Muhabbit

ABD Merkezli Madencilik Şirketi 59 Bin Yeni Cihaz Siparişi Vermiş!

Core Scientific tarafından yapılan açıklamada, bu yıl içinde 59,000 yeni Antminer S19 ve S19 Pro siparişi verildiği açıklandı.

madencilik

ABD merkezli madencilik ve yapay zeka şirketi, 59,000 yeni madencilik cihazı siparişi verdi.

Core Scientific tarafından yapılan açıklamada, bu yıl içinde 59,000 yeni Antminer S19 ve S19 Pro siparişi verildiği açıklandı.

Yeni cihaz siparişleri ile birlikte şirket toplamda 7.26 exahash/saniye güce sahip olmuş olacak. Konu ile ilgili olarak Blockchain Development Başkan Yardımcısı Taras Kulyk, şunları söyledi:

Son satın alım ile birlikte Kuzey Amerika’da değil, tüm dünyada önemli bir oyuncu haline geliyoruz.

Taras Kulyk

Şirketin başlıca rakiplerinden Marathon Patent Group, hali hazırda Nasdaq üzerinde işlem gören bir şirket olarak öne çıkıyor. Marathon Patent geçtiğimiz haftalarda 10,000 yeni Antminer madencilik ekipmanı siparişi verdiğini açıklamıştı.

Core Scientific’in yeni cihazları North Carolina, Georgia ve Kentucky’de bulunan çiftliklerde değerlendirilecek. Şirketin çiflikleri 1000 dönüm üzerine kurulu durumda. Yeni çiflikler kurmak için çalışmalarını sürdüren şirket, gelecek cihazlar ile birlikte daha fazla alana ihtiyaç duyacak.

Yeni alım duyurusu Bitcoin’in fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması ile birlikte açıklanmıştı. Çinli madencilik şirketleri Bitcoin madenciliğinde halen dominant olsa da ABD tarafındaki şirketlerin atılımları ile fark azalıyor.

Cambridge Centre For Alternative Finance’in verilerine göre Kanada ve ABD’de bulunan hash gücü, Bitcoin ağında yüzde 8.5’lik bir paya sahip. Şirket geçtiğimiz günlerde Grayscale’in çatı şirketi olan Digital Curreny Group ile bir anlaşmaya giderek 23 Milyon $’lık bir fon elde etmişti. Fonun madencilik ekipmanlarının geliştirilmesinde kullanılacağını belirten şirket, Bitcoin madenciliğindeki payını artırmak istiyor.

Bitmain Talebi Karşılamakta Zorlanıyor

Madencilik ekipmanı üreticisi Bitmain ise talebi karşılamakta zorlanıyor. Son açıklamaya göre Haziran 2021’e kadar üretilecek tüm cihazların şimdiden satıldığını belirten Bitmain, yeni siparişler için 2021’in ikinci yarısına tarih verebiliyor.

Madencilik ekipmanları tarafında yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? ABD, Çin’e karşı madencilik tarafında payını artırmaya devam edecek mi?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version