Muhabbit

ABD Senatörleri: Fidelity’nin Emeklilik Yatırım Planına Bitcoin’i Eklemesinden Endişe Duyuyoruz!

Yetkililer, kripto paraların aşırı fiyat oynaklığı, yüksek spekülasyon, saklama ve kayıt tutma endişeleri ile ilgili risklerine dikkat çekti.

ABD hükümet yetkilileri, emeklilik tasarruflarındaki Bitcoin hesapları konusunda giderek daha fazla endişe duyduğunu açıkladı. Bu kapsamda açıklama yapan Senatör Waaren, Fidelity Investments’ın Bitcoin’i 401(k) hesaplarına dahil etme planlarında bazı sorunların bulunduğunu dile getirdi.

Massachusetts Eyalet Senatörü Elizabeth Warren ve Minnesota’dan Tina Smith, Fidelity CEO’su Abigail Johnson’a gönderdikleri bir bildiride, Fidelity’nin 401 (k) yatırım planına BTC ekleme kararıyla ilgili endişe duyduklarını dile getirdi.

Kısa süre önce gönderilen bildiri, Fidelity’nin emeklilik hesaplarındaki Bitcoin planının potansiyel bir çıkar çatışmasına sahip olduğunu açıklıyor. Bu kapsamda da ABD Senatörleri, Fidelity’den, şirketin 18 Mayıs’a kadar emeklilik hesaplarına Bitcoin eklemenin risklerini nasıl ele almayı planladığını açıklamasını istedi.

Hatırlanacağı üzere 26 Nisan tarihinde Fidelity, artan müşteri talebini gerekçe göstererek emeklilik tasarruf sahiplerinin portföylerinin %20’sini BTC’ye ayırmalarına izin vermeyi planladığını duyurmuştu. Ancak bu durumun belirtildiği gibi olmadığını söyleyen Senatörler Warren ve Smith, bu fırsat için yeterli müşteri talebi olmadığını dile getirdi:

“Bu seçeneğe talep olmamasına rağmen Fidelity, Bitcoin yatırımlarını desteklemek için tam hızda ilerlemeye karar verdi.”

Kripto Paralar Riskli

Bildiride ayrıca kripto paralar ile ilgili yaşanması muhtemel dolandırıcılık, hırsızlık ve kayıp risklerine de yer verildi. Yetkililer kripto para birimlerinin aşırı fiyat oynaklığı, yüksek spekülasyon, saklama ve kayıt tutma endişeleri ile ilgili risklerine de dikkat çekti.

Senatörler bu durumu yakın zaman önce, şirket sponsorluğundaki emeklilik hesaplarındaki kripto para yatırımının yasalara tabii olacağını belirten Çalışma Bakanlığı (DOL) açıklamasına atıfta bulunarak açıkladı.  

“Kısacası, kripto para birimlerine yatırım yapmak riskli ve spekülatif bir kumardır. Fidelity’nin bu riskleri milyonlarca Amerikalının emeklilik birikimiyle alacağından endişe duyuyoruz.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version