Muhabbit

ABD Seçimleri Bitcoin Fiyatını Etkiler mi?

Bekleyip görelim.

ABD seçimleri

2020 ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, Twitter’da iki kripto sever, Bitcoin’in fiyatının bu duruma nasıl tepki vereceğine dair tahminlerini paylaştı.

Yatırımcı BigCheds, “Açık bir kazanan ve kolay bir süreç elde edersek, kripto paraların fiyatları üzerine pek bir etki olacağını görmüyorum” dedi. “Öte yandan, yakın veya çekişmeli bir seçim ortamı oluşursa, altın ve Bitcoin gibi varlıklarda bir sıçrama görebiliriz.”

Seçim, bir dizi başka faktörlerinde yaşandığı 2020 yılının bir özeti gibi. Twitter tüccarı CryptoWendyO, “Bu seçim yılı, salgın ve küresel ekonomik sorunlar sebebi ile geçmişte gördüklerimizden kesinlikle farklı. Covid gibi bir olayla, Bitcoin’in finansal piyasa belirsizliği nedeni ile yükseleceği varsayılabilir, fakat böyle bir durum yaşanmadı.” dedi.

WendyO, “Özellikle seçim ile ilgili tansiyon çok yüksek” dedi. WendyO’ya göre, piyasaların gelişmesi için paraya ihtiyaç var ve bunun, orta sınıf vatandaşların sermayelerini elinde tutarken bu yaşanmayabilir.

Mevcut yönetim daha fazla ekonomik destek konusunda bir karara varamadığından ötürü, halk tepkili. Hem ana piyasalar hem de kripto piyasası, başkanlık seçimi bitene kadar daha fazla teşvik görüşmelerini erteleme kararı aldığı için tepki gösterdi.

WendyO, “Seçimden sonra, ekonomi ne zaman düzeleceği konusunda daha fazla fikir edinebileceğimiz için Bitcoin fiyatında bir değişiklik göreceğimize inanıyorum. Umudum bu hareketin yukarı doğru olması, ancak mevcut fiyat hareketlerini de göz önünde bulundurmalıyız.” dedi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey‘in şirketine 50 milyon $’lık BTC alması haberinin ardından, piyasada yeşil bir ışık yandı ve Bitcoin’in fiyatı 11.000 $’ın üzerine çıktı. Bakalım bu yeşil trend daha ne kadar devam edecek? Sizce ABD seçimleri Bitcoin’in fiyatını nasıl etkiler?

Son Yazılar

Exit mobile version