Muhabbit

ABD Hisse Senet ve Tahvilleri 1932’den Beri En Kötü Senesini Geçirdi!

2022 senesi yalnızca kripto para yatırımcıları için değil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hisse senetleri için de çok zor bir yıl oldu.

ABD

2022 senesi yalnızca kripto para yatırımcıları için değil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hisse senetleri için de oldukça zor bir yıl oldu. 1923’ten beri en kötü senesini geçiren hisse senetleri 2022’nin başından beri %20 değer kaybetti.

Financial Times, 30 Kasım 2022’de %60 hisse senetlerinden, %40 da tahvillerden oluşan geleneksel portföylerin neredeyse son 100 senenin en kötü performansına sahip olduğunu ifade etmişti. 1932 yılına işaret eden haber, o dönemde Büyük Buhran’ın yaşandığının da altını çizmişti.

Kripto para fiyatlarıyla ilgili olduğu düşünülen teknoloji hisseleri de pek iyi bir sene geçirmedi. Sektörde yer alan ABD şirketlerinin performansını listeleyen bir dizine göre 2022 senesinde teknoloji hisseleri %35,76 değer kaybetti.

Netflix, Meta, Zoom, Spotify ve Tesla gibi hepimizin tanıyıp bildiği teknoloji devleri de oldukça zorlu bir sene geçirdi. Yahoo Finance’e göre bu şirketlerin hisse fiyatlarındaki değer kaybı %51-70 arasında değişti.

ABD Verileri Sıranın Gayrimenkulde Olduğuna İşaret Ediyor

Hemen her zaman güvenilir olduğu varsayılan gayrimenkul sektörü dahi sene sonuna doğru 2022’nin zorlu rüzgarına kapıldı. ABD Federal Konut Finans Kurumu’na göre ülkedeki ev fiyatları eylül ve ekim ayları boyunca durağan kaldı.

Bu hisse ve sektör düşüşleri kripto para kışına yönelik bakış açımıza yeni ve daha pozitif bir perspektif katabilir. Nitekim, belli ki kripto paralar yaşadıkları krizde yalnız değil.

Kripto para piyasasının değeri 2022 senesinde 2,25 trilyon dolardan 798 milyar dolara düşerek %64,5 değer kaybetti. Özellikle kripto para milyarderleri büyük kayba uğradı.

İlginizi çekebilir: Dogecoin 2022 Performansıyla Herkesi Şaşırttı!

2022 senesi boyunca gerçekleşen kripto para krizleri arasında FTX, Celsius ve Three Arrows Capital’in iflasına ek olarak Terra ağının çöküşü bulunuyor.

Yatırım analisti Andreas Steno’nun 30 Aralık 2022’de attığı bir tweet’e göre 2022’de “her bir varlık türü” ciddi bir düşüş yaşadı, ve yakında gayrimenkul sistemi de benzer bir düşüş yaşayacak.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version