu ana kadar üç tane kripto döngüsü oldu. Bunlar 2009-2012, 2012-2016 ve 2012-2019 yılları arasında oldu. Her üç döngünün ortak özelliği ise, kripto fiyatlarının yükselmesi, yeni ilgi alanları ve sosyal medya faaliyetlerine yol açması, daha fazla insanın ve geliştiricilerin dahil olduğu ve daha fazla ürün lansmanı gördüğü dönemler olması.

Örneğin, 2011’de zirvede olan ilk döngüde, en büyük borsaların ve cüzdanların kurulduğu dönem yaşandı. Bir sonraki döngü ise 2013’te zirve yaptı ve Ethereum dahil, bir çok önemli projenin yaratıldığı ve finanse edildiği görüldü. Son olarak 2017 yılında zirveye çıkan döngüde, bir çok ülkeden bir çok insanın ilgisini çekmeye başladığı sene olarak değerlendiriliyor. Ayrıca 2017 döngüsünde ödemeler, finans, oyunlar, altyapı ve web uygulamaları dahil yüzlerce heyecan verici projeler ortaya çıktı. Bu projelerin bir çoğu yakın gelecekte kullanıma sunulacak ve dördüncü kripto döngüsüne dahil olacak.

Gelişen Sektör ve Blockchain

Teknologlar ve girişimciler önümüzdeki senelerde de kriptoyu geliştirmeye devam edecekler ve biz onların neler inşa edeceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz.

İki hafta önce a16z, 515 milyon dolar değerinde olan ikinci kripto fonunu başlattı. Fon, ödemelere, DeFi’ye ayrıca kripto ve blockchain girişimlerine destek olacak.

Bildiğiniz üzere a16z’nin 350 milyon dolar değerindeki ilk kripto fonu 2018 yılında başlatılmıştı. Bu fon, Coinbase, Libra, Maker, Compound gibi firmalara yatırım sağlamıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version