Muhabbit

ABD Kongresi 900 Milyar $’lık Teşvik Paketini Onayladı! Bitcoin’e Etkisi Nasıl Olacak?

Yeni teşvik paketi geliyor. Peki Bitcoin bu durumdan nasıl etkilenecek?

21 Aralık 2020 tarihinde CNBC tarafından yayımlanan bir haberde Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nin önerilen 900 milyar dolarlık salgın teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Haberi açıklayan ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, yaptığı bir açıklama ile 900 milyar Dolarlık teşvik paketinin pazar akşamı onaylandığı bilgisini paylaştı.

Yeni teşvik paketi kapsamında ABD vatandaşlarına federal işsizlik yardımları için haftada 300 dolar ayrıca bunun yanında bir kısmı eğitime ve aşı dağıtımına ayrılmış 600 dolarlık bir ödeme yapılmasının beklendiği bildirildi.

Teşvik Paketlerinin Piyasaya Etkisi

Bilindiği üzere teşvik paketleri genellikle piyasalara ve borsalara sağladığı destekler ile bilinir. Bunun yanında son zamanlardaki  dolar tarafında yaşanan küresel değer kaybının, bu desteğe sahip olacak vatandaşlar tarafından kripto paralara yönelmeye neden olabileceği konuşuluyor. Bu kapsamda yatırımcılar da bu desteğin Bitcoin’e (BTC) daha fazla fayda sağlayacağı konusunda hemfikir görünüyor.  

Tarihsel olarak da zaten, teşvik paketlerinin geleneksel piyasaları canlandırmaya hizmet ettiği biliniyor, böyle olunca da kripto para birimlerinin de fiyatında bir artış görüleceği düşünülüyor.

FED’in koronavirüs pandemisi süresince ağır bir şekilde eleştirilere neden olan para politikası nedeniyle ABD Doları zayıflatmaya devam ederken, kripto para yatırımcıları yeni çıkacak olan teşvik paketlerini memnuniyetle karşılıyorlar. Çünkü yatırımcılarda bu durumun kripto para piyasasını canlandıracağı görüşü hakim.  

Hatırlanacağı üzere bir önceki teşvik paketinde ABD vatandaşlarına 1200 Dolar para dağıtımı yapılmıştı. Buradaki paraları alan bir çok kişinin o dönem Bitcoin’e yatırım yaptığı da biliniyor. O dönem almış olduğu 1200 Dolar yardım ile Bitcoin alan bir kişinin bakiyesi şu an 4200 doların üzerine çıkmış görünüyor. Bu durumu göz önünde bulunduran vatandaşların tekrardan böyle bir hamlede daha bulunabilecekleri de konuşulan haberler arasında yer alıyor.

Yeni yıla girmek üzere olduğumuz bu günlerde, Bitcoin hafta sonu boyunca yeni rekor seviyelere çıkmaya devam etti ve ilk kez 24.000 $ seviyesini kırdı. Yeni teşvik paketinin kripto para piyasasına yapacağı etki ise merakla beklenmekte.

Sizce bu yeni teşvik paketi Bitcoin’in daha da yükselmesine etki edecek mi?

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version