Muhabbit

ABD Uzay Kuvvetleri’nin Tercihi Xage Security Oldu

ABD Uzay Kuvvetleri, hassas güvenlik önlemleri için blockchain kullanmaya karar verdi.

Uzay

Yakın zamanda kurulmuş olan Birleşik Devletler Uzay Kuvvetleri (USSF) ve ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı, veri güvenliği sistemlerini geliştmrek için blockchain firması Xage Security’i seçti

Xage Security yaptığı açıklamada, USSF için uçtan uca veri koruması sağlamak için bir sözleşme yapıldığını söyledi. Şirket, proje için blockchain tabanlı Xage Security Fabric çözümünü kullanacak.

Şirket, Xage Security Fabric’in tüm sistemleri güvence altına alabilen ve tek giriş noktalarını kaldıran birleşik bir platforma sahip olduğunu, böylece bilgisayar korsanlarının bilgilere ulaşamayacağını ya da silemeyeceğini söyledi. Bu sistem, USSF’in sistemlere kimin eriştiğini doğrulamasına, yer ekipmanı çevrimdışı olsa bile uyduların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamasına ve operasyonel birimlere tamamen aktarılıncaya kadar verileri korumasına olanak tanıyacak.

Bu, Xage Security’nin Aralık 2019‘da ABD Hava Kuvvetleri ile imzaladığı sözleşmenin ardından gelen yeni bir sözleşme.

USSG, uzayı savunmak ve askeri uzay sistemlerini satın almak için geçtiğimiz Aralık ayında kuruldu. Illinois Üniversitesi’ne göre uzay sistemleri, uzay görevlerini gerçekleştirmek için birlikte çalışan altyapı ve araçları içermektedir. Bunlar uydular ve hatta uzay gemileri bile olabilir. Birçok uzay sistemi büyük ölçüde iletişime ve coğrafi konumlandırmaya dayalı olduğu için, gönderilen verilerin tehlikeye atılmaması gerekiyor.

Xage Security CEO’su Duncan Greatwood, blockchainin USSF’in karmaşık ihtiyaçlarının çoğunu karşıladığını söyledi:

USSF’in varlıklar ve veri ögeleri genelinde etki alanı esnekliği ve durumsal farkındalık ihtiyacı var. Bunun sağlanması için güvenliğin merkezi olmayan bir şekilde uygulanması gerekmekte. Xage çözümünü, karmaşık kritik altyapı sistemlerinin ihtiyaçlarına göre geliştirdik.

Hava Kuvvetleri ve USSF dahil tüm askeri şubeleri denetleyen ABD Savunma Bakanlığı, bir süredir blockchain ile ilgilenmekte. Bu yılın Mart ayında Savunma Bakanlığı, Indiana merkezli blockchain şirketi Simba Chain’e hassas araştırma ve geliştirme verileri için güvenlik sağlaması üzere bir sözleşme verdi. ABD’nin İleri Savunma Araştırma Projeleri Kurumu ise 2019 senesinden bu yana blockchainde yer almakta.

Daha fazla blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version