Muhabbit

ABD Hazinesi İlk Kez Bir Kripto Para Mixer’ına Yaptırım Uyguladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) ilk kez bir kripto para mixer’ına yaptırım uyguladı.

ABD-Hazine-Muhabbit

ABD-Hazine-Muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) ilk kez bir kripto para mixer’ına yaptırım uyguladı.

6 Mayıs 2022 Cuma günü gerçekleşen yaptırım, Kuzey Kore ile bağlantılı olduğu iddia edilen Bender.io platformuna karşı uygulandı.

Konuya dair yapılan basın açıklamasında, ABD Hazine Bakanlığı, mixer’ın Kuzey Koreli hacker’lar tarafından kullanıldığı iddiasının bulunduğunu belirtti.

“Kuzey Kore’nin bunu, kötü niyetli siber faaliyetlerini gerçekleştirmek ve çalınan sanal paraların kara para aklama süreçlerini yönetmek adına yaptığını düşünüyoruz.”

Kripto para mixer’ları, kullanıcıların Bitcoin ve Ethereum gibi blockchain ağlarında çoğu işlemin bıraktığı dijital para izini silmelerine olanak sağlayan ve böylece gizliliği artıran hizmetlerdir. Bu tür ağlardaki tüm olağan transferlere ilişkin veriler, kamuya açık olarak erişilebilirdir. Bu erişilebilirlik, yasa dışı finansmanı ortadan kaldırmayı amaçlayan yetkililere büyük avantaj sağlar. Mixer’lar ise tam tersi yönde hareket ederek yetkililerin işlerini zorlaştırırlar.

Axie Infinity

ABD Hazinesi, Ronin Network Saldırısında Blender’ın Payının Olduğunu Düşünüyor

OFAC’a göre Blender, Rusya bağlantılı Trickbot, Conti, Ryuk, Sodinokibi, ve Gandcrab gibi fidye yazılım gruplarının sermayelerini aklamak için kullanılıyor. ABD Hazine Bakanlığı ayrıca Blender’ın, Mart 2022’deki Ronin Network siber saldırısı ile bağlantılı 20,5 milyon dolar değerindeki yasa dışı parayı gizlemek için kullanıldığını da iddia ediyor.

620 milyon dolar değerinde bir hırsızlığa tanık olarak kripto para tarihinde şimdiye dek gerçekleşen en büyük hırsızlıklardan biri olan Ronin Bridge hadisesinde, ünlü oyna-kazan temelli oyun olan Axie Infinity’nin hazinesi neredeyse tamamen boşaltılmıştı. Hırsızlığı gerçekleştiren hacker’lar olayın sonrasında ele geçirdikleri parayı pek çok kripto para borsasına ve mixer’ına dağıttı.

İlginizi Çekebilir: GameFi Nedir?

Konuya dair konuşan Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson şu sözleri söyledi:

“Yasa dışı işlemlere uygun ortam sağlayan dijital para mixer’ları ABD ulusal güvenlik çıkarları için bir tehdit oluşturuyor. Yasa dışı finansal faaliyetlere karşı önlemler alıyoruz ve devlet destekli hırsızlığın, kara para aklama girişimlerinin karşılıksız kalmayacağının altını çiziyoruz.”

Departman ayrıca Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşların ve Engellenen Kişilerin Listesi’ni de Lazarus Group ile ilgili kripto para adreslerini içerecek şekilde güncelleyeceğini de belirtti. Anonim bir siber suç grubu olan Lazarus, Kuzey Kore ile bağlantılı olmasıyla biliniyor ve halihazırda ABD Hazinesi tarafından 2019 senesinden beri yaptırımlara tabi tutuluyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version