Muhabbit

ABD, Algoritmik Stablecoinlere 2 Yıl Yasak Getirecek!

ABD Temsilciler Meclisi’nden stablecoinlere ilişkin çarpıcı bir karar geldi.

ABD Temsilciler Meclisi’nden algoritmik stablecoinlere ilişkin çarpıcı bir karar geldi. Bloomberg’ün yapmış olduğu habere göre, ABD Temsilciler Meclisi algoritmik stablecoin UST’ye benzer modele sahip stablecoinlere 2 yıllık yasak getiriyor.

Tasarıya Göre Stablecoin Çıkarmak da Yasa Dışı Faaliyet Olarak Kabul Edilecek!

ABD Temsilciler Meclisi’nin stablecoinler üzerine oluşturduğu bu tasarıya göre, yeni stablecoinler çıkarmak ve oluşturmak da yasa dışı olarak nitelendirilecek. Bildiğiniz üzere Meclis Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters ve Meclis Üyesi Patrick McHenry, stablecoinlerle ilişkili bu mevzuat için uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyorlar. McHenry ve Waters’ın ofisleri, konuyla ilişkili olarak henüz bir açıklama yapmış değil. Söz konusu bu mevzuat şartlarının yayımlanmadan önce değişikliğe uğrayabileceği de kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.

Hatırlayacağınız üzere UST olarak da bilinen TerraUSD ABD dolarına 1’e 1 sabit tutmak için oluşturulmuş stablecoindi. Fakat mayıs ayında büyük bir çöküş yaşayarak büyük bir başarısızlık örneği olarak akıllara kazınmıştı ve çoğu yatırımcının milyarlarca dolar kaybetmesine sebep olmuştu. Tüm bu yaşananlar neticesinde yatırımcıların güveni azalmış olsa da politikacıların stablecoinlere ilişkin güven verici sözleri stablecoinlere olan güveni bir nebze de olsa artırmıştı.

İlginizi Çekebilir: ABD Kongre Üyesi Brad Sherman’dan Kripto Para Yasağına İlişkin Önemli Açıklamalar Geldi!

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version