Muhabbit

ABD Dijital İnovasyon Yasasını Onayladı!

ABD sonunda kripto paralara düzenleyici bir netlik getirecek!

son dakika

ABD Temsilciler Meclisi, kongre üyesi Patrick McHenry tarafından tanıtılan İnovasyon Engellerini Ortadan Kaldırma Yasası H.R 1602’yi kabul etti.

H.R 1692, kripto para birimleri için düzenleyici netliğe odaklanıyor. Mart ayında kongreye sunulan tasarı, ABD’deki kripto para birimlerinin denetiminde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) gibi kurumların rollerini netleştirmeyi amaçlıyor.

Tasarı ayrıca, kripto paraların menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğuna dair devam eden bir tartışmaya da cevap arıyor.

Tasarının geçişi sırasında meclise hitaben McHenry, şunları söyledi:

Bu yasa tasarısı, SEC ve CFTC’nin dijital varlıklara odaklanan bir çalışma grubu kurmasını içeriyor. Bu, düzenleyicilerimiz ve piyasa katılımcılarımız arasındaki diyaloğu açmanın ve gereken netliğe kavuşturmamızın ilk adımı.

Tasarının onaylanması, SEC ve CFTC’nin özel sektörden katılımcılar ile birlikte çalışma grubu oluşturmak için 90 günü bulunduğuna işaret ediyor.

Özel sektör katılımcıları, fintech ve finansal hizmet şirketlerinin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerden ve akademilerden de yararlanacak.

Bu grup oluşturulduktan sonra, mevcut kripto düzenleme durumunu analiz eden bir rapor yayınlamak için bir yıllık süreye sahip olacak. Ayrıca ekip, özel anahtar yönetimi, siber güvenlik ve yatırımcıların korunması ile ilgili konuları da masaya yatıracak.

ABD’deki kripto paralar üzerindeki düzenleyici netliğin eksikliği, bazı endüstri uzmanlarına göre ABD’nin gelişmekte olan dijital ekonomi için kayıp verme riski olduğunu savunuyordu.

Bakalım ABD meclisinin bu adımı kripto para dünyasını ve yatırımcıları ne kadar etkileyecek?

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version