Muhabbit

ABD Milli Gelirler Dairesi, Kripto Para Vergi Kaçırmalarını Araştırmak İçin Görevlendirildi!

ABD Milli Gelirler İdaresi vergi kaçakçılığı savaşını genişletiyor

ABD Milli Gelirler Servisi’ne (IRS), mahkeme kararıyla M.Y. Safra Bankası’na “John Doe” celbi yollama yetkisi verildi. IRS bu sayede M.Y. Safra Bankası ve ortağı kripto para komisyoncusu SFOX hakkında verilere ulaşabilecek.

Haber, 22 Eylül 2022 Perşembe günü mahkeme sonucu olarak açıklandı. ABD Bölge Yargıcı Paul G. Gardephe, mahkemede IRS’e yetki vererek M.Y. Safra Bankası’nın ve SFOX müşterilerinin bilgilerine ulaşmasına izin verdi. Banka ve SFOX müşterilerinin kripto para işlemlerini bildirmeyerek kripto para vergi kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor.

M.Y. Safra Bankası 2019 yılından beri SFOX ile ortak olarak çalışıyor. Banka, SFOX kullanıcılarına banka hesaplarına para yatırma veya çekme işlemleri hizmeti sunuyor. IRS, SFOX kullanıcılarından en azından 10 kişinin kripto para işlemlerini belirtmeyerek vergi kaçırdığını yakaladığını açıkladı.

ABD Milli Gelirler İdaresi (IRS), Vergi Kaçakçılarının Peşinde

IRS, kripto para işlemlerine varlık olarak baktığı için her işlemden sermaye kazancı vergisi alıyor. 2022 Ağustos ayında IRS, SFOX hakkında “John Doe” çağrısı yapma yetkisi almıştı. IRS, o zamanlar SFOX aracılığıyla 2016 ila 2021 yılları arasında kripto para birimlerinde en az 20.000 ABD doları tutarındaki işlem gerçekleştiren vatandaşlar hakkında bilgi arıyordu.

M.Y. Safra Bankası ve SFOX herhangi bir suç işlemekten dolayı suçlanmıyorlar. Bir “John Doe” celbi, John Doe olarak adlandırılan kimliği belirsiz bir sanığa yapılan çağrı anlamına geliyor.

Konu hakkında açıklama yapan ABD’nin New York Güney Bölgesi Savcısı Damian Williams şunları söyledi:

“Vergi mükelleflerinin vergi yükümlülüklerini beyannamelerinde doğru bir şekilde bildirmeleri gerekmektedir ve kripto para birimi işlemlerinden kaynaklanan yükümlülükler muaf değildir. Hükümet, kripto para birimi işlemlerini rapor etmeyerek vergi yükümlülüklerini küçümseyen vergi mükelleflerini belirlemek ve herkesin adil payını ödediğinden emin olmak için John Doe celpleri de dahil olmak üzere elindeki tüm araçları kullanmaya kararlı.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version