Muhabbit

ABD Hazine Bakanlığı, Dijital Paraların Uyum Sağlaması Gerektiğini Söylüyor!

Dijital varlıklar ve ödeme sistemleri, ABD Hazine Bakanlığına uyum sağlamazsa düzenlemelerden zarar görebilir!

Abd Vatandaş Muhabbit

Abd Vatandaş Muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı yaptırımlar hakkında yayımladığı belgeye göre, hükümetin dijital varlıkları veya kripto paralarla alakalı regülasyonlarını ve politikalarını geliştirmesi gerektiğinden bahsetti.

18 Ekim’de yayımlanan rapora göre Hazine Bakanlığı, dijital varlıkların artan kullanımının, bazı yaptırımların uygulanmasını engel olduğundan söz ediyor. Rapor, kripto para endüstrisi, geleneksel finans kurumları ile birlikte çalışıp kendi altyapılarını daha iyi düzenlemesini sağlayabilir.

Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo şunları söyledi:

Yapılacak olan yaptırımlar, ulusal güvenliğimizi korumak için önemli bir gelişmedir. ABD Hazine Bakanlığının yaptırım incelemesi, dijital paraların güçlü olduğunu ancak aynı zamanda yeni zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösterdi. Yeni dijital varlıkları dünyamıza adapte etmek ve güçlendirmek için ortaklar ve müttefiklerle birlikte çalışmak herkes için daha sağlıklı olacak.

Bunun dışında Hazine Bakanlığında çalışanlar dijital varlıklar kontrol edilmez veya regülasyona uğramazlarsa finansal açıdan ülkeye zarar verebileceğini düşünülüyor. Rapora göre; Hazine Bakanlığı hükümetin düzenlenmiş bir politika veya kurallar çerçevesini benimsemesini, mümkün olduğunda müttefiklerin beraber çalışabilmesi, yaptırımların anlaşılır, uygulanabilir ve uyarlanabilir olmasını sağlamasını istiyor.

Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

ABD Hazine Bakanlığı, ülkenin altyapısını tehdit eden fidye yazılımları ile siber bir savaşta mücadele veriyor.

Örnek verecek olursak, Rusya merkezli DarkSide bilgisayar korsanları Mayıs ayında Colonial Pipeline sistemine saldırmıştı. Geçen ay bakanlık, bilgisayar korsanlarının fidye yazılımı saldırıları için ödeme olarak gönderilen kripto para birimine erişmesine izin verdiği iddiasıyla Çek Cumhuriyeti ve Rusya merkezli işletme Suex OTC’ye yaptırım uygulanacağı duyurdu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version