Muhabbit

ABD Eyaleti Vergi Olarak BTC ve ETH Kabul Edecek!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir ilk gerçekleşti. Vergi ödemelerini kripto paralar ile kabul eden ilk eyalet Colorado oldu.

Colorado eyaleti Amerika Birleşik Devletleri’nde bir ilki gerçekleştiriyor. Eyalet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre eyalet vatandaşları vergilerini fiat paralar yerine kripto paralarla da ödeyebilecek. Şimdilik desteklenecek kripto paralar yalnızca Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin olacak.

Colorado Gelir Dairesi kripto para ödemelerini direkt olarak kabul edemeyecek. Bunun sebebi ise eyaletin PayPal ile kurulan partnerliği ve transfer işlemlerinin PayPal üzerinden yapılacak olması.

İlginizi çekebilir: PayPal’dan Dev Adım! PayPal Coinbase’in TRUST Ağına Katıldı!

Colorado’dan Öncü Adım

Eyaletin resmi makamlarından yapılan duyuruda eyalet vatandaşlarının; kurum gelir vergileri, bireysel gelir vergileri, satış ve kullanım vergileri, muhtasar vergileri ve tüketim vergilerini kripto paralar ile ödeyebileceği bildirildi. Kabul edilen kripto paralar Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin olacak.

Yetkili Daniel Carr konu ile ilgili şunları söylüyor:

Kripto paralar; Revenue Online üzerinden vergilerini ödemek isteyen vatandaşlarımız için yeni bir ödeme yöntemi olarak sistemimizde güncellendi.

Bu yapılan güncellemeye rağmen Colorado Gelir Dairesi ödemeleri vatandaşlardan direkt olarak alamıyor. Daire, çok uluslu bir fintech şirketi olan PayPal ile güçlerini birleştirdi ve PayPal bu süreçte her transfer işlemi için “broker” olarak işlev görecek. Vatandaşlardan gelen kripto para cinsindeki vergiler PayPal tarafından ABD dolarına çevrilecek. Bu işlemin gerçekleşebilmesi için, vergi ödeyenlerin belirli bir ek ücret ödemesi gerekiyor.

Colorado attığı bu adım ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin; dijital varlıklarla vergi ödemelerinde vatandaşlarının önünü açan ilk eyalet oldu. Bir diğer eyalet olan Utah da benzer çalışmalara devam ediyor ve 2023 yılı itibarıyla kripto para ödemelerinin uygulamaya konması bekleniyor.

2018 yılında Ohio eyaletinde de bazı benzer planlar yapılmış, sonrasında Eyalet Başsavcısı Dave Yost bu planların yerel finansal sistemi olumsuz etkileyebileceğini iddia ederek itirazda bulunmuştu. Bunun üzerine Ohio’da planlar rafa kaldırılmıştı.

ABD Eyaletlerinde Diğer Girişimler

Amerika Birleşik Devletleri’nde Colorado, kripto paralar konusunda adım atan tek eyalet değil. Florida eyaletine bakıldığında; Miami Belediye Başkanı Francis Suarez’in Bitcoin madencilerini teşvik eden ve nükleer enerjiye yönlendiren açıklamaları olmuştu.

Politik liderin dijital varlıklara karşı olumlu bir ilgisi bulunuyor. Francis Suarez’e göre Miami bir “kripto cenneti” haline gelmeli ve Bitcoin sosyal yaşamın her alanına entegre edilmeli.

New York Belediye Başkanı Eric Adams da dijital varlık endüstrisini destekleyenlerden. Eric Adams ilk 3 maaşını Bitcoin olarak aldı. Başkan, blok zinciri teknolojisinin ve bu teknolojinin faydalarının okullarda öğretilmesinden yana.

İlginizi çekebilir: New York Belediye Başkanı Maaşını Bitcoin ile Alacak!

Bu yılın (2022) başlarında Arizona Senatörü Wendy Rogers, Bitcoin’i bölgede yasallaştıracak bir yasa tasarısı sundu. Tasarı kabul edildiği takdirde Büyük Kanyon’u sınırlarında barındıran Arizona eyaleti; Bitcoin’i resmi ödemelerde kullandıran ilk ABD eyaleti olacak.

Daha fazla ABD haberi için buraya bakabilirsiniz.

Daha fazla Bitcoin haberi için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Kripto Para haberi için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version