Muhabbit

Michigan Kongresinde Blockchain Tabanlı Oylama Yapıldı

Blockchain tabanlı oylama platformu Voatz’ın, Demokrat Parti Michigan Eyaleti Adaylık Kongresi’nde başarıyla uygulandığı bildirildi.

Blockchain tabanlı oylama platformu Voatz’ın, Demokrat Parti Michigan Eyaleti Adaylık Kongresi’nde başarıyla uygulandığı bildirildi.

Önceki denemelerde güvenlik ve teknik sorunların yaşandığı oylama şekli bu defa sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Bu, ABD’de blockchain temelli oylamayı kullanan ve başarılı olan ilk sanal sözleşmelerden biri olma özelliğini taşıyor.

29-30 Ağustos tarihleri ​​arasında sanal olarak düzenlenen kongrede 1.900’den fazla delege, Voatz platformunu kullanarak oy kullandı. Oylamada Eyalet Yüksek Mahkemesi, Eyalet Eğitim Kurulu ve Devlet Üniversiteleri’ndeki kurullar için aday gösterildi. Kongre, tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs pandemisi ve onun getirdiği kısıtlamalar nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Michigan Demokratik Parti İcra Direktörü Chrisy Jensen, yaptığı bir açıklamada; Bu yıl düzenlenen kongrede, salgın nedeniyle çok sayıda zorluklar ile karşılaştıklarını, ancak Voatz platformu karşılaşılan tüm bu zorlukların ve endişelerimizin çoğunu hafiflettiğini söyledi. Son olarak Jensen,  Voatz platformunun, oy kullanan delegelerin kimlik bilgilerini uzaktan doğrulanmasını yapabilmeyi ve üyelerin akıllı telefonları aracılığıyla oylamaya katılmalarını sağladığından bahsetti.

Bu kongreyle birlikte Blockchain tabanlı oylama sistemi Michigan Demokrat Parti tarafından dördüncü kez kullanıldı. Ancak bu son oylama salgın dönemine denk geldiği için sanal olarak yapıldı.

Voatz platformu, Batı Virginia, Oregon, Utah ve Colorado’da gerçekleştirilen kongre oylamalarında da kullanılmıştı. Ancak veri güvenliği konusunda şeffaflık eksikliği nedeniyle kamuoyu tarafından çeşitli eleştirilere maruz kalmıştı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MIT) araştırmacılar, bu yılın başlarında, Voatz uygulamanın temel çerçevesi dahilindeki güvenlik açıklarına ait verilerin yer aldığı bir rapor yayınladılar . Bu rapora karşılık olarak Voatz, MIT araştırmacılarının çalışmalarını “kusurlu rapor” olarak nitelendirdiklerini bildiren bir blog gönderisi ile cevap vermişti.

Son Yazılar

Exit mobile version