Muhabbit

ABD’de Ödeme Firmaları Artık Lisanslarını Daha Kolay Alacak!

ABD’nin düzenleyici kurumları kararını verdi!

Bitcoin

48 ABD eyaletindeki düzenleyici kurumlar, kripto para ve ödeme şirketleri için uyumluluk sürecini daha basit hale getirecek olan bir düzenleyici çerçeveyi açıklayacak!

Eyalet düzenleyicileri için bir koordinasyon organı olan “Conference of State Bank Supervisors” (CSBS),konu ile ilgili Reuters’a açıklama yaptı. Açıklama, ödeme ve kripto hizmeti veren işletmeler (MSB) için yeni kararın, 48 eyalette aynı kurallar ve standartlar çerçevesinde uygulanacağını doğruladı.

Bu karar, uyumluluk sürecini bir düzene sokarak, Coinbase ve Ripple gibi şirketlerin, birden fazla eyalette çalışmasını kolaylaştıracak. Artık bu şirketler ABD’de her eyalet için düzenleyici kurumlarla görüşmek zorunda kalmayacak.

Fakat, iki eyaletin bu düzenleyici çerçeveye katılıp katılmama kararı daha kesin olarak açıklanmadı.

Birkaç eyaletten oluşturulacak olan yetkililer, Western Union ve PayPal da dahil olmak üzere, birlikte her yıl 1 trilyon $’lık hareket yapan 78 MSB’ye uygulanacak olan yeni rejim altındaki 48 düzenleyici kurumun tamamını temsil edecek.

Reuters’a konuşan CSBS’nin başkanı ve CEO’su John Ryan, çerçevenin devlet düzenlemelerinin uygulanmasında en az devlet kadar sağlam ancak çok daha verimli olacağını söyledi.

CSBS’in yeni düzenleyici kararını gün içinde açıklaması beklenmekte.

CSBS’in aldığı bu karar, Twitter camiasında ciddi anlamda heyecanla karşılandı.

Sizce bu durum, Bitcoin’in değerini artırabilir mi?

CSBS’den gelecek ayrıntılar doğrultusunda, haberimiz güncellenecektir.

Son Yazılar

Exit mobile version