Muhabbit

ABD Eyaletleri Kripto Para Madencilik Merkezi Olmak İçin Yarışıyor!

Birçok eyalet, madencilere yönelik yasa tasarısı çıkarmaya başladı.

Bitcoin madenci

Bitcoin madenci

Yakın zaman önce düzenlenen Senato toplantısında, Cumhuriyetçi Senatör John Montgomery, kripto para madenciliğini, Oklahoma için çekici bir iş fırsatı haline getirmeyi amaçlayan yeni bir yasa tasarısı açıkladı.

2022 Ticari Dijital Varlık Madenciliği Yasası olarak adlandırılan bu yasa tasarısı, kripto para madenciliğinin eyalette daha da gelişmesini sağlamaya odaklanacak. Genel olarak tasarı, birçok kural ve düzenlemeyi kapsamasına rağmen, aslında asıl stratejinin vergi yüklerinin hafifletilmesi olacağı söyleniyor. Ayrıca tasarıda, madenciliği ve NFT’leri düzenlemenin yanında, merkeziyetsiz özerk kuruluşlar (DAO’lar) için yasal bir çerçeve oluşturulacak.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Oklahoma, son dönemlerde kripto para madenciliği operasyonlarının popüler merkezlerinden biri haline geldi. Bunun nedenlerinin başında ise düşük elektrik maliyetleri olarak gösteriliyor. Bunun yanında Oklahoma, çok sayıda doğal gaz rezervine de ev sahipliği yaptığı için kripto para madencilerine temiz ve ucuz elektrik sağlamak için iyi bir konumda yer alıyor.

ABD Eyaletleri, Madencilere Yönelik Yasa Tasarısı Çıkarıyor

Kripto para madencilerine olumlu adım atan Oklahoma, ülkedeki madencilik dostu olmak isteyen tek eyalet değil. Bilindiği üzere Georgia eyaleti de yerel kripto para madencilerini satış ve kullanım vergisini ödemekten muaf tutma önerisiyle bazı adımlar atmıştı.

Dünyanın en büyük madencilik havuzlarından biri olan Foundry, Georgia’daki madencilerin havuzlarının bilgi işlem gücünün yüzde 34’ünden fazlasını oluşturduğunu belirtiyor.

Bunun yanında bir başka eyalet olan Kentucky, yakın zaman önce kripto para madenciliği şirketlerine yönelik vergi teşvikleri açıklayan bir yasa tasarısı sundu. 

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version