Muhabbit

ABD Hazine Bakanlığından Tornado Cash’e Yaptırım!

OFAC’ın bir DeFi protokolünü hedef alan bu girişimi ABD yaptırımının ilk örneği olabilir.

ABD Hazine Bakanlığı, kullanıcıların yaptıkları işlemlerin ayrıntılarını gizlemesine olanak tanıyan kripto para birimi mikseri (karıştırma) Tornado Cash’e yaptırım uyguladığını açıkladı.

Bakanlık, yaptığı açıklamada Tornado Cash’in siber saldırganların hack gelirlerini aklamalarına yardımcı olduğunu söyledi. Ayrıca, Yabancı Varlık Kontrol Ofisi’nin (OFAC), 8 Ağustos’taki açıklamasında, açıldığı ilk günden bugüne kadar 7 milyar dolardan fazla kripto paranın aklanması işleminde kullanılan kripto para mikseri Tornado Cash’i yaptırım listesine eklediği de bildirildi.

Tornodo Cash ile beraber bağlantılı 44 Ethereum ve USDC cüzdanının da listeye alındığı ifade edildi ve adı geçen cüzdanlar arasında Tornado Cash’i çalıştıran akıllı sözleşme Gitcoin grands adresi ve Tornado Cash bağış cüzdanı yer alıyor.

OFAC İlk Kez Bir DeFi Protokolünü SDN Listesine Ekledi

SDN listesi, ABD tarafından ”Özel Belirlenmiş Uyruklu ve Engellenmiş Kişiler” listesidir. Bu liste, ABD’de faaliyet göstermek isteyen ABD’li kişilerin ve şirketlerin, bazı kuruluşlarla finansal etkileşimlerini engeller. OFAC, 2022 Mayıs ayında bir kripto para mikseri olan Blender.io’yu bu listeye eklemişti. Ancak Tornado Cash, merkeziyetsiz bir protokol olması bakımından Blender.io’dan farklıdır. OFAC’ın bir DeFi protokolünü hedef alan bu girişimi ABD yaptırımının ilk örneği olabilir.

Tornado Cash’in Ronin ve Harmony saldırılarındaki yüksek profilli korsanlarla olan ilişkisi, ABD Hazinesi’nin dikkatini ve tepkisini çekti. Bakanlık bir basın açıklamasında, Lazarus hack grubunun Tornado Cash aracılığıyla 455 milyon dolardan fazla para akladığını söyledi.

İlginizi çekebilir: Harmony Hackerları Çalınan Paraları Tornado Cash Mixer’a Yolladı

Üst düzey bir hazine yetkilisi, Tornado Cash üzerinden gerçekleşen yedi büyük hack saldırısına dikkat çekti. Ayrıca bir kripto para mikserine karşı ikinci yaptırım hareketinin olmasına rağmen, bunun son olmayacağını da sözlerine ekledi.

İlginizi çekebilir: Tornado Cash, Amerika’nın Yaptırım Listesindeki Bazı Kripto Para Adreslerini Engelleyecek!

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version