Muhabbit

ABD Kripto Paraların Fidye Yazılımdaki Rolünü İncelemek İstiyor!

ABD’li vatandaşlar artık fidye yazılım ödemelerini bildirmek zorunda!

ABD

fidye yazılım

ABD, kripto paralar ile ilgili görüşmelerine devam ederken, yasa oluşturucular kripto paraları hem yasal olarak hem de yasa dışı olarak nasıl kullanıldığını daha iyi anlamak istiyor.

Senatör Elizabeth Warren ve Kongre Üyesi Deborah Ross tarafından tanıtılan yeni yasa, fidye yazılımı saldırılarından etkilenen kişilerin, bu ödemeler hakkında İç Güvenlik Bakanlığı’na (DHS) bilgi vermesini gerektirecek.

5 Ekim’de tanıtılan yasa, itibari para ve kripto para ödemeleri hakkında kritik veriler toplamayı ve yatırımcıları siber suçlardan korumayı amaçlıyor.

ABD’de yasa dışı finansal faaliyetleri engellemeyi amaçlayan Senatör Warren, fidye yazılım saldırılarını daha iyi anlamak istiyor.

Konrge üyesi Ross ile yazdığımız yasa tasarısı, fidye ödendiğinde bazı bilgilerin bize ulaştırılmasına yarar sağlayacak. Bununla beraber siber suçluların suç girişimlerini finanse etmek için Amerikan kuruluşlarından ne kadar fidye aldığını öğrenebileceğiz ve peşlerine düşebileceğiz.

Tasarı ayrıca, Ulusal Güvenlik Sekreteri liderliğinde kripto para birimleri ile fidye yazılım saldırılarındaki roller arasındaki bağlantıları bulmaya yönelik bir çalışmaya ön ayak olacak.

Bu çalışmadan toplanan bilgiler, ülkenin siber güvenliğini bir üst kademeye taşımak için kullanılacak.

ABD Vatandaşları Fidye Yazılım Ödemelerini Henüz Bildirmek Zorunda Değil!

Kongre üyesi Ross’un belirttiğine göre, ABD’li yatırımcılar henüz fidye yazılım ödemelerini bildirme gerekliliğine sahip değil. Ross’a göre bu durum, fidye yazılım saldırılarının gün geçtikçe fazlalaşmasına sebep oluyor.

İlginizi çekebilir: Fidye Yazılım Saldırısı Nedir?

Yeni yasa tasarısında, talep edilen ve ödenen fidye miktarı ve ayrıca kullanılan para birimi türü dahil olmak üzere önemli bilgiler raporlanacak.

Tasarıya göre ABD’deki fidye yazılım kurbanları, DHS tarafından kurulacak olan bir internet sitesi aracılığıyla 48 saat içinde ödenen fidyelerin bilgisini verebilecek.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version