Muhabbit

ABD Hazine Bakanlığı Kripto Para Yatırımı Konusunda Farkındalık Yaratmak İçin Eğitim Başlatacak!

ABD Hazine yetkililerine göre kripto para yatırımı için bir eğitim programı başlatmak farkındalık seviyesini artıracak.

Amerika Eğitim Programı Kripto Para

Amerika Eğitim Programı Kripto Para

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, kripto paralara yatırım yapmanın içerdiği riskler hakkında farkındalık yaratmak için yeni bir girişim başlatıyor.

Finansal okuryazarlık eğitim komisyonu, kripto paraların ve blok zincirinin nasıl çalıştığını bununla birlikte geleneksel varlıklardan nasıl farklı olduklarını anlatmak, halkı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için yeni bir eğitim programı hazırlıyor.

Hazinenin iç finans müsteşarı Nellie Liang, ana akım finansal hizmetlere sınırlı erişimi olan insanlar için eğitimin yararlı olacağını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Kripto para satın alan yatırımcılar hakkında giderek daha fazla şey duyuyoruz. Bu varlıkların nasıl çalıştığını yatırım yapan birçok insan bilmiyor. Bu karmaşıklığı gidermek için çalışıyoruz.

Nellie Liang’e göre başlatılacak olan eğitim programı ile yatırımcıların kripto paralar konusunda bilgisi artacak.

Bu eğitim programı ve finansal okuryazarlık yatırımcılara kripto paralarla ilgili yarar sağlayabilir. Düzenleyicilerin bugüne kadar tüketicileri korumaya odaklanmasının, aslında yatırımcıların kripto paralar konusunda dışlanmasına sebep olduğu konuşuluyor. Bu yüzden yatırımcıları korumak için onlara doğru bilgiyi ve eğitimi sağlamak en iyi çözüm yollarından biri olarak kabul edilebilir.

The National Policy Network of Women of Color in Blockchain’in kurucusu Cleve Mesidor, konu ile ilgili şunları söyledi:

Finansal okuryazarlık, beceri eğitimi ve iş gücü eğitimine daha fazla odaklanabilirdi. Ancak düzenleyici kurumlar çoğunlukla yatırımcıları koruma noktasına odaklanıyorlar.

Yeni eğitim programı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da dahil olmak üzere 20 farklı kurum tarafından yapılıyor. Bu eğitimle birlikte düzenleyiciler, kripto para yatırımı yapan kullanıcılar için endişelerini biraz da olsa giderebilir.

Dijital varlıkların sınır ötesi ödeme veya finansal katılım için ek faydalar sunabileceğini kabul eden Nellie Liang ise sözlerine şu şekilde devam etti:

Yeni teknolojiyi ve yeniliği yok etmeye çalışmadan sadece farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

Joe Biden Bitcoin

Joe Biden’in Kripto Paralarla Alakalı Kararnameyi İmzalaması Bekleniyor!

Bu hafta ABD Başkanı Joe Biden’in hükümetin kripto varlıklarıyla ilgilenme stratejisini özetleyen bir kararnameyi imzalaması bekleniyor. Hazine Bakanı Janet Yellen, Adalet Bakanlığı, Hazine ve diğer kurumları merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geliştirmenin yasal ve ekonomik etkilerini inceleme ayrıntılarını yanlışlıkla açıkladı.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Nedir?

Eğitim programları sadece devlet tarafından başlatılmıyor. 2022 Ocak ayında, basketbol süper starı LeBron James, doğduğu yer olan Akron’daki öğrencilere kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisi hakkında bilgi vermek için bir eğitim programı başlatmak için Crypto.com ile ortaklık kurdu.

P2P platformu Paxful, Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili ücretsiz eğitim fırsatları sağlamak için El Salvador’da yeni bir eğitim ve öğretim merkezi olan La Casa Del Bitcoin eğitim programını başlattığını bildirdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version