Muhabbit

ABD Bankacılık Devleri Goldman Sachs ve JPMorgan Rusya’daki İşlemlerini Durdurdu!

Küresel yatırım bankaları Goldman Sachs ve JPMorgan Chase, Rusya üzerindeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Goldman Sachs

Goldman Sachs

Küresel yatırım bankaları Goldman Sachs ve JPMorgan Chase, Rusya üzerindeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye devam etmesiyle birlikte Avrupa ülkeleri ve Amerika, Rusya’ya birçok yaptırım uyguladı. Bu yaptırımları büyük şirketler de desteklemiş oldu. JPMorgan Chase ve Goldman Sachs, Rusya’da işlemlerini durduran büyük şirketler listesine girmiş oldu.

Goldman Sachs Group ve JPMorgan Chase, Rusya’dan ayrıldıklarını açıklayan ilk büyük Amerikan bankaları oldu. Sektör uzmanlarına göre yıllar olmasa da aylar sürebilecek bir süreç Rusya’yı bekliyor.

Mali Kısıtlamalar Rusya’nın Ekonomisini Zayıflatıyor!

Rusya’ya yapılan en büyük mali kısıtlama SWIFT ödeme sisteminden çıkarılması olabilir. Mali alanı etkileyen kısıtlamalar, Rusya Federasyonu’nda bankacılık kurumlarının faaliyet göstermesini zorlaştırıyor.

Goldman Sachs, aldığı kararlarla düzenleyici ve lisans gerekliliklerine uygun hareket ettiğini söyledi. Goldman’ın Rusya’daki kredi riski yaklaşık olarak 650 milyon dolar. Goldman Sachs (NYSE) hissesi 14 Mart Pazartesi %2.9 düşüşle 325.97$’a geriledi.

JPMorgan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Dünya çapındaki hükümetlerin direktiflerine uygun olarak, Rus ticaretini bilinçli olarak gevşetiyoruz. Rusya’da yeni bir iş peşinde değiliz.

Banka, Rusya ile ilgili riskleri yönetmesine devam edeceğini ancak mevcut faaliyetlerinin sınırlı olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte Citigroup, Rusya’daki tüketici ticari operasyonlarının artık sınırlı olduğunu ve bankanın faaliyetlerini durduracağını duyurdu. Citigroup, yaklaşık 10 milyar ABD Doları ile Rusya’nın en büyük riskine sahip ABD bankasıdır. Bir uzman Citigroup’un zararının 5 milyar dolar olabileceğini söylüyor.

Raporda alınan verilerine göre, 2021 yılında Goldman Sachs 19,5 milyon dolar yatırım bankacılığı geliri elde etti. Bununla birlikte JPMorgan, 32.8 milyon dolar ve Citigroup 22,8 milyon dolar gelir elde etti.

Western Union, Paypal, Remitly ve Revolut gibi ödeme hizmeti veren şirketler, ülkedeki faaliyetlerini askıya aldı. Visa ve Mastercard da operasyonları durduran şirketler arasında bulunuyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version